Μπορώ να Κάνω Κάποιον να Αλλάξει;

Μπορώ να Κάνω Κάποιον να Αλλάξει;

Οι περισσότεροι έχουμε γνωρίσει ή γνωρίζουμε ήδη ένα άτομο που ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα αλλάξει.

Έχουμε κάνει πολλά για αυτό το άτομο, έχουμε προσπαθήσει και συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως όταν θα αλλάξει η ζωή του και πιθανότατα και η δική μας ζωή θα γίνει καλύτερη.

Περνούν ημέρες, μήνες μπορεί και μήνες και στο τέλος κάθε προσπάθειας μένουμε με την πρόταση:

«Αν πίστευε λίγο παραπάνω στον εαυτό του…» ή «αν τα έβρισκε λίγο με τον εαυτό του και έφτιαχνε τα προβλήματα του».

Φυσικά μένουμε συνεχώς με το ίδιο ερωτηματικό στο τέλος.

Πως θα τον/την κάνω να αλλάξει, αν έκανε μόνο ένα πράγματα όλα θα ήταν διαφορετικά, τι άλλο μπορώ να κάνω για να αλλάξει… και η στιχομυθία συνεχίζεται ακατάπαυστα.

Φυσικά η απάντηση στην ερώτηση για το αν μπορούμε να κάνουμε κάποιον να αλλάξει είναι πάντα ίδια: Δεν μπορούμε!

Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιον να αλλάξει με το ζόρι χτυπώντας τον με την παντόφλα στο κεφάλι κάθε φορά που χάνει τον δρόμο του, το πρόγραμμα του, την πειθαρχία του, το κίνητρο του, τον στόχο του.

Μπορούμε να τον κινητοποιήσουμε, να τον ενημερώσουμε, να του προσφέρουμε λύσεις και φυσικά να τον στηρίξουμε.

Να τον κάνουμε να αλλάξει όμως όταν ο ίδιος δεν παίρνει την απόφαση να το κάνει είναι απίθανο.

Δεν Μπορώ να Κάνω Κάποιον να Αλλάξει;

Να κάνεις κάποιον να αλλάξει προς μια κατεύθυνση που ο ίδιος δεν έχει επιλέξει να ακολουθήσει δεν είναι μόνο απίθανο, είναι και χειριστικό μέχρι κάποιο σημείο.

Παραβιάζει τα όρια του ατόμου που θέλεις να αλλάξει αφού είναι σαν τα του ορίζεις προς τα πού θα πάει και κυρίως για ποιο λόγο.

Είναι σαν προσπαθείς συνεχώς να ορίσεις σε κάποιον άλλο τι είναι σημαντικό για εκείνον ενώ ο ίδιος δείχνει να μην δέχεται. Γιατί αν αποδεχόταν ότι είναι σημαντικό για εκείνον τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα και για τους δύο σας.

Ουσιαστικά αναλαμβάνεις εσύ την ευθύνη της αλλαγής κάποιου άλλου και αυτό δεν είναι καθόλου υγιές. Πρώτον γιατί είναι πιεστικό κα δεύτερον γιατί δεν γίνεται να ορίζεις σε κάποιον άλλο τι είναι σημαντικό για εκείνον. Αν καταλάβει ο ίδιος τι είναι σημαντικό τότε δεν πρόκειται να αναλάβει και την ευθύνη των αποφάσεων του.

Δεν μπορείς να κάνεις κάποιον να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση, να σέβεται περισσότερο τον εαυτό του, να ακολουθεί έναν υγιή τρόπο ζωής ή να είναι περισσότερο παραγωγικός ή υπεύθυνος.

Και αυτό γιατί αν το κάνει επειδή του το είπες εσύ, βασικά δεν είναι υπεύθυνος, δεν έχει αυτοπεποίθηση και δεν σέβεται τον εαυτό του.

Μπορείς πάντα να γίνεις η καλύτερή σου εκδοχή. Το έχουμε αναλύσει στο παρακάτω βίντεο:

Υπάρχει Περίπτωση να Αλλάξει;

Για να αλλάξει ένα άτομο, πρέπει απαραίτητα να κατανοήσει πως η αλλαγή είναι δική του απόφαση, πως την επέλεξε και την ελέγχει. Πρέπει να μάθει πως οι επιτυχίες και οι αποτυχίες είναι δικές του και αποτέλεσμα των δικών του αποφάσεων και πράξεων.

