Κόλλησες και δεν Ξέρεις τι να Πεις; Πώς Θα Σπάσεις Τις Άβολες Στιγμές

Κόλλησες και δεν Ξέρεις τι να Πεις;

Αν Κόλλησες Και Δεν Ξέρεις Τι Να Πεις…

Ένα από τα πιο σημαντικά και συχνά θέματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άντρες όταν φλερτάρουν είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις κολλάνε και δεν έχουν τι να πουν.

Τέτοιες στιγμές είναι που δημιουργούν άβολες σιωπές. Και σταματάνε την ροή της συζήτησης που μέχρι τώρα έχεις δημιουργήσει με την γυναίκα που φλερτάρεις.

Το χειρότερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι συνήθως η αμηχανία που νιώθεις φαίνεται και στην γυναίκα με την οποία μιλάς, πράγμα που αμέσως σε βάζει σε μειονεκτική θέση και κολλάς ακόμα περισσότερο.

Το αποτέλεσμα είναι η άβολη στιγμή να γίνει ακόμα πιο έντονη κι εσύ να νιώθεις ότι δεν μπορείς να σώσεις με τίποτα την κατάσταση.

Επειδή όλοι μας έχουμε βρεθεί σε τέτοιες στιγμές, σήμερα αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο για το συγκεκριμένο θέμα.

Πριν Περάσω Στις Λύσεις Του Προβλήματος, Ωστόσο, Θα Ήθελα Πρώτα Να Επισημάνω Δύο Πράγματα.

βρες τι να πεις

Α) Το πρώτο είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων είναι μη λεκτικό. Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το 87-93% της ανθρώπινης επικοινωνίας είναι βασισμένο στην γλώσσα σώματος, τον τρόπο που μιλάμε και γενικότερα τα συναισθήματα και την εικόνα που προβάλουμε προς τους γύρω μας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά που λέμε δεν είναι σημαντικά ή δεν μετράνε. Απλώς, είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι, ακόμα κι αν κολλήσεις και δεν ξέρεις τι να πεις, περισσότερο μετράει ο τρόπος που θα το αντιμετωπίσεις παρά το γεγονός ότι κόλλησες.

Πριν συνεχίσεις μάθε ποια επικοινωνιακά λάθη σε οδηγούν στη απόρριψη.

Β) Το δεύτερο που θέλω να επισημάνω είναι ότι ο σκοπός του φλερτ είναι να περάσετε και οι δύο καλά και να διασκεδάσετε δημιουργώντας θετικά συναισθήματα ο ένας στον άλλον.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την λογική και ξεχνώντας ότι πρέπει να αποδώσεις ή να πεις κάτι συγκεκριμένο, είναι πολύ πιο πιθανό να σταματήσεις να κολλάς και να αποφύγεις τις άβολες στιγμές.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις τι να κάνεις όταν νιώθεις πώς κόλλησες και δεν ξέρεις τι να πεις σε μια συζήτηση με την γυναίκα που σου αρέσει.

 

#1. Επισήμανε Το Γεγονός Ότι Κόλλησες

κόλλησες

Και όμως, το πιο απλό και χρήσιμο που μπορείς να κάνεις είναι να παραδεχτείς ανοιχτά ότι κόλλησες. Μπορείς πολύ απλά να πεις «Κόλλησα και δεν ξέρω τι να πω. Μπορείς να με βοηθήσεις;»

Γιατί Λειτουργεί;

Πολύ απλά γιατί αντί να παίρνεις όλο το βάρος πάνω σου και να κολλάς ακόμα περισσότερο σκεπτόμενος ότι η γυναίκα θα σε απορρίψει, μοιράζεσαι το βάρος και την ευθύνη μαζί της.

Είναι πολύ λογικό και ανθρώπινο να κολλήσεις κατά την διάρκεια του φλερτ. Όλοι κολλάμε. Αντί να προσπαθείς να βρεις έναν έξυπνο τρόπο να της δείξεις ότι δεν κόλλησες και να συνεχίσεις την συζήτηση, παραδέξου ότι κόλλησες και ζήτα της να βρει κι εκείνη ένα θέμα για την συζήτηση.

