Μιλώντας σε γυναίκες για …πρώτη φορά

Μιλώντας σε γυναίκες για ...πρώτη φορά

Μία από τις ερωτήσεις που μας κάνουν οι μη έμπειροι φίλοι του site στα δωρεάν ραντεβού στα γραφεία μας, είναι το πώς μπορούν να ξεκινήσουν να μιλάνε σε μια άγνωστη γυναίκα που τους αρέσει. Τους φοβίζει και τους φαίνεται πολύ μακριά από την πραγματικότητά τους το να προσεγγίσουν μία άγνωστη γυναίκα, να εκφράσουν τον εαυτό τους με τρόπο που δείχνει αυτοπεποίθηση, να τη γοητεύσουν ώστε να ζητήσουν τον αριθμό της και να υπάρξει κάποια ερωτική συνέχεια.

Είναι ένα απολύτως λογικό και σεβαστό ερώτημα αν είσαι κάπως πρωτάρης, και αν το σκεφτείς είναι απολύτως κατανοητό: Προσπαθείς να προσεγγίσεις κάποια άγνωστη κοπέλα, να της δημιουργήσεις και έλξη και οικειότητα ώστε να θέλει και αυτή να σε ξαναδεί και να ξεκινήσετε μαζί μια ιστορία που δεν έχει όρια στο που θα καταλήξει. Αν σε αυτό προσθέσεις και την έλλειψη κοινωνικοποίησης που έχουν πολλοί άνδρες, καθώς και τα συσσωρευμένα χρόνια χαμηλής αυτοπεποίθησης που έχουν κάνει ζημιά στον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους, κατανοείς ότι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Η τέχνη του να προσεγγίζεις μία κοπέλα, όπως και άλλες πολλές ικανότητες στη ζωή, είναι θέμα τόσο εξάσκησης όσο και πεποιθήσεων. Όταν κατακλύζεσαι συνεχώς από σκέψεις όπως «δεν είμαι αρκετά καλός, δεν είμαι αρκετά ελκυστικός, δεν αξίζω», δεν προξενεί εντύπωση που διστάζεις να προσεγγίσεις και αναπτύσσεις άγχος και φόβους.

Λάβε όμως υπόψη ότι το άγχος και ο φόβος που νιώθεις είναι απολύτως λογικά. Η καρδιά σου χτυπάει δυνατά, τα χέρια σου ιδρώνουν, προσπαθείς να διαχειριστείς όλη την αδρεναλίνη που ξαφνικά ρέει άφθονη στις φλέβες σου. Ξέρω. Κι εγώ τα έχω περάσει. Μην αφήσεις όμως αυτή τη μικρή φωνή που σου λέει ότι δεν μπορείς να το κάνεις, να θριαμβεύσει για άλλη μια φορά.  Αντίθετα, αγκάλιασε αυτό το αίσθημα και μάθε να το διαχειρίζεσαι. Αυτό που χρειάζεται είναι εξάσκηση ώστε να απευαισθητοποιηθείς.

 

Ναι, σωστά κατάλαβες, τα πράγματα είναι απλά: χρειάζεται να αρχίσεις να μιλάς στις γυναίκες.

 

 

Μιλώντας σε γυναίκες για ...πρώτη φορά

 

Δεν χρειάζεται κάτι περίτεχνο, ούτε φοβερές ατάκες, ούτε μαγικές φράσεις για να δοκιμάσεις. Για αρχή κάνε κάτι απλό, βρες ένα σημείο που έχει κόσμο, πλησίασε κάποια κοπέλα και ρώτα την τι ώρα είναι. Τόσο απλά. Το σημαντικό είναι να ξεκινήσεις να μιλάς σε γυναίκες σαν να είναι κάτι φυσιολογικό.

Μπορεί να σου φαίνεται λίγο περίεργο τώρα, αλλά είναι ο βασικός τρόπος να δώσεις στον εγκέφαλο σου να καταλάβει και να αποδεχτεί ότι το να μιλάς σε άγνωστες γυναίκες είναι κάτι απολύτως φυσικό και επιθυμητό.

Μόλις το κάνεις αυτό για λίγο και νιώσεις μια εξοικείωση, διάλεξε μια άλλη μέρα και πήγαινε σε κάποια εμπορική γειτονιά και ζήτα οδηγίες για το που βρίσκεται κάποιο κατάστημα ρούχων ή κάποιο καφέ. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το ακριβές κατάστημα, όσο το να το κάνεις αρκετές φορές ώστε να απευαισθητοποιηθείς.

Όταν νιώσεις άνετα και με αυτό, είναι ώρα να αρχίσεις να κάνεις έναν μικρό διάλογο, πείραξε την λίγο για τα γούστα της, μίλα της με εικόνες και συναισθήματα.

Ο στόχος εδώ είναι όχι μόνο να γίνεις πιο άνετος μιλώντας σε άγνωστες γυναίκες, αλλά να μπορείς να κρατήσεις μία συζήτηση μαζί τους, χωρίς να τις κάνεις να νιώθουν άβολα. Όσο πιο άνετα νιώθεις εσύ, τόσο πιο άνετα θα νιώθουν κι αυτές.

Δοκίμασε το και πες μου πως πήγε. Κλείσε ένα δωρεάν ραντεβού  στα γραφεία μας να συζητήσουμε αναλυτικά. Και όταν νιώσεις άνετα με αυτό το στάδιο, πάμε μαζί στο επόμενο. 

 

Αν αντίθετα, θεωρείς ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς τον φόβο σου και το άγχος σου στον τομέα της προσέγγισης, δες εδώ τι μπορεί να σου προσφέρει το σεμινάριο μας στο NLP. Έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να αλλάξει!

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.