“Μισώ τις γυναίκες γιατί δεν μου φέρονται σωστά!”

Καμιά φορά, ο τρόπος που σου φέρονται οι γυναίκες, σε κάνουν να πεις "Τις μισώ" ή "Δεν τις καταλαβαίνω καθόλου". Σε αυτό το άρθρο, ας βοηθήσουμε να αλλάξει!

Αρχικά θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής : Κάθε  μήνυμα στα social media μας, κάθε email  και κάθε συνάντηση που ζητάτε να μας δείτε, μας δίνει απίστευτη δύναμη και χαρά.

Οπότε συνεχίστε. Μπορείτε να μας στέλνετε ότι θέλετε εδώ.

Συνεχίζω. Μερικές φορές λαμβάνουμε κάποια μηνύματα, λίγα ευτυχώς, από φίλους μας, που είτε επειδή έχουν περάσει κάποιες απογοητεύσεις με γυναίκες, είτε δυσκολεύονται στο να επικοινωνήσουν μαζί τους και να τις έχουν εποικοδομητικά στην ζωή τους, εκφράζουν αρνητικά συναισθήματα για αυτές.

Πχ Τις μισώ  –  Είναι όλες περίεργες – Δεν ξέρουν τι θέλουν 

Είτε για πολύ συγκεκριμένου τύπου γυναίκες, είτε εν γένει για το γυναικείο φύλο.

Είτε με τον τρόπο που τους φέρονται, είτε για τον τρόπο που θεωρούν πως αυτές σκέφτονται, είτε για το πώς διαχειρίζονται κάποιες καταστάσεις και τους επηρεάζει.

deadl

Δεν είμαι εκπρόσωπος ή δικηγόρος των γυναικών. Δεν με χρειάζονται. Όμως οφείλω εκ της θέσης μου να σου πω μερικά πράγματα για αυτές, ώστε να αντιληφθείς λίγο καλύτερα, πόσο λάθος είναι να νιώθεις αρνητικά για αυτές.

Σημείωση
Δεν θα αρχίσω να σου λέω ότι οι γυναίκες είναι γλυκά πλάσματα και ότι είναι αυτές που φέρνουν την ζωή γιατί αυτά είναι και γνωστά αλλά και άσχετα με το πώς σου φέρονται.
  1. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να είσαι γυναίκα. Πολύ πιο δύσκολο από το να είσαι άνδρας, ασχέτως αν νομίζουμε διαφορετικά. Σκέψου τι περνάνε : Ρατσισμό ακόμα και τώρα σε πολλές περιπτώσεις, γυναικείο κύκλο μηνιαία, ταλαιπωρία / κόπο της εγκυμοσύνης και τον πόνο της γέννας. Αν πέρναγες και εσύ αυτές τις δυσκολίες, είναι εξαιρετικά πιθανό η συμπεριφορά σου σε μερικές καταστάσεις, να ήταν περισσότερο φορτισμένες από ότι είναι τώρα.
  2. Η κοινωνία την πιέζει. Από πάντα η γυναίκα στις κοινωνίες είχε πολλαπλούς ρόλους και έπρεπε να ανταπεξέλθει σε όλους σε υψηλό επίπεδο. Είναι αυτή που πρέπει να παντρευτεί, να είναι αγνή, να είναι υπάκουη, να είναι θηλυκό, μάνα και παράλληλα καλή ερωμένη και πιστή σύζυγος. Όλη αυτή η πίεση, δυσανάλογη με την αντίστοιχη των ανδρών, είναι αρκετή για να την κάνει προσεκτική στο πως θα την κρίνει κάποιος, ακόμα και τώρα που υποτίθεται στις δυτικές τουλάχιστον κοινωνίες, είναι ελεύθερη και ίση.
  3. Κρίνεται βάναυσα σε σχέση με τους άνδρες. Μια γυναίκα με πολλούς ερωτικούς συντρόφους, πόσο εκτιμάται σε σχέση με έναν άνδρα με πολλές γυναίκες στη ζωή του; Μια άσχημη γυναίκα στην ερωτική της ζωή, σε πόσο πιο δύσκολη κατάσταση είναι σε σχέση με έναν άνδρα που δεν τον λες και εμφανίσιμο; Πόσο χτυπιέται από τα σύγχρονα πρότυπα για να μοιάζει σε κάποιο μοντέλο με σώμα που δεν είναι γήινο ή ρεαλιστικό σε σχέση με έναν άνδρα που απλά προτείνεται να είναι γυμνασμένος; Σκέψεις που στο κεφάλι της είναι πιο δυνατές και πρέπει να τις συνυπολογίσεις.
  4. Έχει την ανάγκη να επιλέξει διαφορετικά από ότι εσύ. Ανάμεσα σε χιλιάδες άνδρες τον έναν. Και αντίθετα με τα δικά σου ένστικτα που ζητούν κυρίως το πλήθος, τα δικά της ζητούν την ποιότητα. Γιατί η φύση της, της υποβάλει να βρει έναν δυνατό – σωστό – ιδανικό (όπως θες ονόμασέ το) για να τεκνοποιήσει και να μείνει μαζί του, σε αντίθεση με σένα που σου υποβάλει να είσαι κάθε μέρα και με άλλη.

Δεν λέω. Πολλές διαχειρίσεις των γυναικών, σε σημαντικές καταστάσεις που σε αφορούν και είναι σημαντικές για σένα, μπορεί να είναι εξαιρετικά άστοχες ή να σου φαντάζουν απερίσκεπτες. Και είμαι σίγουρος ότι θα έχεις τα δίκια σου.

Όμως είναι κρίμα, από την στιγμή που δεν έχεις γνωρίσει όλες τις γυναίκες του κόσμου, να λες “Τις μισώ”, δημιουργώντας έτσι ακόμα περισσότερο απόσταση μεταξύ σας.

Οι γυναίκες αξίζουν τον σεβασμό μας, τον θαυμασμό μας και την προσοχή μας, όπως και οι άνδρες τον αξίζουν από την άλλη μεριά. Για αυτό και φροντίζουμε να τις μελετούμε και να τις μαθαίνουμε σωστά. Και αυτό βγαίνει μόνο σε καλό. Σε προσκαλώ να το απολαύσεις μαζί μας πατώντας παρακάτω.

Το παράδοξο της απρόβλεπτης απόρριψης.

Όταν ξαναπείς λοιπόν “μισώ τις γυναίκες και μου φέρονται άσχημα”, σκέψου τα παραπάνω.

Μέχρι την επόμενη φορά!

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.