Μη φοβάσαι να κλιμακώσεις στην προσέγγιση

Μη φοβάσαι να κλιμακώσεις στην προσέγγιση

Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που έχει ένας άντρας συνήθως, όταν μιλάει σε μια κοπέλα που του αρέσει, είναι αυτό ακριβώς: Φοβάται να κλιμακώσει, και εντέλει ΔΕΝ κλιμακώνει τη γνωριμία. Όταν λέω δεν κλιμακώνει, εννοώ φοβάται να εισάγει ερωτικό πλαίσιο στη συζήτηση. ΦΟΒΑΤΑΙ να της ξεκαθαρίσει ότι την φλερτάρει, ότι την θέλει στο κρεβάτι του, ότι τον ενδιαφέρει ερωτικά. Αυτό τις περισσότερες φορές – αν όχι όλες – έχει σαν αποτέλεσμα να μη γίνει τίποτα μεταξύ τους, και μάλιστα ο ενδιαφερόμενος να φοβάται ότι δεν έγινε τίποτα γιατί η κοπέλα δεν ενδιαφερόταν. ΜΕΓΑ λάθος.

Σενάριο Πάρτι:

Θα ξεκινήσω με μια ερώτηση πρώτα:

Είσαι σε ένα πάρτι, μιλάς με μια κοπέλα για περίπου 8-10 λεπτά. Δεν είσαι σίγουρος αν της αρέσεις ερωτικά. Τι θα έπρεπε να κάνεις λοιπόν;

  1. Συνεχίζεις να της μιλάς, ελπίζοντας ότι θα τα καταφέρεις να την κάνεις να σε γουστάρει αργότερα, ΠΡΙΝ προσπαθήσεις να κλιμακώσεις την κατάσταση.
  2. Της λες ότι την γουστάρεις και ότι θέλεις να κάνετε σεξ / να είστε μαζί / να βγείτε
  3. Δοκιμάζεις ένα μεγάλο βήμα απότομα, π.χ. να της πεις να έρθει σπίτι σου απόψε. Το μεγαλύτερο βήμα που μπορείς να διαννοηθείς στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτό πιθανότατα.
  4. Δοκιμάζεις ένα πολύ μικρό βήμα κλιμάκωσης, το πιο μικρό που μπορείς να σκεφτείς σε μια τέτοια κατάσταση.
  5. Συνδυασμός των παραπάνω

Και η σωστή απάντηση είναι……………………………………………………………………………………………………………………..

Μη φοβάσαι να κλιμακώσεις στην προσέγγιση
Μη φοβάσαι να κλιμακώσεις στην προσέγγιση

 

η 4. Γιατί; Μπορεί να αναρωτηθείς.

Η πρώτη απάντηση:

 Είναι η χειρότερη απάντηση που μπορείς να δώσεις. Είναι όμως και ο δρόμος που προτιμάνε οι περισσότεροι άντρες, δυστυχώς, όταν μιλάνε με μια κοπέλα που τους αρέσει. Θεωρούν ότι η κοπέλα γουστάρει περισσότερο από όσο ήδη γουστάρει. Όταν ένας άντρας και μια γυναίκα φλερτάρουν, η γυναίκα σκέφτεται: “φλερτάρω”. Ο άντρας σκέφτεται: “επιτέλους κάποια που θέλει να κάνει σεξ μαζί μου“. Ο άντρας πάντα πιστεύει ότι η γυναίκα γουστάρει περισσότερο από όσο πραγματικά ενδιαφέρεται, σε κάθε περίπτωση που μιλάει μαζί της. Παράλληλα, θεωρεί ότι δεν μπορεί να κλιμακώσει εφόσον δεν έχει σιγουρευτεί πρώτα ότι η κοπέλα ενδιαφέρεται ερωτικά. Αντιθέτως πιστεύει ότι αν συνεχίσει να της μιλάει μερικά λεπτά ακόμα, είναι θέμα χρόνου μέχρι η άλλη να ενδιαφερθεί, να ανταποκριθεί και να εκδηλωθεί – από μόνη της – . Είναι σαν να έχω ποντάρει σε λάθος άλογο, και να πιστεύω ότι όσο περνάει ο χρόνος το στοίχημα μπορεί να το κερδίσω.

Οι περισσότερες γυναίκες, γνωρίζουν αν ενδιαφέρονται ερωτικα ή όχι στα πρώτα 30 με 60 δευτερόλεπτα. Γνωρίζουν αν η απάντηση είναι όχι ή μπορεί, στο πρώτο λεπτό. Αυτό έχει αποδειχθεί χιλιάδες φορές, και εμπράκτως αλλά και επιστημονικά, αλλά δε χρειάζεται να φτάσουμε ως εκεί. Αρκεί να σκεφτείς πόσες φορές μια κοπέλα δεν ανταποκρίθηκε αμέσως όταν την προσέγγισες αλλά παρόλαυτά κατέληξε να είναι μαζί σου. Οι γυναίκες ΔΕ θα δείξουν απαραίτητα ότι ενδιαφέροντια. ΠΡΕΠΕΙ όπως και να έχει να το κλιμακώσεις. Είναι ο μόνος τρόπος να δεις τι γίνεται. Θα το πω και αλλιώς: Έχω προσεγγίσει κυριολεκτικά χιλιάδες γυναίκες. Πέσιμο, σε παρέες, στο διαδίκτυο. Ξέρεις πόσες φορές έχει προκύψει κάτι με τον πρώτο τρόπο; 2. 2 στις χιλιάδες που προσέγγισα.

