«Μου Αρέσει Αλλά δεν Μπορώ να της το Πω. Τι Κάνω;»

«Μου Αρέσει Αλλά δεν Μπορώ να της το Πω. Τι Κάνω;»

Μου Αρέσει Αλλά Δεν Μπορώ Να Της Το Πω

Αρκετές φορές, ειδικά στην αρχή της επαφής μου με το φλερτ και τις γυναίκες, τύχαινε να μου αρέσει μια γυναίκα, ίσως και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, και να μην μπορώ να της το πω.

Και δεν ήξερα πώς να διαχειριστώ αυτήν την κατάσταση.

Τι να κάνω;

Εάν της μιλούσα, διακινδύνευα να χάσω την όποια επαφή και επικοινωνία είχα μαζί της,. Εάν έχεις βιώσει κάτι παρόμοιο, ξέρεις πως είναι αυτό και γιατί πράγμα μιλάω.

Ακόμα και το γεγονός ότι μπορεί με τη συγκεκριμένη γυναίκα να λέγαμε τα τυπικά, ήταν μια μορφή επικοινωνίας που μπορεί να στερούμουν στο μέλλον, εάν της έλεγα πως μου αρέσει αλλά δεν ήξερα πως να συνεχίσω.

Επιπλέον, φοβόμουν την αντίδρασή της. Εάν ήταν αρνητική και δεν με έβλεπε κι εκείνη ερωτικά; Όπως εγώ; Φοβόμουν ότι θα μου έλεγε κάτι άσχημο ή ότι θα με απέρριπτε με άσχημο τρόπο.

Τα χειρότερα σενάρια περνούσαν από το μυαλό μου.

Δεν συνειδητοποιούσα τότε ότι η θέση που είχα βάλει τον εαυτό μου, που ήταν συνήθως το friendzone σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πολύ πιο δύσκολη θέση από το να με απορρίψει μια κι έξω.

Κάθε φορά που την βλέπεις και δεν της εκφράζεις τις προθέσεις σου, είναι και μια φορά που στερείς από τον εαυτό σου το δικαίωμα να αποκτήσει και να ζήσει αυτό που πραγματικά θέλει.

Επίσης, θυμήσου ότι η απόρριψη κρατάει μια στιγμή, ενώ το friendzone μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Επομένως, αξίζει να στερείς από τον εαυτό σου κάτι που θέλεις τόσο πολύ και να σε βάζεις σε μια θέσει που πονάς μακροπρόθεσμα, προκειμένου να μην της πεις ότι σου αρέσει;

 

Τι Μπορείς Να Κάνεις Εάν Δεν Μπορείς Να Της Πεις Ότι Σου Αρέσει

Επειδή ακριβώς έχω περάσει αρκετές φορές από τη θέση σου, δημιούργησα έναν πρακτικό οδηγό για το πώς μπορείς να φτάσεις κι εσύ στο σημείο να εκφράσεις τις ερωτικές σου προθέσεις στη γυναίκα που σου αρέσει, ώστε να γλιτώσεις πολύ κόπο, χρόνο και ενέργεια και να βάλεις τη ζωή σου σε μια τάξη.

Πριν συνεχίσεις να διαβάζεις, δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το πώς πρέπει να κινηθείς εάν σου αρέσει μια γυναίκα και το πώς μπορείς να εκφράσεις τις προθέσεις σου με αυθεντικότητα.

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα βρεις πέντε πρακτικά και εξαιρετικά χρήσιμα βήματα, που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τα εμπόδια που αντιμετωπίζεις μέσα σου και να της πεις ότι σου αρέσει, χωρίς να σε νοιάζει το αποτέλεσμα.

 

#1. Σταμάτα Να Είσαι Φίλος Της

Το πρώτο και βασικότερο βήμα και ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να δείξεις το ερωτικό σου ενδιαφέρον στη γυναίκα που σου αρέσει είναι να σταματήσεις να είσαι φίλος της.

Σε κάθε σχέση που έχουμε παίρνουμε έναν ή και περισσότερους ρόλους.

Εάν η γυναίκα βλέπει τη σχέση μαζί σου ως φιλική, είναι αδύνατο να σε δει ερωτικά, ακόμα κι αν της πεις πως σου αρέσει.

Επομένως, πρέπει να βγεις από τον φιλικό ρόλο μια και καλή.

Σταμάτα να ακούς για τα όλα τα θέματα που έχει στη ζωή της και κυρίως, μην παίρνεις και τον ρόλο του ψυχολόγου της.

