Με Χώρισε τις Γιορτές! Πώς το Χειρίζομαι;

Ένας χωρισμός είναι. όπως και να έχει, δύσκολος, αλλά όταν έρχεται και μέσα στις γιορτές, γίνεται ακόμα δυσκολότερος. Πώς το χειρίζομαι;

Είχες μια σχέση που πίστευες ότι πήγαινε καλά και έκανες όνειρα για απίστευτες γιορτές, χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα πάρτι, όμως η πραγματικότητα σε προσγείωσε απότομα και η κοπέλα σου για κάποιο λόγο πήρε την απόφαση και σε χώρισε.

Το αποτέλεσμα είναι η ψυχολογία σου να καταρρακωθεί και να μην έχεις όρεξη πλέον ούτε για γιορτές, ούτε για πάρτι.

Μην τρελαίνεσαι όμως. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που χώρισε μέσα στις γιορτές.

Μην ξεχνάς ότι τα πάρτι που θα σε καλέσουν μπορεί να είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρίας για να μπεις γρήγορα και πάλι στο παιχνίδι.

Διάβασε παρακάτω μερικές συμβουλές, ώστε να το ξεπεράσεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται και να επανέλθεις γρήγορα.

#1. Αν Σε Χώρισε, Ήρεμα Με Το Αλκοόλαλκοολ

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζεις ότι το αλκοόλ, σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να έχει άσχημη επίπτωση στον οργανισμό σου.

Μπορεί να σε κάνει να πέφτεις ξερός για ύπνο, όμως θα ξυπνάς μέσα στην νύχτα και θα είσαι ανήσυχος.

Ξυπνώντας με πονοκέφαλο και ζαλάδα θα είσαι περισσότερο ευερέθιστος και συναισθηματικός και θα είναι λιγότερο πιθανό να εφαρμόσεις όλες εκείνες τις υγιεινές συνήθειες, οι οποίες θα σ έκαναν να αισθανθείς καλύτερα.

Γι’ αυτό λοιπόν με μέτρο το αλκοόλ. Αν μπορείς, απόφυγε το και τελείως.

#2. Έλα Κοντά Με Τους Φίλους ΣουΈνας χωρισμός είναι. όπως και να έχει, δύσκολος, αλλά όταν έρχεται και μέσα στις γιορτές, γίνεται ακόμα δυσκολότερος. Πώς το χειρίζομαι;

Οι γιορτινή περίοδος θα σε βοηθήσει να έρθεις κοντά με φίλους, αλλά και με συγγενείς.

Αν δεν είσαι κάπου καλεσμένος, τότε κάλεσε στο σπίτι μερικούς κολλητούς, για μαγείρεμα επιτραπέζια και συζήτηση.

Η κοινωνική επαφή είναι σημαντική και βοηθάει να αντιμετωπίσεις την μοναξιά. Σχεδίασε δραστηριότητες, έτσι ώστε να μην περνάς πολλά βράδια μέσα.

Σίγουρα δεν θα είσαι ο πρώτος από την παρέα που χώρισε. Οι κολλητοί θα ξέρουν πώς να σε στηρίξουν.

Το παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika θα βοηθήσει τους φίλους σου να σε στηρίξουν με τον καλύτερο τρόπο.

#3. Αν Σε Χώρισε, Βρες Ξανά Την Ελπίδασε χώρισε αλλα υπαρχει ελπιδα

Σε χώρισε και νιώθεις ότι δεν υπάρχει ελπίδα για εσένα να βρεις την ευτυχία και να δημιουργήσεις μια επιτυχημένη σχέση. Αυτός ο φόβος σε απομονώνει, όμως δεν είσαι ο πρώτος άνθρωπος που χώρισε εν μέσω γιορτινής περιόδου.

Τα αισθήματα σου επηρεάζουν την διάθεση και το μέλλον σου. Θα πρέπει λοιπόν να σκέφτεσαι θετικά και να βρεις την δύναμη να φλερτάρεις ξανά με γυναίκες που σου αρέσουν.

#4. Παραδέξου Την Πραγματικότητααν σε χώρισε αποδεξου το

Σε χώρισε και το τέλος μιας σχέσης είναι οδυνηρό. Ας μην κρυβόμαστε η όλη κατάσταση μπορεί να είναι οδυνηρή και ο πόνος να κρατήσει περισσότερο από όσο νομίζεις.

Μερικές φορές θα έρθει ξαφνικά κάτι μπροστά σου που θα σου θυμίζει την πρώην σχέση σου με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι άσχημα.

Αυτή είναι η διαδικασία. Θέλοντας και μη θα πρέπει να περάσεις από κάποια στάδια μέχρι να ξεπεράσεις το ότι σε χώρισε.

Το κυριότερο είναι να αποδεχτείς την πραγματικότητα.

#5. Κόψε Τους Δεσμούς Αφού Σε Χώρισεσε χώρισε, κοψε τους δεσμους

Ένα σημαντικό βήμα για να μην τρελαθείς, αφού σε χώρισε, είναι να διακόψεις την επικοινωνία μαζί της.

Απόφυγε να επικοινωνήσεις, για οποιοδήποτε λόγο. Αν χρειάζεται σβήσ’ την από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εξαφάνισε από τον χώρο σου το μπλουζάκι που σας αγόρασε ή οτιδήποτε άλλο σου την θυμίζει.

#6. Κάνε Ένα Διάλειμμα Από Τις Γυναίκεςσε χώρισε, κανε διαλειμμα

Είναι γιορτές και δεν θες να είσαι μόνος. Σε χώρισε και τα πάρτι που θα παραβρεθείς είναι μια καλή ευκαιρία να φλερτάρεις και να γνωρίσεις γυναίκες.

Αν όμως δεν νιώθεις να είσαι σε διάθεση για φλερτ, μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα. Αντί να προσπαθείς να γεμίσετε το κενό από την σχέση που διαλύθηκε κυνηγώντας γυναίκες, δώσε χρόνο στην πληγή να επουλωθεί.

Βρες τις ισορροπίες σου, ώστε να αποκτήσεις ξανά την ώθηση για να επανέλθεις ακόμη πιο δυνατός.

#7. Αν Σε Χώρισε, Διασκέδασε Σαν ΕργένηςΈνας χωρισμός είναι. όπως και να έχει, δύσκολος, αλλά όταν έρχεται και μέσα στις γιορτές, γίνεται ακόμα δυσκολότερος. Πώς το χειρίζομαι;

Λίγες μέρες αφότου σε χώρισε, η συναισθηματική σου κατάσταση θα έχει διακυμάνσεις. Η στεναχώρια θα μετατρέπεται σε ένα συναίσθημα ελευθερίας.

Οι σχέσεις απαιτούν θυσίες και από τους δυο συντρόφους, οπότε τώρα που μπορείς, ίσως είναι μια ευκαιρία να κάνεις περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σου.

Δες τις ταινίες που δεν θα έβλεπε ποτέ μαζί σου, πέρνα όσο πιο καλά μπορείς και ευχαριστήσου την ελευθερία σου!

#8. Δεν Πειράζει Που Σε Χώρισε, Αφιέρωσε Χρόνο Στα Χόμπι ΣουΈνας χωρισμός είναι. όπως και να έχει, δύσκολος, αλλά όταν έρχεται και μέσα στις γιορτές, γίνεται ακόμα δυσκολότερος. Πώς το χειρίζομαι;

Το ότι σε χώρισε, δεν σημαίνει ότι θα τρελαθείς, ούτε ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Αν είχες κάποιο χόμπι, αφιέρωσε περισσότερο χρόνο σε αυτό, αν όχι, ξεκίνησε τώρα ένα χόμπι. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία.

Η κακή συναισθηματική σου κατάσταση θα βελτιωθεί, αν κάνεις γυμναστική. Η άσκηση, όχι απλά εκκρίνει ενδορφίνες  που σε κάνουν να νιώθεις υπέροχα, αλλά κρατώντας τον εαυτό σου σε φόρμα, τονώνεις την αυτοπεποίθηση σου.

