Μούσι και Πρώτες Εντυπώσεις: Τι Μαρτυρά το Μούσι σου για Εσένα

Γνωρίζεις τι εντύπωση δίνει το μούσι σου; Διάβασε τι στυλ προβάλει το κάθε είδος από μούσι που έχουν βγει ανά καιρούς.

Μούσι Και Πρώτες Εντυπώσεις

Η πρώτη εντύπωση είναι άμεση, έχει διάρκεια και μπορεί να έχει επίπτωση σε οποιαδήποτε σχέση, οπότε εκτός από το ντύσιμο και την μυρωδιά σου, η πρώτη εντύπωση μπορεί να κριθεί από τα μαλλιά και το μούσι σου.

Βέβαια, η πρώτη εντύπωση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:

Η πρώτη εντύπωση δημιουργεί μια εικόνα για εσένα μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου και όσο περισσότερο συναναστρεφόμαστε με κάποιον, τόσο περισσότερο τείνουμε να προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε αυτή την πρώτη εντύπωση, ενώ κάποιος θα περίμενε να ισχύει το αντίθετο.

Μικρές λεπτομέρειες, όπως το μούσι που δεν είναι περιποιημένο σε κάποια σημεία, μπορεί να δώσουν μια εικόνα έλλειψης προσοχής στην λεπτομέρεια.

Μια τέτοια απλή παρατήρηση όταν γίνεται από ένα άτομο που σε ενδιαφέρει ερωτικά ή από κάποιον πιθανό εργοδότη, είναι πολύ πιθανόν να επηρεάσουν την απόφαση τους.

Και είναι πολύ δύσκολο να τους πείσεις να αλλάξουν την αρχική τους άποψη. Οι συνήθειες σου όσον αφορά στο grooming και ιδιαίτερα το μούσι σου, μπορεί να μαρτυρήσουν πολλά για εσένα.

Πώς Το Μούσι Επηρεάζει Την Πρώτη Εντύπωση;

Το μούσι καλύπτει μεγάλη επιφάνεια του προσώπου και είναι πιο σκούρο από την επιδερμίδα, οπότε τραβάει αμέσως το βλέμμα. Από την άλλη, το μούσι μπορεί να βελτιώνει αισθητά την εικόνα σου, αλλά μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο.

Α) Υπάρχει μια προκατάληψη ότι όσοι έχουν μούσι είναι αρρενωποί και ξεχειλίζουν από τεστοστερόνη, κάτι που βγάζει αρρενωπότητα.

Β) Υπάρχει όμως και κάτι αρνητικό σε αυτό. Η τεστοστερόνη σχετίζεται επίσης με την επιθετικότητα και τον θυμό.

Ένα μούσι μπορεί να σε κάνει να δείχνεις αρκετά μεγαλύτερος ηλικιακά, κάτι που μπορεί να το επιδιώκεις αν είσαι 20-25 ετών, αλλά μπορεί να είναι θέμα για άντρες μεγαλύτερους σε ηλικία.

Το σίγουρο είναι ότι μπορείς να δείχνεις πολύ αρρενωπός με ένα μούσι, το οποίο όμως θα είναι προσεγμένο. Φαντάσου ότι το μούσι σου είναι μια χειραψία. Είναι η εισαγωγή σου, που δείχνει στους άλλους τριγύρω ποιος είσαι.

Αν σκέφτεσαι βέβαια να αφήσεις μούσι, τότε καλύτερα να ξεκινήσεις από εδώ.

Μούσι και πρώτες εντυπώσεις : Δεν είναι απλά τρίχες! Δες παρακάτω  την επίσκεψή μας στο πιο in barber shop της Αθήνας.

Τι Λέει Όμως Το Μούσι Σου για Εσένα;

Το κάθε στυλ μπορεί να βγάλει προς τα έξω ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Α) Κατά το παρελθόν μπορούσε κανείς να βγάλει πολλά συμπεράσματα, για την κοινωνική τάξη, την θρησκεία ακόμη και τον πολιτική ιδεολογία κάποιου, κρίνοντας μόνο και μόνο από το μούσι του.

Β) Στην σύγχρονη εποχή, οι ερμηνείες δεν μπορούν να είναι τόσο αυστηρές, μιας και οι άντρες εναλλάσσονται μεταξύ διαφορετικών στυλ.

Ας κάνουμε όμως μια προσπάθεια να ερμηνεύσουμε τι μπορεί να πει το κάθε στυλ!

#1. Πλήρης Γενειάδα
Γνωρίζεις τι εντύπωση δίνει το μούσι σου; Διάβασε τι στυλ προβάλει το κάθε είδος από μούσι που έχουν βγει ανά καιρούς.

Η πλήρης γενειάδα σχετίζεται με ανθρώπους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Παρόλο που πολλοί νέοι άνθρωποι το προτιμούν, έχει καθιερωθεί ως παλιομοδίτικο, που ταιριάζει περισσότερο σε ανθρώπους της διανόησης ή της θρησκείας. Αυτό το στυλ δίνει ένα κύρος.

#2. Μουσάκι
Γνωρίζεις τι εντύπωση δίνει το μούσι σου; Διάβασε τι στυλ προβάλει το κάθε είδος από μούσι που έχουν βγει ανά καιρούς.

