Μπορούν να λειτουργήσουν οι σχέσεις εξ αποστάσεως;

Τι Συμβαίνει Τελικά Σε Μια Σχέση Εξ Αποστάσεως;

Μια σχέση από απόσταση διαφέρει από μια “κανονική” σχέση, στην οποία έχεις τη γυναίκα δίπλα σου.

Όταν σας χωρίζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα και πολλές ώρες ταξιδιού η σχέση αρχίζει και γίνεται μια πρόκληση και πολλές φορές οι δυσκολίες είναι δύσκολο να ξεπεραστούν.

Η απόσταση δεν θα σας επιτρέπει να συναντιέστε όσο θα θέλατε και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να προκύψουν ζητήματα εμπιστοσύνης και έλλειψης επικοινωνίας.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να σας κουράσει, οδηγώντας τη σχέση στην αποτυχία.

Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο. Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες μια σχέση εξ αποστάσεως μπορεί να προχωρήσει.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τα ζητήματα που θα αντιμετωπίσεις σε μια σχέση εξ αποστάσεως:

 

#1. Η Ίδια η Απόσταση

Στην αρχή μιας σχέσης υπάρχει ενθουσιασμός και έτσι όση και αν είναι απόσταση που σας χωρίζει, δεν δίνετε σημασία και δεν σας κουράζουν τα συνεχή ταξίδια και ο προγραμματισμός που χρειάζεται για να γίνουν.

Όσο ο καιρός θα περνά και η κατάσταση θα παραμένει ίδια, ο ενθουσιασμός θα μετατρέπεται σε κόπωση.

 

#2. Διαθέσιμος Χρόνος

Εκτός από τη μεγάλη ενέργεια και τα χρήματα που θα χρειαστεί να διαθέσεις για τα ταξίδια, θα διαπιστώσεις σύντομα ότι ο χρόνος των συναντήσεων σας δεν θα επαρκεί.

Αν είστε, για παράδειγμα, φοιτητές και υπάρχει άνεση χρόνου, ίσως καταφέρετε να συντηρήσετε τη σχέση πιο εύκολα.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για πολυάσχολα άτομα, που εργάζονται καθημερινά.

 

#3. Πιθανή Έλλειψη Εμπιστοσύνης

Αναγκαία συνθήκη για τη δημιουργία μιας σχέσης είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη.

Η απόσταση μπορεί να φέρει δυσκολίες σε αυτόν τον τομέα και να δημιουργηθούν εντάσεις, καθώς μπορεί να υπάρχουν αμφιβολίες για το αν παραμένετε πιστοί ο ένας στον άλλον.

#4. Δυσκολίες Στην Επικοινωνία

Παρά την τεχνολογική εξέλιξη το πρόβλημα της επικοινωνίας παραμένει.

Οι παλιότεροι σίγουρα θα θυμούνται τις ατέλειωτες ώρες στο τηλέφωνο και στους τηλεφωνικούς θαλάμους, που τώρα έχουν πλεόν αντικατασταθεί από εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα.

Όμως, τίποτε δεν είναι σαν την προσωπική επαφή, μια βόλτα για περπάτημα, έναν καφέ και γενικότερα την ποιοτική επικοινωνία από κοντά και δυστυχώς όλα αυτά λείπουν από μια σχέση εξ αποστάσεως.

 

#5. Δεν θα Κάνετε Αρκετό Σεξ

Το σεξ αποτελεί βασικό στοιχείο μιας ερωτικής σχέσης και εξ αποστάσεως τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα.

Η έλλειψη του σεξ κάνει το ζευγάρι να νιώθει μοναξιά και θλίψη και δεν είναι απίθανο ένας από τους δύο ή και οι δύο να το αναζητήσουν αλλού.

Η έλλειψη του σεξ και της συντροφικότητας σε καθημερινό επίπεδο, κάνουν τη σχέση να φθίνει, καθώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη οικειότητα και οι κοινές στιγμές που ενώνουν το ζευγάρι.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Θέμης εξηγεί πώς θα δημιουργήσεις ερωτική οικειότητα με μια γυναίκα.

 

#6. Εντάσεις

Αυτός ο συνδυασμός έλλειψης επικοινωνίας, συντροφικότητας και σεξ φέρνει εντάσεις.

Θα βρεις τον εαυτό σου να κάνει υποθέσεις και να δημιουργεί σενάρια που ακόμη και αν ξέρεις ότι δεν είναι αληθή, θα σου δημιουργούν εκνευρισμό που με τη σειρά του θα φέρνει τσακωμούς.

Παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια δεν είναι πάντα ανυπέρβλητα και υπάρχουν περιπτώσεις που σχέσεις εξ αποστάσεως μπορούν να λειτουργήσουν.

Δες το video του Χρήστου για τις σχέσεις εξ αποστάσεως

Οι Παράγοντες που Επηρρεάζουν τις Σχέσεις εξ Αποστάσεως

#1. Πόσο Μεγάλη Είναι η Απόσταση;

Το πόσα χιλιόμετρα σας χωρίζουν παίζει σημαντικό ρόλο, για την εξέλιξη της σχέσης.

