Μάθε να Διεκδικείς Χωρίς να Ζητάς την Άδεια

Διεκδίκησε αυτό που θες

Μάθε Να Διεκδικείς Άμεσα!

Υπάρχει ένα γνωμικό που λέει, «Καλύτερα να ζητάς συγνώμη παρά την άδεια». Τι σημαίνει αυτό για έναν άντρα; Τι συνεπάγεται αυτό για κάποιον που θέλει να διεκδικήσει τα θέλω και τις επιθυμίες του; Σκέψου να έπρεπε να ζητήσεις την άδεια κάποιου προτού κάνεις το οτιδήποτε.

  • Μπορώ να μιλήσω;
  • Μπορώ να πάω έξω;
  • Μπορώ να πάω στην τουαλέτα;

Μήπως το μοτίβο σου θυμίζει κάτι από τα σχολικά σου χρόνια; Αυτό ακριβώς. Ήταν μία περίοδος της ζωής σου όπου σου μάθαιναν τις κοινωνικές δομές και με κάποιο τρόπο, έπρεπε να μάθεις να υπακούς.

Αφού Δεν Είσαι Πια Μικρό Παιδάκι, Μάθε Να Διεκδικείς

Πριν αρχίσουμε, καλό θα ήταν να παρακολουθήσεις το παρακάτω επεεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika για την ηγεσία στη ζωή και τις σχέσεις.

Η περίοδος στην οποία έπρεπε να πάρεις άδεια για να κάνεις το οτιδήποτε στη ζωή σου, είναι πλέον παρελθόν και καλά θα κάνεις να το συνειδητοποιήσεις. Συνεπώς είναι καλύτερα να κάνεις αυτό που θέλεις και να ρισκάρεις την αποδοκιμασία, παρά να ζητήσεις άδεια. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντρικό από το να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου και να διεκδικείς τα θέλω σου.

TIP

Tip
Αν ζητήσεις άδεια για να διεκδικήσεις αυτό που θες, το ποιο πιθανό είναι να στο αρνηθούν.

Σκέψου πόσες φορές στη ζωή σου έχεις χάσει ευκαιρίες γιατί δεν πήρες την πρωτοβουλία και δεν κυνήγησες αυτό που ήθελες. Η ζωή είναι γεμάτη τέτοιες περιπτώσεις.

Η θέση εργασίας που δεν διεκδίκησες ποτέ ή η γυναίκα που έβλεπες να έρχεται προς το μέρος σου και δεν την σταμάτησες ποτέ για να της πεις αυτό που νιώθεις. Το να περιμένεις να πάρεις την άδεια από τρίτους για να κάνεις οτιδήποτε είναι σαν να ζεις μόνιμα στα σχολικά σου χρόνια.

Επίσης, κάτι άλλο που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αυτό που θες να κάνεις, θα το δείξει μόνο ο εαυτός σου και κανείς άλλος!

Φαντάσου τώρα να είσαι ένας άντρας που αντί να διεκδικείς αυτό που θες από μία γυναίκα, ζητάς την άδεια της. Για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις, δεν εννοούμε να γίνεις βίαιος, ούτε επιθετικός . Ο σκοπός σου δεν είναι να την τρομάξεις ούτε να την χτυπήσεις.

Μάθε Να Διεκδικείς, Μην Ζητάς Άδεια

μάθε να διεκδικείς

Ένας άντρας με αυτοπεποίθηση, που ξέρει τα «θέλω» του και μπορεί να διεκδικήσει τα πιστεύω του, δεν θα ζητήσει άδεια από μία γυναίκα για να πάει δίπλα της και να της μιλήσει. Απλά θα το κάνει.

Αυτό είναι ένα κλασσικό λάθος που κάνει ένας μέσος άνδρας. Όταν ρωτάς μία γυναίκα αν σου επιτρέπει να καθίσεις, ουσιαστικά ζητάς την άδεια της να σου επιτρέψει να δείξεις την επιθυμία σου για εκείνη.

Ενστικτωδώς, ακόμη και αν η προδιάθεση της είναι θετική, λόγω κοινωνικών περιορισμών και του γεγονότος ότι μπορεί να την ξαφνιάσεις, η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να σου πει όχι. Θα απορρίψει λοιπόν την ευκαιρία να γνωρίσει κάποιον, ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον άτομο, απλά και μόνο γιατί την ρώτησες αντί να πάρεις πρωτοβουλία.

Να επισημάνουμε ξανά, ότι ο σκοπός δεν είναι να την τρομοκρατήσεις, ούτε να γίνεις επιθετικός.

Το να την κυνηγάς διαφέρει πάρα πολύ από το να την διεκδικείς, οπώς θα δεις και στο βίντεο του Χρήστου εδώ.

Αν επιμείνει στο γεγονός ότι δεν θέλει να μιλήσετε, τότε οφείλεις να το σεβαστείς και να αποχωρήσεις. Καλύτερα λοιπόν να ζητήσεις συγνώμη, παρά την άδεια!

Μάθεις Πότε Και Για Πιο Λόγο Χρειάζεται Να Ζητάς Συγνώμη.

πότε και γιατί να ζητάς συγνώμη

Οι περισσότεροι άντρες ζητάνε συγνώμη συνεχώς και για λάθος λόγους. Μία από τις πιο κλασσικές ερωτήσεις που λένε όλοι είναι: «Κορίτσια συγνώμη, μπορώ να κάνω μία ερώτηση;»

Αλήθεια, πόσο κακό μπορεί να είναι, να θες να κάνεις μία ερώτηση που να χρειάζεται να ζητήσεις και συγνώμη; Εντάξει, αν σου έριξα το ποτό ή αν σε χτύπησα με τον αγκώνα μου περνώντας, εννοείται ότι θα σου ζητήσω συγνώμη και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Έχει τύχει να ακούσω συνομιλία σε διπλανό τραπέζι, μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας και εκείνος πρέπει να ζήτησε συγνώμη τουλάχιστον δέκα φορές. Ήταν τόσο υπερβολικός ώστε και η κοπέλα έφτασε στο σημείο να του πει ότι δεν υπάρχει λόγος να ζητάει συνέχεια συγνώμη!

Ίσως τελικά να χρειάζεσαι μια αλλαγή στον τρόπο σκέψης σου και γι’ αυτό θα μπορούσες να δεις παρακάτω το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika.

Το να ζητάς συνέχεια συγγνώμη, είναι λάθος στρατηγική. Αφήνεις να εννοηθεί εκείνη έχει εξουσία επάνω σου για κάτι το οποίο δεν χρειάζεται. Βασικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που σε επηρεάζει άμεσα, για το οποίο θα ήθελες να παραχωρήσεις εξουσία σε κάποιον άλλο.

Σταμάτα να ζητάς συνέχεια συγχώρεση και να εναποθέτεις την ευθύνη σε κάποιον άλλο. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να ζητήσεις συγγνώμη. Μάθε να είσαι ευγενικός αλλά να έχεις και εσωτερική δύναμη.

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.