Νιώθω Μοναξιά: Τι να Κάνεις Όταν Είσαι Πολύ Καιρό Μόνος

Νιώθω Μοναξιά Τι να Κάνεις Όταν Είσαι Πολύ Καιρό Μόνος

Γιατί Νιώθω Μοναξιά Και Πως Το Αλλάζω

Για όλους μας υπάρχουν περίοδοι που νιώθουμε μοναξιά. Ειδικά εάν έχουμε καιρό να φλερτάρουμε και να κάνουμε μια σχέση, το πιο πιθανό είναι ότι βρίσκουμε τον εαυτό μας να αισθάνεται μόνος και να θέλει επειγόντως να κάνει κάτι για αυτό.

Ωστόσο, πολλές φορές το να βρεις μια σύντροφο και να ζήσεις τον έρωτα δεν είναι και τόσο απλό ή εύκολο όσο φαίνεται. Σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ νιώθουμε ότι τα κάνουμε όλα σωστά, το αποτέλεσμα είναι και πάλι να είμαστε μόνοι.

Υπάρχουν βέβαια τρόποι για να λυθεί αυτό. Αρκεί να ακολουθήσεις τα κατάλληλα βήματα.

Σε κάθε περίπτωση, το να είσαι ή να νιώθεις μόνος σου για ένα διάστημα, ακόμα κι αν αυτό το διάστημα είναι μεγάλο, δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί.

Η μοναξιά είναι, καταρχάς, μια αντιμετωπίσιμη κατάσταση.

Κατά δεύτερον, όλοι περνάμε περιόδους που θέλουμε τον χώρο και τον χρόνο μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει στη ζωή μας.

Εάν, ωστόσο, νιώθεις ότι θέλεις να αλλάξεις αυτήν την κατάσταση άμεσα και να βρεις μια σύντροφο και να αποφύγεις την μοναξιά, τότε το σημερινό άρθρο θα σε βοηθήσει να πετύχεις ακριβώς αυτό.

μοναξιά

#1. Νιώθω Μοναξιά : Αποδέξου Ότι Το Να Νιώθεις Μόνος Σου Δεν Είναι Απαραίτητα Μια Αρνητική Κατάσταση

Αρχικά, το πρώτο βήμα είναι να σταματήσεις να αισθάνεσαι άσχημα επειδή είσαι μόνος.

Όσο περισσότερο κρίνεις και λυπάσαι τον εαυτό σου και νιώθεις αρνητικά για την όλη κατάσταση, τόσο περισσότερο θα βυθίζεσαι στην μοναξιά σου. Το να γεμίζεις τον εαυτό σου με αρνητικά συναισθήματα είναι κάτι που σίγουρα δεν σε ωφελεί και οφείλετε σε εσφαλμένη αντίληψη της πραγματικότητας.

Όλοι περνάμε περιόδους μοναξιάς, όπου θα θέλαμε περισσότερους ανθρώπους γύρω μας ή μια σύντροφο αλλά δεν μας βγαίνει και μας πιάνει απογοήτευση. Η απογοήτευση όμως δεν μας βοηθάει να πάμε μπροστά, να δράσουμε και να λύσουμε το θέμα.

Αντί να σκέφτεσαι αρνητικά και να λυπάσαι τον εαυτό σου, ανέλαβε δράση.

Ωστόσο, εάν νιώθεις μοναξιά, τότε ίσως είναι καλύτερα να δεις το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με την μοναξία και ειδικότερα στην μοναξιά σε περίοδο γιορτών.

 

#2. Εάν Νιώθεις Μόνος Σου, Άρχισε Να Συναναστρέφεσαι Περισσότερο Με Τους Φίλους Σου (Και Κάνε Νέους Φίλους)

Το δεύτερο βήμα και μια καλή λύση είναι να προσεγγίσεις γνωστούς, φίλους και συγγενείς και να αρχίσεις να βγαίνεις περισσότερο. Όσο συναναστρέφεσαι με κόσμο, τόσο περισσότερο θα νιώθεις ευχάριστα και θα πιστεύεις ότι έχεις την ικανότητα να γίνεις πιο κοινωνικός και να βγεις από την μοναχική σου κατάσταση.

