Κοινωνικός Προγραμματισμός και στους Άνδρες! Υπάρχει;

Σαν Άνδρες, μας νοιάζει πολύ το πώς μας βλέπουν οι γύρω μας. Αν & θέλουμε να πιστεύουμε διαφορετικά, δεν διαφέρουμε πολύ από τις γυναίκες σε αυτό το κομμάτι

Κοινωνικός Προγραμματισμός Στους Άνδρες

Υπάρχει ένα τεράστιο κομμάτι στο dating που ονομάζεται social conditioning. Μπορεί να το ακούσεις κοινωνικό προγραμματισμό. Είναι το πώς σε κάνουν οι συνθήκες, τα δεδομένα, τα ήθη και τα έθιμα της εποχής και της κοινωνίας που ζεις, να σκέφτεσαι και να φέρεσαι. Ανεξάρτητα από το αν είσαι άνδρας ή γυναίκα. Και όλα αυτά επηρεάζουν και το πώς σκέφτεσαι για ή σκέφτεσαι τον εαυτό σου.

Σαν άνδρες, μας νοιάζει πολύ το πώς μας βλέπουν οι γύρω μας. Αν και θέλουμε να πιστεύουμε διαφορετικά, δεν διαφέρουμε πολύ από τις γυναίκες σε αυτό το κομμάτι. Όπως τους ενδιαφέρει πως θα τους βλέπει η κοινωνία, έτσι ενδιαφερόμαστε και εμείς.

Άφησέ τους όλους με το στόμα ανοιχτό με τις 5 συνήθειες που θα μάθεις στο παρακάτω βίντεο του Θέμη, για να κερδίζεις πάντα τις εντυπώσεις.

Φανταστείτε μια γυναίκα του 1900 να ντύνεται όπως ντύνεται μια σύγχρονη γυναίκα του 2015. Η κοινωνία θα την περιθωριοποιούσε, χαρακτηρίζοντάς την με πλείστους μη κολακευτικούς χαρακτηρισμούς. Σκεφτείτε επίσης μια γυναίκα σήμερα σε club της Νέας Υόρκης με μια αντίστοιχη σε ένα μέρος εστίασης στην Τεχεράνη. Αυτές τις διαφορές τις δημιουργεί η κοινωνία. Δεν έχει να κάνει με τη φύση μας, αλλά με τους κανόνες που επιλέξαμε ή μας έτυχε να ζούμε και να μεγαλώνουμε. Και οι γυναίκες που είναι πιο ευαίσθητες σε αυτά, το καταλαβαίνουν αλλά και τους επηρεάζει σημαντικά.

Πως Λειτουργεί Ο Κοινωνικός Προγραμματισμός Στους Άνδρες

Σε bootcamp πριν μερικές ημέρες, ένας μαθητής μας, παραλίγο να φιληθεί με μια γυναίκα στο δρόμο μετά από 5 λεπτά γνωριμίας. Δεν έγινε και μείναμε σε ανταλλαγή τηλεφώνων και με την υπόσχεση εκατέρωθεν για ραντεβού σύντομα. Με ρωτάει ο μαθητής «γιατί τραβήχτηκε ενώ το παιχνίδι μου ήταν πολύ καλό και αυτή ήταν θετική; Τι έκανα λάθος;».
Μετά τα 5 λεπτά, παίζεις με αντίπαλο το social conditioning. Έχεις κερδίσει τη φύση της και παίζεις μόνο με την εικόνα της. Το πόσο εύκολα θα το πουλήσει και τι θα πει η κοινωνία και οι άνδρες για αυτό. Η απάντηση στο μαθητή ήταν απλή. Οι 2 φίλες της, σε νεαρή ηλικία και αυτές, την επηρεάζουν. Πριν μπω σχεδόν την τράβαγαν να φύγουν και μόνο αφού μπήκα και αρχίσαμε την κουβέντα την άφησαν ήσυχη. Όμως και ο στόχος του μαθητή, στο μυαλό της, θα είχε ακόμα το ότι τις έχει δίπλα.

Πριν συνεχίσεις μάθε από το παρακάτω βίντεο ποια είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν φλερτάρεις και την πατάς.