Το μουσάκι ήταν της μόδας κατά την δεκαετία του 1990.

Έχουμε πλέον 2018 όμως, οπότε μπορούμε με ευκολία να πούμε ότι είναι ξεπερασμένο. Κάποιος που έχει μουσάκι θα χαρακτηριζόταν μάλλον ως παλιομοδίτης και προσκολλημένος στο παρελθόν!

#3. Γένια Λίγων Ημερών
Γνωρίζεις τι εντύπωση δίνει το μούσι σου; Διάβασε τι στυλ προβάλει το κάθε είδος από μούσι που έχουν βγει ανά καιρούς.

Οι γυναίκες τα βρίσκουν ιδιαίτερα σέξι και σίγουρα είναι της μόδας. Σχεδόν όλοι οι διάσημοι έχουν κατά καιρούς υιοθετήσει το συγκεκριμένο look και θα δεις να το προτιμούν τα περισσότερα μοντέλα σε διαφημίσεις για άντρες.

Κάποιος άντρας με γένια μερικών ημερών δείχνει ότι είναι μοδάτος.

#4. Φαβορίτες

Όταν δεις κάποιον με μεγάλες φαβορίτες σίγουρα θα σου έρθει στο μυαλό ο Elvis Presley ή έστω ο Σταμάτης Κόκκοτας και το μυαλό σου θα πάει σε ανέμελες στιγμές τραγουδιού και διασκέδασης.

Οι φαβορίτες δείχνουν ότι είσαι άτομο που πειραματίζεται με την εμφάνιση του, σου αρέσει η διασκέδαση και έχεις παιχνιδιάρικη διάθεση.

#5. Το Μούσι – Λωρίδα

Το μούσι λωρίδα είναι ένα μούσι υπερπαραγωγή που τραβάει τα βλέμματα. Ένας άντρας με τέτοιο μούσι αρέσκεται στο να τραβάει την προσοχή και καταβάλλει προσπάθειες για να τον προσέξουν.

#6. Μουστάκι
μουστακι

Το μουστάκι ταιριάζει σε αρκετά μεγαλύτερους άντρες και θα λέγαμε ότι είναι ξεπερασμένο.

Συγκεκριμένα στιλ έχουν συνδεθεί με αρνητικά στοιχεία, όμως ένας νέος άνθρωπος με μουστάκι, εφ’ όσον του ταιριάζει, μάλλον αποπνέει αυτοπεποίθηση, αφού δείχνει ένα άτομο που δεν ενδιαφέρεται για το αν θα τον χαρακτηρίσουν ως εκτός μόδας.

#7. Το Μουστάκι Πέταλο Του Μηχανόβιου

Το μουστάκι πέταλο δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Έχει συνδεθεί με τους μηχανόβιους και για τον λόγο αυτό βγάζει μια επαναστατική διάθεση.

Ο παλαιστής Terry Hulk Hogan είναι μια γνωστή μορφή με μουστάκι πέταλο, το οποίο έχει συνδεθεί με την προσωπικότητα του.

#8. Μούσι  Και Πρώτες Εντυπώσεις : Τύπου Lemmy
lemmy

Το συγκεκριμένο στυλ, αν και βικτωριανής προέλευσης, είναι συνυφασμένο στην σημερινή εποχή με τον μεγάλο ροκ σταρ Lemmy Kilmister.

Στο παρελθόν ήταν το στιλ που προτιμούσαν οι στρατηγοί στην Αμερικανική Επανάσταση, αλλά και οι gentlemen της εποχής.

Έτσι θα λέγαμε ότι αυτό το στυλ μπορεί να δείχνει κάποιον σοβαρό κύριο από την μια ή από την άλλη κάποιον άνθρωπο που ζει την ζωή του στο μέγιστο.

Όποιο μούσι και αν έχεις επιλέξει, μην το αφήνεις στην τύχη του. Ασχολήσου επαρκώς με αυτό. Υπάρχουν δεκάδες ποιοτικά προϊόντα grooming που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Τέλος, όποιο κι αν είναι το σχήμα του προσώπου σου, είτε οβάλ πρόσωπο, είτε με γωνίες, το μούσι μπορεί να αναδείξει τα χαρακτηριστικά σου και να κρύψει τυχόν ατέλειες στο πρόσωπό σου. Μόνο έχε στο νου ότι ισχύει ακριβώς ότι και με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της εξωτερική σου εμφάνισης:

Περιποιήσου τις τρίχες σου, όπως επιμελείσαι και όλες τις άλλες λεπτομέρειες. Από όλα όσα διάβασες σήμερα για το μόυσι καθώς και τα είδη που υπάρχουν έχεις μια εικόνα πως να κινηθείς για να έχεις στυλ.

Και να θυμάσαι πάντα ότι άντρας, μούσι και περιποίηση, είναι ομάδα που κερδίζει!

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να βρεις περισσότερα εργαλεία για την προσωπική σου ανάπτυξη και να βελτιώσεις τη εξωτερική σου εμφάνιση, τότε δες εδώ.

Βρες και παράγγειλε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.