Μήπως το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνεις τίποτα;

Μήπως το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνεις τίποτα;

Η ελκυστικότητα σου είναι ένα ολιστικό χαρακτηριστικό, κάτι που ενσωματώνει ολόκληρο τον εαυτό σου και κατά σοκαριστικό τρόπο αποτελεί ένα χαρακτηριστικό που είναι εύκολο να αλλάξεις και να βελτιώσεις. Δεν είναι κάτι που εξαρτάται μόνο από την εμφάνισή σου, για παράδειγμα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι πολλοί άνδρες ασυνείδητα σαμποτάρουν τον ίδιο τον εαυτό τους.

Όπως υπάρχουν μικροί διακριτικοί τρόποι να κάνεις τον εαυτό σου πιο ελκυστικό, υπάρχουν και τρόποι συμπεριφοράς που σε κάνουν λιγότερο ελκυστικό. Σήμερα, μετά από μια παρόμοια εκτενή συζήτηση με έναν μαθητή μας στα γραφεία μας για μία περίπτωση που τον απασχολούσε, θέλω να σου γράψω κάποιες σκέψεις για τον πιο βασικό από αυτούς: την αδράνειά σου.

 

Μήπως είσαι πολύ παθητικός;

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν πρόκειται για την ελκυστικότητά σου είναι το να μην κάνεις τίποτα. Και θα το εξηγήσω:

Αν προέρχεσαι από ένα background ήσυχου και ντροπαλού παιδιού (ο γνωστός nice guy που λένε κι οι αμερικάνοι), μπορεί να σκέφτεσαι ότι είναι δυνατό να σε ερωτευτεί από μόνη της αυτή που σου αρέσει, χωρίς στην πραγματικότητα να πρέπει να κάνεις κάτι για αυτό.

Και ναι, είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν λόγοι -σοβαροί λόγοι- για τους οποίους σκέφτεσαι ότι δεν μπορείς να αναλάβεις δράση, αλλά γεγονός είναι ότι αν απλά κάθεσαι κάνοντας απολύτως τίποτα, μετά πάντα θα αναρωτιέσαι γιατί αυτή που σου αρέσει δεν σε παρατηρεί ποτέ (σνιφ).

Κοίτα, το καταλαβαίνω. Φοβάσαι την απόρριψη, όπως και πολλοί ακόμη άντρες και σίγουρα είναι πιο εύκολο να ζεις με τη μόνιμη ελπίδα του φαντασιακού «μπορεί να γίνει» παρά να δεις τον κόσμο σου να συνθλίβεται αν εισπράξεις ένα «όχι». Καταλαβαίνεις όμως κι εσύ ότι αυτό δεν είναι ούτε πολύ αντρικό, ούτε πολύ ελκυστικό.

Πρόκειται για μια δικαιολογία που λες στον εαυτό σου προκειμένου να διατηρήσεις την ελπίδα ζωντανή ώστε να μην πρέπει να κάνεις κάτι. Και στο κάτω –κάτω γιατί να πρέπει να ασχοληθείς με το να γνωρίσεις νέες γυναίκες, όταν μπορείς απλά να ονειροπολείς για τη Μία και Μοναδική για εσένα;

Μήπως το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνεις τίποτα;

Αλλά η ψυχρή σκληρή αλήθεια είναι μία: κανείς (και καμία) δεν γουστάρει τον τύπο που δεν κάνει τίποτα. Γιατί είναι αυτός που απλά κάθεται και συνεχώς παραπονιέται για κάτι χωρίς να κάνει ενέργειες για να λύσει το όποιο θέμα. Και όσο πιο πολύ αφήνεις ένα θέμα να λιμνάζει, τόσο πιο στενάχωρο γίνεται για εσένα και κυρίως τόσο μεγεθύνεται στο μυαλό σου.

 

Τι μπορείς να κάνεις;

Εάν ενδιαφέρεσαι για κάποια κοπέλα και θες να ξεκινήσεις κάποια σχέση μαζί της, πρέπει πράγματι να κάνεις την κίνησή σου. Με το να παραπονιέσαι μόνο, για το πόσο άσχημο είναι που δεν συνέβη ποτέ τίποτα, ή ότι φταίει αυτή που δεν παρατήρησε πόσο ξεχωριστός τύπος είσαι (και άσε να μαντέψω, μάλλον της αρέσει κάποιος τύπος που εσύ θεωρείς απαράδεκτο), ενώ εσύ δεν έχεις αναλάβει καθόλου δράση και ηγεσία, όχι μόνο θα σε απομακρύνει κι άλλο από αυτή (με μια οριστική θέση στη friendzone), αλλά θα απομακρύνει και τις υπόλοιπες γυναίκες που βρίσκονται κοντά σου και ενδέχεται να σε έβρισκαν ελκυστικό.

Τώρα, για να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη: υπάρχουν πολλοί άντρες που από τη φύση τους δεν είναι πολύ επιθετικοί ή που δεν τους πάει το στερεότυπο του μάτσο άντρα. Και αυτό είναι μία χαρά… Ποτέ δεν σου ζήτησα να παριστάνεις ή να γίνεις το «κακό παιδί» (άλλωστε κι αυτό παιδί παραμένει).

Αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να είσαι ένας άντρας με αυτοπεποίθηση και ο τύπος που απλά κάθεται και ονειροπολεί για εκείνη την κοπέλα που του αρέσει εδώ και τέσσερα χρόνια και είναι θέμα χρόνου αυτή να αντιληφθεί πόσο ξεχωριστός είναι… (Και ναι, δεν με ενδιαφέρει τι έγινε στην ταινία).

Άρα, πρέπει να κάνεις τις κινήσεις σου, να πάρεις τα ρίσκα σου και να βγάλεις τον πραγματικό εαυτό σου προς τα έξω. Πίστεψε με δεν υπάρχει κάτι πιο ελκυστικό από αυτό. Και αν δεν ξέρεις ποιες είναι οι σωστές κινήσεις και τι είδους δράση πρέπει να αναλάβεις, μπορούμε να σου δείξουμε.

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.