«Με Χώρισε»: Ο Απόλυτος Οδηγός για να Ξεπεράσεις ένα Χωρισμό

Πώς Να Ξεπεράσεις Ένα Χωρισμό

Εάν έχεις χωρίσει έστω και μια φορά στη ζωή σου τότε θα ξέρεις ότι μετά από έναν χωρισμό ακολουθεί ο πόνος, η απογοήτευση και η αίσθηση ότι δεν θέλεις να ζήσεις ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο.

Ο πιο δύσκολος χωρισμός που πέρασα ήταν τόσο επίπονος που σχεδόν δεν έβρισκα νόημα στη ζωή! Δεδομένου ότι ήταν μια μακροχρόνια και έντονη σχέση, δεν ήξερα πώς να υπάρχω και να ζήσω χωρίς εκείνη τη γυναίκα πλέον.

Δεν έβρισκα το ίδιο νόημα στις καθημερινές μου συνήθειες και ένιωθα ένα μόνιμο κενό να με ακολουθεί όπου πάω σαν αλυσίδα στο πόδι μου.

Δεν μπορώ να σου πω πόσο καιρό μου πήρε να ξεπεράσω εκείνη τη γυναίκα και τον άσχημο χωρισμό μας. Είχα φάει κυριολεκτικά κόλλημα.

χωρισμός

Εάν είσαι λίγο σαν εμένα, ίσως το βρίσκεις εξαιρετικά δύσκολο να στήσεις και πάλι τη ζωή σου μετά από μια έντονη και μακροχρόνια σχέση. Θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να αντιληφθώ πώς έχω γύρω μου ανθρώπους που όταν χωρίζουν ζουν τη ζωή τους κανονικότατα.

Πώς μπορούσαν να το κάνουν εκείνοι και εγώ όχι;

Θυμόμουν τα πάντα τόσο καθαρά που κάθε φορά που επιδίωκα να φλερτάρω ή να κάνω σεξ μια κάποια άλλη γυναίκα, νόμιζα ότι μιλούσα σε εκείνην. Οι μνήμες μού έρχονταν σαν άγρια χαστούκια. Και κάθε φορά που πήγαινα να την ξεχάσω και να προχωρίσω, τσουπ! Κάτι γινόταν και το άρωμά της επέστρεφε στη μνήμη μου.

Δε θυμάμαι πόσοι μήνες πέρασαν μέχρι να σταματήσω να νιώθω έτσι. Ξέρω, δε σου δίνω πολλές ελπίδες με αυτόν τον τρόπο, αλλά ίσως μπορώ να σου περάσω ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ.

«Με Χώρισε»: Ο Απόλυτος Οδηγός για να Ξεπεράσεις ένα Χωρισμό

Υπάρχουν Πολλοί Άντρες Εκεί Έξω Που Βρίσκονται Στην Ίδια Φάση Με Εσένα.

Και το θέμα είναι, πώς το ξεπερνάς; Πώς μπορείς να αφήσεις πίσω όλες τις καλές και κακές σας στιγμές (ναι, παραδέξου το, ακόμα και τις άσχημες στιγμές σας τις σκέφτεσαι) και να συνεχίσεις τη ζωή σου υγιής και ευτυχισμένος;

Και τελικά, πώς μπορείς να νιώσεις ευγνώμων για την πρώην σου που σε πλήγωσε; (Διάβασε περισσότερα στο σχετικό άρθρο.)

Μιας έρευνα της Συμβουλευτικής Γραμμής Σεξουαλικής Υγείας απέδειξε ότι το 33% των ζευγαριών που χωρίζουν αναφέρουν ότι η ρουτίνα και η βαρεμάρα είναι η βασικές αιτίες που ωθήθηκαν στο διαζύγιο.

Σε αντίθεση με τις δικές μου προσδοκίες, μόνο το 13% οδηγήθηκε σε χωρισμό εξαιτίας της σεξουαλικής απομάκρυνσης.

Σε κάθε περίπτωση, ένας χωρισμός σίγουρα πονάει. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika για τους δύσκολους χωρισμούς.

Το θέμα είναι, ωφελεί σε κάτι αυτός ο πόνος;

Εάν Δεν Βλέπεις Πού Σε Ωφελεί Ο Πόνος Τότε Κάτι Κάνεις Λάθος

Άκου, ξέρω ότι ίσως τώρα δεν θέλεις να ακούσεις περί απλών και πεζών τρόπων που σου υπόσχονται να ξεπεράσεις ένα χωρισμό σε 5 δευτερόλεπτα και τελικά δεν λειτουργούν ποτέ.

