Μήπως Αποφεύγεις το Φλερτ; Όλα Όσα σε Εμποδίζουν να Φλερτάρεις

Μήπως Αποφεύγεις το Φλερτ; Όλα Όσα σε Εμποδίζουν να Φλερτάρεις

Μήπως το φλερτ σου φαίνεται βουνό; Μήπως πιστεύεις ότι το φλερτ δεν είναι για εσένα; Ή ότι είναι που δεν πρόκειται ποτέ να πετύχεις τα αποτελέσματα που θέλεις;

Και κυρίως, μήπως βάζεις στον εαυτό σου εμπόδια προκειμένου να μην φλερτάρεις; Και γι’ αυτό το λόγο αποφεύγεις το φλερτ;

Τι σε εμποδίζει;

Τι σε εμποδίζει να πλησιάσεις μια γυναίκα και να της μιλήσεις;

Είσαι σίγουρος ότι οι παράγοντες που σε αποτρέπουν από το να φλερτάρεις είναι αληθινοί, ή μήπως βάζεις μόνος σου εμπόδια στον εαυτό σου προκειμένου να μην διεκδικήσεις αυτό που σου αξίζει;

Τελικά, φλερτάρεις όσο θα ήθελες;

Οι περισσότεροι άντρες και πολλοί από τους μαθητές μας στο Men Of Style σκαρώνουν ασυνείδητα μια τεράστια γκάμα δικαιολογιών προκειμένου να αποφύγουν το φλερτ.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσεις είναι ότι όταν φλερτάρεις, φλερτάρεις για ΕΣΕΝΑ. Για να διεκδικήσεις το καλύτερο, αυτό που σου αξίζει, να απολαύσεις το ερωτικό παιχνίδι, να εξασκήσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες και τελικά να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Το πιο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι τα εμπόδια που βάζουμε στον εαυτό μας στο παιχνίδι του φλερτ. Κι αυτά είναι περισσότερα απ’ όσα νομίζεις.

 

#1. Πιστεύεις Ότι Δεν Είσαι Αρκετά Καλός Στο Φλερτ

Πολλοί άντρες έχουν την πεποίθηση ότι το φλερτ χρειάζεται κάποιες εξαιρετικές και απίστευτες δεξιότητες και ικανότητες, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στο ότι δεν είναι για εκείνους.

Ωστόσο, το φλερτ βασίζεται κυρίως στην ικανότητά σου να επικοινωνήσεις άνετα με μια γυναίκα.

Το να ξεκινήσεις να μιλάς σε μια γυναίκα είναι πάντα πιο απλό απ’ ότι φαίνεται. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι εξαιρετικό, απλά να κάνεις το πρώτο βήμα.

Δεν έχει νόημα να περιμένεις από τον εαυτό σου να κάνει κάτι εξαιρετικά σπάνιο ή απίστευτο προκειμένου να φλερτάρεις πετυχημένα. Εάν πιστεύεις ότι πρέπει να αποδώσεις στο φλερτ και να πεις την τέλεια ατάκα, τότε είναι λογικό να πιστεύεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός.

Επικεντρώσου στο να δράσεις, να προσεγγίσεις τις γυναίκες που σου αρέσουν και να περάσεις καλά. Μην προσπαθείς να κάνεις κάτι συγκεκριμένο. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά έτσι. Μην αποφεύγεις το φλερτ.

μην αποφεύγεις το φλερτ

#2. Πιστεύεις Ότι Το Φλερτ Είναι Δύσκολο

Μια άλλη πεποίθηση που μπορεί να έχεις και να σε κάνει να αποφεύγεις το φλερτ είναι ότι το φλερτ είναι κάτι δύσκολο. Και γι’ αυτό το λόγο αποφεύγεις το φλερτ.

Αυτό προκύπτει από το ότι σκέφτεσαι ότι πρέπει να ελέγξεις τα πάντα, να ξέρεις πάρα πολλά πράγματα για τις γυναίκες και να έχεις κάποιες εξαιρετικές ικανότητες προκειμένου να φλερτάρεις.

Ουσιαστικά, βλέπεις το φλερτ ως ένα στόχο, σαν κάτι που πρέπει να κάνεις και όχι σαν κάτι που θα απολαύσεις.

Και αυτό σε πιέζει.

Είναι το σημείο που πιστεύεις ότι οι γυναίκες και η συμπεριφορά τους έχουν κάνει ό,τι μπορούν προκειμένου να σε δυσκολέψουν. Δεν τις βλέπεις ως συμμάχους, που θέλουν το ίδιο με εσένα, αλλά ως αντιπάλους, που πρέπει να διαχειριστείς και τελικά να κατακτήσεις.

Νιώθεις ότι μπαίνεις σε πόλεμο.

Κι αυτό είναι πάντα δύσκολο.

Αντί να σκέφτεσαι έτσι, φλέρταρε χωρίς κανέναν άλλο στόχο εκτός από το να περάσεις καλά κι εσύ και η γυναίκα και να θυμάστε αυτές τις στιγμές για αρκετό καιρό. Επικεντρώσου στο τι έχεις να κερδίσεις και όχι στο τι πρέπει να πετύχεις και να αντιμετωπίσεις.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ ότι τα βλέπουμε.

 

#3. Έχεις Χαμηλή Αυτοπεποίθηση Στο Φλερτ

Ή και συνολικότερα.

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι κάτι που είναι πολύ πιθανό να σε εμποδίζει να φλερτάρεις και να σε κάνει να αποφεύγεις το φλερτ συνολικότερα.

Ωστόσο, όσο ανορθόδοξο κι αν σου φαίνεται αυτό, ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο φλερτ είναι να φλερτάρεις!

Όσο κάθεσαι και δεν κάνεις κάποια κίνηση να προσεγγίσεις γυναίκες, τόσο πιστεύεις ότι δεν το’ χεις και πως είναι απίθανο μια γυναίκα να σε κοιτάξει. Και η αυτοπεποίθησή σου πέφτει.

Από τη δική μου εμπειρία, η αυτοπεποίθηση σου θα ανεβαίνει όσο περισσότερο προσεγγίζεις γυναίκες, καθώς:

α) Θα έχεις ξεπεράσει τους φόβους σου.

β) Θα έχεις κάποια πολύ θετικά αποτελέσματα

γ) Θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι καλύτερος απ’ ότι νόμιζες.

δ) Θα αποκτήσεις ερωτικές επιλογές.

Όλοι αυτοί είναι παράγοντες που θα ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή σου και θα αναβαθμίσουν τη ζωή σου συνολικότερα.

μην αποφεύγεις το φλερτ

#4. Είσαι Ντροπαλός

Επειδή κι εγώ, στα πρώτα μου βήματα στο φλερτ και στις πρώτες μου επαφές με τις γυναίκες ήμουν πολύ ντροπαλός, αντιλαμβάνομαι ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα πρακτικό εμπόδιο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Το να είσαι ντροπαλός με τους ανθρώπους γενικότερα είναι κάτι που μπορεί να σε “κολλήσει” από το να ανοίξεις άνετα μια συζήτηση και να ανοιχτείς και να είσαι ο εαυτός σου.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να βάζεις στον εαυτό σου στην διαδικασία του να κλείνεσαι και να μην απολαμβάνεις τη ζωή. Εάν δεν φλερτάρεις επειδή ντρέπεσαι, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δεις το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika, στο οποίο θα ακούσεις πρακτικές λύσεις ώστε να ξεμπλοκάρεις και να φλερτάρεις πετυχημένα.

Τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις κάποιο θέμα και απλά είσαι πιο συνεσταλμένος, θα αρχίσεις να αφήνεσαι και να απολαμβάνεις περισσότερο την επικοινωνία με τους άλλους και φυσικά με τις γυναίκες.

Αυτό που με βοήθησε εμένα να ξεπεράσω την ντροπή μου και είναι μια από τις λύσεις που λειτουργούν είναι ότι άρχισα να μιλάω σε γυναίκες συνέχεια, χωρίς απαραίτητα να επιδιώκω κάτι ερωτικό μαζί τους.

Απλά άνοιγα μια χαλαρή συζήτηση, με φιλική διάθεση, και επιδίωκα αρχικά να μιλάω χαλαρά με τις γυναίκες, βλέποντάς τες ως φίλες μου.

Από ένα “Καλημέρα” που έλεγα σε μια εργαζόμενη μέχρι το να κάνω ένα απλό κομπλιμέντο, άρχισαν σταδιακά να ξεκινούν οι καλύτερες συζητήσεις.

Αυτό με βοήθησε να ξεπερνάω τον εαυτό μου και τη ζώνη άνεσής μου, και φυσικά να μην είμαι τόσο ντροπαλός.

Μόλις αρχίσεις να χαλαρώνεις και να εξασκείσαι στο να ανοίγεις μια απλή συζήτηση με μια γυναίκα, θα είναι πολύ πιο εύκολο μετά από ένα χρονικό διάστημα να φλερτάρεις μαζί της.

Από ένα “Καλημέρα”, λοιπόν, ξεκινούν όλα.

 

#5. Επικεντρώνεσαι Στο Αποτέλεσμα Του Φλερτ Και Όχι Στη Διαδικασία

Η διαδικασία είναι που μετράει και όχι το αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα και ο στόχος σου θα πρέπει να είναι να περνάς καλά, και όχι να ανταλλάξεις τηλέφωνο με τη γυναίκα, να κλείσεις ένα ραντεβού μαζί της ή να κάνετε σεξ.

Όταν επικεντρωνόμαστε σε κάποιο στόχο κατά τη διάρκεια του φλερτ, ξεχνάμε το πραγματικό ζητούμενο, που είναι να απολαύσουμε το φλερτ και όχι να κάνουμε σεξ ή οτιδήποτε άλλο.

Όταν περνάτε καλά με τη γυναίκα, όλα τα άλλα έρχονται.

Όταν όμως βάζεις κάποιον συγκεκριμένο στόχο πριν προσεγγίσεις και έχεις το μυαλό σου σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, μπλοκάρεις, κολλάς, αγχώνεσαι, δεν είσαι ο εαυτός σου, δεν απολαμβάνεις αυτό που κάνεις και τελικά, δεν έχεις και τα αποτελέσματα που θέλεις.

Μην πηγαίνεις να προσεγγίσεις μια γυναίκα προκαταβάλλοντας το τι θα συμβεί.

Ζήσε το και όλα θα έρθουν.

 

#6. Έχεις Φόβο Προσέγγισης Και Φόβο Απόρριψης

Επειδή το φλερτ μάς φέρνει αντιμέτωπους με τις μεγαλύτερες ανασφάλειές μας και τους χειρότερους φόβους μας, πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να φλερτάρουμε άνετα με τη γυναίκα που μας αρέσει.

Το θέμα είναι ότι όλοι φοβόμαστε την απόρριψη και το να προσεγγίσουμε μια γυναίκα, ειδικά στην αρχή. Δες το βίντεο του Χρήστου για τους φόβους που αντιμετωπίζουμε όλοι οι άντρες στο φλερτ και συγκεκριμένα για τον φόβο της απόρριψης και πώς να τον ξεπεράσεις.

Και πάλι, ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι ότι επικεντρωνόμαστε υπερβολικά πολύ στο αποτέλεσμα και περιμένουμε κάτι από τον εαυτό μας.

Θυμάμαι τον εαυτό μου στα πρώτα μου βήματα στο φλερτ.

Μου ήταν πολύ δύσκολο να ξεπεράσω το γεγονός ότι η γυναίκα μπορεί να μην ενδιαφερόταν και να με απέρριπτε. Το ίδιο συνέβαινε και με τον φόβο της προσέγγισης.

