Κυνηγημένος από το παρελθόν – Δράση και Αντίδραση

Το παρελθόν σου, κρυμμένο στις μνήμες σου σε κρατάει μακριά από την εξέλιξή σου!

Μια πιθανή αιτία για ότι σε κρατάει πίσω και δεν σε αφήνει να εξελιχθείς είναι όσα ήδη έχεις περάσει.

Ίσως να προσέγγιζες τις γυναίκες που σου άρεσαν και οι πρώτες αυτές προσεγγίσεις να κατέληξαν σε μια εξαιρετικά αρνητική αντίδραση εκείνων των κοριτσιών που σου έμεινε και σε έχει στιγματίσει.

Ίσως να κατάφερνες να δείχνεις τις πραγματικές σου προθέσεις σχετικά άμεσα και να κλιμάκωνες με τις γυναίκες που γνώρισες σε εύλογο χρονικό διάστημα αλλά να μη σου βγήκε σε καλό και τώρα να το φυσάς και να μη κρυώνει.

Ίσως ακόμα να διεκδίκησες τις δουλειές ή τις θέσεις που ήθελες στην καριέρα σου και να βρέθηκες προ αρνητικών απρόοπτων και πλέον να είσαι μαζεμένος στα θέλω σου και στην διεκδίκησή τους.

Και εκεί που πας να δράσεις – κάτι σε σπρώχνει πίσω!

Μπουνιά από το παρελθόν!

punch

Κάθε φορά που μαζεύεις το θάρρος σου για να κάνεις το επόμενό σου βήμα, η ιστορία σου, σου ρίχνει μια τεράστια μπάτσα για να κάτσεις στα αυγά σου. Σου θυμίζει τι πέρασες και πόσο δεν σου άρεσε.

Και εσύ προσπαθείς να προβλέψεις πως θα νιώσεις και πόσο πιθανό είναι να πετύχεις και κάθε φορά ρωτάς τις μνήμες σου και αυτές κουνάν το κεφάλι αρνητικά για να σου θυμίσουν πως ένιωσες και τότε που προσπάθησες.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να νιώσεις εγκλωβισμένος ανάμεσα σε εμπόδια που υπήρξαν κάποτε και μπορεί πλέον να μην υπάρχουν. Παίζεις με έναν αόρατο εχθρό ή με έναν αντίπαλο που υπήρξε, και που τώρα είναι μέσα στις μνήμες σου και πώς να τον κερδίσεις;

Το να ζεις στο παρόν και να αντιμετωπίζεις μόνο όσα το παρόν σου φέρνει, είναι από τις πιο μεγάλες προκλήσεις που έχεις να αντιμετωπίσεις στη ζωή σου. Ένας από τους κύριους λόγους που απαιτείται μεγάλος κόπος για να το καταφέρεις αυτό, είναι τα μεγάλα φορτία που κουβαλάς από παλιά.

Ο Eckhart Tolle, στο «Η δύναμη του Τώρα» που το συνιστώ, το είχε πει πολύ όμορφα. Αγχωνόμαστε μόνο για πράγματα που έγιναν στο παρελθόν ή που μπορεί να γίνουν στο μέλλον. Γιατί αυτή τη στιγμή που περνάει τώρα, δεν αντιμετωπίζεις ποτέ κάποιο πρόβλημα.

Όταν έχεις πληγωθεί ή κάτι εξαιρετικά επίπονο έχει συμβεί, το συναίσθημα φωλιάζει στα βάθη των μνημών σου για να εμφανιστεί πάλι όταν κάτι που σου συμβαίνει ή πας να προκαλέσεις εσύ στον εαυτό σου, το καλέσει να επανεμφανιστεί για να σε «προστατέψει» από το κακό που μπορεί να σε βρει.

Και κάποιες φορές ίσως σωστά σε προστατεύει. Αλλά τις περισσότερες φορές απλά σε κρατάει πίσω. Σαν σε Μονόπολη. 2 βήματα μπροστά, 2 πίσω και πάλι από το ίδιο τετράγωνο.

