Καταστροφικές Προσεγγίσεις: Εσύ Πιάνεις τα Vibe που σου Στέλνει;

Καταστροφικές Προσεγγίσεις: Εσύ Πιάνεις τα Vibe που σου Στέλνει;

Τα Vibe Που Σου Στέλνει

Τα vibe είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της προσέγγισης και συνολικότερα του φλερτ και θα καταλάβεις γιατί διαβάζοντας αυτό το άρθρο.

Το vibe είναι η ενέργεια που υπάρχει και που εκπέμπουμε όλοι. Δεν είναι κάτι που μπορείς να το δεις, δεν είναι απτό.

Το καταλαβαίνεις από ένα σύνολο κινήσεων και εκφράσεων ενός ανθρώπου και είναι εξαιρετικά ωφέλιμο να είσαι σε θέση να “πιάσεις” τα vibe που σου στέλνει ένα άλλο άτομο.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, 87-93% της ανθρώπινης επικοινωνίας είναι μη λεκτική. Αυτό σημαίνει ότι τα λόγια, οι λέξεις και φράσεις που ανταλλάζουμε με τους άλλους ανθρώπους μετράει μόνο στο 23-17% στη συνολική μας επικοινωνίας.

Όλη η υπόλοιπη επικοινωνία είναι, στην ουσία, αυτά που λέμε και μας λένε μέσω της γλώσσας σώματος.

Περισσότερα σχετικά με τη γλώσσα σώματος και πώς μπορείς να την αποκωδικοποιήσεις θα βρεις διαβάζοντας εδώ.

Το vibe είναι ένας συνδυασμός της συνολικής γλώσσα σώματος ενός ανθρώπου, των εκφράσεών του και των συναισθημάτων που προβάλει.

Και είναι ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να κατανοήσεις και να αντιληφθείς τι νιώθει και τι σκέφτεται ένας άνθρωπος για μια κατάσταση ή για ένα άτομο. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με δυο ξεκάθαρα σημάδια που σου δείχνουν ότι δεν ενδιαφέρεται και τι μπορείς να κάνεις για να ξεχωρίζεις.

 

Γιατί Το Vibe Είναι Τόσο Σημαντικό;

Μέσω του vibe μπορείς να γλιτώσεις τον εαυτό σου από διάφορες περίεργες ή ακόμα και καταστροφικές καταστάσεις.

Ή, αντίθετα, να εκμεταλευτείς κάποιες καταστάσεις που εξελίσσονται ή μπορούν να εξελιχθούν πολύ θετικά για εσένα, αλλά δεν φαίνεται εξ αρχής αυτό.

Αλλά πριν προχωρήσω, θα σου αποκαλύψω ένα μυστικό:

Οι γυναίκες έχουν πολύ μεγαλύτερη κατανόηση και αντίληψη των vibes που εκπέμπει ένα άτομο ή που υπάρχουν σε έναν χώρο.

Θα λέγαμε ότι σε αυτό το κομμάτι είναι λίγο πιο εξελιγμένες από εμάς και αντιλαμβάνονται με μεγαλύτερη άνεση και σιγουριά τα υποσυνείδητα μηνύματα που υπάρχουν γύρω από ένα ή και περισσότερα πρόσωπα.

Είναι… υπερευαίσθητες στο να πιάνουν κοινωνικά και συναισθηματικά μοτίβα και σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν ούτε και οι ίδιες να το εξηγήσουν ικανοποιητικά το πώς συμβαίνει αυτό.

Είναι η φάση που ξέρουν κάτι αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν λεκτικά το πώς το ξέρουν.

Ξέρουν ότι κάποιος έλκεται από εκείνες, αλλά δεν ξέρουν πώς το αντιλήφθηκαν αυτό, από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος άντρας δεν έχει εκφράσει ξεκάθαρα τις ερωτικές του προθέσεις για εκείνες.

Ξέρουν ότι μια σχέση δεν πάει πολύ καλά ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ δεν έχουν απτά σημάδια που να το δείχνουν αυτό.

Και άλλα πολλά τέτοια, τα οποία όμως δεν μπορούν να τα εξηγήσουν. Απλά τα νιώθουν.

Τώρα, όσο περισσότερο φλερτάρεις και αποκτάς εμπειρία με το αντίθετο φύλο, τόσο περισσότερο θα είσαι σε θέση να αναγνωρίζεις κι εσύ αυτά τα υποσυνείδητα μηνύματα που σου στέλνουν άθελά τους η γυναίκες και να αποφύγεις καταστροφικές προσεγγίσεις.

Θα είσαι σε θέση να μπορείς να αντιληφθείς μια κατάσταση συνολικά και να δράσεις αναλόγως.

Smiling couple having drinks at bar

Οι περισσότεροι άντρες βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος.

