Ο Δρόμος προς την Επιτυχία: Αποτυγχάνωντας Παταγωδώς Κερδίζεις

Ο Δρόμος προς την Επιτυχία: Αποτυγχάνωντας Παταγωδώς Κερδίζεις

Ο Δρόμος Προς Την Επιτυχία

Πόσοι άνθρωποι ψάχνουν την επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής τους; Και πόσοι τελικά την βρίσκουν;

Η επιτυχία, όπως και η ευτυχία, μοιάζει για πολλούς σαν τον κρυμμένο θησαυρό στην άκρη του ουράνιου τόξου: Πιστεύουν ότι υπάρχει, αλλά τους φαίνεται κάτι το άπιαστο.

Πολλοί επίσης πιστεύουν ότι το να επιτυγχάνεις σημαίνει να μην αποτυγχάνεις. Ωστόσο, λίγοι αναγνωρίζουν ότι η αποτυχία είναι ουσιαστικά ο δρόμος προς την επιτυχία. Και ότι, εάν δεν περάσεις πρώτα μέσα από τις αποτυχίες, τότε δύσκολα θα πετύχεις το οτιδήποτε στη ζωή σου.

Είναι η νοοτροπία γύρω από την αποτυχία που μας εμποδίζει να πετύχουμε.

Φοβόμαστε την αποτυχία και την αποφεύγουμε με κάθε κόστος. Νιώθουμε ότι εάν αποτύχουμε σε έναν τομέα, τότε δεν αξίζουμε ως άνθρωποι.

Δεν ισχύει αυτό.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει πετύχει σε οτιδήποτε στη ζωή του και να μην έχει αποτύχει πρώτα πολλές φορές, και μάλιστα παταγωδώς.

Δεν υπάρχει κάποιος άλλος πιο άμεσος και γρήγορος δρόμος στο να επιτύχει κάποιος από το να αποτύχει πρώτα παταγωδώς.

Η επιτυχία και η αποτυχία δεν είναι δύο αντίθετες κατευθύνσεις. Αντίθετα, είναι ο ίδιος δρόμος, η ίδια κατεύθυνση.

δρόμος προς την επιτυχία

 

Πώς Η Αποτυχία Οδηγεί Στην Επιτυχία

Είναι πολύ σημαντικό το να κατανοήσουμε ότι η επιτυχία δεν είναι κάτι το άπιαστο. Όλες τις φορές που έχω αποτύχει, τελικά έμαθα ότι η επιτυχία ήταν πιο κοντά μου απ’ ότι φανταζόμουν.

Εάν είχα παραιτηθεί κάθε φορά που αποτύγχανα, τότε σίγουρα θα είχα αποτύχει. Η αποτυχία ήταν που με έμαθε να αντέχω, να προσπαθώ, να μην τα παρατάω και τελικά, να επιτυγχάνω.

Μέσα από κάθε αποτυχία μαθαίνουμε και κάτι καινούριο. Ανακαλύπτουμε μια πτυχή του εαυτού μας που δεν ξέραμε ότι είχαμε. Είναι ένα μάθημα ζωής, το οποίο εάν το αξιοποιήσουμε όπως πρέπει, τότε σίγουρα θα βγούμε καλύτεροι και δυνατότεροι.

Τελικά, το να αποτυγχάνουμε και μάλιστα παταγωδώς, δεν είναι κάτι κακό ούτε κάτι αρνητικό. Δεν είναι καν κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε. Είναι κάτι που πρέπει να κυνηγάμε.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.

Έστω ότι σου αρέσει μια γυναίκα. Την προσεγγίζεις, της μιλάς και την φλερτάρεις. Πολύ σύντομα καταλαβαίνεις ότι δεν της αρέσεις και τελικά η συζήτηση δεν πηγαίνει όπως θα ήθελες και φεύγεις.

Αυτό το εκλαμβάνεις ως απόρριψη και ως αποτυχία.

Ωστόσο, τώρα έχεις μια επιλογή: Ή θα τα παρατήσεις και δεν θα προσεγγίσεις ξανά καμία γυναίκα, ή θα μάθεις μέσα από αυτό και θα φλερτάρεις ξανά και ξανά μέχρι να πετύχεις.

Ουσιαστικά, στο συγκεκριμένο παράδειγμα, εάν παραιτηθείς και σταματήσεις να φλερτάρεις τότε ναι, έχεις αποτύχει. Δεν δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να μάθεις μέσα από αυτό, να εξελιχθείς, να γίνεις καλύτερος και να χρησιμοποιήσεις αυτήν την εμπειρία ως δύναμη για να προσεγγίσεις την επόμενη γυναίκα και να το κάνεις ακόμα καλύτερα.

Φυσικά, μπορεί να σε απορρίπτουν στο φλερτ γιατί κάνεις κάποια βασικά λάθη. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με τα πιο συνηθισμένα λάθη που μπορεί να κάνεις στο φλερτ και να αποτυγχάνεις.

