Μας Έφαγε η Απόσταση! 7 Σοβαρά Μειονεκτήματα που Έχουν οι Σχέσεις Εξ Αποστάσεως

Οι σχέσεις εξ’ αποστάσεως είναι πολλές φορές αναγκαίες, όμως έχουν κάποια σοβαρά μειονεκτήματα. Διάβασε τα σημαντικότερα.

Σχέσεις Εξ Αποστάσεως : Ποια Είναι Τα Μειονεκτήματα

Ο τρόπος που επηρεάζει η μεγάλη απόσταση την σχέση μας, είναι τεράστιας σημασίας για την συνέχεια της και την πορεία της και αν έχεις βιώσει και εσύ κάτι ανάλογο μπορείς εύκολα να καταλάβεις και να θυμηθείς κάποια πράγματα που δεν άντεχες.

Η πιθανότητα να νιώσεις εξαντλημένος από τα πήγαινε-έλα μέχρι και τις παρεξηγήσεις που μπορεί να υπάρξουν λόγο της απόστασης και την δυσκολία στην επικοινωνία που ακόμη και στις μέρες μας υπάρχουν, διαπιστώνεις ότι μία σχέση πλήττεται από αυτήν και τίποτα δεν αναπληρώνει την άμεση επαφή.

Τι γίνεται όταν έχεις να διαχειριστείς μια σχέση που ανάμεσά σας υπάρχει τεράστια απόσταση; Είναι πολυ πιθανό κάποια στιγμή να χρειάζεται να συντηρήσεις μια σχέση από απόσταση.  Αρκούν τα τηλέφωνα και οι βιντεοκλήσεις και πως μπορείς να καταλάβεις ότι η απόσταση αρχίζει και φθείρει την ποιότητα της σχέσης σας; Μάθε από το Χρήστο τις απαντήσεις.

Η Ενέργεια Που Καταναλώνεις Μέσα Στις Σχέσεις Εξ Αποστάσεως

Στην αρχή λόγω ενθουσιασμού που έχεις μέσα σε μια σχέση, δεν αντιλαμβάνεσαι την κόπωση που νιώθεις με τα συνεχόμενα ταξίδια και τις συναντήσεις που πρέπει να κανονίσεις, έχοντας προγραμματισμό μέρες ή και εβδομάδες πολλές φορές πριν.

Έτσι βρίσκεσαι σε μια συνεχή αναστάτωση από το πρόγραμμα σου και προσπαθείς και εσύ και η γυναίκα να το προσαρμόσετε ώστε να βρεθείτε και να είστε ικανοποιημένοι και οι δύο.

Σε βάθος χρόνου, ακόμα και αν περνάτε υπέροχα, ο ενθουσιασμός θα εκλείψει κάποια στιγμή όπως είναι λογικό, οπότε θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ο ένας από τους δύο να κάνει το βήμα για να περάσει η σχέση στο επόμενο επίπεδο και να έχετε περισσότερο χρόνο μαζί, αλλιώς η σχέση σας θα οδηγηθεί σε τέλμα.

Θα Χρειαστεί Να Δαπανήσεις Χρόνο Σε Σχέσεις Εξ Αποστάσεως

χρόνος και σχέση

 

Εκτός λοιπόν από την παραπάνω ενέργεια που χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε στην σχέση, σύντομα διαπιστώνουμε ότι ο χρόνος δεν μας περισσεύει.

Δεν είναι τυχαίο ότι τέτοιες σχέσεις από άλλες πόλεις και νησιά μπορούν να τις συντηρήσουν κατά κύριο λόγο οι φοιτητές, που έχουν μια μεγαλύτερη άνεση χρόνου.

Ενώ για παράδειγμα επιχειρηματίες ή άλλες ομάδες ανθρώπων με μεγάλο φόρτο εργασίας, που οι μέρες άδειας αρκούν μόνο για εξωτερικές δουλειές που έχουν μείνει πίσω, αδυνατούν να ακολουθήσουν παρόμοιες συνθήκες για να μπουν σε τέτοια σχέση.

Η Εμπιστοσύνη Λείπει Πολλές Φορές Σε Σχέσεις Από Απόσταση

Ένας πολύ σημαντικός πυλώνας σε μια σχέση αφορά την εμπιστοσύνη που οικοδομείται κατά την διάρκεια της.

Όταν λοιπόν υπάρχει η απόσταση ανάμεσα σας, είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας που δεν επιτρέπει να συμβεί αυτό και έτσι η σχέση να αποκτήσει μεγαλύτερη αξία, αλλά αντίθετα φθίνει και δημιουργεί μεγάλες εντάσεις.

Έτσι έχουμε σαν αποτέλεσμα σχέσεις που καταλήγουν στην απιστία με μεγαλύτερη ευκολία, εξ’ αιτίας των αμφιβολιών που υπάρχουν για το ταίρι μας.

