Νέος στην Πόλη! Πώς να Κάνεις Νέους Φίλους και να Αποκτήσεις Κοινωνική Ζωή

Κάθε αρχή και δύσκολη, λένε και δεν έχουν άδικο. Όταν είσαι νέος στην πόλη, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις σωστές επιλογές σε φίλους.

Θα έρθουν στιγμές στην ζωή σου που θα βρεθείς σε ένα τελείως καινούριο περιβάλλον όπου δεν θα έχεις κανέναν γνωστό ή φίλο.

Μια κλασσική τέτοια περίπτωση είναι η έναρξη της φοιτητικής ζωής.

Ίσως το να βρεις φίλους και να δημιουργήσεις κοινωνική ζωή από την αρχή σου μοιάζει βουνό, μπορεί να σε φοβίζει η απόρριψη ή να φοβάσαι να κάνεις το πρώτο βήμα αλλά όπως θα διαβάσεις στην συνέχεια, πάντα υπάρχουν τρόποι να τα καταφέρεις.

Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να βρεθείς σε κάποια μικρή επαρχιακή πόλη. Και πάλι μπορείς να κάνεις φίλους, όμως όπως θα δεις στην εκπομπή μας, Apla+Andrika, το φλερτ μπορεί να είναι κάπως πιο δύσκολο.

Φλερτ Σε Μικρές Πόλεις - Apla + Andrika #041

#1. Ο Φόβος Είναι Στο Μυαλό σουΚάθε αρχή και δύσκολη, λένε και δεν έχουν άδικο. Όταν είσαι νέος στην πόλη, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις σωστές επιλογές σε φίλους.

Είσαι σε μια πόλη καινούρια για εσένα και σε καταστάσεις άγνωστες. Είναι λογικό αυτό να σε φοβίζει σε έναν βαθμό, όμως σκέψου ότι αμέτρητοι άνθρωποι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εσένα αυτή τη στιγμή και ψάχνουν να βρουν καινούριους φίλους.

Όπως και στο φλερτ, έτσι και στις φιλίες, μπορεί να δημιουργηθεί μέσα σου ένας φόβος ότι θα απορριφθείς και να σε απασχολεί συνεχώς το τι θα σκέφτονται οι άλλοι για εσένα και αν έκανες καλή εντύπωση.

Όλα αυτά είναι μέσα στο μυαλό σου και δεν μένει παρά να αποδείξεις ότι μπορείς να τα ξεπεράσεις.

Μην ξεχνάς ότι τις περισσότερες φορές οι άλλοι δεν θα προσέξουν καν, κάτι που εσύ θεωρείς ότι έκανες λάθος ή κάτι που είπες και πιστεύεις πως δεν έπρεπε, γιατί απλά είναι απασχολημένοι με το να σκέφτονται οι ίδιοι την δική τους εικόνα και εντύπωση.

Φυσικά, δεν γίνεται όλοι να σε συμπαθήσουν, όπως και εσύ δεν τους συμπαθείς όλους. Όταν λοιπόν βρεθείς σε μια τέτοια κατάσταση προσπάθησε να χαλαρώσεις και να αποβάλλεις τους φόβους.

Ακόμη και ένας καινούριος φίλος είναι ένα βήμα.

#2. Δικτυώσου και ΚυκλοφόρησεΚάθε αρχή και δύσκολη, λένε και δεν έχουν άδικο. Όταν είσαι νέος στην πόλη, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις σωστές επιλογές σε φίλους.

Όταν βρεθείς σε μια κατάσταση στην οποία αναζητείς νέους φίλους, το πιο λογικό είναι να προσπαθήσεις να δικτυωθείς.

Είτε πρόκειται για μετακόμιση λόγω σπουδών, είτε λόγω δουλειάς, κάποια μετάθεσης ή οτιδήποτε, το πρώτο που μπορείς να κάνεις είναι να γνωρίσεις άτομα από το νέο σου περιβάλλον. Μπορεί να μην κάνεις φίλους από την αρχή, αλλά σίγουρα θα αποκτήσεις παρέα και σιγά σιγά θα ανοίγεται η κοινωνική σου ζωή.

Ακόμη, μπορείς να βρεις ομάδες που ασχολούνται με κάποιο χόμπι ή άθλημα. Σίγουρα θα έχουν τακτικές συναντήσεις, στις οποίες μπορείς και εσύ να πάρεις μέρος.

Αν τώρα ξεκινάς την φοιτητική σου ζωή σε μια άλλη πόλη, οι φοιτητές των προηγούμενων ετών πιθανότατα θα κάνουν κάποια εκδήλωση για να καλωσορίσουν τους καινούριους. Εκεί είναι η ευκαιρία σου να κάνεις νέες γνωριμίες και φίλους.

Εκτός από τα παραπάνω, μπορείς να δραστηριοποιηθείς σε κάποια εθελοντική ή καλλιτεχνική ομάδα, να παρακολουθήσεις μαθήματα και βέβαια να κυκλοφορήσεις στα μπαρ και στα κλαμπ της πόλης.

Γενικά, πήγαινε εκεί που πηγαίνουν άνθρωποι που ενδιαφέρεσαι να γνωρίσεις. Ακόμη και αν δεν είσαι τόσο καλός στο επικοινωνιακό κομμάτι, μπορείς να βρεις παρέες με ίδια ενδιαφέροντα σε κάποια κοινότητα στο διαδίκτυο και να τους γνωρίσεις από κοντά στην συνέχεια.

