Νεύρα στη Σχέση: 3 Πρακτικές Λύσεις για να Ηρεμήσετε

Νεύρα στη Σχέση: 3 Πρακτικές Λύσεις για να Ηρεμήσετε

Νεύρα Στη Σχέση

Σε πολλές σχέσεις τα πράγματα γίνονται συχνά αρκετά έντονα και υπάρχουν διαρκώς νεύρα μεταξύ του ζευγαριού.

Οι συχνές εντάσεις και τα ξεσπάσματα μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να λειτουργούν θετικά, καθώς είναι ένα μέσο έκφρασης και εκτόνωσης, τις περισσότερες φορές όμως λειτουργούν αρνητικά και δημιουργούν μια τοξική κατάσταση ανάμεσα στο ζευγάρι.

Ειδικά εάν είστε και οι δύο μέσα στα νεύρα όλη την ώρα και ξεσπάτε διαρκώς ο ένας πάνω στον άλλον, το πιθανότερο είναι να έρχεστε συχνά σε ρήξη και, κάποια στιγμή, να οδηγηθείτε ακόμα και στον χωρισμό.

Τα συχνά νεύρα στη σχέση δεν δημιουργούν μια υγιή κατάσταση, καθώς μια σχέση χρειάζεται ηρεμία, αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση προκειμένου να είναι υγιής και να λειτουργεί αρμονικά.

Σε κάθε περίπτωση, εάν αντιμετωπίζεις μια κατάσταση που στη σχέση σου έχετε και οι δύο διαρκώς νεύρα, είτε μεταξύ σας είτε λόγω εξωτερικών παραγόντων, αυτό το άρθρο θα σου προσφέρει πρακτικές λύσεις για να ηρεμήσετε και να λειτουργήσετε αρμονικότερα.

νεύρα στη νεύρα

#1. Αρχίστε Να Συζητάτε Περισσότερο Για Να Μην Έχετε Νεύρα

Ένα από τα βασικά που μπορείτε να κάνετε και το πρώτο βήμα προκειμένου να μην είστε μες στα νεύρα διαρκώς και να μην ξεσπάτε ο ένας στον άλλον είναι να εισάγετε στη σχέση σας περισσότερο το κομμάτι της συζήτησης και του εποικοδομητικού διαλόγου.

Ο διάλογος και οι διαρκείς συζητήσεις θα σας βοηθήσουν να μην συσσωρεύετε μέσα σας νεύρα και να μάθετε να εκφράζεστε με ήρεμο τρόπο, αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα.

Κάθε φορά που είστε έτοιμοι να ξεσπάσετε ο ένας στον άλλον, κάντε μια παύση, πάρτε μια ανάσα και, αντί να δημιουργήσετε ένταση, καθίστε κάτω και συζητήστε ήρεμα.

Ξέρω ότι ειδικά στην αρχή αυτό μπορεί να μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, ωστόσο είναι συνήθεια και σταδιακά θα μάθετε να λύνετε τα θέματά σας με αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, εάν πέρα από τα νεύρα και τις συχνές εντάσεις στη σχέση, υπάρχουν και χειριστικές συμπεριφορές, τότε θα σου φανεί πολύ χρήσιμο το να δεις το βίντεο του Χρήστου σχετικά με την χειραγώγηση και τις σχέσεις σε υψηλή τάση.

Η ποιοτική συζήτηση βοηθάει στο να εκτονωθεί η αρνητική ενέργεια που υπάρχει και στο να ακουστούν και οι δύο πλευρές. Και σίγουρα, το να λύνετε τα θέματα με αυτόν τον τρόπο θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ποιοτικότερη και υγιέστερη σχέση.

 

#2. Ξεκινήστε Μια Δραστηριότητα Που Εκτονώνει Τα Νεύρα

Το να εκτονώνεστε διαρκώς μέσα από ξεσπάσματα και συχνές εντάσεις σίγουρα δεν είναι ωφέλιμο και δεν βοηθάει τη σχέση σας να γίνει υγιής και λειτουργική.

Ωστόσο, με το να ξεκινήσετε, μαζί ή χώρια, μια νέα δραστηριότητα μέσω της οποίας θα μπορείτε να εκτονώσετε τον θυμό σας και να εκφραστείτε θα βοηθήσει ώστε τα πράγματα να είναι πιο ήρεμα μεταξύ σας.

Πολλές φορές έχουμε ένταση, είτε λόγω εξωτερικών παραγόντων, όπως το εργασιακό ή οικογενειακό μας περιβάλλον, είτε λόγω θεμάτων που δεν έχουν λυθεί στην ίδια τη σχέση. Ωστόσο, ενώ αυτή η ένταση δεν είναι ωφέλιμο να συσσωρεύεται μέσα μας χωρίς να εκτονώνεται, είναι υπερβολικά επιζήμιο το να την εκτονώνουμε στη σύντροφό μας.

Επομένως, βρείτε έναν τρόπο να εκτονώσετε αυτήν την ένταση εκτός σπιτιού και σχέσης.

Από προσωπική μου εμπειρία, θα βοηθήσει πολύ στο να είστε πιο ήρεμοι μεταξύ σας.

 

#3. Μην Τα Παίρνετε Όλα Τοις Μετρητοίς

Διάφορα έχουν ακουστεί και γραφτεί για τη διαχείριση των νεύρων στη σχέση και μπορεί να ισχύουν. Ωστόσο, το πιο σημαντικό για εμένα είναι να δίνετε χώρο ο ένας στον άλλον και να μην τα παίρνετε όλα τοις μετρητοίς.

Από τη στιγμή που κολλάτε σε κάθε λέξη και φράση που λέει ο άλλος, είναι λογικό και επόμενο να τσακώνεστε διαρκώς και να είστε μέσα στα νεύρα. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika για το πώς μπορείς να διαχειριστείς αποτελεσματικότερα τις συχνές εντάσεις στη σχέση.

Επομένως, είναι απαραίτητο να δώσετε και οι δύο χώρο στον άλλον να εκφράζεται ελεύθερα, να είναι ο εαυτός του, να κάνει λάθη και να λέει και πράγματα που δεν είναι άψογα κάποιες στιγμές.

Το να αποδεχτούμε ότι κανείς δεν είναι τέλειος και να δώσουμε χώρο για λάθη, όπως και το να δείχνουμε κατανόηση όπου χρειάζεται και να μην κολλάμε σε λέξεις και φράσεις είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου μια σχέση να λειτουργεί αρμονικά.

νεύρα στη σχέση

Συνολικά, είναι πολύ φυσιολογικά ορισμένες φορές να υπάρχουν και νεύρα στη σχέση. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεσπάτε διαρκώς ο ένας στον άλλον και να μάθετε να ελέγχετε τα συναισθήματά σας και να τα διαχειρίζεστε.

Θυμηθείτε και οι δύο τους λόγους που είστε μαζί και βάλτε προτεραιότητα το να μοιράζεστε ωραίες και ευχάριστες στιγμές.

Καμία σχέση δεν είναι ευχάριστη όταν υπάρχουν διαρκώς ξεσπάσματα.

Και σίγουρα δεν αξίζει σε κανέναν από τους δυο σας αυτό.

Πιστεύεις ότι είσαι Άνδρας Αξίας και σου αξίζουν ποιοτικότερες σχέσεις αλλά δυσκολεύεσαι να τις αποκτήσεις; Είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζεις. Πάτα εδώ.

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.