Λάθη του Παρελθόντος: Ερωτικές Ιστορίες προς Αποφυγή

Λάθη του Παρελθόντος: Ερωτικές Ιστορίες προς Αποφυγή

Ερωτικές Ιστορίες Προς Αποφυγή…

Υπάρχουν ερωτικές ιστορίες προς αποφυγή;

Ένας από τους κανόνες που επιδιώκω να ακολουθώ στη ζωή μου είναι να μην μετανιώνω ποτέ για τα λάθη που κάνω. Απλά να μην τα επαναλαμβάνω.

Και υπάρχουν μερικές ερωτικές ιστορίες που ίσως δεν είναι τόσο χαρούμενες και δεν έχουν καλό τέλος. Ήταν ωστόσο απαραίτητες για να πάρω κάποια μαθήματα. Και να μάθω ποιες καταστάσεις θα αποφεύγω και ποια λάθη δεν θα πρέπει να επαναλάβω.

Επομένως, στο σημερινό άρθρο θα αναφέρω ποιες ερωτικές ιστορίες πρέπει να αποφεύγει κάποιος και ποια είναι τα δείγματα τα οποία είχα εξ αρχής ότι η σχέση αυτή δεν θα εξελιχθεί καλά. Αλλά δεν παραδεχόμουν ότι τα σημάδια αυτά υπήρχαν.

Υπάρχουν πάντα σημάδια που μας δείχνουν ότι η συνέχεια δεν θα είναι καλή. Το θέμα είναι να είμαστε σε θέση να τα δούμε και να παραδεχτούμε ότι η συγκεκριμένη κατάσταση δεν είναι και τόσο ιδανική όσο νομίζουμε.

Και φυσικά, το σημαντικό είναι να αποφεύγουμε το να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη ξανά και ξανά.

ερωτικές ιστορίες

Ερωτικές Ιστορίες Προς Αποφυγή: Σημάδια Ασέβειας Και Υπερβολής Από Μία Γυναίκα

 

Σε μερικές περιπτώσεις, έχουμε εξ αρχής μερικά σημάδια ότι η γυναίκα δεν μας σέβεται ή ότι αντιδράει υπερβολικά, δημιουργώντας διαρκώς εντάσεις δίχως λόγος.

Μια τέτοια περίπτωση μου είχε τύχει πέρυσι το καλοκαίρι.

Είχα γνωρίσει μια γυναίκα από έναν φίλο μου, η οποία μου άρεσε πολύ έντονα από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε.

Ήταν μια όμορφη γυναίκα, εντυπωσιακή και φαινόταν αρκετά ευγενική και με τρόπους.

Ωστόσο, από τις πρώτες μας κιόλας επαφές και συνομιλίες, υπήρχαν στιγμές που έκανε κάποια πιο ειρωνικά σχόλια για εμένα ή που μου μιλούσε λίγο απότομα.

Από τη στιγμή που αυτό δεν γινόταν σε καθημερινή βάση και δεν ήταν πολύ έντονο, αποφάσισα να το αγνοήσω. Επιπλέον, είχαμε πολύ καλή επικοινωνία και όλα τα υπόλοιπα κυλούσαν υπέροχα.

Ωστόσο, έναν μήνα αφότου είχαμε ξεκινήσει μια σχέση δημιούργησε μια ένταση και μια διαφωνία μεταξύ μας χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος.

Ενώ το διαχειρίστηκα όσο καλύτερο μπορούσα δεδομένου ότι μου ήρθε ξαφνικό, της εξήγησα ότι δεν δέχομαι τέτοιου είδους συμπεριφορά και έκανα ξεκάθαρα τα όριά μου.

Εκείνη μου ζήτησε συγγνώμη και όλα καλά.

Τον μήνα που ακολούθησε τα περιστατικά κατά τα οποία μου φερόταν με ασέβεια άρχισαν να αυξάνονται, με αποκορύφωμα ένα σκηνικό που έγινε μπροστά σε φίλους μου, στο οποίο μου μίλησε με πολύ μειωτικό τόνο.

Ενώ και πάλι εξήγησα με πιο έντονο τρόπο αυτήν την φορά ότι δεν θα ανεχτώ ξανά τέτοια συμπεριφορά και μου ζήτησε συγγνώμη, στον τρίτο μήνα της σχέσης μας η κατάσταση χειροτέρεψε.

