Κοίταξέ την! Οπτική Επαφή και Ποια Λάθη να Αποφύγεις

Συχνά μπορεί κανείς να δημιουργήσει μια εντύπωση για κάποιον τελείως άγνωστο και αυτό συμβαίνει κυρίως μέσα από την οπτική επαφή. Χωρίς να θέλουμε να σε αγχώσουμε, αυτό μπορεί να συμβεί σε μια στιγμή, αρκούν μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου.

Η οπτική επαφή λοιπόν είναι ένα ισχυρό εργαλείο που τραβά την προσοχή και μπορεί να δείξει το ενδιαφέρον. Μάλιστα επειδή οι περισσότεροι αποφεύγουν την οπτική επαφή, είναι κάτι που θα σε κάνει να ξεχωρίζεις.

Όταν όμως κοιτάζεις στα μάτια μια γυναίκα, ενδέχεται να κάνεις κάποια λάθη. Αυτά τα λάθη θα επισημάνουμε σε αυτό το άρθρο, ώστε να εκμεταλλευτείς στο έπακρο την οπτική επαφή με μια γυναίκα.

#1. Δεν Διατηρείς Αρκετά Την Οπτική Επαφή

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πόσο μεγάλη σημασία έχει η οπτική επαφή και για τον λόγο αυτό δεν την διατηρούν αρκετά. Αν παρατηρήσεις έναν καλό ομιλητή που δημιουργεί κίνητρο στους ακροατές και τους κρατά το ενδιαφέρον, θα δεις ότι διατηρεί οπτική επαφή με το ακροατήριο για το 90-95% του χρόνου.

Ειδικά στο φλερτ, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάς την γυναίκα στα μάτια, σχεδόν όλη την ώρα και να μην κοιτάς αλλού, όταν μιλά ή όταν σκέφτεσαι τι να πεις στην συνέχεια.

Υπάρχει ένας κανόνας γνωστός ως “κανόνας 50/70” σύμφωνα με τον οποίο το ιδανικό είναι να κοιτάζεις την γυναίκα στα μάτια κατά το 50% του χρόνου που της μιλάς και κατά το 70% του χρόνου που την ακούς.

Ο κανόνας αυτός βέβαια βρίσκει εφαρμογή και σε άλλους τομείς εκτός του φλερτ.

#2. Το Παρακάνεις Με Την Οπτική Επαφή

Υπάρχει και η αντίθετη περίπτωση όπου κοιτάς την γυναίκα συνεχώς, με το βλέμμα κολλημένο πάνω της και έτσι μοιάζεις επιθετικός ή ακόμη χειρότερα περίεργος.

Οπότε χρειάζεται και εδώ ένα μέτρο. Εφαρμόζοντας τον παραπάνω κανόνα του 50/70 θα βρεις την ιδανική αναλογία, για να την κοιτάς όσο χρειάζεται.

#3. Δεν Γνωρίζεις Τις Νόρμες Που Μπορεί Να Επιβάλλει Μια Διαφορετική Κουλτούρα

Αν βρεθείς κάπου εκτός Ευρώπης ή Βόρειας Αμερικής, ο παραπάνω κανόνας ενδεχομένως να μην βρίσκει εφαρμογή από τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Όσον αφορά μια γυναίκα από κάποια χώρα της Ασίας, πιθανότατα να έχει μια διαφορετική άποψη για την οπτική επαφή.

Για άλλες κουλτούρες η οπτική επαφή μπορεί να σημαίνει αγένεια ή έλλειψη σεβασμού, οπότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ψάξεις λίγο παραπάνω τι συμβαίνει στην κουλτούρα της γυναίκας που σε ενδιαφέρει, αν αυτή προέρχεται από κάποια τελείως διαφορετική κουλτούρα.

#4. Κάνεις Υποθέσεις Από Τη Στιγμή Της Οπτικής Επαφής

Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος, ιδιαίτερα όταν έχεις οπτική επαφή με μια ελκυστική γυναίκα απέναντί σου. Αν την δεις να σε κοιτάζει στα μάτια πρώτη, αρχίζεις και δημιουργείς σενάρια και πιστεύεις ότι σε θέλει σαν τρελλή.

Φυσικά, υπάρχει το ενδεχόμενο να ενδιαφέρεται, κάτι που θα διαπιστώσεις, εφ’ όσον την προσεγγίσεις, αλλά απλά και μόνο ότι σε κοιτάζει δεν είναι ικανή συνθήκη.

Αν βέβαια, σε κοιτάζει διαρκώς και σου στέλνει και άλλα σημάδια, τότε αλλάζει το πράγμα. Όπως και να έχει μόνος τρόπος να το διαπιστώσεις, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις είναι να την προσεγγίσεις.