Μάθε μια ξένη γλώσσα. Πιάσε ξανά την κιθάρα σου. Ξεκίνα την αγαπημένη σου πολεμική τέχνη. Βγες για ποδήλατο. Δεν υπάρχει αμφιβολία, κάτι θα υπάρχει που αγαπάς και θα ήθελες να κάνεις.

#9.  Μην Προσπαθείς Να Την Ξανακερδίσεις Αφού Σε ΧώρισεΈνας χωρισμός είναι. όπως και να έχει, δύσκολος, αλλά όταν έρχεται και μέσα στις γιορτές, γίνεται ακόμα δυσκολότερος. Πώς το χειρίζομαι;

Όπως αναφέραμε ήδη λίγο παραπάνω, πρέπει να αποδεχτείς το γεγονός ότι σε χώρισε και ότι η σχέση έφτασε στο τέλος της, είτε το θέλεις, είτε όχι.

Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσεις να την κερδίσεις ξανά. Δεν θα καταφέρεις τίποτα. Προσπάθησε απλά να την ξεπεράσεις και όταν είσαι έτοιμος προχώρησε την ζωή σου.

Αν τώρα πιστεύεις ότι αξίζει να προσπαθήσεις μια επανασύνδεση, κάτι που σπάνια πετυχαίνει, άφησε λίγο καιρό να περάσει και κάνε πολύ προσεκτικές κινήσεις.

Όπως σε προτρέπει και ο Χρήστος στο παρακάτω βίντεο, ασχολήσου με γυναίκες που σε θέλουν πραγματικά.

#10. Τι Γίνεται Με Τους Κοινούς Φίλους;Ένας χωρισμός είναι. όπως και να έχει, δύσκολος, αλλά όταν έρχεται και μέσα στις γιορτές, γίνεται ακόμα δυσκολότερος. Πώς το χειρίζομαι;

Άλλο ένα ναρκοπέδιο, αφότου σε χώρισε, μπορεί να είναι η ύπαρξη κοινών φίλων.

Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να παραμείνουν φίλοι με τους πρώην τους οπότε  γι αυτούς δεν είναι και κάτι που χρειάζεται πολύ σκέψη.

Αλλά για τους υπόλοιπους που είναι και οι περισσότεροι, οι κοινοί φίλοι είναι τα αμοιβαία κεφάλαια που έχουν δημιουργηθεί κατά την διάρκεια μιας μακρόχρονης σχέσης. Οι άνθρωποι τείνουν να κλίνουν από την φύση τους προς το ένα ή το άλλο “στρατόπεδο”.

Άφησε το να συμβεί. Μετά από το χωρισμό οι φίλιες που κρατούν είναι εκείνες που είναι αυθεντικές και έχουν δοκιμαστεί στον χρόνο.

Αν έχεις κοινούς φίλους που πιστεύεις ότι αξίζουν, δεν πρέπει το ότι σε χώρισε να σταθεί εμπόδιο.

#11. Μάθε Από Τα Λάθη ΣουΈνας χωρισμός είναι. όπως και να έχει, δύσκολος, αλλά όταν έρχεται και μέσα στις γιορτές, γίνεται ακόμα δυσκολότερος. Πώς το χειρίζομαι;

Αν σε χώρισε, χωρίς να το περιμένεις, θα πρέπει κάτι να έφταιγε. Ίσως είχε αλλάξει η συμπεριφορά σου και έπαψες να είσαι ελκυστικός.

Αν δεν σου είπε γιατί σε χώρισε, προσπάθησε να σκεφτείς ποιοι ήταν οι λόγοι, ώστε να μάθεις τι να αποφύγεις στο μέλλον.

Αυτή είναι και η τελευταία μας συμβουλή, για να ξεπεράσεις τον χωρισμό σου. Δες τον σαν ένα μάθημα που θα σε κάνει ακόμη καλύτερο στο μέλλον.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Ένας χωρισμός δεν είναι εύκολος. Μάθε περισσότερα για το πώς να διαχειρίζεσαι καταστάσεις εδώ.

Αν σε χωρισε διαχειρίσου το ως Άνδρας Αξίας. Διάβασε το βιβλίο από τους ιδρυτές του Men Of Style εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.