Γι’ αυτό και σε αυτό το άρθρο αποφάσισα να γράψω πιο πρακτικές λύσεις, και κυρίως να σε βοηθήσω να καταλάβεις τους λόγους που πονάς ώστε να γίνεις κυρίαρχος του πόνου σου και όχι δούλος του! Μάθε λοιπόν πως να ξεπεράσεις ένα χωρισμό.

Σύμφωνοι;

Μόνο έτσι θα μπορέσεις πραγματικά να ξεπεράσεις τον χωρισμό σου και να χτίσεις μια νέα ζωή όπου εσύ είσαι ηγέτης των πράξεων και τον επιλογών σου.

Μόνο εάν κατανοήσεις τους λόγους που πονάς και που ωφελεί αυτό το απαίσιο συναίσθημα που νιώθεις καθώς διαβάζεις αυτές τις γραμμές θα καταφέρεις πραγματικά να ξεκολλήσεις, να σταματήσεις να μιζεριάζεις και να γίνεις ηγέτης των σκέψεων και των συναισθημάτων σου. Και θα ξεπεράσεις ένα χωρισμό πιο εύκολα.

«Με Χώρισε»: Ο Απόλυτος Οδηγός για να Ξεπεράσεις ένα Χωρισμό

Οπότε άκου προσεκτικά:

Ο Πόνος Που Νιώθεις Τώρα Είναι Από Τα Πιο Ωφέλιμα Συναισθήματα Που Μπορείς Να Νιώσεις!

Δεν υπάρχει συναίσθημα που να σε βοηθάει να εξελιχθείς και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου τόσο άμεσα και αποτελεσματικά.

Βρίσκεται εκεί γιατί τον χρειάζεσαι για να ξεπεράσεις ένα χωρισμό.

Πόνος = Αλλαγή Πορείας

Ο πόνος σηματοδοτεί την αλλαγή πορείας.

Εάν δεν υπέφερες με αυτόν τον τρόπο δεν θα βίωνες την αλλαγή σε κάθε κύτταρό σου, καθώς θα πίστευες ότι όλα είναι καλά. Όμως δεν είναι όλα καλά.

Κάτι φταίει που πληγώθηκες, κάτι φταίει που σε απέρριψε, κάτι φταίει που την έχασες και δεν είναι πια δική σου.

Όχι, δεν φταις εσύ. Προφανώς δεν εννοώ αυτό.

Ο πόνος είναι αυτό που θα σου δείξει τι φταίει.

Άκου τον προσεκτικά.

Δεν είναι εχθρός σου, είναι φίλος σου για να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις ένα χωρισμό.

Τι Σε Κάνει Να Πονάς Όταν Χωρίζεις;

Τι Σε Κάνει Να Πονάς Όταν Χωρίζεις;

Οκ, αντιλαμβάνομαι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ότι πονάει για διαφορετικούς λόγους.

Όμως!

Έχω να σου αποκαλύψω ότι όλοι οι άνθρωποι πονάνε όταν χωρίζουν για 5 βασικούς λόγους.

#1. Βιώνουν τον χωρισμό από τη σχέση τους ως απόρριψη.

#2. Παίρνουν την απόρριψη προσωπικά.

#3. Χάνουν ένα κομμάτι του εαυτού τους.

#4. Χάνουν τη συνήθεια και την ασφάλειά τους.

#5. Πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη ζωή τους και να ανακαλύψουν εκ νέου τον εαυτό τους.

Και τι ακριβώς συμβαίνει: Όταν έχεις συνηθίσει να είσαι με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο για κάποιο χρονικό διάστημα, συνηθίζεις να ζεις, να συμπεριφέρεσαι και να υπάρχεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Μετά από έναν χωρισμό, νιώθεις σαν να φεύγουν κάποια κομμάτια σου και να σε εγκαταλείπουν κάποιες πεποιθήσεις σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χτίσεις από την αρχή τα κομμάτια του εαυτού σου που χάθηκαν και να δημιουργήσεις νέες πεποιθήσεις που θα ταιριάζουν στη νέα σου πραγματικότητα.

Ουσιαστικά, αποδομείται το παλιό και πλέον μπαίνεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στη διαδικασία να χτίσεις κάτι νέο. Αυτό το “υποχρεωτικά” είναι που πονάει, γιατί αναγκάζεσαι να ανακαλύψεις τις σκοτεινότερες πτυχές του εαυτού σου, να τις αποβάλεις και να χτίσεις καινούριες.

