Μαθήματα Φλερτ Για Νέους – Τι να Προσέξεις στην Πρώτη Σου Σχέση

Αν μόλις έκανες την πρώτη σου σχέση, τότε θα χρειαστεί να προσέξεις και να αποφύγεις κάποια συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.
Αν μόλις έκανες την πρώτη σου σχέση, τότε θα χρειαστεί να προσέξεις και να αποφύγεις κάποια συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.

Η πρώτη σου σοβαρή σχέση θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη σου. Είναι η πρώτη σου εμπειρία, τα πρώτα σου λάθη, η πρώτη σου ερωτική εξομολόγηση ίσως.

Τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Ειδικά όταν είσαι αρχάριος και δοκιμάζεις κάτι για πρώτη φορά. Μάλιστα, μερικά λάθη δε θα κάνουν απαραίτητα κακό στη σχέση σου. Αρκεί να είσαι ικανός να μάθεις από αυτά.

Έχω κάνει άπειρα λάθη στις πρώτες μου σχέσεις – ειδικά στην πρώτη μου σχέση. Λάθη τραγικά, που εντέλει μου στοίχισαν την ίδια μου την πρώτη σχέση. Δε χρειάζεται να τα κάνεις και εσύ. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα αναφέρω τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνεις στην πρώτη σου σχέση, ώστε να μπορέσεις να τα αποφύγεις.

Κόβεις Κάποιες Συνήθειες σου
Αν μόλις έκανες την πρώτης σου σχέση, τότε θα χρειαστεί να προσέξεις και να αποφύγεις κάποια συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.

Είναι εύκολο να παρασυρθείς στην πρώτη σου σχέση και να αρχίσεις να εγκαταλείπεις τα χόμπι και τις συνήθειες σου. Μπορεί να σταματήσεις το γυμναστήριο ή ένα άθλημα όπως μπάσκετ, χορός, ποδόσφαιρο.

Μπορεί ακόμα και να παραμελήσεις τις σπουδές σου και να χάσεις μία ή κάποιες εξεταστικές, αν σπουδάζεις.

Είναι φυσιολογικό όταν μπεις σε μία σχέση να θέλεις να της αφιερώσεις χρόνο. Αυτό σίγουρα θα σημαίνει πως θα αφαιρέσεις χρόνο από άλλες δραστηριότητες.

Ας μη σημαίνει όμως πως όλο το σύστημα θα παραλύσει και η μοναδική σου ασχολία θα γίνει η νέα σου κοπέλα. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να χτίσεις όλη σου τη ζωή γύρω από αυτή την κοπέλα, η οποία εντέλει θα σε θεωρήσει δεδομένο και αργά ή γρήγορα, θα σε χωρίσει.

Ξεχνάς τους Φίλους και τις Παρέες σου
Αν μόλις έκανες την πρώτης σου σχέση, τότε θα χρειαστεί να προσέξεις και να αποφύγεις κάποια συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.

Είναι δελεαστικό όταν είσαι ενθουσιασμένος με μία κοπέλα να θέλεις να την βλέπεις συνέχεια. Να θέλεις να είστε μαζί κάθε μέρα, όλη μέρα. Στην πρώτη σου σχέση, αυτό είναι το πιο πιθανό να συμβεί. Και εγώ το έκανα, όλοι το κάναμε σχεδόν. Και όσοι το κάναμε, το μετανιώσαμε, όπως θα το μετανιώσεις και εσύ αν το κάνεις.

Οι φίλοι σου είναι σημαντικοί. Ποτέ μην το ξεχνάς. Υπήρχαν στη ζωή σου πριν εμφανιστεί η κοπέλα σου και το πιο πιθανό είναι να συνεχίσουν να υπάρχουν και αφότου η κοπέλα σου φύγει.

Αυτοί θα σε στηρίζουν και μαζί τους θα μπορείς να μοιραστείς τις αδυναμίες σου και τους φόβους σου(καλύτερα να μην το κάνεις αυτό με την κοπέλα σου).

Έλεγχος Επικοινωνίας
Αν μόλις έκανες την πρώτης σου σχέση, τότε θα χρειαστεί να προσέξεις και να αποφύγεις κάποια συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.

Θα ήμουν ψεύτης αν σου έλεγα ότι δεν το έχω κάνει, στο μακρινό παρελθόν. Τι εννοώ;

Τσεκάρεις το κινητό της, τα μηνύματά της, της ζητάς κωδικούς από facebook / instagram, της κάνεις ανάκριση για κάθε like / comment σε κάθε άκυρη φωτογραφία ή ακόμα και ποστ που ανεβάζει.

Παράλληλα, επιτρέπεις και ενθαρρύνεις παρόμοια συμπεριφορά από μεριάς της.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να ζηλεύεις, να φοβάσαι και να αγχώνεσαι. Καταλαβαίνω επίσης, πως πιστεύεις ότι με αυτή τη διαδικασία θα την εμπιστευτείς περισσότερο. Το καταλαβαίνω γιατί το έχω ζήσει.

Όμως όπως έχω ζήσει αυτό το συναίσθημα, έχω ζήσει και την κατάληξη που είναι πάντα η ίδια: Τέτοια συμπεριφορά δεν ευνοεί την εμπιστοσύνη μεταξύ σας. Θα έχεις συνέχεια την επιθυμία να την ελέγχεις για να μπορείς να την εμπιστευτείς.

Επίσης, αυτό είναι κάτι που εφόσον ξεκινήσει, είναι πρακτικά αδύνατο να σταματήσει. Καθώς αν της αρνηθείς να κοιτάξει το κινητό σου ή σου αρνηθεί να κοιτάξεις το κινητό της, αυτομάτως έρχεται η ερώτηση:

«Χτες με άφησες, σήμερα τι άλλαξε; Ξαφνικά έχεις κάτι να κρύψεις;»

Ο έλεγχος αυτός μπορεί να καταντήσει άρρωστος.