Η δεύτερη απάντηση:

Είναι περισσότερο σωστή από την πρώτη, είναι όμως και πολύ επικίνδυνη. Το να προτείνεις σε μια κοπέλα που ξέρεις 10 λεπτά να έρθει σπίτι σου, είναι σαν να της βάζεις θηλιά στο λαιμό. Πρέπει να διαλέξει και αν δεν ενδιαφέρεται ακόμα ερωτικά, έγινες ο περίεργος που θέλει να αποφύγει όλο το βράδυ. Αν πει όχι ενώ γουστάρει, και πάλι είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσεις να της μιλάς μετά. Θα σηκώσει πολλές άμυνες.

Η τρίτη απάντηση: 

Είναι ακόμα πιο σωστή από την δεύτερη. Μπορεί όμως να σε οδηγούσε εκτός παιχνιδιού. Αν η μεγαλύτερη δυνατή κλιμάκωση είναι να την καλέσεις σπίτι σου, έχεις βιαστεί πολύ και η κοπέλα πιθανότατα θα διαφωνήσει. Οπότε τώρα ουσιαστικά έχεις αποκλέισει το ενδεχόμενο να την πάρεις μετά σπίτι σου μάλλον, εφόσον ήδη το έχει απορρίψει η ίδια μπροστά σου στο πρώτο 10λεπτο. Τώρα μπορείς να συνεχίσεις να της μιλάς, το πιο πιθανό είναι όμως – ειδικά για άτομα που δεν έχουν εμπειρία με τις γυναίκες – να χάνεις συνεχώς έδαφος και το παιχνίδι το χάνεις επειδή ήσουν περισσότερο επιθετικός από όσο έπρεπε.

Η τέταρτη απάντηση:

Είναι, είπαμε, και η σωστή. Όταν δεν είσαι σίγουρος αν η κοπέλα ενδιαφέρεται ερωτικά, ή όταν γνωρίζεις ότι ενδιαφέρεται ερωτικά αλλά δεν είσαι σίγουρος αν είναι έτοιμη για μεγάλο βήμα – όπως να της προτείνεις να πάτε σπίτι σου – τότε είναι η στιγμή που κάνεις ένα πολύ μικρό βήμα. Αυτό θα μπορούσε να είναι να της πιάσεις το χέρι, να την πιάσεις από τη μέση, να την πλησιάσεις να μυρίσεις το λαιμό της και να την ρωτήσεις για το άρωμά της, να ζητήσεις το κινητό της, να την απομονώσεις περισσότερο από τις φίλες της για να μιλήσετε πιο ελεύθερα οι δυο σας. Όπως και να έχει, αυτός είναι ο σωστός τρόπος να κλιμακώνεις την κατάσταση από την αρχή που μιλάς με μια κοπέλα που σου αρέσει. Πολύ μικρά βήματα, από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο. Και όσο τα δέχεται, συνεχίζεις και κλιμακώνεις.

Ντόμινο απορρίψεων ή ντόμινο αποδοχής;

Θα μπορούσε να πει κάποιος, “και τι γίνεται αν και το μικρό βήμα κλιμάκωσης το απορρίψει;” Τι να κάνουμε; Συμβαίνουν και αυτά. Το θέμα είναι ότι οι γυναίκες ανταποκρίνονται συναισθηματικά πολύ πιο θετικά σε μικρά βήματα. Είναι πολύ πιο εύκολο να της πιάσεις πρώτα το χέρι και μετά να την πλησιάσεις, να μυρίσεις το λαιμό της και αφού πλησιάσεις τον προσωπικό της χώρο 3-4 φορές να δοκιμάσεις να την φιλήσεις από το να εισβάλεις κατευθείαν για το φιλί. Όσο πιο πολύ “σπας” τα μεγάλα βήματα σε περισσότερα μικρά, τόσο πιο πιθανό είναι να το αποδέχονται.

Το ανάποδο, δε γίνεται. Δηλαδή, αν απορρίψει η γυναίκα ένα μεγάλο βήμα, δε σημαίνει ότι μετά σε ένα μικρό θα πει ναι. Το πιο πιθανό, είναι να συνεχίσει να σε απορρίπτει καθώς έχει σηκώσει άμυνες επειδή βιάστηκες. Πρόκειται για μια θεωρία που λέγεται σε ελεύθερη μετάφραση, μομέντουμ απόρριψης. ή ντόμινο απορρίψεων. Με απλά λόγια, όσο περισσότερο μια γυναίκα σε απορρίπτει, τόσο πιο πιθανό είναι να συνεχίσει να σε απορρίπτει και στο μέλλον. Ισχύει και το ανάποδο. Όσο μια γυναίκα αποδέχεται την κλιμάκωση, τόσο πιο πιθανό είναι να  συνεχίσει να αποδέχεται την κλιμάκωση και στο μέλλον. Το σίγουρο είναι, πως, όταν μια γυναίκα δε δέχεται την κλιμάκωση, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να επιμείνεις και να συνεχίσεις να προσπαθείς να το κλιμακώνεις. Όσο συνεχίζει να αρνείται, χάνεις αξία στα μάτια της και η θέση σου γίνεται όλο και πιο δύσκολη, φτάνοντας στο σημείο που σύντομα θα πρέπει να φύγεις γιατί θα αρχίσεις να την ενοχλείς.

Έλα να με βρεις στο Facebook στο προσωπικό μου προφίλ. Εκεί μπορούμε να συζητήσουμε, να μου πεις τις απόψεις σου ή τις αντιρρήσεις σου (η διαφωνία προάγει το διάλογο) ή να με ρωτήσεις ότι θέλεις.

Ακόμα, μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μας, αν δεν έχεις κάνει ήδη. Θα λάβεις αμέσως ένα Δωρεάν E – Book με 19 από τα καλύτερα άρθρα μας.

 

 

 

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.