Μείνε ήρεμος όταν μιλάς με άγνωστες γυναίκες και πως να το πετύχεις

Όταν μιλάς με γυναίκες σε πιάνει άγχος; Mάθε πως να μένεις ήρεμος όταν έχεις μπροστά σου όμορφες παρουσίες με 5 απλά tips

Χρόνια πολλά για την ημέρα.

Φαντάσου λίγο την εικόνα. Είσαι με τον φίλο σου και πίνεις την μπύρα σου. Η ροή της νύχτας σε φέρνει μπροστά σε μια πολύ καλή αλλά συνάμα δύσκολη κατάσταση. Καλή γιατί είσαι μπροστά στη θέα δύο όμορφων γυναικών και φυσικά συζητάτε περί ανέμων και υδάτων αλλά και δύσκολη γιατί έχεις άγχος ή δεν είσαι ήρεμος όσο μιλάτε.
Γιατί δεν είσαι ήρεμος; Γιατί έχεις άγχος; Νιώθεις ότι δεν είναι μια απλή κουβέντα με έναν ακόμα άνθρωπο όπως θα έκανες στο φούρνο της γειτονιάς σου ή στο φανάρι ρωτώντας οδηγίες. Αυτή σου αρέσει, είναι όμορφη, καυτή και θα ήθελες να καταλήξει κάπου, έτσι δεν είναι;

Το ζήτημα είναι πως αυτή η επιθυμία σου, μαζί με όσα μας έχει διδάξει η κοινωνία σχετικά με τα όσα πρέπει να ισχύουν στην αλληλεπίδραση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, σου δημιουργούν άγχος το οποίο σε εμποδίζει από το να λειτουργείς όσο αποδοτικά θα λειτουργούσες σε ήρεμη κατάσταση. Μπορεί να τρέμεις, να μη σου έρχεται κάτι έξυπνο να πεις, να μην ξέρεις πώς να δώσεις φωτιά στην συζήτηση ακόμα και να τρέμεις ή να φαίνεται σημαντικά το άγχος σου στις ανάσες σου ή στο τρόπο που μιλάς…
Μην ανησυχείς. Δεν είσαι ο μόνος. Είναι κοινό πρόβλημα στα όσα αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο πεδίο βοηθώντας ανθρώπους να ξεπεράσουν τα περιοριστικά πιστεύω τους και να ανοίξουν τα φτερά τους προς τους καλύτερους, βελτιωμένους εαυτούς τους.

Πως θα μπορούσα όμως να μένω ήρεμος ενώ μιλάω με γυναίκες;

Τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο νομίζεις:

1) Πάρε ανάσες. Δεν το έχεις δοκιμάσει ποτέ και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό το εργαλείο. Κάνε μια παύση – φύγε από την κουβέντα αν δεν μπορείς να το κάνεις διακριτικά. Πήγαινε στο μπάνιο και άραξε για ένα λεπτό εισπνέοντας και εκπνέοντας. 5 βαθιές εισπνοές και εκπνοές, συγκεντρωμένος στην διαδικασία των αναπνοών είναι αρκετές. Αν θες και άλλο, κάντο άλλη μια φορά. (2Χ5)

2) Νοητά υπολόγισε το χειρότερο σενάριο. Ακόμα και το χειρότερο σενάριο είναι μεν ένα πρόβλημα αλλά και τα χειρότερα προβλήματα έχουν λύσεις. Φυσικά αυτό που μας φοβίζει είναι το άγνωστο. Το τι θα γίνει μετά. Όχι η αντιμετώπιση ενός γνωστού σε εμάς ζητήματος. Μόλις το θέσεις σε εφαρμογή θα δεις πως όταν μιλάς με μια γυναίκα, το χειρότερο σενάριο, όσο άσχημο και να είναι, δεν είναι και τόσο άσχημο τελικά. Οπότε αμέσως θα ηρεμήσεις.

3) Αφέσου στη κουβέντα. Μη σε νοιάζει τι θα πεις μετά. Μη σε νοιάζει να πεις κάτι έξυπνο. Μη σε νοιάζει να τροφοδοτείς συνέχεια εσύ την κουβέντα. Είσαι ένας ενδιαφέρον άντρας και για να διαβάζεις το menofstyle.gr σίγουρα έχεις ψαχτεί και έχεις διάφορα πράγματα να πεις. Όμως άσε την να μιλήσει και να εκφραστεί. Κάτι που θα σε ενδιαφέρει σίγουρα θα ειπωθεί και μια τεράστια κουβέντα μπορεί να αρχίσει από αυτό. Διαφορετικά, πες εσύ για πράγματα που σε ενδιαφέρουν και θα μπει η παρέα σε αυτό. Απλά κάνουμε μια κουβέντα. That’s all.

4) Πίστεψε πως το αποτέλεσμα θα έρθει. Εκτός του ότι το θετικό visualization θεωρείται ένα εξαιρετικό εργαλείο για χαλάρωση, είναι πολύ σημαντικό να πιστεύεις ότι η κουβέντα θα πάει καλά. Είσαι ένας ενδιαφέρον ελκυστικός άνδρας και σίγουρα πολλές γυναίκες θα ήθελαν την παρέα σου. Αυτός πρέπει να είναι ο τρόπος σκέψης σου. Μόλις το πάρεις απόφαση με τον εαυτό σου, απλά συνέχισε να μιλάς για ότι είναι να πείτε. Θα δεις πως και η γλώσσα του σώματός σου αλλά και το πώς βλέπεις την γυναίκα απέναντί σου, θα αλλάξουν.

5) Παρακολούθησέ μας σε ένα πρόγραμμα ή στο πεδίο. Οι Social dynamics instructors του menofstyle.gr έχουν αρκετά χρόνια εμπειρίας και ειδικές κοινωνικές δεξιότητες που εκφράζονται με κάθε τρόπο σε κάθε τους επαφή με γυναίκες. Ο κάθε ένας από εμάς έχει το δικό του προσωπικό στυλ. Σημείωσε ότι βλέπεις σε άποψη λεκτικής επικοινωνίας αλλά και μη λεκτικής και δες με πόση ηρεμία διαχειριζόμαστε την αλληλεπίδραση με το άλλο φύλο. Η γλώσσα του σώματος, η τονικότητα της φωνής μας, ο τρόπος που κοιτάζουμε και η αντιμετώπιση των υπόλοιπων ανθρώπων στην ίδια παρέα, θα σου δώσουν σίγουρα σημεία κλειδιά που μπορείς να προσαρμόσεις στην δικιά σου προσωπικότητα και στυλ. Μάλιστα το 90% των μαθητών μας, νιώθει πολύ πιο ήρεμα, μόνο εκ του γεγονότος του ότι είμαστε εμείς εκεί μαζί του σε κάθε του προσέγγιση.

 

Πάρε ανάσα, ηρέμησε και προχώρα σε δράση. Για ότι χρειαστείς, εμείς είμαστε δίπλα σου.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .