Οι Κορυφαίοι Λόγοι Χωρισμού και πώς να τους Αποφύγεις

Γνωρίζεις του σημαντικότερους λόγους χωρισμού; Διάβασε το παρακάτω άρθρο έτσι ώστε να είσαι καλύτερα προετοιμασμένος.

Γιατί χωρίσαμε; Γιατί με άφησε; Γιατί τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά;

Κάθε σχέση έχει αρχή, μέση και τέλος. Οι κορυφαίοι λόγοι χωρισμού, οι λόγοι στους οποίους οφείλονται οι περισσότεροι χωρισμοί παγκοσμίως, είναι οι εξής:

Χάνεται η Έλξη στη Σχέση
Γνωρίζεις του σημαντικότερους λόγους χωρισμού; Διάβασε το παρακάτω άρθρο έτσι ώστε να είσαι καλύτερα προετοιμασμένος.

Η έλξη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέφτει καθώς η σχέση προχωρά. Ο υπαίτιος για αυτό, σε αρκετές περιπτώσεις, είναι ο άνδρας. Χάνει την δύναμή του μέσα στη σχέση.

Ένα θηλυκό, έχει ανάγκη να αισθάνεται ασφάλεια και πως είναι δίπλα σε ένα ισχυρό αρσενικό, που είναι πιστό σε εκείνη.

Όμως, όταν ο άνδρας αρχίζει να εφησυχάζεται, να σταματά να προσέχει τον εαυτό του ή να συνεχίζει να φλερτάρει την γυναίκα, τότε δημιουργείται θέμα.

Καθώς αρχίζει η γυναίκα να θεωρεί τον άνδρα μέσα στη σχέση δεδομένο, η έλξη θα πέσει κατακόρυφα. Η πτώση της έλξης από μεριάς της γυναίκας, οφείλεται πάντα στο γεγονός ότι σταματά ο άνδρας να είναι πρόκληση. Εντέλει, η πτώση της έλξης οφείλεται για τα σημαντικότερα προβλήματα που έπονται μιας σχέσης.

Απιστία
Γνωρίζεις του σημαντικότερους λόγους χωρισμού; Διάβασε το παρακάτω άρθρο έτσι ώστε να είσαι καλύτερα προετοιμασμένος.

Η απιστία είναι το μοναδικό “λάθος” που απαγορεύεται να συγχωρέσεις. Άπαξ και η γυναίκα απατήσει, το μάθεις και την συγχωρέσεις, έχεις υπογράψει την καταδίκη και  την παρακμή της σχέσης σου. Ο νούμερο ένα λόγος διαζυγίων, πάντως, είναι η απιστία. Ελάχιστοι την αντέχουν – και κακώς.

Όσο περισσότερο καιρό είσαι με έναν άνθρωπο σε σχέση, τόσο η ανάγκη για κάτι διαφορετικό και μια αλλαγή γίνεται επιτακτική. Όταν λοιπόν αυτή την αλλαγή και ανανέωση δεν μπορείς να την πετύχεις μέσα στη σχέση σου, η απιστία δείχνει να είναι μονόδρομος για κάποιον / κάποια που δεν έχει το θάρρος να χωρίσει αντί να απατήσει τον / την σύντροφό του.

Η απιστία λοιπόν μπορεί να οδηγήσει στον χωρισμό, με τους εξής τρόπους:

  • Την απατάς, το μαθαίνει, χωρίζετε.
  • Την απατάς, δεν το μαθαίνει, νιώθεις τύψεις ή ξενερώνεις με τη σχέση σου, χωρίζετε.
  • Σε απατά, το μαθαίνεις, χωρίζετε.
  • Σε απατά, δεν το μαθαίνεις, νιώθει ξενερωμένη ή τύψεις, στο λέει ή δεν στο λέει, χωρίζετε.

Η απιστία βέβαια, όπως και οι υπόλοιποι κορυφαίοι λόγοι χωρισμού που ακολουθούν, είναι αποτελέσματα της πτώσης της σεξουαλικής έλξης μέσα στη σχέση. Ωστόσο, αναφέρονται ως ξεχωριστοί λόγοι, καθώς πολλές σχέσεις δεν καταλήγουν σε χωρισμό, παρόλο που η έλξη ανάμεσα στο ζευγάρι έχει πέσει κατακόρυφα.

Συναισθηματική / Φυσική κακοποίηση και Έλλειψη σεβασμού
Γνωρίζεις του σημαντικότερους λόγους χωρισμού; Διάβασε το παρακάτω άρθρο έτσι ώστε να είσαι καλύτερα προετοιμασμένος.

Ο σεβασμός, με όλη τη σημασία της λέξης, σε μία σχέση, είναι σημαντικότατο κεφάλαιο. Κερδίζεται με την όλη σου συμπεριφορά αλλά και πρέπει να τον διεκδικείς κάθε δευτερόλεπτο που αναπνέεις.

Η γυναίκα σε κάθε στιγμή της σχέσης, θα σε τεστάρει. Θα τεστάρει την επιμονή σου, τη δύναμή σου, την ανοχή σου. Είναι στη φύση της να τεστάρει συνεχώς το αρσενικό που έχει δίπλα της, ώστε να νιώθει ότι βρίσκεται με ένα ισχυρό αρσενικό που θα της δώσει το δυνατό γονίδιο για να κάνει δυνατούς απογόνους μαζί του και φυσικά να αισθάνεται ασφάλεια δίπλα του.

Όσο αποτυγχάνεις να περάσεις τα τεστ της ερωτικής σου συντρόφου, τόσο η έλξη από μεριάς της θα πέφτει κατακόρυφα. Καθώς θα πέφτει η έλξη, θα χάνεται και ο σεβασμός που έχει για εσένα. Σκέψου το λίγο:

  • Αρχίζεις να της κάνεις όλα τα χατίρια.
  • Φοβάσαι μήπως την χάσεις και υποκύπτεις σε εκβιασμούς τύπου “αν δεν βγούμε απόψε θα σε χωρίσω / θα βγω με τις φίλες μου μέχρι το πρωί και δεν ξέρω τι θα κάνω”.
  • Ανέχεσαι να σου μιλάει απότομα, οπότε αυτό κλιμακώνεται και μπορεί να συμβεί ακόμα και μπροστά σε κόσμο.
  • Της κάνεις τα θελήματα και αγγαρείες.

Όσο επιτρέπεις να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, θα αρχίσει να μη σε σέβεται και να χάνεται η έλξη.

Υπερβολική Ζήλια
Γνωρίζεις του σημαντικότερους λόγους χωρισμού; Διάβασε το παρακάτω άρθρο έτσι ώστε να είσαι καλύτερα προετοιμασμένος.

Θα δεχτώ το σενάριο στο οποίο η υπερβολική ζήλια είναι αδικαιολόγητη – αλλιώς υπάρχει προδιάθεση για απιστία οπότε ο λόγος χωρισμού είναι η απιστία. Για να δούμε λοιπόν.

#1. Είσαι εσύ αυτός που την ζηλεύεις υπερβολικά.

Αρχίζεις να της κάνεις σκηνές από το πουθενά. Υποψιάζεσαι τα πάντα. Όλα σου φαίνονται ύποπτα, της στερείς εξόδους με τις φίλες της ή όταν βγαίνει την κάνεις να το μετανιώσει με τα άπειρα μηνύματα στο ενδιάμεσο και τον διαρκή έλεγχο.

Η κοπέλα σου αρχίζει να ξενερώνει, να ενοχλείται, να χάνει την υπομονή της. (Περιέργως, μερικές κοπέλες ανέχονται υπερβολική ζήλια για πολλά χρόνια αλλά έχουν υπερβολικά χαμηλή αυτοεκτίμηση, για αυτό και επιτρέπουν στον εαυτό τους τέτοια καταπίεση). Το επόμενο βήμα θα είναι οι τσακωμοί. Αν συνεχιστεί αυτό, ή θα βρει άλλον και θα σε αφήσει ή θα σε αφήσει για να βρει άλλον.

#2. Είναι η κοπέλα που σε ζηλεύει υπερβολικά.

Η ζήλια μέχρι κάποιο σημείο φανερώνει ενδιαφέρον. Το να μην νοιάζει τον άλλο καθόλου τι θα κάνεις ή που θα βγεις, δεν είναι και ότι καλύτερο.

Όταν όμως ξεπερνά τα όρια, καταπιέζει, φανερώνει προσωπικές ανασφάλειες και δημιουργεί εντάσεις χωρίς πολλές φορές να υπάρχει σοβαρός λόγος.

 

Είναι ωραίο να δείχνει ο ένας ενδιαφέρον στον άλλο και πως θέλει να είναι μαζί του ή πως δεν θέλει να τον χάσει. Όμως, διάφορες μορφές παθολογικής ζήλιας, δεν είναι ποτέ παραγωγικές και φθείρουν τις σχέσεις ανεπανόρθωτα.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν η σχέση σου σε χώρισε και δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς, δες εδώ.

Περιμένω την οποιαδήποτε απορία σου εδώ.

Καλή συνέχεια

Βρες με!

Anestis

Founder / Head Instructor at Men of Style
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε.

Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων!

Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Anestis
Βρες με!
Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε.Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων!Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.