Μόλις Χώρισα: Διεκδικώντας Αυτό που σου Αξίζει Μετά τον Χωρισμό

Μόλις Χώρισα: Διεκδικώντας Αυτό που σου Αξίζει Μετά τον Χωρισμό

Πώς Επανέρχεσαι Μετά Τον Χωρισμό

Μόλις χώρισα, όπως είναι λογικό, τα συναισθήματά μου ήταν ανάμεικτα και είχα πέσει σε βαθιά σκέψη.

Από τη μια ένιωθα ότι αυτός ο χωρισμός ήταν πολύ επώδυνος. Ήμασταν μαζί δύο χρόνια και, όπως ήταν φυσικό, μου ήταν αρκετά δύσκολο να ξεπεράσω τόσο εύκολα τη συγκεκριμένη γυναίκα και να αφήσω μια για πάντα πίσω μου τις ωραίες στιγμές που περάσαμε μαζί.

Από την άλλη, σκεφτόμουν ότι κάθε τέλος είναι και μια νέα αρχή. Όταν τελειώνει κάτι, από προσωπική μου εμπειρία και γνώση, αρχίζει κάτι καλύτερο.

Μπορεί αυτό το καλύτερο να ήταν η ελευθερία μου, το γεγονός ότι θα είχα χρόνο για τον εαυτό μου και για να ασχοληθώ πιο εντατικά με τα επαγγελματικά μου. Ίσως να ήταν μια νέα γυναίκα που θα έμπαινε στη ζωή μου.

Σε κάθε περίπτωση, ένα κομμάτι μου ήθελε να προχωρήσει μπροστά, να αδράξει την ευκαιρία και να βουτήξει σε νέες περιπέτειες. Ένα άλλο κομμάτι μου ήταν κολλημένο στο παρελθόν και ήθελε να επιστρέψω στη γυναίκα που με πλήγωσε τόσο.

Και ήμουν σε δίλημμα: Προς ποια κατεύθυνση πρέπει να πάω εγώ τώρα;

χωρισμός

Ξεπερνώντας Τα Εσωτερικά Εμπόδια Μετά Τον Χωρισμό

Ουσιαστικά, σε κάθε θέμα της ζωής μας, η μάχη γίνεται μέσα μας.

Ο χωρισμός μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη διαδικασία, καθώς νιώθεις ότι χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου.

Ωστόσο, ταυτόχρονα αρχίσεις και βλέπεις σταδιακά ότι αυτή είναι και μια ευκαιρία για εσένα να προχωρήσεις μπροστά και να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο.

Δεν το βλέπουν όλοι έτσι εξ αρχής βέβαια. Σε πολλούς ανθρώπους παίρνει πολύ χρόνο προκειμένου να το δουν ως μια ευκαιρία να χτίσουν μια νέα, ανανεωμένη ζωή. Τώρα, εάν σε χώρισε χωρίς να το περιμένεις, δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το τι μπορείς να κάνεις για να το ξεπεράσεις.

Ωστόσο, όλα αυτά που σε εμποδίζουν να προχωρήσεις μπροστά βρίσκονται μέσα σου και μόνο εκεί.

Αρχικά, θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι η συγκεκριμένη σχέση έληξε οριστικά. Μην προσπαθήσεις να αναζωπυρώσεις το χαμένος πάθος και να δημιουργήσεις επανασύνδεση γιατί αυτό είναι το πρώτο εσωτερικό εμπόδιο για να προχωρήσεις μπροστά.

Δεν υπάρχει λόγος ούτε νόημα για να κάνεις κάτι τέτοιο. Η κατάσταση δεν θα είναι ποτέ ίδια όπως παλιά.

Επομένως, πρέπει πρώτα απ’ όλα να συνειδητοποιήσεις ότι η σχέση αυτή έχει λήξει οριστικά και αμετάκλητα.

Και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να δημιουργήσει χώρο για νέες καταστάσεις και νέα άτομα στη ζωή σου.

Παράλληλα, ένα άλλο εμπόδιο που βάζουμε στον εαυτό μας μετά τον χωρισμό είναι το συναίσθημα ότι δεν αξίζουμε.

Ωστόσο, η αξία μας δεν συνδέεται με μια απόρριψη ή πως νιώθουμε μετά τον χωρισμό.

Το ότι τελικά δεν κατάληξε θετικά η σχέση σου με την πρώην σου και ότι δεν ταιριάζατε όσο νόμιζες δεν σημαίνει ότι δεν αξίζεις ως άτομο.

