«Μόλις Χώρισα!» 5 Λόγοι για να μην Γυρίσεις Πίσω

Μόλις Χώρισα

Μόλις Χώρισα Και Πως Να Προχωρήσω Παρακάτω

Μόλις χώρισα, μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να σκεφτώ ότι θα συνεχίσω κανονικά τη ζωή μου χωρίς εκείνην.

Αρκετές δικαιολογίες πέρασαν από το μυαλό μου, ώστε να την πάρω τηλέφωνο και να της πω ότι θέλω να τα ξαναβρούμε. Και δεν ήταν η πρώτη φορά.

Είχαμε χωρίσει αρκετές φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα και πάντα κάτι γινόταν και τα ξαναβρίσκαμε. Μια γυρνούσε εκείνη, μια εγώ.

Αυτήν τη φορά όμως ήταν οριστικό.

Δεν πήγαινε άλλο. Και το ξέραμε και οι δύο.

Ωστόσο, μερικές μέρες μετά, επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε ότι ήθελε να μιλήσουμε.

“Προφανώς θέλει να τα ξαναβρούμε”, σκέφτηκα.

Και είχα δίκιο.

Το δίλημμα ήταν μεγάλο.

Σε κάθε περίπτωση, υπήρχαν κάποιοι λόγοι που με κράτησαν από το να δώσω άλλη μια ευκαιρία σε αυτήν τη σχέση και να γυρίσω για άλλη μια φορά πίσω. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika για το τι να κάνεις εάν σου ξαναέστειλε η πρώην σου και αν τελικά αξίζει να ασχοληθείς.

Και, καθώς πέρασε ο καιρός, συνειδητοποιώ ότι έκανα τη σωστή επιλογή.

Το να γυρνούσα πίσω και να ξαναπροσπαθούσα να διορθώσω εκείνη τη σχέση μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα είχε.

Γιατί;

Για τους λόγους που θα αναφέρω παρακάτω.

Μόλις χώρισα και πως συνεχίζω…

#1. Το Αρχικό Πρόβλημα Δεν Έχει Φύγει Και Η Κατάσταση Δεν Αλλάζει

Ένας από τους πιο βασικούς λόγους που δεν θα σε ωφελήσει να γυρίσεις πίσω είναι ο εξής: Υπήρχε κάποιος λόγος που χωρίσατε.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς ο αρχικός λόγος συνήθως δεν φεύγει ποτέ. Απλά “σκεπάζεται” με άλλα προβλήματα ή με άλλες θετικές συμπεριφορές και κάπως ξεχνιέται.

Όμως, δεν παύει να υπάρχει.

Είναι πολύ σπάνιο τα δύο άτομα να καταφέρουν να ξεπεράσουν πραγματικά τον αρχικό λόγο που έφτασαν στην απόφαση να χωρίσουν. Συνήθως, για να φτάσει μια σχέση σε χωρισμό, τα προβλήματα είναι πολλά και έχουν συσσωρευτεί.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα μπορέσετε να τα ξεπεράσετε όλα και να είστε όπως ήσασταν στην αρχή, λοιπόν;

Το πιο πιθανό είναι ότι σε αυτήν τη σχέση, η σεξουαλική και ερωτική έλξη έχει ήδη πέσει λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν. Και το χαμένο πάθος είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναζωπυρωθεί.

Είτε την χώρισες εσύ είτε εκείνη, σε κάθε περίπτωση και οι δύο αυτήν τη στιγμή πονάτε και είστε πληγωμένοι.

Μια γυναίκα, όταν ένας άντρας της ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν, νιώθει κι εκείνη απόρριψη και πληγώνεται. Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και στην περίπτωση που εκείνη πρότεινε τον χωρισμό. Επομένως, ο πόνος αυτός και το πόσο έχετε πληγωθεί και οι δύο κατά τη διάρκεια της σχέσης αλλά και του χωρισμού εξακολουθεί να είναι εκεί όταν τα ξαναβρείτε.

Και αυτό δυσκολεύει πολύ την κατάσταση της επανασύνδεσης.

Συνήθως, τα άτομα που επιστρέφουν σε μια σχέση που έχει τελειώσει βιώνουν πολύ χειρότερες καταστάσεις, καθώς το αρχικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί και παραμένει ένα αγκάθι και για τους δυό σας.

Εάν είχατε καταφέρει να το λύσετε και να προχωρήσετε παρακάτω, δεν θα είχατε χωρίσει εξ αρχής.

μόλις χώρισα

Μόλις χώρισα και  γιατί δεν θα επιστρέψω…

#2. Αξίζεις Κάτι Καλύτερο Μετά Το Χωρισμό Και Έχεις Επιλογές

Είμαι σίγουρος ότι η γυναίκα στην οποία θέλεις να γυρίσεις δεν είναι μια συνηθισμένη γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Ωστόσο, όσο ξεχωριστή κι αν ήταν για εσένα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλες γυναίκες εκεί έξω που μπορούν να σου προσφέρουν μια ήρεμη, υγιή σχέση με αλληλοκατανόηση και αλληλοσεβασμό.

Εκτός από την ίδια, υπάρχουν και άλλες πολύ αξιόλογες και ποιοτικές γυναίκες που μπορείς να γνωρίσεις εάν φλερτάρεις και οι οποίες μπορούν να σου προσφέρουν αυτό που σου αξίζει.

Για εμένα, εάν είναι να γυρίσεις πίσω σε μια σχέση που όλο υπάρχουν εντάσεις και τσακωμοί, ο ένας δεν ακούει και δεν καταλαβαίνει τον άλλον και γενικότερα η σχέση αυτή δεν προσφέρει αξία και ποιότητα στη ζωή σας αλλά αφαιρεί, τότε είναι καλύτερα να είσαι μόνος.

Ωστόσο, αποδέξου το ότι δεν είναι η μοναδική γυναίκα στον πλανήτη και ότι είναι στο χέρι σου να βγεις έξω και να γνωρίσεις ποιοτικές και ωραίες γυναίκες.

Επομένως, μην συμβιβάζεσαι με κάτι μέτριο, που σου χαλάει τη ψυχολογία.

Αξίζεις μια σχέση που να σου προσφέρει ποιότητα, αξία, ηρεμία, θετικές στιγμές και να σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση.

Και είμαι σίγουρος ότι, εάν βγεις έξω και προσεγγίσεις, θα βρεις ακριβώς αυτό.

«Μόλις Χώρισα!»

Μόλις χώρισα και θα το ξεπεράσω σύντομα…

#3. Η Ζωή Είναι Γεμάτη Νέες Εμπειρίες. Μην Ανακυκλώνεις Τις Παλιές

Η ζωή σού προσφέρει διαρκώς νέες εμπειρίες. Για εμένα είναι πολύ καλύτερο να στοχεύσεις σε νέες εμπειρίες και να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα και καταστάσεις, παρά να ανακυκλώνεις τα παλιά.

Εάν προχωρήσεις, ενδεχομένως να ζήσεις καταστάσεις και να γνωρίσεις ανθρώπους που θα σου προσφέρουν άλλη αξία στη ζωή σου και θα σε κάνουν να πραγματοποιήσεις κάποια όνειρά σου.

Είναι η ώρα να ξεκολλήσεις από το παλιό και να προχωρήσεις μπροστά.

Ποτέ δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσει μια νέα σχέση. Ίσως να βρεις κάτι που δεν ήξερες ούτε κι εσύ ότι έψαχνες.

#4. Όσο Περνάει Ο Καιρός, Αλλάζεις Και Ίσως Δεν Ταιριάζετε Πλέον

Οι άνθρωποι, όσο περνάει ο καιρός, αλλάζουν και εξελίσσονται. Ειδικά εάν πρόκειται για μια μακροχρόνια σχέση, είναι πολύ πιθανό να έχετε αλλάξει και οι δύο και να μην ταιριάζετε πλέον με τον τρόπο που ταιριάζατε στην αρχή.

Όταν γυρνάς σε μια σχέση που έχει λήξει ουσιαστικά προσπαθείς να αναπαράγεις το συναίσθημα που ένιωθες και την κατάσταση που είχατε μεταξύ σας στην αρχή της σχέσης.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα αρκετό και δεν σημαίνει ότι τα πράγματα θα γυρίσουν στην αρχική τους μορφή.

Το πιθανότερο είναι ότι, μετά από ένα χρονικό διάστημα, έχετε αλλάξει και οι δύο και, για να φτάσατε στον χωρισμό, ίσως δεν ταιριάζετε πλέον.

Μην υπερπροσπαθείς και μην πιέζεις καταστάσεις. Είναι πολύ δύσκολο μια σχέση που έχει λήξει να επανέλθει στην αρχική υγιή της κατάσταση. Δες το βίντεο του Χρήστου με τους 5 επιπλέον λόγους για να μην γυρίσεις πίσω στην πρώην σου.

#5. Εάν Δεν Έχει Λυθεί Το Πρόβλημα, Το Να Γυρίσεις Είναι Μια Παράταση Για Να Μην Μείνεις Μόνος Μετά Το Χωρισμό

Το αντιλαμβάνομαι, γιατί όλοι μας φοβόμαστε την μοναξιά και προτιμούμε να έχουμε μια σχέση και μια γυναίκα δίπλα μας.

Ωστόσο, το να γυρίσεις στην πρώην σου απλά και μόνο για να μην είσαι μόνος δεν είναι ένας αρκετά καλός λόγος.

Ίσα ίσα που ένα διάστημα μοναχικότητας θα σου προσφέρει μια ηρεμία, ανασκόπηση και λίγο χρόνο με τον εαυτό σου. Και είναι πολύ σημαντικό να περνάμε κάποια στάδια της ζωής μας εκτός σχέσης, μόνοι μας.

Επιπλέον, θυμήσου ότι έχεις επιλογές και ότι δεν θα είσαι μόνος σου για πάντα. Αλλά σίγουρα χρειάζεσαι αυτό το διάστημα μοναχικότητας για να διαπιστώσεις τα κριτήρια που έχεις στις σχέσεις σου, τα όριά σου και κυρίως το τι ακριβώς θέλεις.

Όπως προείπα, το να γυρίσεις απλά και μόνο επειδή δεν θέλεις να είσαι μόνος σου δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στη σχέση σας. Ίσα ίσα που είναι πιθανό να εντείνει τις εντάσεις και να δημιουργήσει κι άλλη προβλήματα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι, από τη δική μου εμπειρία, μπορώ να κατανοήσω πλήρως ότι ένας χωρισμός είναι επίπονος και δύσκολος.

Ωστόσο, υπήρχαν κάποιοι λόγοι που χωρίσατε και αυτοί οι λόγοι δεν αλλάζουν.

Με το να επιστρέψεις στην πρώην σου το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάσεις πολύτιμο χρόνο και να πληγωθείς τελικά περισσότερο.

Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου.

Αξίζεις κάτι καλύτερο. Προχώρα.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα, δες εδώ.

Μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας, εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.