Δυσκολία Άμεσης Επικοινωνίας Στις Σχέσεις Από Απόσταση
επικοινωνία στη σχέση

Ενώ όταν βρίσκεστε μαζί έχετε την δυνατότητα να μιλήσετε για την μέρα σας και τις χαρές ή τους προβληματισμούς που προέκυψαν μέσα σε αυτή από κοντά, όλα αυτά πάνε στο βρόντο λόγω της απόστασης.

Κάτι τόσο απλό όπως ένας καφές με την σχέση σου, για να βρείτε λίγο χρόνο μαζί ή για διασκέδαση σε ένα μπαρ ή ακόμα και σε ένα σινεμά, βλέποντας μια ταινία, γίνονται άπιαστα όνειρα ή σπανίζουν ιδιαίτερα σε μια σχέση που την επηρεάζουν τα χιλιόμετρα.

Το Σεξ Και Η Συντροφικότητα Λείπουν Καθημερινά

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό που βλέπει κανείς σε σχέσεις που περιορίζονται από την απόσταση, είναι η έλλειψη που νιώθει το ζευγάρι από σεξ και η μοναξιά που ζει στην καθημερινότητα του.

Ευρισκόμενοι μέσα σε μια σχέση που δεν μπορούν να απολαύσουν σε αφθονία αυτό το οποίο πρεσβεύει η ίδια, τους βυθίζει πολλές φορές σε θλίψη, καθώς δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα βασικά συστατικά μιας φυσιολογικής κατά τα άλλα σχέσης.

Άρα λοιπόν, αν δεν μπορείς να κάνεις σεξ και να χαρείς το ταίρι σου ή να έχεις την συντροφιά του σε τακτική βάση, ποιος ο λόγος να μένεις σε σχέση και να στερείσαι τα οφέλη που υπάρχουν έξω από αυτήν;

το σεξ λείπει

Η Απόσταση Δημιουργεί Εντάσεις

Όταν δεν βλέπεις συχνά τον άλλο, τότε οι υποθέσεις που κάνεις και η έλλειψη της παρουσίας του, είναι εύκολο να σε εκνευρίζουν.

Μπορεί να θέλεις να του το εκφράσεις, αλλά επειδή είναι κάτι που σίγουρα ξέρει και το άλλο άτομο, το καταπιέζεις με αποτέλεσμα να σου βγαίνει σε άλλες, άσχετες, στιγμές.

Δεν Βλέπεις Εύκολα Την Οικειότητα Στις Σχέσεις Από Απόσταση

Ακόμα ένα μειονέκτημα που παρουσιάζεται άμεσα, αφορά την γνωριμία μας με την γυναίκα, καθώς επί της ουσίας λόγω της απόστασης χάνουμε μεγάλα διαστήματα επικοινωνίας και έτσι δεν έχουμε την καλύτερη οικειότητα που θα μπορούσαμε.

Εάν δεν ζεις με τον άλλον καθημερινά, δεν μπορείς να ξέρεις και πολλά για αυτόν μέσα σε δύο ή τρία σαββατοκύριακα το μήνα.

Σήμερα λοιπόν στοεπεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla + Andrika, συζητάμε για χωρισμούς. Καταστάσεις που μας πλήγωσαν ή μας εκνεύρισαν. Αλλά και λάθη που εμείς κάναμε.

Έτσι η σχέση δεν μπορεί να προχωρήσει σοβαρά και για να το πούμε ακόμα καλύτερα, δεν θα πρέπει να προχωρήσει ακόμα, καθώς δεν την γνωρίζεις όσο θα έπρεπε για να ξέρεις ότι ταιριάζετε πραγματικά, έχοντας χάσει την συχνή επαφή μαζί της.

Όλα αυτά επηρεάζουν άμεσα μια σχέση και πρέπει να τα λάβεις σοβαρά υπόψη σου πριν συνεχίσεις ή περάσεις στο επόμενο επίπεδο μαζί της.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερους τρόπους για να δημιουργείς έλξη, τότε δες εδώ.

Βρες και διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές τουMen Of Style εδώ.

Καλή συνέχεια

alex
author
Όταν η αυτοβελτίωση και η προσωπική ανάπτυξη γίνεται καθημερινότητα με πειθαρχία, πείσμα και επιμονή, τότε μπορείς όχι μόνο να αποκτήσεις ποιοτικές γυναίκες στη ζωή σου αλλά και να γίνεις instructor στην μοναδική Εταιρεία Ανδρικής Αυτοβελτίωσης στην Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος, από μαθητής έγινε δάσκαλος και η πορεία του εμπνέει τους ανθρώπους που αναλαμβάνει.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.