Μήπως Κάνεις Σχέση Απλά για να Έχεις Σχέση;

Μήπως κάνεις σχέση απλά για να έχεις σχέση;

Για Ποιους Λόγους Κάνεις Σχέση;

Επέτρεψε μου σήμερα να σε ρωτήσω το εξής. Πόσο συχνά ξεκινάς μια σχέση η οποία σύντομα διαλύεται με το που περάσει η πρώτη παθιασμένη περίοδος; Είναι ένα θέμα που συναντάμε σε πολλούς μαθητές μας: τα πράγματα πάνε πολύ καλά τις πρώτες εβδομάδες και ξαφνικά φτάνει ένα σημείο καμπής, όπου όλα αρχίζουν να διαλύονται γρήγορα.

Όταν πρωτοξεκινάμε να βγαίνουμε με κάποια κοπέλα, συνήθως δεν σκεφτόμαστε μακρύτερα από το επόμενο ραντεβού. Δεν εστιάζουμε τόσο στις κοινές μας αξίες. Ούτε στο ποια πραγματικά έχουμε απέναντί μας, όσο στο πόσο υπέροχα μυρίζει, ή πόσο ωραίο στυλ έχει (για να μην επεκταθώ σε άλλα σημεία που ξέρω ότι τσεκάρεις).

Είναι απίστευτα εύκολο να παρασυρθείς από τον αρχικό ενθουσιασμό του καινούριου και την πλημμύρα από ενδορφίνες, ειδικά αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία από σχέσεις.  Οπότε είναι κατανοητό ότι μπορεί να μην σκέφτεσαι θέματα βασικής συμβατότητας και το πόσο καλά συγχρονίζεστε και εκτός …κρεβατιού.  Αν όμως θες να βεβαιωθείς ότι η σχέση με την συγκεκριμένη κοπέλα έχει νόημα, τότε η πιο βασική ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι η εξής:

Μου Aρέσει H Συγκεκριμένη Ή Απλά Μου Αρέσει Να Έχω Κοπέλα;

γιατί θέλεις σχέση

Αυτή η σκέψη είναι πολύ πιο βασική απ’ όσο νομίζεις. Υπάρχουν φορές στη ζωή καθενός μας όπου αισθανόμαστε μόνοι και κάπως χαμένοι. Και το γεγονός πως κάποια, σχεδόν οποιαδήποτε μας δείχνει ενδιαφέρον μπορεί να είναι μεθυστικό. Και να μας κάνει να θέλουμε να πιαστούμε από αυτό το συναίσθημα και την επιβεβαίωση που μας δίνει, όσο πιο γερά γίνεται.

Όταν διεκδικείς, δείχνεις ότι είσαι ένας Άνδρας Αξίας με κριτήρια και επιθυμίες. Όταν κυνηγάς, αυτή η εικόνα αλλάζει. Πού σταματάει όμως η διεκδίκηση και που ξεκινάει το κυνήγι; Σήμερα ο Χρήστος θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, αλλά θα σου δώσει επίσης και τους 5 σημαντικότερους λόγους για να σταματήσεις να την κυνηγάς.

Άλλες φορές είναι απλά θέμα του ότι είσαι ερωτευμένος με τον έρωτα. Μας αρέσει το συναίσθημα και η αδρεναλίνη του έρωτα και όλο το excitement του να γνωρίζεις κάποια καινούρια κοπέλα και βλέπουμε ότι χάνουμε το ενδιαφέρον μας μόλις περάσει ο πρώτος καιρός και το μεγάλο πάθος κοπάσει. Και άλλες φορές είναι θέμα ταυτότητας: θέλουμε απεγνωσμένα να είμαστε αυτοί που βγαίνουν και έχουν σχέση με μια hot κοπέλα, ώστε να δείχνουμε cool και να καμαρώνουμε στους φίλους μας και τους γύρω.

Παρ’ όλα αυτά, σε τέτοιες περιπτώσεις, συχνά σοκαριζόμαστε όταν καταλήγουμε να  συνειδητοποιούμε ότι τελικά δεν μας αρέσει η συγκεκριμένη κοπέλα και τόσο. Όχι ότι είναι κακιά ή μη επιθυμητή, αλλά, να, απλά μας αρέσει πιο πολύ αυτό που εκπροσωπεί παρά η ίδια. Το ίδιο συμβαίνει όταν νιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή μας, και πιστεύουμε ότι χρειάζεται κάτι καινούριο, κάποια σχέση για να μας ολοκληρώσει.

Δεν Κάνεις Σχέση Με Μία Ιδέα, Αλλά Με Ένα Πρόσωπο

Δες το επεισόδιο από τοελληνικό podcast του Apla+Andrika όπου συζητάμε για το μύθο που υπάρχει ότι οι άνδρες δεν απορρίπτουν. Κάθε άνθρωπος, έχει κριτήρια για τα πράγματα που του αρέσουν, ποια τον εκνευρίζουν, ποια μπορεί ή δεν μπορεί να ανεχτεί. Και με βάση αυτά τα κριτήρια, επιλέγει εάν θέλει ή όχι να προχωρήσει με έναν άλλο άνθρωπο. Αυτό είναι κάτι που ισχύει σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις.

Και οι άνθρωποι έρχονται με ελαττώματα, παραξενιές, την δική τους μοναδική προσωπικότητα αλλά και ότι άλλο είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους, ..ανθρώπους. Το να βλέπεις την άλλη απλά ως ρόλο είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε μια σχέση που θα αυτοκαταστραφεί. Και συνήθως με πολύ έντονο τρόπο.

Κατανοώ ότι ίσως έχεις καιρό να κάνεις σχέση και νιώθεις ότι την χρειάζεσαι απεγνωσμένα. Αλλά αν δεν περνάς καλά και μόνος σου, τότε δεν θα περνάς καλά ούτε στη σχέση. Ο μόνος τρόπος για να πάει καλά είναι να είσαι οκ με τον εαυτό σου και να έχεις επιλογές.

Πιστεύεις ότι σου αξίζουν ποιοτικότερες σχέσεις αλλά δυσκολεύεσαι να τις αποκτήσεις; Είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζεις. Πάτα εδώ.

Βρες και διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές του Men Of Style εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.