#3. Μην Φοβάσαι να Κάνεις το Πρώτο ΒήμαΚάθε αρχή και δύσκολη, λένε και δεν έχουν άδικο. Όταν είσαι νέος στην πόλη, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις σωστές επιλογές σε φίλους.

Πάντα κάποιος πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα και δεν υπάρχει λόγο να φοβάσαι να είσαι εσύ αυτός, προβάλλοντας έτσι μάλιστα ένα προφίλ κοινωνικού ανθρώπου.

Χαιρέτισε το άτομο που θέλεις να μιλήσεις και δώσε μια ευκαιρία να μοιραστείτε κάποιο κοινό ενδιαφέρον, κάποιο σχόλιο κλπ. Όταν σπάσει ο πάγος, όλα αρχίζουν και γίνονται πιο εύκολα.

#4. Δείξε ότι Είσαι Ανοικτός και ΦιλικόςΚάθε αρχή και δύσκολη, λένε και δεν έχουν άδικο. Όταν είσαι νέος στην πόλη, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις σωστές επιλογές σε φίλους.

Βασικό για να μπορέσεις να βρεις καινούριους φίλους, είναι  να φαίνεσαι φιλικός και προσεγγίσιμος. Οπότε αν στέκεσαι σε μια γωνία, με τα χέρια σταυρωμένα και κοιτάζεις αλλού ή ασχολείσαι με το τηλέφωνο σου είναι λογικό να μην έρθει κάποιος να σου απευθύνει το λόγο.

Η γλώσσα του σώματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, είτε όσον αφορά στο φλερτ, είτε στο να βρεις φίλους.

Επίσης, όταν μιλήσεις με κάποιον για πρώτη φορά, δείξε ότι είσαι ευδιάθετος και ανοικτός, μην κρίνεις τους άλλους και μην κάνεις κακοπροαίρετα σχόλια, καθώς αυτά μπορεί να απωθήσουν τους δυνητικούς σου φίλους.

#5. Βρες Κοινά ΣτοιχείαΚάθε αρχή και δύσκολη, λένε και δεν έχουν άδικο. Όταν είσαι νέος στην πόλη, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις σωστές επιλογές σε φίλους.

Μετά από την πρώτη επαφή προσπάθησε να δημιουργήσεις μια συσχέτιση με τον υποψήφιο φίλο σου. Προσπάθησε να ανοιχτείς, να διηγηθείς μια εμπειρία σου κλπ, ώστε να βρεθούν κοινά στοιχεία.

Άνθρωποι με κοινά στοιχεία, όπως για παράδειγμα κοινά ενδιαφέροντα, μπορεί να “κολλήσουν” πολύ εύκολα και γενικά η όλη διαδικασία γίνεται πιο απλή, τόσο για εσένα, όσο και για τους άλλους.

#6. Να Είσαι ο Εαυτός σουΚάθε αρχή και δύσκολη, λένε και δεν έχουν άδικο. Όταν είσαι νέος στην πόλη, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις σωστές επιλογές σε φίλους.

Μην αλλάξεις τον εαυτό σου προκειμένου να βρεις φίλους.

Αν στην αρχή προβάλλεις κάτι που δεν είσαι, θα δημιουργήσεις μια εσφαλμένη εντύπωση, η οποία αργά ή γρήγορα θα καταρριφθεί και η κατάσταση δεν θα είναι ευχάριστη, καθώς για τους φίλους σου θα μοιάζει σαν να τους εξαπάτησες, κατά κάποιον τρόπο.

Φρόντισε λοιπόν να είσαι ο εαυτός σου και να βρεις ανθρώπους που να είναι κοντά σε αυτό που ψάχνεις και που ταιριάζει σε εσένα.

#7. Μην Ξεχνάς τους Παλιούς ΦίλουςΚάθε αρχή και δύσκολη, λένε και δεν έχουν άδικο. Όταν είσαι νέος στην πόλη, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις σωστές επιλογές σε φίλους.

Είσαι σε μια φάση αναζήτησης και αυτό που σε απασχολεί είναι πώς θα κάνεις νέους φίλους, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς τους φίλους που είχες στην πόλη σου.

Εκτός από τους παλιούς φίλους σου, ίσως έχεις και κάποια σχέση. Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο του Χρήστου, αν σε απασχολεί το τι θα κάνεις με αυτήν τώρα που η απόσταση θα είναι μεγάλη.

Σχέσεις Εξ' Αποστάσεως (Long Distance Relationship)

Συνεχίστε να επικοινωνείτε και προσπαθήστε να βρίσκεστε όσο γίνεται πιο συχνά, ακόμη και αν είστε σε μακρινές πόλεις.

Άλλωστε, ακόμη και αν δεν καταφέρεις σύντομα να βρεις καινούριους φίλους, μπορείς πάντα να δεχθείς επισκέψεις από τους παλιούς στην καινούρια σου πόλη και να κυκλοφορήσετε μαζί, κάτι που θα σε κάνει σίγουρα να αισθανθείς πιο άνετος.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Απόκτησε την κοινωνική και ερωτική ζωή που θέλεις, ξεκινώντας από εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.