Μια μέρα μου έκανε έναν καυγά μπροστά σε φίλους μου, στον οποίο μου μίλησε πολύ άσχημα. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά να κόψω κάθε επαφή και επικοινωνία μαζί της.

Ωστόσο, το σημαντικό είναι:

Τι Έμαθα Από Αυτήν Την Ερωτική Ιστορία;

Το πρώτο πράγμα που έμαθα από εκείνη τη σχέση μου ήταν ποτέ να μην αγνοώ σημάδια ασέβειας.

Το σημαντικότερο είναι ότι κατάλαβα ότι ο σεβασμός σε μια σχέση είναι εξαιρετικά σημαντικός. Ακόμα κι όταν διαφωνείς με μια γυναίκα είναι λογικό να υπάρχει ένταση, αλλά είναι πολύ σημαντικό να λέτε τις απόψεις σας με σεβασμό.

Γι΄αυτό, πριν από κάθε τι άλλο θα πρέπει να κοιτάς τη συμπεριφορά μιας γυναίκας απέναντί σου, και κυρίως, να μην αγνοείς ένα μικρό δείγμα συμπεριφοράς το οποίο για εσένα “χτυπάει καμπανάκια”.

Κάθε στιγμή είναι σημαντική και κάθε συμπεριφορά έχει το νόημά της. Και το πόσο πληγωνόμαστε από μια σχέση ή δεν παίρνουμε αυτό που θέλουμε έχει να κάνει κυρίως με εμάς. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικπά με το γιατί επιτρέπουμε σε κάποιους ανθρώπους στη ζωή μας να μας πληγώνουν.

Μετά από κάθε συμπεριφορά η οποία φανερώνει ασέβεια ή υπερβολή, θα πρέπει να είσαι σε θέση να αξιολογήσεις αυτή τη σχέση και να έχεις υπόψιν σου ότι συνήθως οι συμπεριφορές αυτές εντείνονται και επαναλαμβάνονται στο μέλλον.

Επομένως, καλό είναι να μην αγνοούμε τα σημάδια αυτά. Ενδεχομένως να μετρούν συνολικά τόσο πολύ, ώστε να μας σώσουν από μελλοντικές δυσάρεστες καταστάσεις.

Ερωτικές Ιστορίες Προς Αποφυγή: Αδιαφορία, Μεικτά Σημάδια Και Ελλειπής Σεξουαλική Ζωή

Σε δύο άλλες από τις ερωτικές ιστορίες μου είχα εξ αρχής δείγματα ότι η γυναίκα δεν ενδιαφερόταν πραγματικά για εμένα ή δεν ήταν και τόσο σίγουρη. Επίσης, σε μια από τις σχέσεις που έκανα είχα σημάδια από την αρχή ότι η γυναίκα δεν ήταν διατεθειμένη να έχει μια έντονη σεξουαλική ζωή μαζί μου.

Στην πρώτη περίπτωση, δύο από τις γυναίκες που είχα στη ζωή μου μου έστελναν μεικτά σημάδια ενδιαφέροντος. Ήμασταν στο “ναι μεν, αλλά”.

Από τη μία η γυναίκα μου έδειχνε ότι ενδιαφέρεται και ότι την έλκω, από την άλλη υπήρχαν στιγμές που “τραβιόταν” και μου έδειχνε αδιαφορία.

Ενώ αυτό με μπέρδευε αρχικά και δεν μου αρέσει γενικά να υπάρχει θολή διαθεσιμότητα, αλλά αντίθετα θέλω οι καταστάσεις να είναι ξεκάθαρες, υπήρχε έλξη μεταξύ μας και παρέβλεψα αυτά τα σημάδια.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι και οι δύο αυτές μου σχέσεις με κούρασαν πάρα πολύ στην πορεία.

Ενώ ενδεχομένως μπορεί να έχει ένα ενδιαφέρον το να υπάρχει μια αβεβαιότητα, όταν μια γυναίκα τη μια σου δείχνει ότι σε θέλει αλλά την επόμενη ακριβώς στιγμή είναι αδιάφορη, σου δημιουργείται ένας εκνευρισμός και μια δυσαρέσκεια με την όλη κατάσταση.

Φυσικά, και στις δύο περιπτώσεις, όταν αντιλήφθηκα τι συμβαίνει διέκοψα τη σχέση.