Δεν είσαι εκεί για να ακούσεις το πώς δεν βρίσκει τον άντρα που θέλει ή ότι είναι πολύ στενοχωρημένη που την απέρριψε ένας άντρας που της άρεσε.

Βγάλε τη φιλική σχέση από την εξίσωση, ώστε να αναπτυχθεί σταδιακά μια άλλου είδους σχέση μεταξύ σας.

Όσο περισσότερο το παίζεις φίλος της, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να σε δει ερωτικά.

 

#2. Δείξτης Το Ερωτικό Σου Ενδιαφέρον

Το δεύτερο βήμα είναι όχι μόνο να σταματήσεις να είσαι φίλος της, αλλά σταδιακά να εισάγεις και την ερωτική σχέση στην επαφή σας.

Αυτό μπορείς να το κάνεις με το να την αγγίζεις λίγο περισσότερο ώστε να έρθετε πιο κοντά, να της κάνεις κάποιο κομπλιμέντο πιο προσωπικό για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά της (και όχι για την εξωτερική της εμφάνιση, όπως της κάνουν οι περισσότεροι) και σταδιακά να εισάγεις στο παιχνίδι σεξουαλική έλξη.

Πρέπει να αντιληφθείς πως πρέπει να σπάσει το μοτίβο που έχει στο μυαλό της για εσένα αλλά και το μοτίβο που έχει η σχέση σας μέχρι τώρα.

Το κυριότερο είναι και πάλι να γίνεται σταδιακά ο ερωτικός ρόλος ένας από τους βασικότερους ρόλους της σχέσης σας, και αργότερο ο μοναδικός. Αν σου αρέσει αλλά δεν ξέρεις πως να το εκφράσεις συνέχεισε να διαβάζεις.

Όλα αυτά ίσως πάρουν μερικές μέρες, ωστόσο δεν χρειάζεται να τραβάει αυτή η κατάσταση για πάνω από δέκα μέρες με δύο εβδομάδες.

Μόλις σταματήσεις να είσαι φίλος της και αρχίσετε να έχετε μια πιο ερωτική σχέση, είναι η ώρα να πας στο επόμενο βήμα.

μου αρέσει

#3. Φλέρταρε Με Γυναίκες Που Σου Αρέσουν, Προκειμένου Να Αποκτήσεις Επιλογές

Το επόμενο βήμα είναι πολύ προσωπικό.

Εξ αρχής, παράλληλα με τα δύο πρώτα βήματα, κρίνεται αναγκαίο να φλερτάρεις με τις γυναίκες που σου αρέσουν.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνεις κάτι μαζί τους, και φυσικά δεν θα το υπερηφανευτείς στη γυναίκα που σου αρέσει αλλά κολλάς να της εκφράσεις το ερωτικό σου ενδιαφέρον.

Ωστόσο, το να φλερτάρεις με γυναίκες κρίνεται αναγκαίο σε αυτήν την φάση της διαδικασίας για τους εξής λόγους:

α) Θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.

β) Θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν κι άλλες γυναίκες εκεί έξω και ότι έχεις ερωτικές επιλογές.

γ) Θα ξεπεράσεις τον φόβο της απώλειας και της απόρριψης.

δ) Θα εξασκηθείς και θα συνηθίσεις στο να εκφράζεις τις ερωτικές σου προθέσεις σε γυναίκες.

Οι παραπάνω λόγοι είναι τελείως προσωπικοί.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν θα φλερτάρεις προκειμένου να κάνεις τη γυναίκα που σου αρέσει αλλά δεν της το έχεις πει να ζηλέψει. Αυτό δεν έχει κανένα απολύτως νόημα εφόσον δεν της έχεις πει ξεκάθαρα ότι σου αρέσει. Και μάλιστα, υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψετε στον φιλικό ρόλο, καθώς μπορεί να πιστέψει ότι δεν σου αρέσει εκείνη κι ότι την βλέπεις φιλικά.

Αντίθετα, το κάνεις για να ανέβει η ψυχολογία σου, να δεις και να ζήσεις μια άλλη πραγματικότητα, και φυσικά να εξασκηθείς στο φλερτ και στην έκφραση προθέσεων.

Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να πας παρακάτω.

#4. Άλλαξε Νοοτροπία

Φλερτάροντας και με άλλες γυναίκες, θα δεις τη νοοτροπία σου να αλλάζει.

Θα χρειαστεί όμως να επιδιώξεις κι εσύ το να αλλάξεις τη νοοτροπία σου πάνω στο φλερτ, τις γυναίκες, την απόρριψη και την έκφραση ερωτικών προθέσεων.

Οι περισσότεροι άντρες, όταν μας αρέσει μια γυναίκα, παίζουμε από θέση στέρησης.

Αυτό σημαίνει ότι ζούμε σε έλλειψη ερωτικών επιλογών.

Αυτή είναι μια ακατάλληλη και μη ωφέλιμη για εμάς νοοτροπία.

Το αποτέλεσμα αυτής της νοοτροπίας είναι να φοβόμαστε την αντίδραση της γυναίκα εάν της πούμε ότι την βλέπουμε ερωτικά και κυρίως, να φοβόμαστε μην την χάσουμε.

Επομένως, θα χρειαστεί να αλλάξεις τον τρόπο που προσεγγίζεις τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Πρέπει να παίζεις από θέση ισχύος και αφθονίας.

Ο τρόπος σκέψης σου πρέπει να αντικατροπτίζει το ότι είσαι ένας Άνδρας Αξίας, έχεις ερωτικές επιλογές και μπορείς να διεκδικήσεις και μια άλλη ή άλλες γυναίκες εάν θελήσεις.

Απλά εσύ επιλέγεις εκείνη.

Αυτό θα σου αφαιρέσει ένα σημαντικό βάρος και θα σταματήσεις να φοβάσαι ότι μπορεί να την χάσεις.

Και θα πας στο επόμενο βήμα.

μου αρέσει αλλά δεν ξέρω τι να πω

#5. Πάρε Την Απόφαση Και Μίλα Της

Αφού έχεις καταφέρει με επιτυχία τα τέσσερα προηγούμενα βήματα, θα σου είναι πολύ πιο εύκολο το να της μιλήσεις ανοιχτά και να της πεις πώς νιώθεις.

Ουσιαστικά, έχεις χτίσει ήδη τις δομές για να το κάνεις. Απλά τράβα το τσιρότο.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, δεν σε νοιάζει.

Σε περίπτωση που σου πει ότι δεν της αρέσεις, θα έχεις ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Θα έχεις γλιτώσει πολύ χρόνο και ενέργεια απ’ ότι εάν περίμενες να δεις τι θα γίνει.

Θα φύγει ένα βάρος από πάνω σου γιατί θα ξέρεις την αλήθεια και δεν θα το κρατάς πια μυστικός.

Και κυρίως, θα μπορέσεις να πας παρακάτω. Να γνωρίσεις μια άλλη γυναίκα και να ζήσεις αξέχαστες στιγμές μαζί της.

Εάν σου πει ότι νιώθει το ίδιο και ότι περίμενε να εκφράσεις τις προθέσεις σου (που είναι πολύ πιθανό γιατί πολλές γυναίκες περιμένουν από εμάς κάτι τέτοιοι), το πολύ πολύ να βγείτε ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού!

Σε κάθε περίπτωση, βγαίνεις κερδισμένος.

Επομένως, τι περιμένεις;

Ακόμα κι αν δεν είσαι σίγουρος ότι ενδιαφέρεται, είναι καλύτερα να της μιλήσεις ανοιχτά. Ποια είναι όμως τα σημάδια που δείχνου ότι μια γυναίκα ενδιαφέρεται; Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika για το πώς μπορείς να καταλάβεις ότι μια γυναίκα ενδιαφέρεται και της αρέσεις.

Συνολικά, η έκφραση προθέσεων ίσως είναι για αρκετούς μια δύσκολη διαδικασία, γιατί χρειάζεται να εκτεθούν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Ωστόσο, με το να της πεις ανοιχτά ότι σου αρέσει αλλά δεν διστάσεις να το πεις κερδίζεις πολύ περισσότερα απ’ ότι με το να κάθεσαι παθητικά και να περιμένεις τι θα γίνει.

Δεν πάει έτσι.

Ένας Άνδρας Αξίας δεν περιμένει οι άλλοι να ορίσουν τη ζωή του.

Παίρνει αποφάσεις και δημιουργεί τη ζωή που θέλει να ζήσει.

Το να φλερτάρεις πετυχημένα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Υπάρχει τρόπος όμως να το καταφέρεις. Πάτα εδώ.

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο Άνδρας Αξίας, εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.