Μπορείς να του αναφέρεις τι βρίσκεται στο φάσμα των επιλογών του να κάνει, να τον βοηθήσεις να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει πως ο ίδιος πιστεύει πως θα επηρεάσει θετικά την ζωή του η αλλαγή.

Αν μετά από αυτό δεν ακολουθήσει μια διαδικασία στόχων για να αλλάξει, τότε για τους δικούς του λόγους, είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί.

Και αν πιστεύεις πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, τότε κράτησε μόνο το δεν θέλει.

Αλλά και πάλι.

Πόσες φορές έχεις ακούσει ανθρώπους γύρω σου να σου ζητούν συμβουλές για το πώς να αλλάξουν και εν τέλει να καταλήγουν στις ίδιες συμπεριφορές που τους έφεραν στην θέση που αρχικά ήθελαν να ξεφύγουν;

Για να αλλάξει κάποιος πρέπει σαν βασική αρχή να το θέλει περισσότερο από εσένα.

Είναι απλό.

Δεν γίνεται να θέλεις να αλλάξει κάποιος περισσότερο από ότι θέλει ο ίδιος για τον εαυτό του. Είναι οξύμωρο εκ φύσεως.

Βέβαια το ζήτημα δεν είναι μόνο στον ίδιο αλλά και σε εμάς που θέλουμε κάποιος να αλλάξει διακαώς.

Στις περισσότερες περιπτώσεις θέλουμε να αλλάξει επειδή πιστεύουμε πως θα η ζωή του θα γίνει καλύτερη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο.

Η άλλη περίπτωση είναι να θέλουμε να αλλάξει γιατί έχει συμπεριφορές που δεν αντέχουμε εμείς να βλέπουμε γιατί μας επηρεάζουν αρνητικά. Με λίγα λόγια βρισκόμαστε σε ένα σοβαρό δίλημμα.

Θέλουμε να αλλάξει γιατί αν δεν το κάνει θα βρεθούμε υποχρεωτικά σε ένα σταυροδρόμι όπου θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να κάνουμε παρέα μαζί του/να έχουμε επαφή μαζί του/να έχουμε σχέση.

Και φυσικά επειδή είναι πολύ πιο δύσκολο για εμάς να τερματίσουμε την επαφή με το συγκεκριμένο άτομο, επιλέγουμε να το αλλάξουμε.

Αξίζει Τελικά;

Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να κάνεις κάποιον να αλλάξει και στο να τον βοηθήσεις να αλλάξει.

Το πρώτο είναι ουσιαστικά ανούσιο ενώ το δεύτερο είναι ιδανικό.

Και η βασική διαφορά βρίσκεται στο κατά πόσο θέλει να αλλάξει ο άλλος. Αν κάποιος θέλει να αλλάξει τότε δεν θα χρειαστεί μια ολόκληρη διαδικασία να τον πείσεις ή να μετατοπίσεις την αντίληψη του.

Δεν πρόκειται να γίνει.

Ακόμα, και το θεωρώ το πιο σημαντικό, δεν γίνεται να έχεις επιλέξει να είναι στην ζωή σου ένα άτομο που θέλεις τόσο πολύ να αλλάξει. Δεν κάνουμε σχέσεις, οποιαδήποτε σχέση με κάποιον, για να τον αλλάξουμε.

Είμαστε με κάποιον επειδή μας αρέσει έτσι όπως είναι. Επειδή τα θετικά του είναι περισσότερα από τα αρνητικά του ή πολύ απλά επειδή τα αρνητικά του δεν είναι τόσο σοβαρά για εμάς ή δεν μας επηρεάζουν τόσο.

Ανεξάρτητα των ιδιαιτεροτήτων που έχει, έχουμε επιλέξει πως το συγκεκριμένο άτομο είναι δίπλα μας και θα συνεχίσει να είναι επειδή μας αρέσει έτσι όπως είναι και όχι όπως φανταζόμαστε ότι θα γίνει αφού αλλάξει.

Και φυσικά όλα έχουν να κάνουν με εμάς.

Αν θέλεις να δεις αλλαγή στους άλλους, αρχικά αλλάζεις τον εαυτό σου. Και όταν αλλάξεις τον εαυτό σου με θετικό τρόπο, αυτή η αλλαγή θα λειτουργήσει αυτόματα ως φίλτρο που θα ξεχωρίσει ποιοι άνθρωποι θα μπουν στην ζωή σου και ποιοι τελικά θα μείνουν χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν ιδιαίτερα.

 

Μπορείς να αλλάξεις τον εαυτό σου, δες εδώ

Και φυσικά, μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο Άνδρας Αξίας, εδώ

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr