Μυστικά για να Διατηρήσεις Μαλακό το Μούσι σου

Το μούσι αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αρεσνικά χαρακτηριστικά μας. Σίγουρα όμως απαιτεί και την ανάλογη περιποίηση.

Το Μούσι Σου Πρέπει Να Είναι Μαλακό !

Όποιος έχει μούσι σίγουρα έχει βιώσει καταστάσεις κατά τις οποίες έχει δεχθεί παράπονα από γυναίκες ότι το μούσι τις πονάει στο φιλί. Εκτός αυτού, τα γένια μπορεί να σου δημιουργήσουν ερεθισμούς ή φαγούρα, αν δεν είναι αρκετά μαλακά.

Αν έχεις ήδη μούσι ή αν σκέφτεσαι να αφήσεις πρέπει να ξέρεις μερικά βασικά πράγματα για να το διατηρήσεις μαλακό.

Η διαφορά θα φανεί αμέσως, με λιγότερους ερεθισμούς και ευκολότερο τριμάρισμα.

Για ποιον λόγο όμως το μούσι σου δεν είναι μαλακό;

 Προτού αναζητήσεις την λύση, πρέπει να βρεις τους λόγους για τους οποίους τα γένια σου είναι σκληρά. Τα γένια από την φύση τους τείνουν να είναι πιο σκουρόχρωμα, πιο τραχιά και πιο σγουρά σε σχέση με τις τρίχες του κεφαλιού.

#1. Έλλειψη Υγρασίας

μούσι και περιποίηση

 Ένα ξηρό μούσι δεν μπορεί να είναι μαλακό. Όταν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία, το μούσι θα είναι ξηρό, σκληρό και θα καταστρέφεται εύκολα.

 Το δέρμα παράγει από μόνο του φυσικά έλαια για να ενυδατώνει το πρόσωπο, όμως οι συνθήκες του περιβάλλοντος και το συχνό πλύσιμο με ακατάλληλα προϊόντα μπορεί να τα απομακρύνει.

 Αν δεν αλλάξεις προϊόντα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ένα σκληρό μούσι.

#2. Χαμηλές Θερμοκρασίες

 Οι άντρες που ζουν σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες, γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες του κρύου στο μούσι και στην επιδερμίδα.

 Τα σημεία του σώματος που είναι εκτεθειμένα στο κρύο είναι το πρόσωπο και το μούσι. Το κρύο κάνει τη γενειάδα ξηρή και τραχιά.

#3. Το Μούσι Σου Πάσχει Από Αφυδάτωση

 Πολλοί θεωρούν ότι αφυδάτωση και ξηρότητα είναι το ίδιο, όμως αυτό δεν ισχύει. Η ξηρότητα, όπως είδαμε, προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες.

 Η αφυδάτωση είναι κάτι που έχει εσωτερικές αιτίες και είναι υπό τον έλεγχο σου και συμβαίνει όταν το σώμα σου χάνει περισσότερα υγρά από όσα προσλαμβάνει.

 Πίνοντας λοιπόν επαρκείς ποσότητες νερού, κάνει καλό όχι μόνο στην υγεία σου γενικότερα, αλλά και στο μούσι σου.

#4. Το Σκληρό Νερό Κατατστρέφει Το Μούσι Σου

 Το νερό περιέχει διάφορες ενώσεις που μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες για το μούσι σου.

 Αν η περιοχή που μένεις έχει νερό με μεγάλη σκληρότητα, δηλαδή περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο και άλλα μέταλλα ή άλατα, όταν πλένεις το πρόσωπο σου με αυτό, το μούσι σου θα γίνεται σκληρό και τραχύ.

 Επίσης, το σκληρό νερό ουδετεροποιεί τα συστατικά του σαπουνιού, με αποτέλεσμα να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

 #4. Η Λύση Για Το Μούσι Σου Είναι Η Τακτική Φροντίδα

πως να φροντίσεις το μούσι σου

 Αν λοιπόν θέλεις η γενειάδα σου να είναι μαλακή, πρέπει να τη φροντίζεις κατάλληλα σε τακτική βάση.

 Ξεκίνησε επενδύοντας σε μια καλή μαλακή βούρτσα για μούσια (ή εναλλακτικά μια μαλακή οδοντόβουρτσα) με την οποία θα απολεπίζεις την επιδερμίδα κάτω από το μούσι, κατά την διάρκεια του ντους. Με την χρήση της βούρτσας θα απομακρύνεται και το επιπλέον λάδι που μαζεύεται στο μούσι.

Η καθαρή γενειάδα είναι μαλακή γενειάδα. Απόφυγε την χρήση σαμπουάν μαλλιών. Αντιθέτως, προτίμησε σαπούνι ειδικά σχεδιασμένο για γένια.

 Ένας καλός λόγος για να προτιμήσεις ειδικό προϊόν για το μούσι σου είναι ότι με αυτό το σαμπουάν, προετοιμάζεται το δέρμα σου για την εφαρμογή προϊόντος ενυδάτωσης.

 Εκτός αυτού, το δέρμα στο πρόσωπο είναι πιο ευαίσθητο και αυτό είναι κάτι που λαμβάνεται υπ’ όψιν κατά τον σχεδιασμό των ειδικών σαμπουάν.

Ξέρεις πού αλλού είναι απαραίτητη η τακτική φροντίδα; Αν δεν έχεις πάει, σίγουρα θα πας. Δεν τη γλυτώνεις. Τσέκαρε το παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με τη θητεία και τις σχέσεις.

 Η σωστή χρήση του σημαίνει ότι θα καθαρίζεις τόσο τις άκρες, όσο και τις ρίζες. Το ιδανικό είναι να κάνεις ένα ελαφρύ μασάζ, το οποίο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, κάνει το μούσι μαλακό και επιταχύνει την ανάπτυξη του.

 Πολύ βασικό είναι επίσης να πλύνεις καλά το μούσι, ώστε να απομακρυνθεί όλο το σαπούνι, γιατί αν μείνει σε αυτό, δεν θα έχεις το απαιτούμενο αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια, θα έχεις το ακριβώς αντίθετο.

 Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να στεγνώσεις τη γενειάδα σου. Ο καλύτερος τρόπος για το επιτύχεις αυτό είναι με μια πετσέτα, κάνοντας μαλακές κινήσεις.

 Οι περισσότεροι άντρες δεν δίνουν σημασία σε αυτό και βγαίνουν έξω χωρίς να έχουν στεγνώσει το μούσι, κάτι που, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κρύες συνθήκες, θα κάνει τη γενειάδα σκληρή.

 Αν τώρα αναρωτιέσαι πόσες φορές την εβδομάδα χρειάζεται να ασχολείσαι εντατικά με το μούσι σου, θα λέγαμε ότι 3 έως 5 φορές είναι αρκετές, για να διατηρείται καθαρό και μαλακό.

 Τσέκαρε στο βίντεο που ακολουθεί τις προτάσεις μας για 5 προϊόντα για απίστευτο ξύρισμα και φροντίδα.

#6. Η Διατροφή Παίζει Ρόλο

 Μια ακόμη συμβουλή που θα σε βοηθήσει να κάνεις τα γένια σου μαλακά και να το αναπτύξεις είναι να προσέχεις την διατροφή σου. Η ανάπτυξη της τρίχας απαιτεί βιοτίνη, την οποία μπορείς να βρεις σε τροφές όπως τα αυγά, το αβοκάντο και ο σολωμός.

 Επίσης, τα ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία θα βρεις σε λιπαρά ψάρια και ξηρούς καρπούς, παίζουν ρόλο στη μαλακή γενειάδα, όπως και η βιταμίνη Α, την οποία θα βρεις στις γλυκοπατάτες και στα καρότα. Η βιταμίνη Α συμβάλλει στο να δείχνει λαμπερό το μούσι σου.

 Βέβαια, όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι σημαντικό να πίνεις αρκετό νερό, ώστε να είσαι ενυδατωμένος.

#7. Χρησιμοποίησε Ειδικό Λάδι Για Να Μαλακώσεις Το ΜούσιΤο μούσι αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αρεσνικά χαρακτηριστικά μας. Σίγουρα όμως απαιτεί και την ανάλογη περιποίηση.

 Εκτός από τον καθαρισμό και την σωστή διατροφή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ειδικά προϊόντα-λάδια για μούσι 2-3 φορές την μέρα. Παράλληλα με την εφαρμογή του λαδιού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια βούρτσα για να δώσεις σχήμα στο μούσι, ώστε οι τρίχες να πηγαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση.

 Το λάδι είναι ιδανικό για την ενυδάτωση και εκτός αυτού μυρίζει πολύ ωραία. Πρόσεξε όμως, γιατί αν το λάδι περιέχει άρωμα, ίσως ερεθίσει την επιδερμίδα σου.

Πριν φύγεις, ρίξε μια ματιά εδώ. Η επίσκεψή μας στο πιο in barber shop της Αθήνας!

 Αν τώρα θέλεις να τριμάρεις ή να ξυρίσεις το μούσι σου θα πρέπει και πάλι να είναι μαλακό. Προτού ξεκινήσεις το ξύρισμα ή το τριμάρισμα, καθάρισε καλά το μούσι με ζεστό νερό για 5′, ώστε να μαλακώσει αρκετά και το πρόσωπο σου να απορροφήσει αρκετό νερό.

 Θέλεις να μάθεις περισσότερα πράγματα για την περιποίηση του εαυτού σου και το στυλ; Κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.