Επομένως, κάνε κινήσεις, πάρε τηλέφωνα και κανόνισε εξόδους ή συναντήσεις σε σπίτια. Μην περιμένεις από τους άλλους να πάρουν τις πρωτοβουλίες για εσένα και να σε καλέσουν κάπου. Εφόσον εσύ έχεις ένα θέμα, εσύ θα το λύσεις.

Τώρα, εάν δεν έχεις καθόλου παρέες, ήρθε η ώρα να κάνεις νέους φίλους. Ξεκίνα ένα νέο χόμπι ή μια νέα δραστηριότητα ώστε να κοινωνικοποιηθείς και να γνωρίσεις νέα άτομα.

Επίσης, ξεκίνα να μιλάς περισσότερο στον κόσμο που γνωρίζεις και σε άσχετα μέρη, όπως στο γραφείο, στο σούπερ-μάρκετ ή στην καφετέρια.

Σε κάθε περίπτωση, όσο περισσότερο το κυνηγάς και δρας τόσο λιγότερο μόνος θα νιώθεις.

#3. Όταν Νιώθω Μοναξιά, Καλό Είναι Να Βγω Έξω Από Το Σπίτι

Το τρίτο βήμα που μπορείς να κάνεις είναι να αρχίσεις να βγαίνεις έξω από το σπίτι. Ακόμα κι αν πρόκειται για μια βόλτα μόνος σου ή για έναν καφέ, θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο από το να κλειστείς στο σπίτι μόνος σου και να λιώσεις σε έναν καναπέ.

Θυμήσου ότι παντού υπάρχουν όμορφες γυναίκες να φλερτάρεις και νέος κόσμος να γνωρίσεις.

Επομένως, αντί να κλείνεσαι μόνος σου στο σπίτι, ξεκίνα να βγαίνεις περισσότερο.

μοναξιά

#4. Άρχισε Να Προσεγγίζεις Γυναίκες Παντού

Τώρα, εάν το θέμα σου έγκειται στο ότι νιώθεις ερωτική μοναξιά, σου έχω καλά νέα: μπορείς να αρχίσεις να προσεγγίζεις περισσότερο.

Επειδή είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα να κάνει εκείνη το βήμα και να σε προσεγγίσει, εδώ το βάρος πέφτει όλο επάνω σου. Επομένως, αντί να περιμένεις να έρθει από μόνο του, ανέλαβε δράση και ξεκίνα να φλερτάρεις σήμερα κιόλας.

Εάν θέλεις να φλερτάρεις πιο πετυχημένα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δεις το βίντεο του Χρήστου σχετικά με την επιστήμη του φλερτ και το πώς συμπεριφέρεσαι όταν φλερτάρεις.

#5. Προχώρα Το Φλερτ Στο Επόμενο Βήμα

Πολλοί άντρες, ενώ φλερτάρουν, κολλάνε στο να κάνουν το επόμενο βήμα στο φλερτ και να κάνουν μια πιο ξεκάθαρη κίνηση με μια γυναίκα.

Είτε μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ως φίλοι με τη γυναίκα που τους αρέσει, είτε φτάνουν στο πρώτο φιλί αλλά δεν το προχωρούν στο σεξ, είτε προσεγγίζουν αλλά δεν ζητούν να βγουν πρώτο ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον προσεγγίζεις, το καλύτερο είναι να παίρνεις ξεκάθαρες πρωτοβουλίες και αποφάσεις και να προχωράς το φλερτ στο επόμενο βήμα, ώστε να είναι ξεκάθαρο το τι θέλεις και να μπορέσεις να κάνεις μια σχέση.

μοναξιά

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι είναι πολύ σημαντικό το να αναλαμβάνεις δράση. Και να αλλάζεις αυτά που δεν σου αρέσουν στη ζωή σου.

Η μοναξιά είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν σε κάποια φάση της ζωής τους. Και πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε την κατάσταση και έπειτα να την αντιμετωπίζουμε χωρίς να μας πιάνει απογοήτευση.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει κόσμος εκεί έξω που θέλει να κάνει γνωριμίες, όπως υπάρχουν και γυναίκες που θέλουν να γνωρίσουν κάποιον Άνδρα Αξίας.

Επομένως, μην κλείνεσαι στον εαυτό σου ή στο σπίτι σου. Βγες έξω, γνώρισε κόσμο και γυναίκες και σταδιακά η ζωή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο. Λύσε σήμερα το θέμα ” Νιώθω Μοναξιά ” .

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.