Μπουνιά και Κατεδάφιση! Οι πιο Δυνατοί Πυγμάχοι που Πέρασαν από τα Ρινγκ

Δεν είναι όλοι οι για ομαδικά αθλήματα. Άντρες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πυγμαχία και διέπρεψαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θέλοντας να φτιάξουμε έναν κατάλογο με τους πιο δυνατούς πυγμάχους που πέρασαν από τα ρινγκ, θα έπρεπε να λάβουμε υπ’ όψιν στοιχεία όπως η κατηγορία βάρους των αθλητών, ο αριθμός των νοκ άουτ, οι δηλώσεις των αντιπάλων και βέβαια η υποκειμενική άποψη που πάντα είναι ένας παράγοντας.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι πυγμάχοι υπήρξαν οι πιο δυνατοί!

#1. Mike TysonΔεν είναι όλοι οι για ομαδικά αθλήματα. Άντρες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πυγμαχία και διέπρεψαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Tyson συνδύαζε δύναμη και ταχύτητα. Πολλές φορές κατάφερνε χτυπήματα στους αντιπάλους του πριν καν το καταλάβουν, μη μπορώντας έτσι να αμυνθούν. Είναι γνωστή η νίκη του Tyson απέναντι στον Marvis Frazier μέσα σε 30”.

Ο Tyson φόβιζε τους αντιπάλους του και τους έβγαζε εκτός αγώνα, χωρίς καν να τους ακουμπήσει. Όταν το 1988 κέρδισε τον Spinks οι δημοσιογράφοι της εποχής είχαν εντυπωσιαστεί από τον φόβο που ενέπνεε ο Tyson.

Το κομμάτι του φλερτ εμπεριέχει επίσης ένα είδος φόβου, που δεν είναι άλλος από τον φόβο της απόρριψης. Τσέκαρε το σχετικό βίντεο του Χρήστου.

#2. Sonny ListonΔεν είναι όλοι οι για ομαδικά αθλήματα. Άντρες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πυγμαχία και διέπρεψαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Sonny Liston είναι από τους πιο υποτιμημένους πυγμάχους και ο λόγος για αυτό είναι οι ήττες του από τον Μοχάμετ Άλι.

Ο Liston ήταν σε καλή φόρμα αρκετό καιρό πριν του δοθεί η ευκαιρία να παλέψει για τον τίτλο. Μερικοί πυγμάχοι που είχε κερδίσει ο Liston ήταν ο Cleveland Williams και ο Zora Folley. Μάλιστα, η νίκη του εναντίον στον Folley με νοκ άουτ στον 3ο γύρο ήταν ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες πυγμαχίας και μια απίστευτη επίδειξη δύναμης από πλευράς του Liston.

#3. George ForemanΔεν είναι όλοι οι για ομαδικά αθλήματα. Άντρες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πυγμαχία και διέπρεψαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Big George δεν είχε την γροθιά που είχαν άλλοι πυγμάχοι όπως ο Tyson, ο Liston και ο Louis, αλλά υπήρξε μια περίοδος που ήταν ασταμάτητος και έκανε μεγάλες, εμφατικές νίκες. Η γροθιά του στον σάκο ήταν σαν κανονιά.

Η μεγάλη του νίκη με αντίπαλο τον Joe Frazier ήταν μια από τις μεγαλύτερες του νίκες, με μια πολύ δυνατή γροθιά από την οποία ο Frazier δεν μπόρεσε να συνέλθει και βγήκε νοκ άουτ.

#4. Rocky MarcianoΔεν είναι όλοι οι για ομαδικά αθλήματα. Άντρες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πυγμαχία και διέπρεψαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Marciano με 43 νοκ άουτ σε 49 συνεχόμενους αγώνες, αν και δεν ήταν στην κατηγορία βαρέων βαρών, είχε τρομερή γροθιά.

Ο νίκη του στον αγώνα με τον Joe Walcott με μόλις μια γροθιά ήταν από τις μεγαλύτερες στιγμές του Marciano και δείγμα της τεράστιας δύναμης του.

#5. Earnie ShaversΔεν είναι όλοι οι για ομαδικά αθλήματα. Άντρες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πυγμαχία και διέπρεψαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Shavers υπήρξε φοβερός αθλητής, αλλά έτυχε σε μια εποχή στην οποία μεσουρανούσαν ο Muhammad Ali και ο Larry Holmes . Ο Shavers ήταν πολύ δυνατός και επικίνδυνος στους πρώτους γύρους με γροθιές που κατεδάφιζαν τους αντιπάλους πολύ γρήγορα.

#6. Joe FrazierΔεν είναι όλοι οι για ομαδικά αθλήματα. Άντρες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πυγμαχία και διέπρεψαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Frazier είχε σίγουρα το πιο δυνατό αριστερό χέρι που πέρασε ποτέ από την κατηγορία βαρέων βαρών. Με την αριστερή του γροθιά είχαν βγει νοκ άουτ πυγμάχοι όπως ο Bob Foster, αλλά και ο Muhammad Ali.

Όπως είχε γράψει ο συγγραφέας Robert Lipsyte “ Ο Frazier κάνει πάντα το ίδιο πράγμα, το οποίο είναι υπέροχο να παρακολουθείς και είναι πάντα αποτελεσματικό. Δέχεται τα καλύτερα χτυπήματα των αντιπάλων του χαμογελώντας και λυγίζοντας σε αυτά που τον πονούσαν πραγματικά και μόλις ο αντίπαλος έμενε από ενέργεια, ο Frazier πλησιάζει και τον ρίχνει στο έδαφος”.

Αντιλαμβάνεσαι ότι η συμπεριφορά του Joe εξόργιζε τους αντιπάλους του. Τσέκαρε το επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika, σχετικά με το τι μας τη σπάει εμάς στο φλερτ.

#7. Bob FosterΔεν είναι όλοι οι για ομαδικά αθλήματα. Άντρες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πυγμαχία και διέπρεψαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Foster είχε πολύ δυνατή γροθιά στην κατηγορία ελαφρών βαρών. Ο Foster ήταν ψηλός και είχε καταπληκτική τεχνική, αλλά δεν ήταν επιτυχημένος στις προσπάθειες του να αντιμετωπίσει αθλητές βαρέων βαρών.

Στην κατηγορία του όμως ήταν φαινόμενο. Πυγμάχοι όπως ο Dick Tiger και ο Mike Quarry βγήκαν νοκ άουτ με ένα μόνο χτύπημα, σε δύο από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες στην ιστορία του αθλήματος.

#8. Joe LouisΔεν είναι όλοι οι για ομαδικά αθλήματα. Άντρες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πυγμαχία και διέπρεψαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Louis θεωρείται ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, πρωταθλητής βαρεών βαρών. Κατέκτησε και υπερασπίστηκε τον τίτλο του περισσότερες φορές από κάθε άλλον.

Ήταν πιο μικρόσωμος από τους άλλους αθλητές της γενιάς του. Ένας από τους πιο γνωστούς του αγώνες ήταν αυτός με τον Max Shmeling σε ένα ματς που χαρακτηρίστηκε τότε ως “Ο Αγώνας του Αιώνα”.

#9. Ron LyleΔεν είναι όλοι οι για ομαδικά αθλήματα. Άντρες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πυγμαχία και διέπρεψαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Lyle υπήρξε η επιτομή των δυνατών πυγμάχων. Στην μεγάλη καριέρα του βρέθηκαν μπροστά του πυγμάχοι όπως ο Ali και ο Foreman, τους οποίος αντιμετώπισε στα ίσα. Με τον Ali έφτασε έως τον 11ο γύρο, ενώ ο αγώνας του με τον Foreman έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο συναρπαστικού όλων των εποχών.

#10. Wladimir KlitschkoΔεν είναι όλοι οι για ομαδικά αθλήματα. Άντρες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πυγμαχία και διέπρεψαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Klitschko δεν θα μπορούσε να λείπει από έναν τέτοιο κατάλογοι. Τα κροσέ του είναι γνωστά και έχουν σταματήσει πολλούς αντιπάλους. Με 53 νοκ άουτ από 63 νίκες και 3 ήττες ο Kitschko αξίζει την θέση του ανάμεσα στους πιο δυνατούς πυγμάχους.

#11. Lennox LewisΔεν είναι όλοι οι για ομαδικά αθλήματα. Άντρες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πυγμαχία και διέπρεψαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Lennox Lewis έκλεισε την καριέρα του ως αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών, μια τιμή που λίγοι πυγμάχοι έχουν επιτύχει. Ο ογκώδης και ψηλός Lennox είχε πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του και τα παντοδύναμα χτυπήματα του με το απίστευτο δεξί του χέρι, αλλά και η ακρίβεια του, τον έφεραν στην κορυφή της κατηγορίας του, την οποία μονοπώλησε για μια δεκαετία από το 1993 έως το 2013.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Ρίξε μια γροθιά στον πεσιμισμό που σε καταβάλλει και βελτιώσου. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.