 

Το παρόν και τα όπλα για να το ζεις

tools

 

Δεν θα το παίξω ειδικός στο ότι ξέρω τι σου έχει συμβεί κτλ. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Ο καθένας από εμάς είναι μια απίστευτα τεράστια εξίσωση με χιλιάδες εκατομμυρίων μεταβλητών και αγνώστων. Αν σου πει κάποιος ότι σε ξέρει ή σε έχει καταλάβει στο σύνολο, απλά γύρνα την πλάτη γελώντας γιατί δεν έχει ιδέα από σένα.

Όμως ξέρω τι δουλεύει σε μένα. 3 πρακτικά εργαλειάκια που με βοηθήσαν πολύ.

  1. Mindfullness : Να δίνεις σημασία στο τι σκέφτεσαι και τι νιώθεις και να συζητάς με τον εαυτό σου σε ώρες ηρεμίας, γιατί και αν έχει λογική να νιώθεις έτσι. Δοκίμασε σε σένα τα εξής. Είτε διαλογισμό, είτε καταγραφή – Ο διαλογισμός βοηθάει απίστευτα σε πολλούς τομείς αλλά ειδικώς για το να είσαι στο παρόν, είναι Must. Η καταγραφή των σκέψεων που οδηγεί σε συναισθήματα και να προσπαθείς να καταλάβεις από πού προήλθαν. Tip : Μην ενδώσεις σε αρνητικές σκέψεις. No win there.
  2. Σπάσε δεσμούς με το παρελθόν : Αν υπάρχουν αντικείμενα, καταστάσεις ή ακόμα και πρόσωπα που σε κρατάνε ή σου ξυπνάνε αυτά τα παλιά συναισθήματα, απλά κόψε την επαφή. Γκρέμισε τις γέφυρες επικοινωνίας. Ο καθένας και το κάθε τι έπαιξε το ρόλο του στη ζωή σου και ήρθε η ώρα να φύγει. Μάλλον ήρθε η ώρα εσύ να φύγεις και να πας παρακάτω.
  3. Baby Steps : Πολύ μικρά βηματάκια. Μικρούς πολύ εύκολους υπερβολικά βατούς στόχους. Να πάρεις τα πάνω σου. Μη ζητάς από τον εαυτό σου να έχει στη ζωή του 15 γυναίκες μοντέλα για να διαλέξει την επόμενη βδομάδα όταν ακόμα οι σκέψεις σου δεν σε αφήνουν να πεις ένα γεια σε 1-2 άγνωστες. Αλλά όταν κάνεις αυτό το βήμα και πεις το γεια, είναι κάτι. Δώσε του αυτό το μπράβο και συνέχισε χτίζοντας πάνω σε αυτό.

heres

Ήρθε η ώρα να ξεφύγεις και να πας μπροστά.

Όταν θα ξεφύγεις από αυτόν τον αρνητισμό, από αυτό τον εχθρό του παρελθόντος που έχει σάρκα και οστά τις κακές σου μνήμες και αυτές αντικατασταθούν από νέες που θα τις δημιουργήσουν οι καλές εμπειρίες, τότε θα είναι πραγματικά σα να σου ανοίγεται μια πόρτα σε ένα νέο κόσμο.

Ως πότε θα παλεύεις με εχθρό τις παλιές σου μνήμες; Έλα να φτιάξουμε καινούριες. Νέες εμπειρίες που θα σου δώσουν ένα νέο past reference θετικό, για να κάνεις αναφορά κάθε φορά που θες να κάνεις κάτι νέο που σε φόβιζε μέχρι τώρα. Έλα να ξεκινήσουμε από αυτό που σε καίει. 3 ημέρες μαζί μας, να διαλύσουμε τις παλιές μνήμες και να εισάγουμε νέες βάσεις για θετικές εμπειρίες σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δεν υπάρχει τίποτα όμοιο με αυτό στην Ελλάδα.

Απολύτως προσιτό σε όλα του, δεν ήρθε τυχαία ως εδώ και το διαβάζεις. Ήρθε η ώρα της αλλαγής. Πάτα εδώ και κλείσε μια θέση στα τμήματα Bootcamp Μαρτίου.

Bootcamps Μαρτίου

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.