Το να Κάνεις Σεξ Υποτίθεται Πως θα ήταν Εύκολο…

σεξ

Σοβαρά τώρα, τι χρειάζεται για να κάνεις σεξ;

Τις τελευταίες ημέρες ξεκουράζομαι (άσχετο). Στην εβδομάδα που απέμεινε μέχρι να ξεκινήσουν και πάλι τα όργανα της Εταιρείας, αποφάσισα να κάτσω σπίτι με την πάρτη μου, τα βιβλία μου, τον διαλογισμό και καλό ύπνο.

Ήθελα να πέφτω λίγο πιο συχνά πάνω στον εαυτό μου καθώς περιπλανιέται μέσα στους τοίχους του σπιτιού. Και να τον περιγελάσω καθώς προβληματίζεται για το αν αξίζει να ξεκινήσει το Walking Dead.

Σου έχει τύχει ποτέ να τσακώνεσαι με τον εαυτό σου και μετά να γελάς μαζί του;

Όμως έτυχε να βγω δύο φορές όλες και όλες με κάτι φίλους που είχα να δω μήνες.

Και οι δύο σούπερ άτομα, έξυπνοι, με τους κύκλους τους, την ζωή τους και τα όνειρα τους. Και φυσικά μετά από λίγη ώρα, και οι δύο μου έθεσαν το γνωστό ερώτημα:

-Ρε φίλε, τι τρέχει με τις γυναίκες;

-Τι έγινε μωρέ πάλι;

Και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα πανηγύρι ιστοριών, αλλόκοτων εξελίξεων και φυσικά με πολλές δόσεις από κράξιμο.

Ρε δεν πάνε καλά… Σου λέω το έχουν χάσει..

Γιατί όλοι οι υπόλοιποι το έχουμε βρει και ατενίζουμε οπτασίες γαλήνης;

Η συζήτηση ξεκίνησε ομαλά, όπως πάντα, όμως μετά από λίγο το έχασα στην μετάφραση.

Να σου πω την αλήθεια μπερδεύτηκα. Οι απόψεις που άκουγα δεν ήταν τίποτα αηδίες που ακούς από ανθρώπους που απλά δεν γουστάρουν τις γυναίκες αλλά ήταν κάπως διφορούμενες.

Να στο πω χοντρά δεν έβγαλα άκρη. Ή τουλάχιστον την άκρη που θα ήθελα.

Συνήθως όταν γνωστοί με ρωτούν την γνώμη μου, δεν παίρνω θέση. Κρύβομαι πίσω από την ατάκα « η κοινωνία φταίει » και όλοι κουνούν συγκαταβατικά το κεφάλι λες και κατάλαβαν τι εννοούσα.

Όμως με βολεύει. Δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις ούτε να στήσεις από την αρχή την αλφάβητο.

Όμως όταν ακούω κάποια μια άποψη την βάζω στο τσουβάλι του μυαλού. Την παίρνω σπίτι και την επεξεργάζομαι. Κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου στον εαυτό μου προσπαθώντας να υποστηρίξω το αντίθετο.

Ξέρεις, οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως είναι λίγο τραγικό να βλέπεις ανθρώπους που πραγματικά έχουν επίπεδο να μην κάνουν σεξ ή να μην έχουν την σεξουαλική ζωή που θα ήθελαν.

Στο αντίποδα, έρχεται και μου κάθεται ο διάολος στον ώμο και το γυρνάω αλλιώς.

Ο καθένας στην τελική παίρνει ότι του αξίζει, δηλώνω, και μετά χάνομαι ξανά στις σκέψεις μου με την ανακούφιση πως έλυσα κάποιο μυστήριο του σύμπαντος.

Τελικά τι παίζει με το σεξ; Φταίνε οι άνδρες, οι γυναίκες ή μήπως η κοινωνία;

Σοβαρά Τώρα… Τι Χρειάζεται Για Να Κάνεις Σεξ;

σεξ

Εντάξει, ξέρω τι σκέφτηκες. Γυαλί, μαλλί και παντελόνι Lee. Και αν στο παντελόνι βάλεις και ένα μάτσο από 500ευρα, η θάλασσα γίνεται γιαούρτι και εσύ τρως με πλαστικό κουτάλι (η χρυσό ανάλογα την τσέπη).

Και να σου πω την πάσα αλήθεια πιστεύω πως όλοι έχουμε βάλει το χέρι μας για να γίνει το σεξ κάτι που ψιθυρίζεται στα κρυφά. Αντί να ικανοποιείται όπως

και κάθε άλλη βιολογική ανάγκη όπως η πείνα ή η δίψα.Το ένα στρατόπεδο γκρινιάζει πως οι μεν είναι ζώα και θέλουν μόνο σεξ. Το άλλο μουρμουράει σε φάση καφενείου πως οι γυναίκες δεν ξέρουν τι θέλουν.

(Ή πως αυτό που θέλουν δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα)

Άντε μετά να πάρεις θέση στην μέση της καταιγίδας. Άντε μετά να αποφύγεις τις βολές όπως ο Νιο στο Matrix (στο πρώτο ήταν top – μετά κατάντησε κλισέ).

Τώρα, αν κάτσω να γράψω την κοινωνικό-οικονομική κατάσταση και δομή που οδήγησε το σεξ να είναι δώρο από μια έμπνευση της στιγμής και της τύχης, το άρθρο θα βγει πάλι σεντόνι και δεν θέλω.

(Και πάλι γαϊδούρι θα βγει όπως το βλέπω αλλά θέλω να το κρατήσω στο χαλαρό λόγω διακοπών)

Ξέρεις πιστεύω πως απλά χρειάζεται να βρεις μια γυναίκα που της αρέσεις και σου αρέσει και να της δείξεις τις προθέσεις σου.

Στην συνέχεια, και αφού έχεις εξελίξει τα φίλτρα σου μέσω εμπειρίας, να δεις αν τα βρίσκεται ή αν έχεις πέσει πάλι σε κάποιο ψυχάκι που ετοιμάζεται να στήσει Ιερά Εξέταση στον ψυχισμό σου.

Όλα έχουν να κάνουν και το πώς διεκδικείς αυτό που θέλεις, πως μαθαίνεις από την εμπειρία και ποια είναι τα όρια που θέτεις σε σχέση με αυτά που ανέχεσαι.

Και θεωρώ πως αυτή η νοοτροπία δεν ισχύει μόνο με το σεξ αλλά με όλους τους τομείς της ζωής.

Σεξ, Κοινωνία Και Άλλα Περίεργα

Για κάποιο ρημάδι λόγο μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία (τώρα ρίχνω το άσσο της κοινωνίας) όπου το να κάνεις λάθη σημαίνει πως είσαι βραδύπους και πως δεν θα φτάσεις ποτέ στην κορυφή του δέντρου.

Απλά αυτό που με χαλάει είναι το τεράστιο σακί της γενίκευσης που βάζουμε σε όλα. Αν κάποιος άνδρας σου δείξει πως θέλει μόνο σεξ σημαίνει πως αυτό θέλουν όλοι.

Αν κάποια γυναίκα βγει κουκουρούκου τότε όλες είναι στα ψυχοφάρμακα.

Όμως χρειάζεται λίγο να αποδεχτούμε κάποιες αλήθειες και αυτές είναι της Φύσης.

Ως άνδρες η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να δώσουμε γονίδιο.

Όταν βλέπουμε ένα θηλυκό δεν θα κάτσουμε να προβληματιστούμε αν γνωρίζει τις βαθύτερες έννοιες του Ο γέρος και η θάλασσα και τι ήθελε να πει ο Χεμινγουέι με το κωλόψαρο.

Είναι στην φύση μας να κυνηγάμε και να δίνουμε γονίδιο (το δεύτερο είναι η ευγενική έννοια του σεξ).

Από την άλλη, οι γυναίκες την βλέπουν λίγο διαφορετικά. Εξετάζουν ένα σύνολο χαρακτηριστικών όπως εξωτερική εμφάνιση, στάτους, αυτοπεποίθηση και βάλε ότι άλλο θες μέχρι να γίνει απ’ όλα.

Όμως δεν εξετάζουν όλες και όλοι με τα ίδια κριτήρια. Δεν μπορούμε να βγάλουμε από την εξίσωση τις ψυχολογικές ανάγκες που έχει ο καθένας και που στήθηκαν από το πώς μεγάλωσε.

Σε αυτό το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika, συζητάμε για το τι κοιτάζει μια γυναίκα στο σεξ. Και τι ένας άνδρας.

Ναι, οι γυναίκες εκ φύσεων ψάχνουν κάτι πιο σταθερό και οι άνδρες γουστάρουν να διαδώσουν με ντουντούκα γονίδιο.

Όμως υπάρχουν και γυναίκες που θα ήθελαν κυρίως να κάνουν σεξ γιατί έχουν να εξασκήσουν το άθλημα μήνες και υπάρχουν άνδρες που αν βρουν κάτι ποιοτικό να κάτσουν σε αυτό.

Τώρα, πόσοι είναι από την κάθε κατηγορία θα το αφήσω για άλλη φορά.

Δυστυχώς, έχεις μια κοινωνία που έμαθε τις γυναίκες πως κάθε φορά που κάνουν σεξ χάνουν αξία και για να μπορέσουν να ισορροπήσουν την ζυγαριά θέλουν διαφόρων ειδών από πόρους.

Αυτοί μπορεί να είναι συναισθηματικοί, οικονομικοί, βιολογικοί, δέσμευσης και τέλος πάντων ο καθένας αναζητά αυτά που του έμαθαν και του έλειψε για να λέμε και αλήθειες.

Από την άλλη, βάζεις στο κατηγορητήριο τους άνδρες όταν εκφράζουν τις ανάγκες τους ανοιχτά. Το παίζεις τρελή του χωριού και διατυμπανίζεις πως λένε ψέματα και δεν έχουν αυτοπεποίθηση.

Ε, δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Ή θα έχεις το αρσενικό που κυνηγάει και διεκδικεί και η τεστοστερόνη είναι ταβάνι ή θα έχεις τον μπούλη που σου κάνει χατίρια, γράφει ποιήματα και δίνει χορηγίες (δεν έχω κάτι με τους ποιητές).

Από την άλλη, δεν γίνεται να έχεις το θηλυκό να σου φτιάχνει παστίτσιο όπως η μαμά και να είναι στημένη στην κουζίνα με γόβα στιλέτο, ζαρτιέρα και λάγνο βλέμμα όπως πορνοστάρ.

Δεν κάνουν όλοι για όλα και αυτό μας χτυπάει τον εγωισμό και μπερδεύουμε τα μπούτια μας.

Έτσι και αλλιώς ένας ολόκληρος Πολιτισμός στήθηκε από αμαρτίες και εμμονές. Ή όπως καλά το έθεσε το Φρόυντ, για να στήσεις μια κοινωνία πρέπει να βγάλεις νευρώσεις όπως κακό σπυρί στον κώλο (δεν το είπε ακριβώς έτσι).

Διότι περί αυτού πρόκειται.

Καπίεση Φυσικών Ενστίκτων

σεξ

Αν της δείξεις πως την θέλεις μόνο για το σεξ τότε είσαι ο κακός άνδρας που την βλέπει ως σεξουαλικό αντικείμενο και δεν την σέβεται.

Αν σου δείξει πως θα κάνει σεξ μόνο αν της πλασάρεις στο πιάτο την μαγική λέξη που λέγεται σχέση, τότε είναι άλλη μια βλαμμένη που έτυχε να πέσεις πάνω της.

Στο παρασκήνιο έχεις μια κοινωνία που σε προγραμμάτισε με στερεότυπα και έβαλε μπροστά την λέξη πρέπει. Στον κοινό παρανομαστή έχεις την κριτική.

  • Ποτέ δεν θα είμαστε αρκετοί.
  • Μάθαμε συνεχώς να είμαστε σε αντίδραση και να κυνηγάμε το επόμενο iphone.
  • Δεν αντέχουμε να κάνουμε λάθη επειδή κάποιοι μας έμαθαν πως το να κάνεις λάθος σημαίνει πως εσύ ο ίδιος είσαι ένα λάθος.
  • Έχουμε γίνει εμμονικοί με το να αρέσουμε πρώτα στους άλλους και μετά, κατόπιν αδείας, στον εαυτό μας.
  • Δεν μπορούμε να απολαύσουμε την στιγμή γιατί υπάρχει συνεχώς μια μελλοντική δραστηριότητα που πρέπει να τρέξουμε πίσω της.

Πότε ακριβώς αποφασίσαμε πως η ευτυχία μας κρέμεται από το επόμενο tablet και πως αν βρούμε τον μονόκερο η ζωή μας θα αποκτήσει νόημα δεν γνωρίζω να σου πω.

Τα όνειρα βγαίνουν αληθινά αρκεί να είσαι αρκετά ξύπνιος για να τα κυνηγήσεις. Απλά πέσαμε για ύπνο εύκολα και η νάρκη κράτησε πολύ.

Μπλεχτήκανε με προσδοκίες, απωθημένα, εμμονές και ανασφάλειες περιμένοντας το επόμενο πρόσωπο που θα συναντήσουμε να μας σώσει.

Πως πρέπει να είναι αυτό που μας έλειψε, αυτό που δεν είχαμε όταν οι νύχτες ήταν μοναχικές και πως πρέπει πάση θυσία να τον στήσουμε όπως μας έμαθαν και όχι όπως αποφασίσαμε μόνοι μας.

Μάλλον, φοβόμαστε πως αν αυτό το άτομο μας θέλει μόνο για το σεξ ή δεν μας θέλει μόνο για το σεξ, σημαίνει πως είναι δική μας ευθύνη και πως κάτι φταίει με τα γρανάζια κάποιων σκέψεων που δεν βγήκαν ποτέ στην επιφάνεια. 

Κλείνοντας, έτσι όπως το ξαναβλέπω, το άρθρο δεν είχε να κάνει και τόσο με το σεξ. Όμως ο τίτλος δεν ήταν παραπλανητικός. Μάλλον ήταν πιο εύκολο να βάλουμε το σεξ στην θέση του αποδιοπομπαίου τράγου. Φοβόμαστε να ρισκάρουμε αρκετά και να εκτεθούμε τόσο όσο ώστε να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει με τρόπο που ικανοποιεί τις βαθύτερες ανάγκες μας.Και αυτός ο φόβος έρχεται επειδή πιστεύουμε πως αν δεν είναι αυτό που περιμέναμε, οι ελπίδες μας χάθηκαν όπως τα γράμματα που χαράσσαμε στην άμμο όταν ήμασταν πιτσιρίκια και με το πρώτο κύμα σβήνονταν.

Θέλουμε αυτό που έχουμε ανάγκη, να έρθει σε περιτύλιγμα δώρου από courier. Θέλουμε σχέση χωρίς να ξέρουμε τι σημαίνει και αν πραγματικά την έχουμε ανάγκη.

Θέλουμε σεξ και αφού το κάνουμε τρώμε κόλλημα με κάποια που μας φτύνει και μετά το ρίχνουμε στις μπύρες και τα καντίλια.

Κάπου στην πορεία μας έμαθαν πως το να ξέρεις τι θέλεις δεν είναι σωστό. Πως το να δείχνεις αυτό που θέλεις δεν είναι πρέπον και θα σηκώσει άμυνες που θα πρέπει να απενεργοποιήσεις.

Sorry αλλά δεν θα ψωνίσω.

Το να θέλεις σεξ, σχέση ή ηρεμία σε μια σπηλιά δεν σε κάνει ούτε τρελό ούτε επιφανειακό.

Και αυτοί που σε κριτικάρουν όταν ακούνε αυτό που θέλεις είναι και αυτοί που ζηλεύουν επειδή βρήκες τα κότσια να το κάνεις όταν εκείνοι έμειναν με την σκέψη.

Απλά έχουμε τσακωθεί με την αλήθεια. Δεν την αντέχουμε σε μεγάλες δόσεις γιατί δεν ξέρουμε πώς να την διαχειριστούμε. Και όταν την ακούμε δεν μας λυτρώνει αλλά μας φοβίζει.

Δεν έχει σημασία τι θέλεις. Αρκεί να το έχεις αποδεχτεί. Και τότε αυτό που μένει είναι το διεκδικήσεις τόσο πολύ όσο δήλωσες στον εαυτό σου ότι το θέλεις.

σεξ

Και όποιος γουστάρει. Έτσι και αλλιώς όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται.

Πάω για ύπνο…

Όπως πάντα, περιμένω τα σχόλια σου εδώ.

Να είσαι καλά

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.