Κίνητρο – Δίχτυ Ασφαλείας, Όταν Όλα Λένε Παράτα τα!

Ήμουν τόσο καλά στη ζωή μου. Είχα καλή δουλειά, σπίτι, αυτοκίνητο, ήμουν αρκετά νέος και είχα μια καλή – ή έτσι νόμιζα – κοινωνική ζωή.

Είχα όμως δύο προβλήματα. Δεν είχα τις γυναίκες που ήθελα στη ζωή μου – ούτε σε πλήθος, ούτε σε ποιότητα – και το χειρότερο, όταν έβρισκα κάποια που πραγματικά μου άρεσε, την έχανα πριν προλάβω να την χορτάσω.

Δεν πήγαινε άλλο αυτή η κατάσταση. Μπήκα στο κόσμο, της συστηματικής προσέγγισης, γνώρισα τον Ανέστη και τον Χρήστο και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Υπήρχαν πολλά εμπόδια για να φθάσω σε ένα επίπεδο. Έπρεπε να αφιερώσω χρόνο, κόπο, προσπάθεια και να προσπεράσω πολλές απορρίψεις ώστε να νιώσω εν τέλει ικανοποιημένος από τα όσα κατάφερα.

Όμως, τα δύο παραπάνω προβλήματα που σου έγραψα, λειτούργησαν καταλυτικά στο να με ωθούν συνεχώς.

Ήταν  ένας βορράς στην πυξίδα της προσπάθειάς μου. Έλεγα, αν δεν πετύχει και αυτό, τι θα πετύχει για να φθάσω εκεί που θέλω;

Συνέχιζα – το πάλευα – βελτιωνόμουν. Γιατί ήθελα να δώσω λύση σε ότι με ταλαιπωρούσε καιρό.

12822788336602

Ποιο είναι το δικό σου κίνητρο;

Πολλοί άνθρωποι ενώ ξέρουν τι να κάνουν για να βελτιώσουν τα πράγματα πέφτουν σε λήθαργο, είτε αναβλητικότητας, είτε απραξίας εν γένει.

  • Το «θα το κάνω» γίνεται «θα το κάνω αύριο»
  • Οι πρώτες αποφασιστικές ημέρες και προσπάθειες, ακολουθούνται από νωχελικές ή μηδενικές.
  • Το «Γίνεται» γίνεται «Δεν μπορώ τώρα».

Αν είσαι ένας από αυτούς, που θες κάτι διαφορετικό από αυτό το λίγο που ήδη έχεις, όχι μόνο στο κομμάτι του dating αλλά και σε οτιδήποτε δύσκολο που απαιτεί προσπάθεια και συνέχεια, και σε πιάνει αυτή η ληθαργική κατάσταση, τότε μια λύση ίσως θα ήταν τα παρακάτω βήματα:

  • Δημιούργησε μια λίστα με τους σκοπούς σου. Να είναι μια ενδοσκοπική αναζήτηση – τι θέλω να επιτύχω.
  • Εφάρμοσε μια τεχνική που θα στο θυμίζει συνέχεια, ακόμα και αν δεν το έχεις ξεχάσει. Να σου κάνει πλύση εγκεφάλου.
Για παράδειγμα
Προσωπικά είχα γράψει με μερικές λέξεις τους στόχους και τα είχα μέσα στο πορτοφόλι μου. Κάθε φορά που το άνοιγα, το έβλεπα. Έφθασε ένα σημείο να μη χρειάζεται καν να το διαβάσω για να θυμηθώ τους στόχους. Ο Ανέστης από την άλλη, είχε screensaver – Οθόνη κλειδώματος στο κινητό του, μια έκφραση που αντιπροσώπευε αυτό που ήθελε να επιτύχει.

Άλλα που δουλεύουν είναι τα :

Δεσμεύσου σε έναν φίλο ή τέλος πάντων δημοσίως ότι θα κάνεις κάτι – Η έκθεση – κρίση στα μάτια του φίλου / κόσμου είναι ακόμα ένα ενισχυτικό κινήτρου.

Βάλε κάποιον να στο θυμίζει – να σε πιέζει. Οι καλύτερες προπονήσεις στο γυμναστήριο γίνονται με τον Gym buddy  που σε πρήζει να πάτε γυμναστήριο και όταν σε καταφέρνει να πάτε, πιέζετε ο ένας τον άλλον για μια ακόμα επανάληψη.

struggle

Όμως ποιος είναι ο μαγικός μηχανισμός;

Έχω παρατηρήσει το εξής και οφείλω να στο πω : Περισσότερο επιτυγχάνουν όσοι έχουν εσωτερικό κίνητρο και βασίζονται παρά όσοι έχουν εξωτερικό.

Πχ θες να χάσεις κιλά.

Αν θες να χάσεις κιλά γιατί σιχάθηκες να βλέπεις το πουκάμισό σου να τεντώνει και να πιέζει τα κουμπιά στην κοιλιά σου, έχεις περισσότερες πιθανότητες να το επιτύχεις από την περίπτωση να θες να χάσεις κιλά επειδή σου την είπε ένας φίλος σου στη δουλειά και θες να του δείξεις ότι μπορείς.

Στην μεγάλη μάχη με την αυτοβελτίωση, το κίνητρο από όπου και αν προέρχεται ή από όπου και αν ενισχύεται, είναι θεμιτό. Αν όμως θες να παίξεις με την λεπτομέρεια, η βάση σου πρέπει να είναι το εσωτερικό σου κίνητρο.

  • Αν θες πραγματικά να έχεις γυναίκες ποιοτικές στη ζωή σου για να σε κάνουν ευτυχισμένο και να τις κάνεις και εσύ, και όχι απλά για να κάνεις μόστρα στην παρέα σου.

 

  • Αν θες ομορφότερες γυναίκες στη ζωή σου γιατί πραγματικά βαθιά μέσα σου πιστεύεις ότι αξίζεις κάτι καλύτερο από όσα σου έχει φέρει ο δρόμος μέχρι τώρα και όχι επειδή το να συνοδεύεις ωραίες γυναίκες είναι swag και wow μαζί.

 

Αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω:

Α) είσαι σε καλό δρόμο.

Β) πάτα το κουμπί που λέει μάθε περισσότερα!

Το παράδοξο της απρόβλεπτης απόρριψης.

Γ) οι πιθανότητες να επιτύχεις είναι πολύ καλές. Μην αφήνεις την προσπάθεια.

 

Μέχρι την επόμενη φορά.

 

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.