Τι εννοώ;

Βλέπουν μια κίνηση ή έκφραση μιας γυναίκας ή επικεντρώνονται σε αυτά που τους λέει και χάνουν τη συνολική εικόνα, με αποτέλεσμα μετά να αναρωτιούνται: “Αφού όλα έδειχναν ότι πήγαιναν καλά, γιατί τελικά δεν προχωρήσαμε παρακάτω;”

Το να μπορείς να μεταφράσεις τα vibes που σου στέλνει μια γυναίκα είναι το κλειδί για να απαντήσεις σε αυτήν ακριβώς την ερώτηση.

Πώς Μπορείς Να “Πιάσεις” Τα Vibe Που Σου Στέλνει

Αρχικά, προκειμένου να είσαι σε θέση να αντιληφθείς τι σκέφτεται και τι νιώθει μια γυναίκα απέναντί σου ή απέναντι σε μια κατάσταση θα χρειαστεί να μάθεις να διαβάζεις πολύ προσεκτικά τη γλώσσα σώματός της.

Για να το καταφέρεις αυτό, δες εδώ και εδώ.

Αφού τα έχεις καταφέρει σε αυτό το πολύ σημαντικό βήμα, θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή στο σύνολο των σημαδιών που σου δίνει με τη γλώσσα σώματός της.

Ωστόσο, επειδή ειδικά στην αρχή όλοι κάνουμε λάθη, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δεις το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika στο οποίο ο Σπύρος, ο Χρήστος και ο Θέμης μιλούν για τις δικές τους κακές και αποτυχημένες πρώτες προσεγγίσεις.

Μην επικεντρώνεσαι σε μια ή δύο κινήσεις μόνο.

Δες τον τρόπο που κινείται συνολικά η γυναίκα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Κι εδώ μπαίνει το παιχνίδι του χρόνου.

Θα πρέπει να παρατηρείς πόσο διαρκεί ένα σύνολο κινήσεων που κάνει η γυναίκα.

Εάν, για παράδειγμα, μια γυναίκα σε κοιτάει έντονα, και ταυτόχρονα σου χαμογελάει, και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πειράζει τα μαλλιά της, και μετά από λίγο χαϊδεύει ασυναίσθητα τον λαιμό της, κι έπειτα σε αγγίζει και κουνάει ζωηρά τα χέρια της, και στη συνέχει γελάει με κάτι που λες… έχεις ένα σύνολο κινήσεων, κάποια vibe.

Από αυτές τις κινήσεις και το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο συνέβησαν:

Α) Στην προκειμένη περίπτωση έγιναν σταδιακά.

Β) Αλλά η μια μετά την άλλη μέσα σε πέντε λεπτά.

Μπορείς να αντιληφθείς ότι η γυναίκα σού στέλνει θετικό vibe και το πιθανότερο είναι να έλκεται ερωτικά από εσένα.

Φυσικά, εδώ παίζει ρόλο και η τονικότητα της φωνής της.

Τέλος, θα πρέπει να είσαι σε θέση να αντιληφθείς τα συναισθήματα της γυναίκας την οποία προσέγγισες, μια διαδικασία η οποία είναι πιο σύνθετη. Αλλά και πάλι, με το να παρατηρείς τη συνολική εικόνα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα είσαι σε θέση να βγάλεις ένα αξιόλογο συμπέρασμα.

Στο παραπάνω παράδειγμα η γυναίκα σε άγγιξε και επίσης γέλασε με κάτι που είπες. Χαμογελάει και κουνάει ζωηρά τα χέρια της. Το πιθανότερο είναι να νιώθει θετικά απέναντί σου και απέναντι στην κατάσταση.

Συνολικά, τo vibe είναι ένα από τα πιο κρίσιμα και χρήσιμα κομμάτια του φλερτ.

Χρειάζεται αρκετός χρόνος κατά τον οποίο φλερτάρεις και προσεγγίζεις συστηματικά γυναίκες. Και αρκετή εμπειρία προκειμένου να είσαι σε θέση να αντιλαμβάνεσαι αυτόματα τα υποσυνείδητα μηνύματα που σου στέλνει.

Ξεκίνα από τα βασικά. Μάθε να αποκωδικοποιείς τη γλώσσα σώματός της και θυμήσου!

Να βγάζεις συμπεράσματα από τη συνολική εικόνα που σου δίνει και όχι από μια της κίνησης.

Θα σε σώσει από πολλές καταστροφικές προσεγγίσεις.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τον κατάλληλο τρόπο προσέγγισης. Δες εδώ.

Εάν θέλεις να αναβαθμίσεις τον εαυτό σου, το βιβλίο Άνδρας Αξίας είναι για εσένα! Μπορείς να το παραγγείλεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.