#5. Δεν Την Κοιτάς Στα Μάτια Από Την Αρχή

Αυτός είναι από τους χειρότερους τρόπους για να κάνεις μια κακή εντύπωση.

Όταν μιλάς με μια γυναίκα, ιδιαίτερα όταν είναι η πρώτη σας γνωριμία, φρόντισε να την κοιτάς εξ αρχής στα μάτια, με βάση και τον κανόνα του 50/70 που αναφέραμε παραπάνω.

Εκτός αυτού, υπάρχουν μερικές ακόμη συμπεριφορές, που σαμποτάρουν τις ελπίδες σου στο φλερτ, όπως μπορείς να δεις στο βίντεο που ακολουθεί.

#6. Κοιτάς Μακριά Πολύ Νωρίς

Το άγχος μπορεί να σε κάνει να τείνεις να πάρεις το βλέμμα σου και την προσοχή σου πολύ γρήγορα.

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους και το άγχος αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι μας ενδιαφέρει τι γνώμη θα έχει ο άλλος. Βέβαια, το ίδιο άγχος σε κάποιο βαθμό, θα έχει και η γυναίκα που μιλάς, ειδικά αν της αρέσεις.

Οπότε κάνε ό,τι μπορείς, ώστε να διατηρήσεις την οπτική επαφή με τα μάτια της, ιδιαίτερα στην αρχή της μεταξύ σας αλληλεπίδρασης.

#7. Όταν Σου Μιλά Δεν Της Δείχνεις Ότι Προσέχεις

Το ποσοστό 50/70 είναι ιδανικό για να φαίνεται ότι όντως προσέχεις την γυναίκα όταν σου μιλάει.

Όμως ακόμη και όταν δεν την κοιτάζεις, να ξέρεις ότι είναι πιο σημαντικό να δείχνεις ότι είσαι παρών και ότι την ακούς.

#8. Δεν Κοιτάς Εκεί Που Πρέπει

Εκπαίδευσε τα μάτια σου να κοιτάζουν το μοναδικό αποδεκτό σημείο, δηλαδή τα μάτια της και το πρόσωπο της εν γένει. Μην κοιτάς άλλα σημεία του σώματος της, ακόμη και αν σου αρέσουν πολύ.

Ένα μεγάλο debate, με το οποίο έχουμε ασχοληθεί στο Apla+Andrika που θα βρεις παρακάτω είναι το “στήθος ή οπίσθια”.

Ένας τρόπος να διατηρείς την οπτική επαφή με τις γυναίκες είναι να κοιτάζεις στα μάτια, σαν να θέλεις να δεις τι χρώμα είναι.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει ένας μαγικός τρόπος που θα σε κάνει να αποφύγεις όλα αυτά λάθη. Είναι καλό βέβαια να τα γνωρίζεις και να τα έχεις κατά νου, αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι η πρακτική.

Προσπάθησε να κρατάς την οπτική επαφή με τους πάντες, σε κάθε σου αλληλεπίδραση, είτε είναι συνάδελφοι ή φίλοι, ώστε να μπορέσεις σιγά σιγά να το κάνεις με τον καλύτερο τρόπο και να μην έχεις άγχος. Από τις αντιδράσεις που θα διακρίνεις στα μάτια του άλλου, μπορείς να καταλάβεις πολλά. Όχι μόνο αν επικοινωνείς σωστά με το άλλο φύλο, αλλά και πως μπορείς να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες συνολικά.

Μάθε τους τρόπους για να εκτοξεύσεις την επικοινωνία σου, εδώ

Μια γυναίκα μπορεί να καταλάβει από τη γλώσσα του σώματος πολλά, από αν λέει ψέματα ο απέναντί της και ό, τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Φτάνει μόνο να την κοιτάξει στα μάτια καμιά φορά.

Γι’ αυτό εκμεταλλεύσου τα πλεονεκτήματα της γλώσσας του σώματος και κοίταξέ την με πρόθεση. Της δείχνει ότι μπορεί να είναι κάτι καλό αυτό που συμβαίνει μεταξύ σας. Και όχι μόνο!

 Μάθε να κοιτάς μια γυναίκα στα μάτια όπως πρέπει. Ξεκίνα από εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ EBOOK ΤΟΥ MEN OF STYLE!
Ένα μοναδικό EBOOK 102 σελίδων με tips για να βελτιωθείς και να δεις αποτελέσματα άμεσα! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα και θα γίνει δικό σου άμεσα!
ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ!
Ένας συνεργάτης του Men Of Style θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σου για να δει αν είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και να συζητήσετε για τυχόν απορίες.
cover
close-link