Όμως!

Η ΔΡΑΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ.

Τα πράγματα είναι γενικά πολύ πιο απλά και εύκολα απ’ ότι τα κάνουμε.

Ξέρεις πώς ξεπέρασα τον φόβο της προσέγγισης; Με το να προσεγγίζω!

Τόσο απλά (αλλά και τόσο δύσκολα ταυτόχρονα).

Αντί να κάθομαι επί δέκα και είκοσι λεπτά να αγωνιώ και να σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί και τι μπορεί να πάει στραβά εάν προσεγγίσω, απλά προσέγγιζα.

Οι Σκέψεις Μας Είναι Που Μας Τρομάζουν Και Όχι Η Πραγματικότητα.

Έπειτα, αποδέξου ότι όλοι μας φοβόμαστε την απόρριψη σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Αλλά!

Και πάλι, όσο περισσότερο φλερτάρεις και έχεις θετικά αποτελέσματα στο φλερτ με τις γυναίκες, τόσο θα ξεπερνάς τον φόβο της απόρριψης, καθώς θα συνειδητοποιείς ότι καμία γυναίκα δεν απορρίπτει εσένα.

Απλά δεν ενδιαφέρεται.

Και αυτό είναι οκ.

Μην αποφεύγεις το φλερτ

#7. Δεν Πιστεύεις Ότι Μπορείς Να Φλερτάρεις Πετυχημένα

Το πιο πιθανό είναι ότι όλα τα παραπάνω σε οδηγούν στην πεποίθηση και στο συμπέρασμα ότι δεν μπορείς να φλερτάρεις πετυχημένα και ότι δεν έχεις γενικότερα επιτυχία στο αντίθετο φύλο.

Και πάλι, είναι στο χέρι σου να αλλάξεις αυτήν σου την πεποίθηση.

Όσο κάθεσαι και δεν προσεγγίζεις, τόσο θα ενισχύεται αυτό το συμπέρασμα, καθώς δεν θα έχεις ένα αντίβαρο και μια απόδειξη για το αντίθετο.

Με το που ξεκινήσεις όμως να φλερτάρεις, ακόμα κι αν όλα πάνε στραβά, θα αρχίσεις να βλέπεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο σκούρα τελικά και ότι έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

Σε τι διαφέρεις εσύ από κάποιον που φλερτάρει πετυχημένα;

Απλά το κυνήγησε περισσότερο, έκανε περισσότερες προσεγγίσεις και δεν τα παράτησε στις πρώτες δυσκολίες.

Το πετυχημένο φλερτ προέρχεται και από την εμπειρία που έχεις με τις γυναίκες.

Ξεκίνα να φλερτάρεις και θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα που θα έχεις σε βάθος χρόνου.

Το θέμα είναι να κάνεις την αρχή. Όσο επιμένεις, τόσο πιο σίγουρο είναι ότι θα πετύχεις.

 

Κλείνοντας, είναι πολύ σημαντικό να προσθέσω ότι σε όλους τους άντρες αλλά και σε κάθε άνθρωπο που ξεκινάει κάτι καινούριο στη ζωή του, η αρχή φαίνεται βουνό.

Κάθε αρχή και κάθε νέο εγχείρημα έχει τις δυσκολίες του, τις οποίες όμως, ως ένας Άνδρας Αξίας, καλείσαι να αντιμετωπίσεις και τελικά να ξεπεράσεις.

“Έχε την πίστη να ανέβεις το πρώτο σκαλί. Δεν χρειάζεται να βλέπεις όλη την σκάλα, απλά ανέβα το πρώτο σκαλί.” Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Και το ξέρεις ότι είμαστε δίπλα σου σε ό,τι χρειαστείς. Δες εδώ.

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο Άνδρας Αξίας, εδώ.

Καλή συνέχεια

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.