Εάν συνεχίσεις να φλερτάρεις, οι ορίζοντές σου ανοίγονται κατά πολύ. Ενδεχομένως να προσεγγίσεις μια γυναίκα και να αποτύχεις πάλι. Και ίσως αυτό να επαναληφθεί πολλές φορές. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, όσο το προσπαθείς και μάλιστα μαθαίνεις μέσα από αυτό και εξελίσσεις το φλερτ σου, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες θα έχεις για να πετύχεις στον τομέα του φλερτ.

Αυτή είναι μια αλήθεια. Και είναι ίσως η μοναδική.

Και ισχύει για κάθε τομέα της προσωπικής σου ζωής.

Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι στρωμένος με εμπόδια, δυσκολίες, απορρίψεις και αποτυχίες. Το θέμα είναι, θα αντέξεις;

 

Πώς Το Να Αποτυγχάνεις Παταγωδώς Σε Κάνει Επιτυχημένο

Διάβαζα πρόσφατα ένα βιβλίο το οποίο λεγόταν “Κυνηγήστε Τα Όχι”. Το βιβλίο αυτό είναι ένα βιβλίο που υποστηρίζει ότι με το να μάθεις να αποτυγχάνεις παταγωδώς και μάλιστα να κυνηγήσεις την απόρριψη και την αποτυχία καταφέρνεις να πετύχεις πιο σύντομα και πολύ περισσότερο.

Ουσιαστικά, μέσα από το βιβλίο μαθαίνεις ότι η αποτυχία είναι ένας από τους πιο άμεσους δρόμους και τρόπους για να πετύχεις.

Όχι μόνο δεν πρέπει να αποφεύγουμε την αποτυχία, αλλά είναι ωφέλιμο να την κυνηγάμε.

Όσο περισσότερο κυνηγάμε την αποτυχία, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουμε, τελικά, να πετύχουμε.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, μπορεί να απογοητευτείς, να σκεφτείς ότι θέλεις να τα παρατήσεις ή να νιώσεις ότι δεν αξίζεις. Όμως, θα μάθεις επίσης και να επιμένεις, να ξεπερνάς τα εμπόδια και τις δυσκολίες και να ορίζεις εσύ τη ζωή σου, και όχι όσοι σε απορρίπτουν.

Από τη στιγμή που μαθαίνεις μέσα από τις αποτυχίες σου, τότε ξέρεις ότι είσαι στον σωστό δρόμο προκειμένου να γίνεις επιτυχημένος.

Το θέμα, φυσικά, είναι και το να ξέρεις πότε να φεύγεις από μια κατάσταση που δεν σε ωφελεί και δεν σου προσφέρει κάτι. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το πόσο πρέπει να επιμείνεις μετά την ερωτική απόρριψη στο φλερτ.

Ό,τι κι αν σε εμπόδιζε πριν, θα έχεις πλέον τη δύναμη και τη γνώση να το ξεπεράσεις.

Επομένως, με το να αποτύχεις παταγωδώς και μάλιστα να κυνηγήσεις την αποτυχία αυτή, είσαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα φτάσεις πιο κοντά στη νίκη.

 

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι όλοι φοβόμαστε την αποτυχία, ενώ παράλληλα όλοι θέλουμε να είμαστε επιτυχημένοι.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε ότι η αποτυχία δεν είναι εχθρός μας.

Είναι στον ίδιο δρόμο με την επιτυχία, καθώς ουσιαστικά οδηγεί σε εκείνην.

Όσο περισσότερες φορές αποτυγχάνουμε, τόσο περισσότερο πλησιάζουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι να μην παραιτηθούμε. Γιατί τότε σίγουρα έχουμε αποτύχει.

 

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Eva
subscriber
Μέσα από τυχαίες συγκυρίες στη ζωή της η Εύα ήρθε σε επαφή με την επιστήμη γύρω από το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, κάτι που την βοήθησε να εξελιχθεί και να δει τις ανθρώπινες σχέσεις τελείως διαφορετικά. Αυτό την ώθησε να έρθει σε επαφή με τον εαυτό της και να θελήσει να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να βιώσουν την αλλαγή που βίωσε εκείνη. Η οπτική της γωνία βοηθάει τους άντρες που έρχονται στο Men Of Style να συνειδητοποιήσουν το πώς τους βλέπει μια γυναίκα, τι θέλουν οι γυναίκες και τελικά, το πώς μπορούν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Μέσα από τα άρθρα της εκφράζει τη γυναικεία οπτική των καταστάσεων που διέπουν το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ EBOOK ΤΟΥ MEN OF STYLE!
Ένα μοναδικό EBOOK 102 σελίδων με tips για να βελτιωθείς και να δεις αποτελέσματα άμεσα! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα και θα γίνει δικό σου άμεσα!
ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ!
Ένας συνεργάτης του Men Of Style θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σου για να δει αν είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και να συζητήσετε για τυχόν απορίες.
cover
close-link