Τι Δεν Πήγε Καλά Στην Προσέγγιση Του Άνδρα

Ενώ πήγαινε καλά, ο μαθητής κλιμάκωνε και πήγε για το φιλί, αυτή τραβήχτηκε. Η σκέψη της σίγουρα θα ήταν, τι θα πει ο κόσμος που με βλέπει, οι φίλες μου και πάει λέγοντας. Τα αντανακλαστικά του μαθητή λειτούργησαν σωστά και έβαλε μπροστά την εκπαίδευση απαντώντας «δεν πειράζει, καταλαβαίνω. Όταν βγούμε.» Έδειξε έτσι socially educated, εκπαιδευμένος κοινωνικά, που για μια γυναίκα είναι δείκτης πως δεν θα την φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση να χαλάσει την εικόνα της που τόσο αξία δίνει και η ίδια το επιβεβαίωσε γνέφοντας θετικά και χαμογελώντας.

Νομίζεις ότι διαφέρουμε; Στο αμέσως επόμενο λεπτό πάμε να μπούμε σε μεικτό σετ με 8 άτομα. Ο μαθητής διστάζει. «Έχει τους γονείς της μαζί». «Ναι και;» του απαντάω. «Ε τι θα πουν οι άνθρωποι;» Τελικά μπήκε και έκανε μάλιστα και μια πολύ καλή κουβέντα με τον πατέρα ο οποίος ήταν αρκετά ανοιχτόμυαλος.

Τι Σε Νοιάζει Τι Θα Πουν;

κοινωνικός προγραμματισμός στους άνδρες

Αν είχα κόρη και έβλεπα έναν άνδρα να προσεγγίζει τη κόρη μου τόσο όμορφα και με αυτοπεποίθηση, θα τον ήθελα πολύ δίπλα της. Σίγουρα θα είχε πολλά να της προσφέρει. Αλλά στο θέμα μας, καταλαβαίνεις πόσο μας νοιάζει και εμάς;

Να στο αποδείξω ξανά; Τι σημαίνει status για έναν άνδρα; Το πώς σε βλέπουν για τη δουλειά σου, για την επιτυχία σου, για τα λεφτά σου, για το ποιος είσαι και τι έχεις πετύχει κτλ. Αν χαλάει το status σου σε πειράζει. Είναι αλλιώς να παρατήσεις την δουλειά σου ως Project Manager σε corporate περιβάλλον και να πας Κτηνοτρόφος στο χωριό σου ακόμα και αν βγάζεις παραπάνω. Σε χαλάει αν χτίσεις ένα status και κάτι το γκρεμίζει.

Φαντάσου να πήγαινες στο γραφείο με το σορτσάκι – κολάν που κάνεις ποδήλατο ή την φόρμα του γυμναστηρίου.  Σκέψου να σε πείραζε κάποιος φίλος σου κάνοντάς σου φιλική πλάκα που ξέφυγε λίγο, μπροστά στη κοπέλα σου;

Θα σε πείραζε όσο αν δεν ήταν αυτή εκεί;

Επίσης, πόσες φορές έχεις διστάσει να πατήσεις την σκανδάλη περιμένοντας την τέλεια ευκαιρία ή καλύτερα φοβούμενος τι θα πει και πως θα σε χαρακτηρίσει αν κάνεις αρκετά νωρίς κίνηση, χάνοντας έτσι και την ευκαιρία και το κορίτσι;

Δες εδώ το βίντεο του Χρήστου για τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι ελκύεις μια γυναίκα.

Επίλογος

άνδρας και κοινωνικός προγαρμματισμός

Κοινωνικός προγραμματισμός στους άνδρες…

Αυτές τις ανάγκες τις είδαμε και φροντίσαμε για σένα να τις καλύψουμε. Για αυτό σε προσκαλώ και εγώ με τη σειρά μου στο PERSONAL BRANDING on DATING Σεμινάριο, στην Αθήνα στο Θέατρο Ελυζε, τις 7 Ιουνίου 2015 να αλλάξουμε το πώς σε βλέπουν οι γυναίκες μια και καλή, με συμβολική συμμετοχή μόνο 9.99.

Σε περιμένουμε.

Σκέφτεσαι κι εσύ ότι ήρθε η ώρα να διεκδικήσεις μια πιο έντονη σεξουαλική ζωή ως άνδρας; Κέρδισε χρόνο, πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.