ΑΛΛΑΖΕΙΣ.

Το παλιό είναι η συνήθεια και η ψευδαίσθηση της ασφάλειας που ένιωθες. Μόλις η πρών σου τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια σου και συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι ασφαλής πια, αναγκάζεσαι να αλλάξεις συνήθειες προκειμένου να προσαρμοστείς στη νέα πραγματικότητα.

Αναγκάζεσαι να αλλάξεις νοοτροπία. Αναγκάζεσαι να αλλάξεις… τον εαυτό σου.

Κι αυτό, όταν δεν είσαι καθόλου (μα καθόλου όμως;) προετοιμασμένος να σου συμβεί, είναι κάτι που ΠΟΝΑΕΙ. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το γιατί δεν χωρίζουμε εύκολα και φυσικά το γιατί πονάει.

Επομένως, βιώνεις τον χωρισμό σαν απόρριψη και μάλιστα νιώθεις ότι η γυναίκα που αγάπησες περισσότερο στον κόσμο απέρριψε ΕΣΕΝΑ προσωπικά.

Επομένως δεν αξίζεις. Επομένως δεν έχει νόημα. Επομένως δεν αξίζει να προχωρήσεις και να βρεις μια άλλη γυναίκα. Σωστά;

Πόσο λάθος κάνεις όμως…

 

Πώς Να Ξεπεράσεις Έναν Χωρισμό

 

χωρισμός

 

Το να κάθεσαι και να κλαίγεσαι και να τη σκέφτεσαι συνέχεια και να τα πίνεις και να μιζεριάζεις σίγουρα δεν πρόκειται να σου προσφέρει την ηρεμία και τη γαλήνη που χρειάζεσαι. Αυτό δεν είναι λύση και ούτε είναι ο τρόπος για να ξεπεράσεις την πρώην σου.

Ξέχνα το λοιπόν.

Forget it.

No.

Για κανέναν λόγο.

Τι μπορείς να κάνεις όμως για να είσαι και πάλι ευτυχισμένος, χωρίς αυτές τις μυριάδες αναμνήσεις που πιπιλίζουν το κεφάλι σου όλη την ώρα και σε κάνουν να νιώθεις ότι κουβαλάς ένα κουβάρι από αγκάθια μέσα σου;

Ας μην ταλαιπωρούμε άλλο τον εαυτό μας. Η ζωή μας είναι πολύ μικρή και θα στο υπενθυμίσω: ΑΞΙΖΕΙ.

Αξίζει να ζεις, αξίζει να ξαναβγείς έξω. Αξίζει να φλερτάρεις, να κάνεις σεξ, να ξεπεράσεις την ερωτική απογοήτευση και να πας παρακάτω.

Και να ζήσεις στο φουλ.

Έχει νόημα.

Στο λέω γιατί κι εγώ έτσι ένιωθα και έτσι σκεφτόμουν για αμέτρητες ημέρες και εβδομάδες. Αλλά κάποια στιγμή, επιτέλους, το ξεπέρασα. Τι έκανα;

Πώς Να Ξεπεράσεις Ένα Χωρισμό

#1. Έκοψα Κάθε Επικοινωνία

Ναι, αυτό που σου λένε όλοι να κάνεις όντως λειτουργεί.

Ξέρω, ξέρω. Δεν είναι εύκολο βήμα και ούτε εύκολη επιλογή.

Είναι όμως η μόνη λύση για να πας παρακάτω.

Μην κάνεις εκπτώσεις σε αυτά που θέλεις να πετύχεις. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για να φτάσεις τους στόχους σου. Και αν ένας από τους στόχους σου είναι να προχωρήσεις μπροστά και να την ξεχάσεις, τότε το να επικοινωνείτε σε τραβάει προς τα κάτω, σε μια αρνητική σπείρα.

Και το να πέφτεις σε απογοήτευση είναι μονόδρομος και το φυσικό επακόλουθο των καταστάσεων.

Σκέψου το κι αλλιώς. Σε τι σε ωφελεί το να έχεις χωρίσει με την πρώην σου αλλά να μαθαίνεις διαρκώς τι κάνει, που είναι και με ποιον;

Σου προσφέρει αξία ή σου αφαιρεί;

Σε ωθεί να φτάσεις τους στόχους σου ή μήπως να τους εγκαταλείψεις;

Εάν η πρώην σου σου έστειλε ξανά μήνυμα μετά τον χωρισμό, τότε είναι φυσιολογικό να είσαι σε δίλημμα και να μην ξέρεις εάν πρέπει να απαντήσεις ή όχι. Δες το βίντεο και μάθε τους λόγους γινα μηντο κάνεις.

Φυσικά, εάν την πετύχεις κάπου δεν είναι απαραίτητο να μην της μιλήσεις. Δεν χρειάζεται να είμαστε αγενείς. Ωστόσο, και το παρακολουθείς συνέχεια το πού είναι και τι κάνει σε εμποδίζει από το να προχωρήσεις και το να βάλεις ένα τέλος μέσα σου.

Βάλε εσύ το οριστικό τέλος στη σχέση αυτή.

 

#2. Ξεκίνησα Γυμναστική Μετά Τον Χωρισμό

Όσο περίεργο ή απίστευτο κι αν σου φαίνεται τώρα αυτό, η γυμναστική με βοήθησε στο να ξεπεράσω την πρώην πολύ πιο γρήγορα.

Ο λόγος είναι απλός: Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η άσκηση βοηθάει στην έκκριση σεροτονίνης, που είναι η ορμόνη της ευτυχίας.

Επιπλέον, η γυμναστική σού χαρίζει μια ευεξία που βοηθάει όλο το σώμα να λειτουργεί καλύτερα και να αποβάλει τις τοξίνες.

Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά στο να νιώθεις μεγαλύτερη χαρά και ευτυχία στην καθημερινότητά σου και να είσαι γεμάτος ενέργεια και ζωτικότητα.

#3. Άρχισα Να Βγαίνω Βόλτες Και Να Γνωρίζω Καινούριο Κόσμο

Οι επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν την τάση μας να βουλιάζουμε και να απομονωνόμαστε όταν χωρίζουμε. Μετά από ένα χωρισμό είναι λίγο απίθανο να μην νιώσεις τη σφοδρή επιθυμία και ανάγκη να κλειδαμπαρωθείς μέσα στο σπίτι και να φας/πιεις ό,τι υπάρχει! (Βλέποντας φυσικά τις φωτογραφίες σας και το facebook της).

Μιλάμε για τον ορισμό της μελαγχολίας και της κατάθλιψης!

Αυτή είναι μια πάρα πολύ ωραία λύση αν θέλεις να μείνεις κολλημένος στην ίδια γυναίκα για δύο-τρια χρόνια και να χάσεις εμπειρίες και ευκαιρίες με φίλους και άλλες γυναίκες που θα σου έμεναν αξέχαστες.

Όμως!

Επειδή δεν πιστεύω ότι διαβάζεις αυτό το άρθρο προκειμένου να καταλήξεις έτσι, σου έχω λύση: ΒΓΕΣ ΕΞΩ!

Οκ, θα μελαγχολείς στην αρχή, θα την σκέφτεσαι όταν περνάς από τα γνωστά σας σημεία, οκ, το καταλαβαίνω.

Από προσωπική μου εμπειρία αλλά και από εμπειρίες των μαθητών μας έχω αντιληφθεί ότι αυτή η κατάσταση συμβαίνει σε όλους και είναι εξαιρετικά συνηθισμένη.

Αλλά!

Οι επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν επίσης ότι το να έχεις γύρω σου κόσμο βοηθάει στην έκκριση κάποιων ορμονών που είναι υπεύθυνες για την ευτυχία.

Οπότε, μια δοκιμασμένη λύση που με βοήθησε πάρα πολύ είναι το να είσαι συνέχεια εκτός σπιτιού.

Δεν χρειάζεται να μιλήσεις με κανέναν αν δεν θέλεις, απλά να έχεις γύρω σου ανθρώπους.

#4. Ξεκίνησα Νέα Χόμπυ Και Πήγα Ταξίδια

Όπως και η προηγούμενη λύση, έτσι κι αυτή θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς και να δεις τη ζωή με άλλο μάτι.

Το να ξεπεράσεις έναν χωρισμό μπορεί να μην είναι μια ευχάριστη ή εύκολη διαδικασία, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορείς να απολαύσεις μια νέα δραστηριότητα ή τη ζωή γενικότερα.

Θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς, να βάλεις νέους στόχους και να νιώσεις και πάλι ότι η ζωή έχει νόημα.

Το να ξεκινήσεις μια νέα δραστηριότητα που σε γεμίζει, θα σου δώσει νέο νόημα και θα σε ωθήσει στο να ανοίξεις τον κοινωνικό σου κύκλο.

Επίσης, θα αποκτήσεις νέες εμπειρίες που θα σε ηρεμήσουν και θα σου αποδείξουν ότι στη ζωή αξίζει να περνάς καλά και να απολαμβάνεις.

 

#5. Έκανα Μια Λίστα Με Τα Θετικά Του Ότι Είμαι Μόνος

Εντάξει, όταν χωρίζουμε ο εγκέφαλος μας επικεντρώνεται κατά 100% σχεδόν στα αρνητικά της όλης κατάστασης.

Αποκλείεται όμως να μην βρεις και θετικά στο γεγονός ότι πλέον είσαι μόνος σου.

Δεν γίνεται μια κατάσταση να έχει ΜΟΝΟ θετικά ή ΜΟΝΟ αρνητικά. Για κάποιο λόγο δεν είστε μαζί πλέον. Σίγουρα μπορείς να βρεις θετικά στο ότι πλέον έχεις την ελευθερία σου. Ευακιρία να ξεπεράσεις ένα χωρισμό.

Βγάλε χαρτί και μολύβι λοιπόν και ξεκίνα να γράφεις.

#6. Συζήτησα Με Ανθρώπους Που Ήξεραν Πώς Να Με Βοηθήσουν Με Τον Χωρισμό Μου

ΟΧΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ!

Συζήτησα με δύο-τρία άτομα που εκτιμάω, με ήξεραν και πριν τη σχέση μου και είναι αποδεδειγμένο ότι οι συμβουλές τους λειτουργούν. Μην πας να πεις τον πόνο σου σε όλους γιατί θα την πατήσεις.

Πολλοί μαθητές μας κάνουν το ίδιο λάθος και καταλήγουν χειρότερα από πριν.

Κάποιοι μπορεί ενδόμυχα να ζηλεύουν ή να ακόμα και να χαίρονται που βιώνεις έναν χωρισμό.

Συζήτα αυτά που σκέφτεσαι με δύο-τρια άτομα του στενού σου κύκλου που ξέρεις ότι θέλουν όντως να σε βοηθήσουν.

Επιπλέον, μπορείς να επισκεφτείς και καποιον ψυχολόγο και να συζητήσεις τις σκέψεις του μαζί του.

Αντί να βγάζεις μόνος σου σενάρια, ζήτα λύσεις. Μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες.

#7. Μόλις Χώρισα Επικεντρώθηκα Στην Εργασία Μου

Η εργασιοθεραπεία είναι μια εξαιρετική λύση για να ξεφύγεις από τις αρνητικές σου σκέψεις και τον φαύλο κύκλο των αναμνήσεων που σε τραβούν προς τα κάτω.

Τα αρνητικά σου συναισθήματα επηρεάζονται από τις σκέψεις που κάνεις μέσα στη μέρα.

Με το να επικεντρωθείς στα επαγγελματικά σου αποσπάς την προσοχή του μυαλού σου και οδηγείς τις σκέψεις σου σε άλλη κατεύθυνση.

Ο εγκέφαλος έχει συγκεκριμένους περιορισμούς στο τι και πόσο σκέφτεται.

Δεν μπορείς να σκέφτεσαι θετικά και αρνητικά ταυτόχρονα.

Δεν γίνεται να σκέφτεσαι τους στόχους σου και ταυτόχρονα να αναπολείς τις όμορφες στιγμές που ζήσατε.

Πρόσεξε όμως μην το παρακάνεις.

Η εργασιοθεραπεία είναι η λύση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η ζωή μας χρειάζεται ισορροπία. Επομένως, μην εγκαταλείψεις όλη σου την πραγματικότητα για μήνες.

Ωστόσο, αν επικεντρωθείς στα επαγγελματικά σου θα αποσπάσεις την προσοχή σου από τον αρνητισμό που σε καταβάλει αυτήν τη στιγμή και θα αρχίσεις να καταβάλλεσαι από θετικά συναισθήματα και μόνο!

Δοκίμασέ το.

#8. Επικεντρώθηκα Στο Παρόν

Οι περισσότεροι άνθρωποι επικεντρώνονται σε δύο κατευθύνσεις.

Το μυαλό τους τρέχει με δύο ταχύτητες.

Η μία είναι τι συνέβη στο παρελθόν. Σκέφτονται όλες τις στιγμές που απέτυχαν, όλες τις απορρίψεις που έφαγαν, όλες τις άσχημες καταστάσεις που έχουν βιώσει από την παιδική τους ηλικία.

Η άλλη ταχύτητα είναι το μέλλον. Σκέφτονται τι έρχεται, πώς θα το αντιμετωπίσουν, τι θα μπορούσαν να έχουν και πώς θα αποφύγουν τους κινδύνους που παραμονεύουν.

Ελάχιστοι ζουν στο παρόν.

Όταν ζεις στο παρόν ξεχνάς το παρελθόν και δεν φοβάσαι για το μέλλον. Επικεντρώνεσαι στο «εδώ και τώρα»

Το οποίο, τελικά, είναι και το μόνο που αξίζει.

Αυτό ήταν που με βοήθησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

#9. Συμφιλιώθηκα Με Την Πραγματικότητα

Το να μην επικεντρώνεσαι στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι απορρίπτεις το τι έχει συμβεί.

Μην απορρίπτεις το παρελθόν σου. Απλά μην το σκέφτεσαι άλλο.

Έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά το ένα με το άλλο.

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν είστε πια μαζί. Τέλος.

Αυτό δεν χρειάζεται ώρες ανάλυσης και σκέψης.

Χρειάζεται απλά να το αποδεχτείς.

Η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα προς την πρόοδο και προς τη θετική εξέλιξη των καταστάσεων και του εαυτού σου.

Αντί να ζεις στο παρελθόν επικεντρώσου στην κατάσταση που υπάρχει ΤΩΡΑ.

Αγκάλιασε αυτήν την κατάσταση, αποδέξου την και άστην να φύγει (για την κατάσταση μιλάω ε;)

Μην αντιδράς στην αλλαγή και μην αρνείσαι το τι έχει συμβεί.

Δεν υπάρχει κατάσταση που να μην αλλάζει.

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια που ξέρω.

 

#10. Συμφιλιώθηκα Με Το Νέο Μου Εαυτό

Μόλις εφαρμόσεις τα προηγούμενα εννέα βήματα, ήρθε η ώρα για το τελευταίο.

Το να συμφιλιωθείς με τη νέα σου πραγματικότητα είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα, δεν αρκεί όμως από μόνο του.

Στην κορυφή της πυραμίδας, αφού έχεις αποδεχτεί την αλλαγή που ήρθε στη ζωή σου, έρχεται το να συμφιλιωθείς με το νέο σου εαυτό.

Αποδέξου το ποιος είσαι πλέον χωρίς τη συγκεκριμένη γυναίκα πλαί σου.

Αποδέξου τις νέες σου συνήθεις, τη νέα σου καθημερινότητα και τις νέες σου ανάγκες.

Δημιούργησε μια νέα, ισχυρή πραγματικότητα που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.

Όχι μόνο την ερωτική αλλά τη συνολικότερη επιτυχία που καλύπτει κάθε τομέα της ζωής σου.

Ένα είναι το σίγουρο: εάν μπορούσα εγώ, μπορείς κι εσύ.

Ο χωρισμός είναι μια εξαιρετικά δύσκολή και επίπονη διαδικασία που κανένας μας δεν θέλει να ζήσει.

Μήπως ήρθε όμως η ώρα να αποδεχτείς ότι στη ζωή δεν συμβαίνουν μόνο ευχάριστα γεγονότα και δεν πάνε πάντα όλα όπως θα θέλαμε.

Το ξέρω ότι την θέλεις. Το ξέρω ότι θέλεις να είστε και πάλι μαζί.

Αν όντως ταιριάζατε όμως και είσασταν κατάλληλοι ο ένας για τον άλλον, δεν θα υπήρχε λόγος να φτάσετε στον χωρισμό εξ αρχής!

Να σε πάω και ένα επίπεδο πιο πάνω;

Γιατί να χαλάσεις εσύ τη ζωή σου επειδή μια σχέση απέτυχε;

Να είναι καλά η γυναίκα όπου είναι, αλλά εσύ γιατί να καταστρέφεσαι έτσι;

Αυτό είναι η ζωή; Κατάθλιψη και απογοήτευση;

Όχι.

Δεν είναι έτσι. Αξίζεις περισσότερα. Αξίζεις καλύτερα. Αξίζεις τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΕΣ γυναίκες που υπάρχουν.

Μην χαλάς όλη τη ζωή σου, μην χαλάς ούτε μια μέρα επειδή μια σχέση απέτυχε.

Η σχέση απέτυχε, όχι εσύ.

Προχώρα.

Μάθε πως να ξεπεράσεις ένα χωρισμό και να εξελιχθείς μετά από αυτόν εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ και όχι μόνο. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.