Ο Απόλυτος Οδηγός για να Φτιάξεις το Ντύσιμό σου – Μέρος Α

Ο απόλυτος οδηγός για να φτιάξεις το ντύσιμό σου

Πως Να Φτιάξεις Το Στυλ Σου

Μία από τις παραμέτρους για να δείχνεις πιο ωραίος και να κάνεις τον εαυτό σου πιο ελκυστικό είναι φυσικά τα ρούχα. Την προηγούμενη εβδομάδα, συζητήσαμε πως θα βρεις το στυλ που σου ταιριάζει. Σήμερα είναι σειρά να δούμε με μικρά και εύκολα βήματα πως θα δημιουργήσεις αυτό το στυλ.

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι άνδρες δεν ξέρουν να ντυθούν καλά, ούτε να διαλέξουν ρούχα. Και δεν μας κατηγορώ για αυτό. Το στυλ (όπως και το να είσαι καλός με τις γυναίκες), αντιμετωπίζεται από την κοινωνία σαν κάτι που πρέπει να το ξέρεις από μόνος σου, ενώ είναι κάτι που μπορείς πολύ απλά να μάθεις. 

Μάθε λοιπόν πως να κάνεις άπειρους συνδυασμούς με λίγα βασικά ρούχα και χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

Οι διάφορες συμβουλές που συναντάμε στα ανδρικά περιοδικά μόδας υποθέτουν ότι γνωρίζουμε ήδη όλα τα βασικά. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν ιδέα πώς να αναπτύξουν την ικανότητα να ντύνονται ωραία και με στυλ.

Ευτυχώς δεν είναι τόσο δύσκολο να αρχίζεις να διαμορφώνεις την ικανότητά σου για το στυλ. Απλά χρειάζεται να ξέρεις τα βασικά της γκαρνταρόμπας και από εκεί να βάλεις μέρος της προσωπικότητάς σου. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Γνώριζε Το Fit Που Πρέπει Να Έχουν Τα Ρούχα Σου

Έχουμε ξαναγράψει για το πόσο σημαντικό είναι το fit των ρούχων, το να σου «κάθονται» δηλαδή καλά. Και επιμένουμε σε αυτό, επειδή πραγματικά είναι ο νούμερο ένα παράγοντας στο τι εικόνα παρουσιάζεις. Συνολικά οι παράγοντες που επηρεάζουν το πώς δείχνουν πάνω σου τα ρούχα είναι τρεις: ποιότητα, υλικό και fit. Όμως το fit είναι αυτό που θα μεταμορφώσει το πώς δείχνεις.

 

Σκέψου ότι ένα απλό σακάκι των 100 ευρώ που κάθεται καλά επάνω σου, θα δείχνει πολύ πιο ωραίο από ένα σακάκι καλής μάρκας των 1000 ευρώ το οποίο όμως σακουλιάζει στα μανίκια και περισσεύει στους ώμους σου.

 

Δυστυχώς όμως κάπου έχουμε χάσει την αίσθηση του πως πρέπει να μας ταιριάζουν τα ρούχα. Θεωρούμε ότι κάποια είδη ρούχων δεν είναι «άνετα» ή ότι φορώντας μεγαλύτερα μεγέθη κρύβουμε τις όποιες ατέλειές μας ή και κάποια παραπανίσια κιλά (η απάντηση είναι όχι).

Ρούχα με σωστό fit προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματός σου. Τα περισσότερα ρούχα δεν είναι φτιαγμένα για να είναι τόσο χαλαρά πάνω σου που θα μπορούσες να παίξεις ποδόσφαιρο φορώντας τα. Τα ρούχα που σου κάθονται σωστά υποστηρίζουν το σώμα σου.

 

Ο απόλυτος οδηγός για να φτιάξεις το ντύσιμό σου

 

Οπότε Ας Δούμε Λίγο Πιο Αναλυτικά, Τι Fit Πρέπει Να Έχουν Τα Ρούχα Σου

Πουκάμισα Για Να Φτιάξεις Το Στυλ Σου

 • Στα πουκάμισα η ραφή του ώμου πρέπει να πέφτει ακριβώς στο σημείο που ο ώμος σου συνδέεται με το χέρι σου. Αν βγαίνει πιο έξω είναι πολύ μεγάλο και θα δείχνει σαν να σου πέφτει.
 • Το μανίκι του πουκάμισου (μανσέτα) πρέπει να τελειώνει στον καρπό σου και όχι στην παλάμη. Και εδώ αν βγαίνει πιο έξω, θα δείχνει σαν να «πλέεις» στο ρούχο του μεγάλου σου αδερφού.
 • Ο γιακάς του πουκάμισου πρέπει να κάθεται άνετα στο λαιμό και ανάμεσα στο κολάρο και το λαιμό σου να μπορείς να βάλεις δύο δάχτυλα μέσα (ελπίζω να μην σου έφερα άλλες εικόνες κατά νου). Αν είναι πιο στενό θα δείχνει σαν να σε «πνίγει».
 • Κάθε είδους πουκάμισο (casual ή επίσημο) ή μπλουζάκι πρέπει να ταιριάζει καλά στον κορμό σου, χωρίς να περισσεύει πολύ ύφασμα. Το πουκάμισο πρέπει να κάθεται καλά στο στήθος σου, χωρίς να δείχνει πιεσμένο. Και όταν το βάζεις μέσα στο παντελόνι αν περισσεύει γύρω-γύρω πολύ ύφασμα, τότε είναι πολύ μεγάλο.
 • Για το αν το πουκάμισο πρέπει να φοριέται μέσα ή έξω από το παντελόνι, θα σε κατευθύνει το ίδιο το πουκάμισο. Εάν είναι για έξω από το παντελόνι, θα έχει ίσια φόδρα στο τελείωμα και θα φτάνει περίπου στο ύψος της ζώνης σου. Εάν είναι πολύ μακρύ, σημαίνει ότι έχει φτιαχτεί για να μπαίνει μέσα στο παντελόνι.

Δες το βίντεο και μάθε πως να βελτιώσεις το καθημερινό σου στυλ.

Παντελόνια Για Να Φτιάξεις Το Στυλ Σου

 • Το παντελόνι πρέπει να έρχεται στο ύψος της μέση σου, δηλαδή περίπου σε φάρδος τριών δάχτυλων από τον αφαλό σου, χωρίς να πέφτει στους γοφούς σου (εκτός αν το παντελόνι είναι αυτής της μόδας). Κανονικά πρέπει να μην σε πιέζει όταν κάθεσαι, ούτε να είναι έτοιμο να σκιστεί αν σκύψεις.
 • Τα πατζάκια των παντελονιών πρέπει να είναι λεπτά, ούτε πολύ φαρδιά, ούτε πολύ κολλητά. Προτίμησε τις slim fit γραμμές και γενικά θα έλεγα απόφυγε τα skinny παντελόνια.
 • Το παντελόνι πρέπει να ακουμπάει τα παπούτσια σου, αλλά να μην κάθεται επάνω τους και περισσεύει. Αυτό είναι δείγμα ότι είναι πολύ μακριά. Το να περισσεύουν λίγο και να κάνουν μία πτυχή πάνω στο παπούτσι είναι θέμα γούστου και στυλ (πιο κλασικό look), αλλά σίγουρα δεν πρέπει να περισσεύουν παραπάνω από αυτό.

Ο απόλυτος οδηγός για να φτιάξεις το ντύσιμό σου

 

 

Και κάτι που πρέπει πάντα να θυμάσαι: ποτέ μην υποτιμάς την αξία ενός καλού ράφτη. Μπορεί να φέρει στα μέτρα σου τα πιο πολλά ρούχα ώστε να πέφτουν τέλεια και ακριβώς στο σωματότυπο σου. Ακόμα και πολλές αλυσίδες (πχ Zara) έχουν τέτοιες υπηρεσίες σε καλές τιμές και ακόμα και το απλό παντελόνι που θα πάρεις από εκεί, μπορούν να στο φτιάξουν ακριβώς σε μάκρος, ώστε να μην παιδεύεσαι μετά. Οκ, αυξάνει λίγο το κόστος της αγοράς, αλλά με αυτό τον τρόπο παίρνεις κάτι ακριβώς στα μέτρα σου.

Κάνε Ένα Ξεκαθάρισμα Στη Ντουλάπα Σου Για Να Φτιάξεις Το Στυλ Σου

ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα

Και τώρα που ξέρεις τα βασικά για το fit, είναι ώρα να τα εφαρμόσεις: ξεκαθαρίζοντας από τα διαθέσιμα ρούχα σου στη ντουλάπα ποια σου κάνουν σωστά και ποια όχι.

Είναι λογικό αν δεν είσαι πολύ εξοικειωμένος με το στυλ, να έχεις φτιάξει μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια μία ντουλάπα γεμάτη από ρούχα που έχεις μετανιώσει που τα πήρες. Αυτά απλά σε μπερδεύουν και πιάνουν χώρο από τα ρούχα που θα έπρεπε να έχεις. Για αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκαθαρίσεις τη ντουλάπα σου, δοκιμάζοντας τα πάντα ώστε να δεις ποια ακόμα σου κάνουν και σου αρέσουν. Οτιδήποτε δεν έχει καλό fit πάνω σου, αυτομάτως βγαίνει εκτός.

Εάν έχεις κοστούμια που δεν σου κάνουν, μπορείς να δοκιμάσεις και τη λύση ενός ράφτη που θα μπορέσει να σου τα προσαρμόσει όσο γίνεται. Διαφορετικά, πέτα ότι δεν σου κάνει ή ακόμα καλύτερα δώσε το ως φιλανθρωπία (υπάρχουν τόσοι άνθρωποί γύρω μας που δυσκολεύονται αυτό τον καιρό).

Μη νιώσεις άσχημα για όσα ρούχα κι αν απομακρύνεις, οτιδήποτε δεν σου κάνει δεν υπάρχει λόγος να πιάνει χώρο στη ντουλάπα. Καλύτερα να έχεις χώρο για να ξαναρχίσεις να χτίζεις τη γκαρνταρόμπα σου.

Ξεκίνα Με Τα Βασικά

βασικά του στυλ

Όταν θες να μάθεις να φτιάχνεις cool σύνολα, καλό είναι να ξεκινήσεις με τα απλά, προτού αρχίσεις να «χτίζεις» προς πιο μοδάτες επιλογές. Έτσι ώστε να έχεις όλα τα βασικά και να έχεις φτιάξει μια γερή βάση στην οποία θα μπορείς να στηριχτείς, προκειμένου να δημιουργήσεις το κάτι «παραπάνω». Να λοιπόν ποια θα είναι τα θεμέλια της γκαρνταρόμπας σου:Ο απόλυτος οδηγός για να φτιάξεις το ντύσιμό σου

Τα Απολύτως Απαραίτητα Του Στυλ

 • 2 ζευγάρια παντελόνια τζιν, κατά προτίμηση σκούρα μπλε.
 • 2 πουκάμισα (το 1 άσπρο)
 • αρκετά ζευγάρια μαύρες κάλτσες
 • 1 παντελόνι τύπου chino
 • 1 απλή μαύρη ζώνη
 • 5-6 απλά tshirt
 • 1 σακάκι ή blazer
 • 1 ελαφρύ πουλοβεράκι
 • καλό ζευγάρι μαύρα παπούτσια
 • 1 ζευγάρι sneakers (προσοχή, όχι αθλητικά παπούτσια)

Δευτερεύοντα Αλλά Βασικά Του Στυλ

ντύσιμο

 • 1 κλασικό κοστούμι
 • 1-2 απλές κλασικές γραβάτες
 • 1 λεπτό hoodie
 • 1 ζακέτα τύπου cardigan
 • 1 μπουφάν (σχετικά απλό, όχι για τα χιόνια)
 • 1 λεπτό δερμάτινο πανωφόρι
 • 1 ζευγάρι μποτάκια (τύπου Chelsea, Desert,κλπ)

Όσον αφορά στα χρώματα ξεκίνα και εδώ προς το παρόν με τα βασικά: μαύρο, γκρι, σκούρο μπλε και άσπρο. Για τα χρώματα θα γράψουμε περισσότερα στο Β’ μέρος.  Αλλά και όσον αφορά τα σχέδια και τα στυλ, για αρχή, θες να τα κρατήσεις όσο πιο απλά γίνεται, όχι πολλά σχέδια στο σακάκι ή στα παπούτσια, όχι σκισίματα στο τζην.

Και κάπου εδώ καλύψαμε τα βασικά, για να έχεις γερά θεμέλια. Την επόμενη εβδομάδα, στο Β’ μέρος θα ασχοληθούμε με το πώς μπορείς να ενσωματώσεις και πιο μοναδικά και ιδιαίτερα κομμάτια, ώστε να χτίσεις συνολικά ξεχωριστά outfits.

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Ώρα να φτιάξεις το στυλ σου. Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Ένας Άνδρας Αξίας ποτέ δεν τα παρατάει, μέχρι να αποκτήσει αυτό που του αξίζει. Εάν έχεις δυσκολευτεί στις μέχρι τώρα σχέσεις σου και θέλεις να αποκτήσεις κάτι καλύτερο, δες αυτό.

Καλή συνέχεια

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.