Προσοχή λοιπόν.

Ο φόβος πως μπορεί να μην αρέσουμε στον άλλον μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορές που δεν είναι καθόλου ωφέλιμες για την σχέση.

Όμως, για τον φόβο πως δεν θα της αρέσουμε, μπορείς να μάθεις περισσότερα στο παρακάτω βίντεο:

Χρησιμοποιείτε τα Social Media για να Διατυμπανίζετε την Σχέση σας
Αν μόλις έκανες την πρώτης σου σχέση, τότε θα χρειαστεί να προσέξεις και να αποφύγεις κάποια συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.

Είναι ΟΚ να ανεβάζεις μια φωτογραφία σας πού και πού. Ωστόσο, όταν αρχίζεις τις υπερβολές, ξεκινούν τα παρατράγουδα:

  • Βάζεις relationship status: in a relationship with (Χ)
  • Ανεβάζεις συνέχεια γλυκανάλατες φωτογραφίες σας, όπως και η ίδια.
  • Στέλνετε σε τοίχους και φωτογραφίες που είστε μαζί ή ο καθένας χώρια, καρδούλες, λουλούδια και όλα αυτά τα υπέροχα emoticons.

Φίλε μου, καταλαβαίνω ότι ζεις τον πρώτο σου μεγάλο έρωτα, αλλά:

  • Κανένας δε νοιάζεται να τα βλέπει δημόσια. Αντιθέτως, μπορεί να προκαλείς τον εκνευρισμό μερικών ή και τα αρνητικά σαρκαστικά σχόλια πίσω από την πλάτη σας, ή ακόμα χειρότερα, να προσπαθήσουν να σας χωρίσουν. Ο κόσμος μπορεί να γίνει πολύ κακός.
  • Δείχνει απλά μία απέλπιδα προσπάθεια και από τις δύο μεριές να κατουρήσετε την περιοχή σας, όπως κάνουν και οι γάτες σε περίοδο ζευγαρώματος.
  • Θα έχεις πολύ υλικό να διαγράψεις σε περίπτωση που χωρίσετε – που είναι και το πιο πιθανό σενάριο, εφόσον μιλάμε για την πρώτη σου σχέση. Και επειδή θα αργήσεις να το διαγράψεις, θα βρίσκεται εκεί κάθε μέρα να σου θυμίζει τον χωρισμό σου, καθώς και θα σε βάζει σε καθημερινή διαδικασία να μπαίνεις στο προφίλ της να δεις μήπως έχει διαγράψει τα δικά σας από το δικό της προφίλ.

Όπως και να το δεις, είναι μία κατάσταση μάταια. Θέλετε να εκδηλώνετε διαρκώς τον έρωτά σας; Μεταξύ σας. Σε μηνύματα, στο messenger ή στο viber. Δε χρειάζεται σε τοίχους και δημόσιες φωτογραφίες.

Λες Γρήγορα το “σ’αγαπώ” και Νομίζεις πως θα Κρατήσει για Πάντα
Αν μόλις έκανες την πρώτης σου σχέση, τότε θα χρειαστεί να προσέξεις και να αποφύγεις κάποια συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.

Όταν χώρισα με την πρώτη μου κοπέλα, για τους πρώτους δύο μήνες πίστευα ότι θα γίνω καλόγερος, καθώς αυτή ήταν η κοπέλα που θα παντρευόμουν.

Από την αρχή που ήμασταν μαζί, σκεφτόμουν πως θα την παντρευτώ. Μου είχε κάνει το καλύτερο δώρο του κόσμου (κάναμε έρωτα) και ένιωθα ότι ήταν η βασίλισσά μου και η μελλοντική μητέρα των παιδιών μου.

Δε λέω ότι δε σε καταλαβαίνω να νιώθεις κάτι τέτοιο για την πρώτη σου κοπέλα. Άλλωστε, δεν έχεις άλλες εμπειρίες ή μέτρο σύγκρισης, οπότε για εσένα, αυτό που ζεις μαζί της, είναι ιδανικό και τέλειο κατά πολλές έννοιες.

Είναι φυσιολογικό, λοιπόν, σε κάποιον τσακωμό με την πρώτη σου κοπέλα, να φοβάσαι μήπως η λήξη της σχέσης σας αποδειχθεί καταστροφική για εσένα αφού η κοπέλα σου είναι η μία και μοναδική στην καρδιά σου και στο μυαλό σου.

Ξέρεις κάτι; Μπορεί και να είναι.

Μπορεί η πρώτη σου αγάπη να είναι και η παντοτινή, η γυναίκα με την οποία θα γεράσεις ευτυχισμένος. Μπορεί να είσαι από τους λίγους τυχερούς που βρίσκουν το λαχείο με την πρώτη προσπάθεια.

Να θυμάσαι, όμως, πως αν αυτή η κοπέλα είναι η μία και μοναδική, δεν πρέπει να είναι ο άνθρωπος που σου χαλάει την ψυχική ηρεμία ή δε σε κάνει ευτυχισμένο. Αν λοιπόν δε νιώθεις καλά, δε νιώθεις άνετα και δεν περνάς όμορφα, μάλλον ήρθε η στιγμή να προχωρήσεις παρακάτω.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Έκανες πρώτη σχέση, εδώ θα βρεις τις πληροφορίες για να αποφύγεις τα “βασικά” λάθη.

Περιμένω την οποιαδήποτε απορία σου εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
Βρες με!

Anestis

Founder / Head Instructor at Men of Style
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε.

Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων!

Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Anestis
Βρες με!