Νευρώνες – Γιατί δεν είσαι Καλός στο Φλερτ – Μέρος 2ο

Οι νευρώνες πάντα θα σου στέλνουν μηνύματα να μήν βγείς από την ζώνη άνεσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμμορφωθείς.

Όπως αναφέραμε στο πρώτο μέρος ο εγκέφαλος, ανεξάρτητα από το φλερτ είναι ένα κύκλωμα από δισεκατομμύρια νευρώνες οι οποίοι αποτελούν αρχεία πληροφοριών τα οποία με τις σειρά τους ανάλογα με το είδος και την κατηγορία πληροφοριών ομαδοποιούνται, ευρετηριάζονται, ταξινομούνται και σχηματίζουν μοτίβα αυτοματοποιημένης δράσης. Στο μέρος 2 θα παρουσιάσουμε με απλά και κατανοητά προς όλους λόγια, πώς οι λανθασμένες ερμηνείες των πληροφοριών στο παρελθόν αποτελούν φρένο για το μέλλον.

Πριν συνεχίσεις δες το βίντεο:

Όταν ετοιμάζεσαι να κάνεις το οτιδήποτε, ο εγκέφαλός σου στέλνει σήματα αναζήτησης στο νευρωνικό δίκτυο – σε μονάδες χρόνου που δεν μπορείς να πιστέψεις – για όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, όλα τα απαιτούμενα μοτίβα δράσης αλλά και όλα τα πιθανά αποτελέσματα ανάλογα με τα αποτελέσματα που υπάρχουν αποθηκευμένα στις μνήμες σου (πρόβλεψη).

Όλες οι γνωστές και αυτοματοποιημένες δράσεις και συμπεριφορές τις οποίες ο εγκέφαλος έχει τις πληροφορίες να τις καθοδηγήσει με άνεση και χωρίς πρόβλεψη πόνου (ψυχικού ή σωματικού) σχηματίζουν σε νευρωνικό επίπεδο την ζώνη άνεσης (comfort zone).

Όταν θελήσεις να προσεγγίσεις τη γυναίκα που σου αρέσει, ο εγκέφαλος θα αναζητήσει στους νευρώνες το αντίστοιχο μοτίβο δράσης αλλά και τα αποθηκευμένα αποτελέσματα ώστε να προβλέψει την πιθανότητα πόνου. Σίγουρα αντιλαμβάνεσαι πως ο εγκέφαλος ενός άντρα με 5 προσεγγίσεις σε όλη του τη ζωή δεν θα ανταποκριθεί με την ίδια άνεση όπως ο εγκέφαλος ενός έμπειρου σαγηνευτή που προσεγγίζει γυναίκες συνεχώς. Και αυτό σε ένα βαθμό οφείλεται στο ότι αφενός οι προσεγγίσεις είναι τμήμα της ζώνης άνεσης του αφετέρου στο ότι η πρόβλεψη πόνου είναι μηδενική.

Τι Να Πρσέξεις 

φλερτ προσοχη

Η πιθανότητα πόνου που θα προβλέψει ο εγκέφαλος ενός άπειρου άντρα ΔΕΝ είναι πραγματική. Είναι μια λανθασμένη πληροφορία που οφείλεται σε λάθος ερμηνείες για τις καταστάσεις του παρελθόντος (ερμηνεία της πραγματικότητας).

Η γνώση προέρχεται από την επεξεργασία των σημάτων που λαμβάνει ο κάθε νευρώνας από την φυσική διέγερση των αισθητηρίων οργάνων, επεξεργασία η οποία γίνεται μέσω των γνωστικών λειτουργιών εκ των οποίων ιδιαίτερη σημασία έχει η λειτουργία της αντίληψης.