Όχι μόνο την κάνεις μέρος του διαλόγου, δείχνεις και ότι είσαι άνετος με τον εαυτό σου και ότι δεν έχεις θέμα να δείξεις τις αδυναμίες σου.

#2. Χαμογέλα Αν Κόλλησες

αν κόλλησες χαμογέλα

Μια δεύτερη λύση είναι πολύ απλά να χαμογελάσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν κολλάμε κοιτάμε αμήχανα γύρω μας και τρίβουμε τις παλάμες μας στα πόδια μας, ξεφυσώντας από το άγχος που δεν έχουμε τι να πούμε. Αυτό εντείνει ακόμα περισσότερο μια ήδη άβολη κατάσταση. Αντί να αντιδράσεις με τον παραπάνω τρόπο, χαμογέλα.

Γιατί Λειτουργεί; 

Το χαμόγελο είναι μη επιθετικό σημάδι και βοηθάει να σπάσει ο πάγος. Συνήθως ένα χαμόγελο είναι αρκετό για να προβάλουμε τα θετικά συναισθήματα που χρειάζονται για να συνεχίσει ο διάλογος.

Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες, οι στάση του σώματός μας και οι εκφράσεις του προσώπου μας επηρεάζουν τα συναισθήματά μας. Μόλις χαμογελάσεις θα νιώσεις κι εσύ καλύτερα και είναι πολύ πιο πιθανό να βρεις τι να πεις.

 

#3. Θυμήσου Ότι Δεν Χρειάζεται Να Πεις Κάτι Έξυπνο Ή Την Τέλεια Ατάκα

βρες θέματα συζήτησης

Κόλλησες. Και τώρα; Ψάχνεις μανιωδώς στο μυαλό σου να βρεις την τέλεια ατάκα, κάτι αστείο και έξυπνο ταυτόχρονα, για να διώξεις την αμηχανία και να σπάσεις την άβολη σιωπή. Δεν χρειάζεται. Αντί για αυτό, ρώτα την κάτι απλό, χωρίς να προσπαθείς να την εντυπωσιάσεις.

Γιατί Λειτουργεί; 

Πρώτον, γιατί όσο σκέφτεσαι ότι πρέπει να πεις κάτι τέλειο ή ιδανικό ή πανέξυπνο ή εντυπωσιακό, τόσο περισσότερο αγχώνεσαι και κολλάς, με αποτέλεσμα να μην σου έρχεται τίποτα στο μυαλό και η άβολη σιωπή να εντείνεται.

Δεύτερον, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις, όσο πιο απλό είναι αυτό που θα πεις τόσο πιο ειλικρινές φαίνεται και τόσο πιθανότερο είναι να λειτουργήσει θετικά.

Αν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο που πλέον δεν παρατηρείς τον ίδιο ενθουσιασμό στο να βρεθείτε από κοντά ο Χρήστος έχει τις απαντήσεις στο τι μπορείς να κάνεις όταν φαίνεται πώς το ενδιαφέρον της μειώνεται η έλξη χάνεται.

Τα πράγματα είναι απλά. Αποδέξου ότι είσαι άνθρωπος και είναι λογικό κάποια στιγμή να χάσεις τα λόγια σου και να μην ξέρεις τι να πεις.

Σταμάτα να αγχώνεσαι και να παίρνεις όλο το βάρος της συζήτησης πάνω σου. Είστε δύο στον διάλογο και έχετε ίσο μερίδιο για το πώς εξελίσσεται η συνομιλία.

Τώρα ξέρεις τι να κάνεις όταν κολλάς. Τέλος οι αμήχανες στιγμές.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πώς λειτουργούν οι σχέσεις, δες εδώ.

Το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές του Men Of Style μπορεί να σου δώσει μια καλύτερη εικόνα. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.