Ίσα ίσα, η αξία σου θα φανεί από τη δύναμη που διαθέτεις για να ξεκολλήσεις από το παρελθόν και να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο.

Τέλος, μόλις χώρισα είχα την πεποίθηση ότι δεν θα μπορέσω εύκολα έως καθόλου να βρω ξανά μια γυναίκα που να μπορέσω να δημιουργήσω μια σχέση σαν εκείνη που είχα.

Και είχα δίκιο.

Καμία σχέση δεν είναι ίδια με την προηγούμενη και δεν χρειάζεται να είναι. Η κάθε γυναίκα και η κάθε σχέση είναι τελείως διαφορετική. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι ταυτόχρονα και αξιόλογη ή ποιοτική.

Ένα άλλο εσωτερικό εμπόδιο, λοιπόν, είναι ότι προσπαθούμε να αναπαράγουμε την ίδια σχέση με μια άλλη γυναίκα. Και αυτό φυσικά μας εμποδίζει να ζήσουμε κάτι διαφορετικό, καινούριο, πλήρες και ποιοτικό με μια άλλη γυναίκα.

 

Διεκδικώντας Αυτό Που Σου Αξίζει Μετά Τον Χωρισμό

Αφού έχεις ξεπεράσει τα παραπάνω εμπόδια, είναι η ώρα να αρχίσεις να προχωράς παρακάτω.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα στον ερωτικό τομέα. Το να προχωρήσεις παρακάτω μπορεί να είναι σε ένα άλλο κομμάτι της ζωής σου, όπως στα επαγγελματικά ή στα κοινωνικά σου.

Σε κάθε περίπτωση, μετά τον χωρισμό θέλει πολλά κότσια το να αρχίσεις να δομείς και να χτίζεις μια ζωή από την αρχή.

Γιατί, συνήθως, εάν η σχέση ήταν έντονη ή μακροχρόνια, έχουμε δομήσει τη ζωή μας με το άλλο άτομο. Επομένως, αυτό το καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να επανέλθουμε και πάλι στην πραγματικότητα και μάλιστα, να αρχίσουμε να εισάγουμε και νέα στοιχεία στην πραγματικότητα αυτήν. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το γιατί δεν χωρίζουμε εύκολα και πονάει.

Επομένως, προκειμένου να αποκτήσεις αυτό που σου αξίζει θα πρέπει να αρχίσεις να δομείς μια νέα πραγματικότητα ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ.

Αυτό ίσως σημαίνει νέες παρέες και γνωριμίες, νέους στόχους στον επαγγελματικό τομέα, νέες δραστηριότητες και χόμπι.

Σε κάθε περίπτωση, όσο περισσότερο δημιουργείς μια νέα πραγματικότητα χωρίς την πρώην σου, τόσο περισσότερο θα είσαι σε θέση να γνωρίσεις και γυναίκες που σε ενδιαφέρουν πραγματικά.

Ποτέ μην σταματήσεις να φλερτάρεις.

Ειδικά μετά από έναν χωρισμό, όσο νωρίτερα μπεις στο παιχνίδι τόσο πιο εύκολα θα επανέλθει η αυτοπεποίθησή σου και η αυτοεκτίμησή σου.

Δες τον χωρισμό ως ένα κεφάλαιο που έκλεισε και παράλληλα ως μια ευκαιρία να χτίσεις μια νέα ζωή, όπως ακριβώς εσύ την θέλεις.

Μην τα παρατήσεις. Εάν δεν φλερτάρεις και δεν διεκδικήσεις κάτι καλύτερο, είναι σίγουρο ότι θα αποτύχεις.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι η πραγματικότητα έχει την τάση να παίρνει την μορφή που εμείς της δίνουμε.

Το εάν θα εκλάβουμε έναν χωρισμό ως μια ευκαιρία ή ως μια αποτυχία είναι βασικά στο χέρι μας.

Μην σπαταλάς ενέργεια και χρόνο προσπαθώντας να την κάνεις να γυρίσει.

Αντίθετα, διοχέτευσε αυτόν τον χρόνο στο να δεις τι έμαθες μέσα από αυτήν την εμπειρία και στο να χτίσεις μια αξέχαστη και αξιοζήλευτη ζωή.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου και τις σχέσεις. Δες εδώ.

Μην ξεχάσεις ότι μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο Άνδρας Αξίας, εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.