Δεν είναι το ίδιο να βρίσκεστε σε δύο πόλεις που απέχουν 100χλμ, με το να βρίσκεστε για παράδειγμα σε διαφορετικά κράτη ή να σας χωρίζει θάλασσα.

Στην πρώτη περίπτωση είναι σχετικά απλό να οδηγήσεις μέχρι την πόλη της ή εκείνη μέχρι τη δική σου.

Στη δεύτερη περίπτωση όμως πρέπει να προγραμματίσετε ένα ολόκληρο ταξίδι, εισιτήρια πλοίων, αεροπλάνων κλπ, κάτι που σημαίνει πιθανότατα ότι θα συναντιέστε ανά όχι και τόσο τακτικά διαστήματα.

#2. Για Πόσο Καιρό θα Είστε Μακριά;

Σημαντικό ρόλο στο αν θα δουλέψει η εξ αποστάσεως σχέση είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να είστε μακριά.

Προφανώς, αν ο ένας από τους δύο πρέπει να φύγει για μικρό χρονικό διάστημα και γνωρίζει ότι θα επιστρέψει, δεν θα είναι και τόσο δύσκολα τα πράγματα.

Όμως ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χώρια, θα χρειαστεί πολύ κόπο, για να τα καταφέρετε.

#3. Πόσο Είστε Διατεθειμένοι να Επενδύσετε Στη Σχέση;

Κάθε άνθρωπος βλέπει διαφορετικά τις σχέσεις του και είναι διατεθειμένος να επενδύσει σε διαφορετικό βαθμό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την ιδιάζουσα περίπτωση μιας σχέσης από απόσταση.

Μια γυναίκα, για παράδειγμα, που δεν έχει τη διάθεση να επικοινωνείτε τακτικά και χάνεται ή δεν απαντάει στα μηνύματα σου, είναι προφανές ότι δεν έχει την όρεξη να επενδύσει στην σχέση.

Μπορεί σε μια σχέση η γυναίκα να θέλει να μιλάτε συνεχώς. Τσέκαρε το επεισόδιο του podcast μας Apla+Andrika, για να μάθεις τι να κάνεις σε αυτή τη περίπτωση.

 

#4. Μπορείτε να Συναντιέστε Τακτικά;

Η απόσταση σημαίνει ταξίδια, που κάποιες φορές μπορεί να είναι μεγάλα και να έχουν υψηλό κόστος.

Μπορείτε να αντέξετε το οικονομικό κόστος των ταξιδιών;

Δεν είναι καθόλου εύκολο να διαθέτεις ένα μεγάλο ποσό για να ταξιδεύεις για παράδειγμα στο εξωτερικό μια ή περισσότερες φορές το μήνα και φυσικά εδώ προκύπτει και το ζήτημα των προτεραιοτήτων και του ελεύθερου χρόνου.

Αν δουλεύετε και οι δύο σε καθημερινή βάση και δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος ή συναντιέστε εις βάρος της ξεκούρασης σας, είναι σίγουρο ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά.

Όπως αντιλαμβάνεσαι όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Κάθε περίπτωση διαφέρει, γι’ αυτό πρέπει να ζυγίσεις την κατάσταση και να πάρεις τις ανάλογες αποφάσεις, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν.

 

Μπορεί να Λειτουργήσει οι Σχέσεις εξ Αποστάσεως Τελικά;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, είναι τελικά “ναι, υπό προϋποθέσεις”.

Οι προϋποθέσεις αυτές έχουν να κάνουν τόσο με τα πρακτικά ζητήματα που αναλύσαμε παραπάνω, όσο και με τα προσωπικά όρια και τις αντοχές σου.

Αν πιστεύεις ότι μπορείς να αντέξεις και ότι αξίζει να μπεις σε μια τέτοια ψυχοφθόρα κατάσταση, δοκίμασε το.

Αν όμως νομίζεις ότι δεν αξίζει και ότι δεν μπορείς να το αντέξεις, τότε καλύτερα να προχωρήσεις, ακόμη και αν στην αρχή σου φανεί δύσκολο.

Ας μην ξεχνάς ότι μια σχέση έχει νόημα αν σε γεμίζει και σε ικανοποιεί συναισθηματικά.

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις μια σχέση που θα σε κουράσει και θα σε ταλαιπωρήσει.

Οι σχέσεις εξ αποστάσεως δεν είναι από την αρχή καταδικασμένες. Πρέπει όμως να τις καταδικάσεις εάν δεν κάνουν αυτό που κάθε σχέση είναι προορισμένη να κάνει. Εάν δηλαδή αντί να εξελίσσεσαι μέσα από την σχέση μένεις στάσιμος.

 

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ EBOOK ΤΟΥ MEN OF STYLE!
Ένα μοναδικό EBOOK 102 σελίδων με tips για να βελτιωθείς και να δεις αποτελέσματα άμεσα! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα και θα γίνει δικό σου άμεσα!
ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ!
Ένας συνεργάτης του Men Of Style θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σου για να δει αν είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και να συζητήσετε για τυχόν απορίες.
cover
close-link