Βέβαια, αυτά ήταν στις αρχές που ξεκινούσα να φλερτάρω και δεν είχα τόσες εμπειρίες ακόμα με το αντίθετο φύλο. Σταδιακά έμαθα να αναγνωρίζω αυτά τα σημάδια και να μην συνεχίζω τη σχέση μου με μια γυναίκα που μου δείχνει μεικτά σημάδια.

ερωτικές ιστορίες προς αποφυγή

Μία ακόμα ερωτική ιστορία προς αποφυγή ήταν με μια γυναίκα που είχα σημάδια ότι θα έχουμε ελλιπή σεξουαλική ζωή, αλλά δεν έδωσα κάποια ιδιαίτερη σημασία στα σημάδια αυτά.

Εξ αρχής υπήρχε ένα “κόλλημα” από πλευράς της όσον αφορά το σεξ. Δεν ήταν ότι δεν είχαμε καθόλου σεξουαλική ζωή, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις είχε άρνηση στο να κάνουμε σεξ συχνά.

Στην αρχή της σχέσης αυτής το μετέφραζα αυτό ως ντροπή. Σκεφτόμουν ότι απλά είναι πιο ντροπαλή και γι’ αυτό δεν θέλει να έχουμε μια πιο έντονη σεξουαλική ζωή.

Εάν αντιμετωπίζεις παρόμοια κατάσταση κι εσύ, σε καταλαβαίνω. Ωστόσο, υπάρχει λύση. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το τι σημαίνει όταν σου λέει «ας μην βιαζόμαστε».

Ωστόσο, μετά από ένα διάστημα άρχισα να συνειδητοποιώ ότι η συγκεκριμένη γυναίκα απλά δεν ήθελε να έχει έντονη σεξουαλική ζωή η ίδια και ίσως δεν ένιωθε και μεγάλη σεξουαλική έλξη για εμένα.

Τι Έμαθα Μέσα Από Αυτές Τις Ερωτικές Ιστορίες

Όσον αφορά τις δύο πρώτες ερωτικές ιστορίες με τα μεικτά μηνύματα, το θέμα ήταν ότι έχασα πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Πως ; Με το να προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλουν αυτές οι δύο γυναίκες και σε κάποιες στιγμές έμπαινα στη διαδικασία να την πείσω ότι την έλκω.

Αυτό που έμαθα λοιπόν ήταν ότι δεν θα θυσιάζω τον χρόνο μου και την ενέργειά μου για καμία γυναίκα που δεν είναι σίγουρη για το τι θέλει από τη σχέση μας.

Έμαθα να επενδύω μόνο σε γυναίκες που νιώθουν μεγάλη έλξη για εμένα και οι οποίες είναι σταθερές μέσα τους και ξέρουν τι θέλουν.

Στη δεύτερη περίπτωση με την ελλιπή σεξουαλική ζωή, είτε ήταν έτσι το στιλ της είτε είχε να κάνει με εμένα. Έμαθα μέσα από αυτήν μου την εμπειρία ότι δεν πρέπει να συμβιβάζομαι τόσο πολύ. Τουλάχιστον όσον αφορά τις ανάγκες μου και τα “θέλω” μου στο σεξ.

Το καλύτερο είναι να έχω δίπλα μου μια γυναίκα που έχουμε χημεία στο σεξ και θέλουμε πάνω-κάτω τα ίδια πράγματα.

Συνολικά, όλες οι παραπάνω ερωτικές ιστορίες με δίδαξαν το εξής:

Δεν αξίζει να συμβιβάζεις και να θυσιάζεις τα “θέλω” σου για κανέναν λόγο και καμία γυναίκα.

Το σημαντικότερο όλων είναι να ξέρεις τι αξίζεις και να διεκδικείς το καλύτερο για εσένα.

Και τα περισσότερα σημάδια τα έχεις εξ αρχής στη σχέση σου με τη γυναίκα.

Επομένως, καλό είναι να μην παραβλέπουμε τα σημάδια αυτά και φυσικά, να μην επαναλαμβάνουμε λάθη του παρελθόντος.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε ερωτική ιστορία έχει να μας διδάξει αρκετά μαθήματα. Το θέμα είναι να έχουμε διάθεση να προστατεύουμε τον εαυτό μας και φυσικά, να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει.

Εάν θέλεις να μάθεις ακόμα περισσότερα, δες εδώ.

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο Άνδρας Αξίας, εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.