Το μεγαλύτερό σου πρόβλημα με τις γυναίκες είναι η επικοινωνία

Το πως επικοινωνείς είναι και η αιτία που δημιουργεί πρόβλημα με τις γυναίκες της ζωής σου

Έχουμε την τύχη να αρθρογραφούμε σε ένα site για άνδρες που είναι από τα πιο οργανωμένα και πλήρη. Μια βόλτα στα υπόλοιπα sites / forums, ακόμα και παγκοσμίως, θα σας πείσει. Κάθε μέρα με την ανάδρασή σας αυτή η προσπάθεια γίνεται ακόμα καλύτερη.
Υπάρχει μια ομάδα διαχείρισης που αποτελείται από έμπειρους dating coaches (Anestis, Chris, Spyros κ.α) που ο καθένας έχει τον ρόλο του ανάλογα με το ταλέντο του, έμπειροι στο Παιχνίδι και ενεργοί ταυτόχρονα. Είναι αυτοί που προσπαθούν μαζί με την δικιά τους εξέλιξη να εξελίξουν το MenOfStyle.gr, την κοινότητα των εξελιγμένων Ανδρών στην Ελλάδα και το ίδιο το Παιχνίδι εφαρμόζοντάς το στο δύσκολο αυτό field (πεδίο δράσης) που λέγεται Ελλάδα.

Και εκ των αποτελεσμάτων φαίνεται να τα καταφέρνουμε πολύ καλά. Αν μας γνωρίσετε, όσοι δεν μας έχετε ήδη γνωρίσει από κοντά στις συναντήσεις, σεμινάρια ή bootcamps, θα αντιληφθείτε γρήγορα 2 πράγματα.

1. Δεν μοιάζουμε μεταξύ μας σε τίποτα εκτός από ένα πράγμα. Το 2.
2. Είμαστε επικοινωνιακοί (ή γίναμε).

Όμως, υπάρχει ένα σημείο που θα το παρατηρήσεις σε όλους. Είναι επικοινωνιακοί άνθρωποι. Έχουν ανεπτυγμένα communication skills που αν υπήρχε κλίμακα, ένας επαγγελματίας του είδους, (όπως ο συγγραφέας του παρόντος post) θα έλεγε πως θα τοποθετούνταν όλοι από το 8 ως το 10 με το 5 να είναι ο μέσος όρος του ανδρικού πληθυσμού εν Ελλάδι και 10 το άριστα. Έτσι με λίγες κουβέντες, οι σκέψεις μας γίνονται αποφάσεις, οι αποφάσεις συντονισμένες κινήσεις και οι συντονισμένες κινήσεις φέρνουν το αποτέλεσμα που περιέγραψα παραπάνω στην εισαγωγή του άρθρου μου.

 

Έχουν γυναίκες στη ζωή τους.

Η ερωτική τους ζωή είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Αξιοζήλευτα επίπεδα για το 90% του ανδρικού πληθυσμού της χώρας.

Μέσω μιας απλής συλλογιστικής αντιλαμβάνεσαι το εξής: Αυτοί επικοινωνούν και έχουν γυναίκες. Μήπως το πρόβλημα που έχεις με τις γυναίκες δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο πέρα από τον τρόπο που επικοινωνείς;

Τα μεγαλύτερα sticky points (κομμάτια που χρίζουν βελτίωσης) όπως τα αντιμετωπίζουν οι dating instructors του MenOfStyle.gr έχουν να κάνουν αρχικώς με το ΑΑ (approach anxiety – άγχος προσέγγισης μιας άγνωστης γυναίκας), κατά δεύτερον με το Topic (Material, τι να πω σε μια γυναίκα, πώς να ανοίξω κουβέντα, πώς να κρατήσω το ενδιαφέρον της γυναίκας στην κουβέντα) και τέλος με το transition (Πως αλλάζω θέμα, πως κάνω shifting, πως περνάω από rapport σε sexual, πως κλιμακώνω σεξουαλικά, πως κάνω γνωστές τις προθέσεις μου σε μια γυναίκα ή βγαίνω από friendzone κ.α.).

