Νιώθω ότι με Κάνει ό, τι Θέλει. Πώς το Αλλάζω;

Βρίσκομαι σε μια σχέση η οποία με πιέζει, διότι νιώθω πως η κοπέλα μου είναι χειριστική και με κάνει ό,τι θέλει. Πώς αλλάζω μια τέτοια κατάσταση;

Η λέξη αλλάζω συνεπάγεται ότι θέλω να απορρίψω κάτι που δε με καλύπτει, να εξελιχθώ. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων μπορούν να αποδειχθούν αρκετά περίπλοκες. Πολλές φορές συμβαίνουν πράγματα που είτε δεν αντιλαμβανόμαστε, είτε δεν ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι όταν αντιλαμβανόμαστε την αλήθεια, είναι δύσκολο να αλλάξουμε μια κατάσταση.

Τι συμβαίνει όμως όταν είμαστε σε μια τοξική σχέση;

Όταν η κοπέλα μας μας μειώνει συνέχεια και μας κάνει να νιώθουμε άσχημα για τον εαυτό μας;

Ή, ακόμα χειρότερα, όταν μας κάνει ό, τι θέλει;

Πώς μπορούμε να αλλάξουμε μια τέτοια κατάσταση;

Πολλές φορές σε μια σχέση συμβιβαζόμαστε με πράγματα που ξέρουμε ότι δεν μας αξίζουν, προκειμένου να μην χάσουμε αυτό που έχουμε. Είναι απίστευτο, κι όμως πολλοί άντρες δέχονται μια κατάσταση στην οποία είναι υποτακτικοί σε με γυναίκα, και στην οποία εκείνη τους κάνει ό,τι θέλει.

Κάποιες φορές εσύ είσαι αυτός που μειώνεις τον εαυτό σου. Μάθε περισσότερα για το πώς να φλερτάρεις χωρίς να ρίχνεις την έλξη.

Εάν το συνειδητοποιείς ότι συμβαίνει, τότε είσαι σε καλό δρόμο. Είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να αλλάξεις την κατάσταση.

Τι μπορείς να κάνεις όμως για να το αλλάξεις;

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις 3 τρόπους για να ισορροπήσεις την σχέση σου και να σταματήσει να σε κάνει ό, τι θέλει.

#1. Αλλάζω Σημαίνει Αποδέξου Την Πραγματικότητα.πραγματικοτητα

Η αποδοχή είναι το πρώτο στάδιο για να ξεπεράσεις μια κατάσταση. Πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει, μετά τους λόγους που συμβαίνει αυτό, μετά να το αποδεχτείς, και μετά σταδιακά να το αλλάξεις.

Μόλις συνειδητοποιήσεις και αποδεχτείς την πραγματικότητα, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα.
Αν όμως βρίσκεσαι σε άρνηση, τότε είναι λογικό να βρίσκεις δικαιολογίες για όλες εκείνες τις συμπεριφορές που σε ενοχλούν, και να απορρίπτεις την αλήθεια.

Δες την κατάσταση ωμά, όπως είναι.

Δεν είναι απαραίτητα κακό να βρισκόμαστε σε χειριστικές σχέσεις. Ίσως μάλιστα αυτή αποδειχθεί μια εξαιρετική ευκαιρία να σταθείς στα πόδια σου και να γυρίσεις το παιχνίδι.

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που βρέθηκε στην ζωή σου η συγκεκριμένη γυναίκα.

Η συνειδητοποίηση είναι το πρώτο βήμα προς την αυτοβελτίωση.

Εάν μονίμως σου λέει τι να κάνεις, πως να το κάνεις, και σου απαγορεύει να κάνεις αυτά που σου αρέσουν, όπως το να βγεις με τους φίλους σου ή να κάνεις τα χόμπι που σου αρέσουν, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αποδεχτείς αυτήν την πραγματικότητα προκειμένου να αρχίσεις να την αλλάζεις.

Σταμάτα να την δικαιολογείς και να το αρνείσαι. Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε τέτοιου είδους σχέσεις.

Κοίτα την αλήθεια κατάματα, όσο κι αν πονάει, και επιδίωξε να αρχίσεις την αλλαγή.

#2. Αλλάζω Σημαίνει Βάζω Όριαορια

Το δεύτερο βήμα προς την ισότητα και την ανεξαρτητοποίησή σου είναι να οριοθετηθείς.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει το να βάλεις ξεκάθαρα όρια και να κόψεις τις συμπεριφορές που σε ενοχλούν.

Σταμάτα να δέχεσαι καυγάδες χωρίς λόγο.

Επίσης, σε καμία περίπτωση μην ανεχτείς το να σε ξεκόψει από τους φίλους σου, όσο κι αν πιστεύει ότι επηρεάζουν την σχέση σας.

Κανένας άνθρωπος στην γη δεν έχει δικαίωμα να σου πει με ποιον θα κάνεις παρέα και με ποιον όχι. Αυτό είναι δικό σου θέμα και δική σου επιλογή. Βάλε ξεκάθαρα όρια για το μέχρι πιο σημείο μπορεί να επέμβει στην ζωή σου.

Άλλο το ότι έχετε κοινή ζωή και περνάτε χρόνο μαζί, κι άλλο ότι επιδιώκει μονίμως να σου λέει τι να κάνεις και με ποιους θα κάνεις παρέα και με ποιους όχι.

Μην την αφήνεις λοιπόν να επεμβαίνει στην πραγματικότητά σου. Είναι η δική σου πραγματικότητα, όχι η δική της.

Τα όρια σου πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρα. Μπορεί να χρειαστεί ακόμα και να τσακωθείς ή να φύγεις για ένα διάστημα, αν βλέπεις ότι δεν σέβεται αυτά που θες. Μην ανέχεσαι όμως να σε κάνει ό, τι θέλει.

Είναι η δική σου συμπεριφορά που εμπνέει μια τέτοια κατάσταση. Οπότε είναι και στο δικό σου χέρι να την αλλάξεις.

#3. Αλλάζω Σημαίνει Δημιουργώ Μια Δική Μου Πραγματικότητα.Βρίσκομαι σε μια σχέση η οποία με πιέζει, διότι νιώθω πως η κοπέλα μου είναι χειριστική και με κάνει ό,τι θέλει. Πώς αλλάζω μια τέτοια κατάσταση;

Το να έχεις μια δική σου ισχυρή πραγματικότητα είναι το τρίτο βήμα προς την ανεξαρτησία σου από μια γυναίκα που σε κάνει ό, τι θέλει. Και είναι πλέον μονόδρομος.

Μην κλείνεσαι όλη μέρα στο σπίτι.

Μην είστε όλη μέρα μαζί, μονίμως.

Μην την αφήνεις να επεμβαίνει σε προσωπικά σου θέματα και να σου λέει τι να κάνεις.

Ανάλαβε την ευθύνη του εαυτού σου και πάτα στα πόδια σου.

Βγες έξω, κάνε παρέες, απόκτησε ενδιαφέροντα εκτός σχέσης, γνώρισε νέους ανθρώπους, ζήσε. Αυτό θα σε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να βγεις από την δύσκολη κατάσταση που είσαι τώρα και να πατήσεις στα πόδια σου μια  για πάντα!

Υπάρχουν πολλές καταστάσεις που σε ρίχνουν πολύ χαμηλά και από τις οποίες πρέπει να βγεις όρθιος. Μία από αυτές αναλύεται στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika.

Θα σε βγάλει από έναν μεγάλο βούρκο, και θα σε ωθήσει σε μια νέα ζωή και νέες περιπέτειες. Και θα ανακαλύψεις ότι με αυτόν τον τρόπο, και θα ενισχυθούν τα όρια που έχεις βάλει, και θα αποκτήσεις μια πιο ισορροπημένη και υγιή σχέση.

Κάτι για το τέλος…

Σταμάτα να φοβάσαι τι θα σου πει και πως θα κρίνει αυτά που κάνεις. Ή να αναρωτιέσαι:

Πώς Αλλάζω;

Μην σε νοιάζει. Ζήσε για εσένα.

Μια σχέση έχει σκοπό να σε κάνει να είσαι καλύτερα απ’ ότι θα ήσουν χωρίς αυτήν, κι όχι χειρότερα.

Και ευτυχώς, είναι στο χέρι σου να το αλλάξεις.

Ξεκίνα ΣΗΜΕΡΑ.

Για να αλλάξω τη ζωή μου, υπεύθυνος είμαι εγώ και μόνο εγώ. Η αλήθεια είναι ότι αυτό μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά από τη στιγμή που εγώ το θέλω, ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του.

Δεν είσαι υποχρεωμένος ακολουθήσεις κάτι που δε θες να κάνεις, όπως δεν είσαι και υποχρεωμένος να κάνεις ό, τι σου πει η σχέση σου ή οποιοσδήποτε άλλος.

Και μια και μιλάμε για αλλαγές στο σημερινό άρθρο, άλλαξε τη σχέση σου αν κάτι σε προβληματίζει με το επικοινωνήσεις ουσιαστικά μαζί της. Μόνο τότε ίσως διαπιστώσεις ότι κάτι έχει αλλάξει και με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Θέλεις να είσαι εσύ αυτός που θα καθορίζει τη ζωή σου; Μάθε περισσότερα εδώ.

Ό, τι δεν σου αρέσει είσαι υπεύθυνος να το αλλάξεις. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας για την προσωπική σου εξέλιξη. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.