Μήπως Ήρθε η Ώρα να Χωρίσεις; Τα πιο Εμφανή Σημάδια ότι το Παιχνίδι Λήγει

Μήπως Ήρθε η Ώρα να Χωρίσεις; Τα πιο Εμφανή Σημάδια ότι το Παιχνίδι Λήγει

Έχω βρει τον εαυτό μου πολλές φορές σε αυτήν την θέση. Να ξέρω ότι ήρθε η ώρα να χωρίσω, να το νιώθω και παρ’ όλ’ αυτά να μην έχω το κουράγιο να το κάνω. Να περιμένω κάποιον άλλον να μου τονίσει το προφανές: “Μήπως ήρθε η ώρα να χωρίσεις;”

Και πολλοί άνθρωποι από το περιβάλλον μου έχουν βρεθεί κατά καιρούς στην ίδια κατάσταση.

Οι περισσότεροι δεν παραδεχόμαστε καν στον εαυτό μας ότι το παιχνίδι έχει λήξει.

Είτε εξακολουθούμε να ζούμε με την ελπίδα, είτε το παλεύουμε ενώ ξέρουμε ότι δεν έχει κάποιο νόημα. Είτε το αφήνουμε στο άλλο άτομο να κάνει την κίνηση και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε την απόφαση και να λήξουμε μια σχέση. Ιδιαίτερα όταν αυτή η σχέση είναι μακροχρόνια και μας έχει στιγματίσει.

Ωστόσο, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα όταν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που δεν πηγαίνει παρακάτω. Αλλά έχουμε κολλήσει και δεν μπορούμε καν να συνειδητοποιήσουμε και να αποδεχτούμε την πραγματικότητα.

Οι λόγοι που πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε άρνηση και δεν χωρίζουν παρ’ ότι είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει πλέον νόημα να βρίσκονται σε μια σχέση είναι πολλοί.

Για εμένα, ένας από τους βασικότερους είναι ότι φοβόμαστε την μοναξιά, καθώς και ότι έχουμε συνηθίσει τον συγκεκριμένο άνθρωπο δίπλα μας.

Ωστόσο, δεν είναι καθόλου ωφέλιμο να είμαστε σε άρνηση και να μένουμε κολλημένοι σε σχέσεις που στην πραγματικότητα δεν μας ωφελούν πλέον αλλά μας ζημιώνουν και μας κρατάνε πίσω.

Ένας χωρισμός πάντα είναι δύσκολος, αλλά αν θες να ακούσεις πώς θα μπορούσε να γίνει, τότε δες αυτό το επεισόδιο από το Apla + Andrika:

Πώς Χωρίζουμε - Apla + Andrika #057

Σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε αυτήν την φάση αυτήν την στιγμή στην ζωή σου, τότε αυτό το άρθρο γράφτηκε για εσένα! Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τα τρία πιο εμφανή σημάδια ότι ήρθε η ώρα να λήξεις το παιχνίδι. Βασικά ήρθε πλέον η ώρα να χωρίσεις.

 

#1. Δεν Έχετε Έντονη Σεξουαλική Ζωή, Σαν Να Έχετε Ήδη Χωρίσει

Το σεξ και η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού δείχνουν πολλά για την μεταξύ τους σχέση. Ενώ είναι απολύτως φυσιολογικό να μειώνεται το πάθος μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που είστε μαζί, όταν το σεξ είναι ανύπαρκτο τότε σίγουρα τα πράγματα είναι τουλάχιστον άσχημα.

Για εμένα, όταν δεν υπάρχει συχνό και απολαυστικό σεξ σε μια σχέση, σημαίνει ότι δεν υπάρχει και σχέση.

Ο πυρήνας μιας ερωτικής σχέσης είναι το σεξουαλικό στοιχείο, αλλιώς η σχέση δεν είναι ερωτική αλλά φιλική.

Αν, λοιπόν, η σεξουαλική σας ζωή είναι σχεδόν ανύπαρκτη για τον οποιοδήποτε λόγο για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε ίσως ήρθε η ώρα να χωρίσεις από αυτήν την σχέση και να πας παρακάτω.