Κατά την αναγνώριση και ερμηνεία των ερεθισμάτων (αντίληψη) οι λαμβανόμενες πληροφορίες επεξεργάζονται και συσχετίζονται με τις ήδη υπάρχουσες από το παρελθόν. Στο πολύ μακρινό παρελθόν όμως, όταν ήμαστε ακόμα μικρά παιδιά, δεν μπορούσαμε να έχουμε πλήρη αντίληψη του κόσμου που μας περιβάλει και αυτό γιατί δεν είχαμε ακόμα ανεπτυγμένο το απαιτούμενο επίπεδο νόησης για να αναγνωρίσουμε, να κατατάξουμε και να συσχετίσουμε σωστά τις εισερχόμενες πληροφορίες από τα λαμβανόμενα ερεθίσματα.

Απο μικρή ηλικία λοιπόν, λόγω αμυδρής αντίληψης του γύρω κόσμου και μή ολοκληρωμένης νόησης δίνουμε λανθασμένες ερμηνείες στην πραγματικότητα και δημιουργούμε λανθασμένες μνήμες οι οποίες αποτελούν βάσεις πληροφοριών και ”οδηγούς αντίληψης” για το μέλλον.

Λανθασμένες Αντιλήψεις Και Φλερτ

λαθος στο φλερτ

Σίγουρα αντιλαμβάνεσαι τώρα πόσο εύκολα σχηματίζουμε λανθασμένες μνήμες από τα αποτελέσματα π.χ. μιας προσέγγισης στην οποία λανθασμένα ερμηνεύσαμε την ”δυσκολία” της γυναίκας ώς ”απόρριψη”. Και πίστεψέ με, είναι πάρα μα πάρα πολλές οι γυναικείες συμπεριφορές που ερμηνεύεις λανθασμένα, αφενός μεν γιατί αυτό το ”μοτίβο ερμηνείας” και αυτόν τον ”οδηγό αντίληψης” έχεις αποθηκευμένο από το παρελθόν, αφετέρου επειδή δεν έχεις την γνώση για την πραγματική ερμηνεία των γυναικείων συμπεριφορών και του γυναικείου κώδικα υποεπικοινωνίας.

Πανομοιότυπα, είναι πάρα μα πάρα πολλές οι περιπτώσεις, σε όλους τους τομείς της ζωής, που αμφιβάλεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, επειδή αυτό σου απαντούν οι μνήμες σου, ενώ στην πραγματικότητα μπορείς. Το θέμα βέβαια δεν είναι αν μπορείς. Το θέμα είναι αν θέλεις. Εμείς σου εγγυόμαστε ότι μπορείς. Εσύ θέλεις ;

Τί Να Θυμάσαι Για Τον Ανθρώπινο Εγκέφαλο

φλερτ

Μέχρι να δημιουργήσεις τις προσωπικές σου ”ζώνες άνεσης” στην προσέγγιση γυναικών, στο φλέρτ, στην αποπλάνηση και σε κάθε τί καινούργιο στη ζωή σου ο εγκέφαλός σου θα σου στέλνει μηνύματα ότι δεν μπορείς.

Μην κάνεις όμως το λάθος να του δώσεις σημασία. Αυτή είναι μια φυσική του λειτουργία. Να σου στέλνει μυνύματα να μείνεις εκεί που είσαι. Γιατί ; Επειδή δεν ξέρει πώς να λειτουργήσει με σιγουριά. Επειδή δεν βρίσκει ούτε ένα νευρώνα από τον οποίο να μπορεί να αντλήσει πληροφορίες δράσης για τη νέα σου προσπάθεια έξω από την ζώνη άνεσης σου.

Κλείνοντας, ευκαιρία δεν είναι λοιπόν να δημιουργήσεις ; Ευκαιρία δεν είναι να μάθεις να ερμηνεύεις σωστά τις γυναικείες συμπεριφορές που μέχρι τώρα ερμήνευες λανθασμένα ; Ευκαιρία δεν είναι να μάθεις να θέτεις τις βάσεις και να κάνεις τα απλά μικρά βήματα προς εκεί που πίστευες μεχρι τώρα λανθασμένα ότι δεν μπορείς να φτάσεις ;

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το φλερτ αλλά και την αλληλεπίδραση σου με αυτή την εκπληκτική διαδικασία, δες εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.