Λογική εναντίον Συναισθήματος

Λογική εναντίον Συναισθήματος

Όταν ο Φρόυντ πέθαινε, στο νεκροκρέβατό του, τον ρώτησαν αν είχε κάποιο ερώτημα που του είχε μείνει αναπάντητο. Ο Φρόυντ θεωρείται ακόμα και σήμερα από πολλούς, ο πατέρας της ψυχολογίας. Ο Φρόυντ ανταποκρίθηκε: “Δεν ξέρω τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες.” Ειλικρινά θεωρώ ότι ο Φρόυντ ήταν άδικος με τον εαυτό του. ΔΕΝ είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις τι γίνεται. Έχει να κάνει με τη λογική εναντίον συναισθήματος. Ο άντρας σκέφτεται πολύ λογικά. Η γυναίκα, πολύ με το συναίσθημα.

  • Γιατί είναι σημαντικό να καταλάβεις πώς λειτουργούν και πώς ανταποκρίνονται συναισθηματικά οι γυναίκες;

Η γυναίκα δε θα κάνει εύκολα κάτι με έναν άντρα που νιώθει ότι δεν καταλαβαίνει τον συανισθηματικό της κόσμο, έστω στα βασικά. Θέλεις να είσαι ένας άντρας που καταλαβαίνει τον συναισθηματικό κόσμο των γυναικών και μπορεί να μπαίνει σε αυτόν κατά βούληση, να συνυπάρχει αρμονικά! Όχι να είσαι ένας από αυτούς που τις φρικάρει, που τις κάνει να αισθάνονται ότι έμπλεξαν με κάποιον περίεργο, αλλόκοτο τύπο που θα τις κάνει να νιώσουν αμήχανα ή άσχημα ή ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του. Έχεις ΑΝΑΓΚΗ λοιπόν να καταλάβεις πώς λειτουργούν συναισθηματικά αυτά τα πλάσματα, και δεν είναι τόσο δύσκολο τελικά.

Ο άντρας σκέφτεται πολύ λογικά. Θέλει να ξέρει λεπτομέρειες. Πού πάει, προς ποια κατεύθυνση, γιατί, πώς λειτουργεί ο υπολογιστής, θέλει λεπτομέρειες, πρόγραμμα και εκλογίκευση. Μπορεί να ακούγεται πολύ στερεότυπο, αλλά είναι ένα καλό στερεότυπο που περιγράφει την πραγματικότητα των δύο φύλων πολύ καλά. Τα δύο φύλα εκπέμπουν σε διαφορετικό μήκος κύματος.

Σε ένα σπουδαίο βιβλίο με τίτλο “The Way of The Superior Man” υπάρχει μία μεταφορά για το πώς λειτουργούν συναισθηματικά τα δύο φύλα, που βρίσκω εξαιρετικά πετυχημένη.Το βιβλίο περιγράφει τις γυναίκες ως συναισθηματικές καταιγίδες, που φυσάνε προς διαφορετικές κατευθύνσεις, χωρίς λογική και χωρίς σχέδιο ή πρόγραμμα. Σαν να χτυπάει τυφώνας, ανεμοθύελλα, μουσώνας, σαν να χτυπά μία καταιγίδα με αέρα με όλη της τη δύναμη, προς όλες τις κατευθύνσεις, καταστρέφει τα πάντα και μετά εξαφανίζεται. Άλλες φορές είναι θύελλα σκέτη, άλλες φορές περιλαμβάνει και καταιγίδα, άλλες φορές και άμμο. Η θύελλα φυσάει προς όλες τις κατευθύνσεις και η γυναίκα ανταποκρίνεται συναισθηματικά 100%. Ο άντρας είναι σαν τον βράχο στην θύελλα. Ιδανικά, είναι σαν τον βράχο στην θύελλα που καταλαβαίνει τι γίνεται, αλλά δεν αντιδρά συναισθηματικά.

Όταν έχεις να κάνεις με γυναίκα, λοιπόν, αυτός που κερδίζει είναι αυτός που καταλαβαίνει τι συναισθήματα της δημιουργεί και με ποιον τρόπο. Οι άντρες, πέρα από τη λογική, έχουν από τη φύση τους πιο άμεση ανταπόκριση σε αυτό που θέλουν. Πιο άγαρμπη, πιο άμεση, πιο συγκεκριμένη. Αγγίζουμε, αρπάζουμε, εκδηλώνουμε απότομα ενδιαφέρον, κάνουμε πέσιμο στη γυναίκα άμεσα και έτσι νιώθουμε πιο άνετα να επικοινωνούμε. Η καλύτερη παρομοίωση είναι ένα τρένο, που θέλει να πάει από το σημείο Α στο σημείο Β και η διαδρομή είναι η συντομότερη δυνατή: Μια ευθεία. Χωρίς στροφές, χωρίς ελιγμούς, χωρίς στάσεις και χωρίς καθυστερήσεις.

Μεγάλος παράγοντας που οι άντρες λειτουργούμε έτσι, είναι ο κοινωνικός προγραμματισμός – πώς μας μεγαλώνει η κοινωνία. Δεν μπορώ να πω ότι ο κοινωνικός προγραμματισμός είναι κάτι 100% λάθος, γιατί είναι απαραίτητος για να λειτουργεί μία κοινωνία αρμονικά και να υπάρχει μία τάξη που επιτρέπει την ευημερία, αλλά δεν είναι όλα όπως θα έπρεπε να είναι και εδώ θα γίνει αναφορά στο πώς η γυναίκα δέχεται πλύση εγκεφάλου. Εκκλησία, θρησκεία, γονείς, τόσοι θεσμοί που μαθαίνουν στη γυναίκα να λέει όχι στο σεξ, όχι στο να δέχεται την προσέγγιση, της μαθαίνουν ότι το πέσιμο είναι λάθος, είναι κακό και όποιος το κάνει έχει την ταμπέλα του “πέφτουλα” ή του κοινωνικά περίεργου με την κακή έννοια. Η γυναίκα πρέπει να περιμένει να κάνει σεξ με κάποιον ιδιαίτερο, να είναι μονογαμική και να μη δίνεται εύκολα σε κάποιον. Όποιος άντρας λοιπόν έχει πρόβλημα με τον κοινωνικό προγραμματισμό, ας μην βρίζει τις γυναίκες. Ας κατανοήσει πώς λειτουργεί το σύστημα και ας προσπαθήσει να το υπονομεύσει.

Έχοντας αυτά κατά νου, καταλήγουμε πάλι σε ένα προηγούμενο άρθρο το οποίο συμπληρώνει άριστα το παρόν άρθρο: Άλλαξε τη διάθεσή της, όχι τη γνώμη της.

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.