Κυνηγώντας τη Γυναίκα της Ζωής μου

Κυνηγώντας τη Γυναίκα της Ζωής μου στο παρελθόν, έκανα τα κλασσικά λάθη που διαβάζω στα email από τους αναγνώστες μας, διεκδικώντας μία γυναίκα.

Κυνηγώντας τη Γυναίκα της Ζωής μου, (την τότε γυναίκα της ζωής μου) έκανα τραγικά λάθη που με οδήγησαν στο να την χάσω. Λάθη που βλέπω ξανά και ξανά να γίνονται από αναγνώστες μας που ζητούν μέσω email τη βοήθειά μας για να κερδίσουν την γυναίκα που επιθυμούν ή να ξανακερδίσουν την πρώην τους.

Για όποιον δε γνωρίζει την ιστορία μου, δεν ήμουν πάντα τόσο καλός με τις γυναίκες. Μάλιστα, έχω υπάρξει τόσο κακός στην ερωτική μου επικοινωνία με το άλλο φύλο που αρκετές φορές στο (πολύ μακρινό πια) παρελθόν, είχα φτάσει σε σημείο απόγνωσης στα ερωτικά μου.

Όλα είναι διαφορετικά την πρώτη φορά που ερωτεύεσαι για πρώτη φορά!

love is in the air

Το 2000 έζησα τον πρώτο μου μεγάλο έρωτα. Ήταν κινηματογραφικός. Σκεφτόμασταν τα ίδια πράγματα, είχαμε την ίδια νοοτροπία σε πάρα πολλά και απίστευτη έλξη. Είχαμε γίνει πρώτα φίλοι, αλλά από την αρχή μου άρεσε. Μου άρεσε τόσο πολύ που την σκεφτόμουν συνέχεια, αλλά ντρεπόμουν τόσο πολύ να το εκφράσω που δεν το παραδεχόμουν ούτε στον ίδιο μου τον εαυτό.

Για 5 μήνες έζησα τον απόλυτο έρωτα, για τα δικά μου δεδομένα. Χωρίς όρια, χωρίς φόβους, χωρίς περιορισμούς. Δεν είχα πληγωθεί ποτέ σε ερωτική σχέση και τα έδωσα όλα. Με πλήρη άγνοια των κινδύνων που εγκυμονούσαν και με τον τρελό ενθουσιασμό ενός πολύ νέου ανθρώπου, γεμάτο όρεξη για τη ζωή.

Η κοπέλα – θα την πούμε Ελίνα – σπούδαζε Αγγλία οπότε για ένα διάστημα μιλούσαμε μέσω Ίντερνετ και sms. Το καλοκαίρι του 2000 είχαμε πάει διακοπές 2 εβδομάδες. Στην αρχή της δεύτερης εβδομάδας, άρχισαν οι τσακωμοί. Ο λόγος; Δεν μπορούσα να πάω μαζί της μέσω του προγράμματος Erasmus στην Αγγλία και να είμαστε μαζί. Της είχα υποσχεθεί ότι θα προσπαθήσω, όχι ότι θα πάω. Εντέλει από το σημείο του τσακωμού για αυτό το θέμα και μετά, άρχισε ο πόλεμος:

 1. Με έλεγχε όλη την εβδομάδα μέσω του σεξ – μου έλεγε ότι δεν το αξίζω και ότι δε θέλει να κάνει μαζί μου σεξ αυτές τις μέρες.
 2. Οτιδήποτε και να έλεγα, σκεφτόμουν, έπραττα, με έκρινε. Υπερβολικά αρνητικά διατεθειμένη.
 3. Ήμουν συνέχεια σε μία κατάσταση απολογίας για εγκλήματα που δεν είχα διαπράξει αλλά υποψιαζόταν ότι μπορεί να διαπράξω.

Οι “διακοπές” μας τελειώνουν. Η επιστροφή στην Αθήνα με βρίσκει να πρέπει να της αποδείξω το αυτονόητο: ότι θέλω να είμαι μαζί της. Επιστρέφει Αγγλία νωρίτερα, λόγω εξεταστικής, μέσα Αυγούστου. Στο τηλέφωνο η μία μέρα είναι χειρότερη από την άλλη ενώ εγώ συνέχιζα επί ένα μήνα στο ίδιο μοτίβο: απολογούμενος, υπερβολικά διαθέσιμος, προσπαθούσα να της αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Είμαι καθημερινά θλιμμένος. Ο χωρισμός έρχεται από τη μεριά της Ελίνας και σαν βόμβα ηχεί στα αυτιά μου, αν και από την απαράδεκτη συμπεριφορά της ήταν κάτι αναμενόμενο και το προκάλεσα να συμβεί.

break up

Το βράδυ του χωρισμού ο κολλητός μου με παίρνει με το ζόρι σε ένα beach party για να ξεχαστώ, μία κοπέλα από τις παρέες στην παραλία με βλέπει να κάθομαι στη φωτιά μελαγχολικός, κάθεται δίπλα μου και μου λέει: “κάθομαι τόση ώρα και σε κοιτάζω, ήρθα να σου μιλήσω”. Την είχα σταμπάρει τη συγκεκριμένη κοπέλα από προηγούμενο καλοκαίρι. Ήταν όμορφη. Με κοίταζε και την κοίταζα. 17 χρονών πιτσιρίκι, δεν μπορούσα να διανοηθώ τότε να πάω να της μιλήσω και λίγα χρόνια μετά με θυμόταν και ήρθε να μου μιλήσει στο πάρτι. Ήταν πολύ όμορφη κοπέλα. Της απαντώ: “μπράβο, πήγαινε στη θέση σου και συνέχισε να με κοιτάς”.

Ήμουν αποφασισμένος να τα ξαναβρώ με την Ελίνα, ακόμα και αν αυτό θα σήμαινε ότι θα την κυνηγούσα μέχρι την Αγγλία. Πράγμα που έκανα τελικά..

ταξίδι

Η Ελίνα με υποδέχθηκε Αγγλία και τα τραγικά λάθη μου στη διαχείριση της κατάστασης συνεχίστηκαν. Σίγουρα δεν μπορούσε πια να αμφισβητήσει πόσο την ήθελα – ένα παιδί 20 χρονών έφυγε από την Αθήνα κρυφά από όλους για 2 ημέρες, μόνο για να της πει ότι είναι η γυναίκα της ζωής του. Γνωρίζοντας ότι αυτό μπορεί να μην αποδώσει. Και έδειχνε να μην αποδίδει. Ατάκες της που ηχούσαν στα αυτιά μου για 1 χρόνο μέχρι να την ξεπεράσω:

 • Είμαστε μακριά, είναι και η απόσταση…
 • Είσαι ανώριμος..
 • Δεν μπορώ να είμαι με κάποιον που δε μου παρέχει ασφάλεια και δεν τον εμπιστεύομαι.
 • Αν ήμασταν στην ίδια πόλη δε θα σε χώριζα.. ούτε αν ήμασταν περισσότερο καιρό μαζί, θα το αντέχαμε.

Εντέλει εγώ πέρασα ένα εφιαλτικό 2ημερο εκεί. Κάναμε σεξ κάποια στιγμή το βράδυ αφού εγώ ανταποκρίθηκα ψύχραιμα και σωστά για λίγα λεπτά και κάναμε σεξ και την επομένη. Ήταν όμως το σεξ της παρηγοριάς και του χωρισμού. Φυσικά, όντας άπειρος και απονήρευτος, δε μου έκανε εντύπωση ότι:

 • Το κινητό της δεν το είχε στο δωμάτιο.
 • Μου είπε ότι ο συγκάτοικός της το είχε πάρει για αναβάθμιση στον υπολογιστή στον κάτω όροφο και η αναβάθμιση θα κρατούσε 2 μέρες.
 • Και το σταθερό τηλέφωνο επίσης δεν το απαντούσε. Ο ασύρματος ήταν στον κάτω όροφο στη συγκάτοικο και στον συγκάτοικο.

Γύρισα Αθήνα.. ελπίζοντας ότι θα τα ξαναβρούμε γιατί ο τρόπος που χώρισαν οι δρόμοι μας στο αεροδρόμιο ήταν ελπιδοφόρος. Ωστόσο, ο πρώην της (είχαν σχέση 5 ετών πριν από εμένα) που ορκιζόταν ότι δε θα τα ξαναέβρισκε μαζί του, την είχε ήδη πλησιάσει. Το πιο πιθανό ήταν να τα είχαν ήδη βρει όσο χώριζε μαζί μου. Εγώ όμως πίστευα ότι ήμουν ο κακός της υπόθεσης που την πλήγωσα, που πρόδωσα την εμπιστοσύνη της και δεν την ήθελα όσο της έλεγα. Η ίδια με είχε ήδη αντικαταστήσει ενώ εγώ την κυνηγούσα σαν τρελός και πάλι με λάθος τρόπο. Δεν έδειξα καθόλου ψύχραιμος, δεν της έδωσα καθόλου χώρο / χρόνο. Κάθε μέρα την πίεζα συναισθηματικά να πάρει την απόφαση να είμαστε πάλι μαζί.