Αν ειδικά συνδυάζεται και με το επόμενο σημάδι, τότε σίγουρα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά κάποια πράγματα.

 

#2. Ζείτε Δύο Ξεχωριστές Πραγματικότητες Και Φέρεστε Κυρίως Σαν Φίλοι

Είναι πολύ ωραίο και υγιές το να έχει το κάθε άτομο ΚΑΙ την δική του ζωή και πραγματικότητα. Ωστόσο, αν οι ζωές σας δεν συγκλίνουν πουθενά και ο καθένας ζει μια τελείως διαφορετική καθημερινότητα, τότε ουσιαστικά δεν είστε ζευγάρι. Μάλλον τείνετε περισσότερο να είστε σαν φίλοι.

Ένα ζευγάρι έχει και δικά του πράγματα που μοιράζεται μέσα στην ημέρα. Μοναδικές δικές του στιγμές και κοινά ενδιαφέροντα. Όταν αυτό υπάρχει λίγο έως καθόλου, ίσως πλέον τα πράγματα να έχουν αρχίσει να παίρνουν μια διαφορετική τροπή.

Το σημαντικό είναι να υπάρχουν ισορροπίες μέσα στην σχέση και να μοιράζεστε πράγματα μεταξύ σας, ενώ ταυτόχρονα ο καθένας θα έχει και μια πραγματικότητα και καθημερινότητα εκτός σχέσης.

Σε περίπτωση που φέρεστε περισσότερο φιλικά παρά ερωτικά μεταξύ σας και αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχετε πολλές κοινές στιγμές και δραστηριότητες μέσα στην καθημερινότητά σας, τότε ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτείς σοβαρά τον χωρισμό.

#3. Υπάρχουν Περισσότερες Εντάσεις Και Τσακωμοί, Παρά Ευχάριστες Στιγμές

Και το να τσακώνεσαι με την γυναίκα που είστε μαζί είναι απόλυτα λογικό και υγιές, αρκεί πάντα να μην γίνεται με μειωτικό τρόπο και να μην υπερβαίνει τις ευχάριστες στιγμές που μοιράζεστε μαζί.

Όταν οι τσακωμοί σας έχουν γίνει πλέον η καθημερινότητά σας και οι φορές που τσακώνεστε μέσα στην μέρα είναι τόσο συχνές που είναι ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας σας, τότε σίγουρα μιλάμε για μια τοξική σχέση. Και όταν μια σχέση γίνεται τοξική, ξέρεις πώς ήρθε η ώρα να χωρίσεις.

Ο Χρήστος έχει μιλήσει στο βίντεό του για το πότε μια σχέση είναι σε υψηλή τάση και πώς μπορείς να την διαχειριστείς:

Χειραγώγηση Και Σχέσεις Σε Υψηλή Τάση

Ο σκοπός μιας σχέσης είναι να είμαστε καλύτερα και να περνάμε καλύτερα απ’ ότι θα περνούσαμε μόνοι μας. Αν κάτι τέτοιο δεν υφίσταται πλέον, τότε πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να είμαστε με το συγκεκριμένο άτομο.

Επιπλέον, ένας επίσης βασικός σκοπός μιας σχέσης είναι κάθε μέρα να βγαίνουμε όλο και καλύτεροι και δυνατότεροι μέσα από αυτήν. Όχι να στενοχωριόμαστε συνέχεια και να νιώθουμε ότι δεν αξίζουμε.

Εάν βιώνεις τις τρεις παραπάνω καταστάσεις, τότε ίσως ήρθε η ώρα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να χωρίσεις.

Κανέναν δεν ωφελεί να μένει κολλημένος κάπου και να μην προχωράει παρακάτω στην ζωή του.

Όσο πιο σωστά και ομαλά λήγουμε μια κατάσταση στον σωστό χρόνο, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουμε να βρούμε στην πορεία κάτι καλύτερο, που να μας αξίζει περισσότερο.

 

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να διαχειριστείς τη σχέση σου, ακόμα και εάν θες να χωρίσεις, δες εδώ

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.