Όσο εμβαθύνεις στο Παιχνίδι τόσο καταλαβαίνεις πως τα έτοιμα (canned material, rules, methods etc) είναι ένα ισχυρό δεκανίκι για να σε βοηθήσει να περπατήσεις στο δρόμο της επικοινωνίας με το άλλο φύλο. Αλλά είναι μόνο αυτό. Δεκανίκι, πατερίτσα.  Αυτό είναι οι ατάκες που λες για να ρίξεις μια γυναίκα. Ένα βοηθητικό. Ισχυρό. Πετυχαίνει. Αλλά lets face it. Το αξιοποιείς γιατί δυστυχώς φίλε δεν έχεις μάθει να επικοινωνείς σωστά. Δεν φταις. Αλλά δεν έχει σημασία τώρα. Το αποτέλεσμα μετράει.

Ξέρω ότι έχω την προσοχή σου ακόμα γιατί ξέρω ότι αυτό είναι το ζήτημά σου. Το έχουμε αντιμετωπίσει πολλοί.  Μας δημιουργούσε πρόβλημα με τις γυναίκες. Κάποιοι το διορθώσαμε. Ενδεχομένως σε κάποιους να υπάρχει όμως μια μικρή αμφισβήτηση σε αυτό και να αναρωτιούνται το εξής: Πως μου λες ότι έχω πρόβλημα επικοινωνίας όταν έχω πλήρη συνεννόηση με τους φίλους μου, συγγενείς, συναδέλφους κτλ?

Παρακάτω θα δείξω γιατί τα sticky point σου είναι ζητήματα επικοινωνιακού χειρισμού καθαρά και απαιτούν θεμελιώδεις ικανότητες επικοινωνίας. Το πρόβλημα με τις γυναίκες που έχεις δεν έχει να κάνει με το πως σε βλέπει το άλλο φύλλο αλλά κυρίως με το πως επικοινωνείς σαν άνθρωπος.

 

ΑΑ approach anxiety – άγχος προσέγγισης μιας άγνωστης γυναίκας

Φοβάσαι να πιάσεις την κουβέντα σε μια γυναίκα? Όταν λες ότι έχεις approach anxiety, ουσιαστικά αυτό που λες είναι ότι φοβάσαι να εκκινήσεις την επικοινωνία με το άλλο φύλο. Κάποιοι από τους αναγνώστες ενδεχομένως να νιώθουν αυτό τον φόβο ακόμα και όταν ζητάνε απλές οδηγίες από έναν περαστικό. Είναι ένας άγνωστος, κ εσύ για αυτόν το ίδιο, οπότε είναι περίεργο να εκκινήσω μια διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών, άρα και επικοινωνία, με κάποιον που δεν έχω συνηθίσει να το κάνω. Τα αίτια του ΑΑ τα ξέρουμε και είναι κυρίως κατάλοιπα της εξελικτικής διαδικασίας του ανδρικού γένους αλλά δεν παύει σε τελική ανάλυση να προσφέρει αδυναμία ή δυσχέρεια στην εκκίνηση μιας επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων. Παράλληλα, τα side effects – παρενέργειες του AA σε ένα interaction είναι ενδεχομένως το να κομπιάζεις, σημάδια πανικού, πολλαπλές σκέψεις, να μην είσαι στη στιγμή, να μην λες αυτό που θες ή να μην σου έρχονται οι απαντήσεις που θες και πάει λέγοντας. Οπότε πέραν της δυσχέρειας στην εκκίνηση, ένα παράπλευρο πρόβλημα είναι και η δυσχέρεια στην διαδικασία της επικοινωνίας τουλάχιστον από το ένα μέλος της, εσένα.

 

Topic – Θέμα συζήτησης

Δεν έχεις κάποιο ενδιαφέρον θέμα να συζητήσεις? Όταν το sticky point σου είναι το θέμα της συζήτησης τότε εκτός από τα βαθύτερα αίτια που αυτό υποδηλώνει – δεν έχεις αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα στη ζωή σου που θα μπορούσες να μιλήσεις για αυτά – δείχνει ξεκάθαρα πως δεν είσαι σε θέση επικοινωνιακά να προχωρήσεις έστω και σε περιγραφική ή κάποιου είδους ανάλυση – ανάπτυξη ενός οποιουδήποτε θέματος που θα μπορούσε να φέρει τουλάχιστον δύο άτομα σε διαδικασία επικοινωνίας. Δεν είσαι σε θέση να ανακαλέσεις από το μυαλό σου αναμνήσεις, συναισθήματα, εντυπώσεις, γνώσεις, πληροφορίες από οποιοδήποτε ζήτημα εσύ τουλάχιστον θεωρείς ενδιαφέρον και να βρεις τον κατάλληλο τρόπο (Verbal or non verbal) ώστε να μεταφέρεις αυτά στον συνομιλητή με τρόπο που να τον κάνει να ενδιαφερθεί ώστε να συμμετέχει σε κάποιου είδους επικοινωνία μαζί σου ακόμα και αν αυτή είναι αρνητική. Ακόμα και όταν βρεις κάποιο και καταφέρεις ας πούμε να ανοίξεις με αυτό παρατηρείς στον εαυτό σου τα εξής:

-Να μην μπορείς να «πείσεις» το δεύτερο μέλος να συμμετέχει στην επικοινωνία.
-Να μην είναι εφικτό το να εμβαθύνεις παραπάνω, άρα και να κλιμακώσεις την επικοινωνία.
-Να βαλτώνει εύκολα το θέμα και όταν γίνεται αυτό να μη μπορείς να μεταβείς σε άλλο άμεσα και με τα ίδια χαρακτηριστικά με το πρώτο.

Οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι η επικοινωνία απαιτεί εκτός από τα μέλη και πληροφορία που ενώ μπορεί να υπάρχει δεν μπορεί να μεταφερθεί καθόλου ή πλήρως. Δυστυχώς στην περίπτωση του Cold approach (προσέγγισης σε άγνωστη γυναίκα) ή σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκκίνησης επικοινωνίας με κάποιο σκοπό, η πρωτοβουλία και ο χειρισμός του παραπάνω είναι στα χέρια του ενός μέλους, εσένα.

 

Transition – αλλαγή θέματος προς κλιμάκωση.

Δεν ξέρεις πως να αλλάξεις θέμα από φιλικό σε σεξουαλικό? Όταν το sticky point σου είναι η μεταφορά από μια φάση στην άλλη, από το ένα συναίσθημα στο άλλο, από την μεταφορά της μιας πληροφορίας μετά την άλλη με σωστή, ως προς τα δεδομένα του σκοπού, αλληλουχία αυτών, τότε το ζήτημά σου εκτός από το τι εκπέμπεις σαν πομπός της πληροφορίας είναι και το τι λαμβάνεις σαν δέκτης. Επικοινωνιακά δεν είσαι σε κατάλληλη θέση να επεξεργαστείς τη δεδομένη στιγμή, υπό τις δεδομένες συνθήκες πίεσης του cold ή της όποιας επικοινωνιακής κατάστασης βρίσκεσαι, το feedback που δίνεται από τα υπόλοιπα μέλη της επικοινωνίας. Δεν μπορείς να αντιληφθείς επαρκώς αν η μια φάση ολοκλήρωσε το κύκλο της, αν είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να μεταφέρεις την επικοινωνία σε νέο κύκλο αν την οδηγεις εσύ και πως θα το κάνεις αυτό. Ποιες επικοινωνιακές τακτικές και μέσα επικοινωνίας θα αξιοποιήσεις για να μεταφέρεις τη νέα πληροφορία που θα σηματοδοτήσει στους δέκτες ότι πλέον η διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών ορίζεται από νέα πλαίσια που επηρεάζουν και την ίδια την φύση της πληροφορίας που θα ανταλλάξουμε. Αφού όμως εσύ θες να οδηγείς την διαδικασία της επικοινωνίας ώστε να καταλήξει σε κάποιο close τότε η ευθύνη για το transition αλλά και της αναγνώρισης των σταδίων ακόμα και αν δεν τα οδηγείς εσύ ανήκει στο μέλος που έχει το σκοπό, σε σένα.

 

Τα προβλήματα της επικοινωνίας, όπως αντιλαμβάνεστε δεν έχουν να κάνουν μόνο με το pickup  αλλά με κάθε τομέα της προσωπικής ή επαγγελματικής μας ζωής είναι αυτά που σίγουρα κάνουν την διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία.

Οι dating instructors του MenOfStyle.gr βοηθούν και αντιμετωπίζουν ζητήματα επικοινωνίας που δημιουργούν στους μαθητές πρόβλημα με τις γυναίκες. Διάλεξε το bootcamp / σεμινάριο που σου ταιριάζει.

 

Spyros

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.