Κυνηγώντας τη Γυναίκα της Ζωής μου (όπως και νόμιζα τότε ότι ήταν η Ελίνα) έκανα λάθη ασυγχώρητα.

 • Την άφησα να με κρίνει συνεχώς και να με βάζει στη διαδικασία να της αποδεικνύω ότι μπορώ να είμαι μαζί της.
 • Την άφησα να αμφισβητεί τα τόσο δυνατά συναισθήματα που είχα όταν η ίδια συμπεριφερόταν με έναν τρόπο απαράδεκτο που μόνο ότι νιώθει το ίδιο με εμένα δεν έδειχνε. Αλλά δεν της είπα ποτέ τίποτα.
 • Την άφησα να με θεωρεί δεδομένο ενώ ταυτόχρονα αμφισβητούσε το πόσο “εκεί” και μόνο εκεί ήμουν και η ίδια τα ξαναέβρισκε με τον πρώην της!!
 • Έβαλα όλες μου τις ανάγκες και όλα μου τα θέλω σε δεύτερη μοίρα, επειδή ήμουν ερωτευμένος με τη γυναίκα που γνώρισα στην αρχή και τη σχέση που είχα στην αρχή. Αγνοώντας ότι αυτές οι εποχές ήταν αδύνατο να επιστρέψουν. Αγνοώντας ότι η γυναίκα αυτή είχε αλλάξει συμπεριφορά απέναντί μου και δεν έδειχνε διάθεση να υποχωρήσει.

Εντέλει έτυχε να ξαναμιλήσουμε πριν 2 χρόνια. Αυτή παντρεμένη, με 2 παιδιά. Εγώ ελεύθερος, με τεράστια εμπειρία πια και έχοντας αφήσει το συμβάν πίσω μου εντελώς. Απλά δε με ένοιαζε και δε με νοιάζει πια. Δε μου έκανε αίσθηση καθόλου όταν της μιλούσα. Ο τότε έρωτας της ζωής μου. Η ίδια δεν μπορούσε να το διανοηθεί ότι δε με ένοιαζε. Δε μου έκανε εντύπωση, καθώς πάντα είχε υπέρμετρη αυτοπεποίθηση και πίστευε ότι με ξέρει. Κάτι που εξαιρετικά ευφυείς άνθρωποι το παθαίνουν σε σημείο αλαζονείας.

Εδώ και αρκετά χρόνια, ήμουν σίγουρος ότι αν τη συναντούσα ή αν / όταν ξαναμιλούσαμε θα ήμουν πολύ δυνατός και έτσι ήταν όντως. Ό,τι έζησα μαζί της δεν είναι πια παρά μόνο μία ανάμνηση που διαρκώς ξεθωριάζει. Τα μαθήματα που πήρα από αυτή τη γυναίκα θα με συντροφεύουν πάντα. Τα συναισθήματα όμως έχουν διαγραφεί οριστικά.

delete

Οι σχέσεις είναι ένας διαρκής πόλεμος. Μπορεί να νομίζεις ότι το δύσκολο είναι να κερδίσεις μία γυναίκα και να κάνετε σεξ. Τα πραγματικά προβλήματα όμως, ξεκινάνε από πολύ νωρίς: μετά ή και πριν από το σεξ. Αφού αρχίσει η διαχείριση της γνωριμίας και της σχέσης. Όσο υποχωρείς, όσο παραμελείς τα θέλω σου και τις ανάγκες σου, να είσαι σίγουρος ότι υπογράφεις το χωρισμό σου. Ποτέ μη βάζεις τα θέλω της κοπέλας  πάνω από τα δικά σου. Το πιο σημαντικό άτομο στη σχέση σας, είσαι εσύ.

Έλα μαζί μας τα Χριστούγεννα, με το γιορτινό πνεύμα και ένα υπέρ – πλήρες Χριστουγεννιάτικο πακέτο να σου αλλάξουμε τη ζωή. Μέχρι τότε, να είσαι καλά.

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.