Ο Τρόπος Σκέψης Φλερτ Χωρίς να Σκέφτεσαι την Απόρριψη

απόρριψη και γυναίκες.

Τρόπος Σκέψης Φλερτ

Η αλήθεια είναι πως όταν σκεφτόμαστε την απόρριψη από τις γυναίκες, φανταζόμαστε όλους τους πιθανούς λόγους που υπάρχει περίπτωση να την δεχθούμε. Φαντάσου όμως να συνέβαινε το αντίθετο…

Άλλη Μια Μορφή Φόβου

μη φοβάσαι το φλερτ

Αν δεν σκεφτόσουν την απόρριψη τότε πολύ απλά το μυαλό σου θα ήταν πιο καθαρό να αποδώσει και να συγκεντρωθεί σε αυτό που θέλει.

Θα ήσουν σίγουρα πιο χαλαρός και οι πιθανότητες να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό θα ήταν περισσότερες. Όμως αντί να συμβαίνει αυτό, το ενδεχόμενο η απόρριψη να σκάσει σαν βόμβα δημιουργεί αμέτρητα νοητικά μπλόκα που σε κάνουν να σαστίζεις.

Κακά τα ψέματα. Κανείς δεν θέλει να δεχθεί απόρριψη και πολλές φορές θα σε επηρεάσει. Όσο περισσότερο την σκέφτεσαι τόσο περισσότερο το μυαλό σου θα προσπαθεί να εξηγήσει το γιατί συνέβη.

 Ήταν κάτι που είπα; 

 Μήπως προχώρησα πολύ βιαστικά; 

 Μου λέει αλήθεια πως έχει σχέση; 

Αυτές και άλλες αμέτρητες ερωτήσεις περνούν από το μυαλό σου όταν κάποια απόρριψη εμφανιστεί ξαφνικά στην πόρτα σου.

Ωστόσο, υπάρχει ένας κοινός τρόπος σκέψης που αντί να σε βοηθά, σε πιέζει ακόμα περισσότερο:

Κάτι πρέπει να κάνεις για να μην καταστρέψεις τις ελπίδες σου.

Είναι λες και ετοιμάζεσαι να δώσεις μια συνέντευξη όπου το αποτέλεσμα θα κρίνει το μέλλον σου. Όμως για σκέψου το λίγο καλύτερα.

Πως Σε Βοηθά Ο Συγκεκριμένος Τρόπος Σκέψης Φλερτ;

Θα πάρω το θάρρος και θα απαντήσω πως δεν σε βοηθά καθόλου.

Είναι θετικό να αναλαμβάνεις τις ευθύνες για τις πράξεις σου και την απόδοση σου. Όμως, όταν θέλεις να προσεγγίσεις μια γυναίκα που σου αρέσει και να φλερτάρεις, το να αισθάνεσαι πως όλος ο κόσμος κρέμεται από τα χέρια σου δεν είναι ότι καλύτερο.

μη φοβάσαι την απόρριψη

Θέλοντας να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα να εμφανιστεί κάποια απόρριψη, ξεκινάς να στήνεις έναν φανταστικό χορό στο μυαλό σου με διάφορα είδη από « πρέπει ».

  • Πρέπει να κάνεις τα πάντα σωστά.
  • Πρέπει να δείξεις μια συγκεκριμένη εικόνα.
  • Πρέπει να φανείς ελκυστικός.
  • Πρέπει να κάνεις την γυναίκα να ενδιαφερθεί από την πρώτη στιγμή.

Όπως καταλαβαίνεις, όλα αυτά τα νοητικά πλαίσια σε πιέζουν σε τέτοιο βαθμό όπου στο τέλος είναι βέβαιο πως κάπου θα χαθείς στην μετάφραση.

Όταν προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε υποθέσεις σπάνια βγαίνουμε νικητές.

Οι παραπάνω τρόποι σκέψης σε φέρνουν στο χείλος ενός γκρεμού όπου η γενικότερη σκέψη που επικρατεί στο μυαλό σου είναι πως:

Το παραμικρό λάθος θα είναι μοιραίο.

Όμως στο φλερτ δεν υπάρχουν λάθη. Μόνο το πώς εκφράζεις αυτό που θέλεις.

Και αν τρέχεις να γλυτώσεις συνεχώς από αυτό που ΔΕΝ θέλεις, συνεχώς θα πέφτεις πάνω του.

Η Στιγμή Της Μετατόπισης: Δεν Υπάρχει Απόρριψη

μη φοβάσαι

Σίγουρα την στιγμή της προσέγγισης η γυναίκα προσπαθεί να αντιληφθεί την συνολική σου εικόνα και να κατανοήσει το ποιος είσαι και το τι θέλεις.

Οι αντιδράσεις σου, το στυλ σου, ο τρόπος σκέψης φλερτ, που μιλάς και επικοινωνείς προβάλουν μια προσωπικότητα που μπορεί να είναι ελκυστική για την γυναίκα ή όχι.

Όμως θα ήθελα να σκεφτείς καλύτερα κάτι πολύ βασικό:

Γιατί πηγαίνεις να προσεγγίσεις;

Γιατί αποφάσισες να φλερτάρεις;

Η πρώτη σκέψη που ίσως σου έρχεται στο μυαλό είναι γιατί σου αρέσει η συγκεκριμένη γυναίκα και θέλεις να την γνωρίσεις καλύτερα.

Παύση.

Μείνε στην τελευταία πρόταση για να αλλάξει ο τρόπος σκέψης φλερτ …

Να την γνωρίσεις καλύτερα.

Όταν γνωρίζεις μια γυναίκα και σκέφτεσαι συνεχώς τι πρέπει να κάνεις για να την κερδίσεις, χάνεις το μισό παιχνίδι και ίσως παραπάνω.

Και αυτό γιατί συγκεντρώνεσαι στο τι πρέπει να κάνεις εσύ για να είσαι αποδεχτός.

Όμως δεν είναι αυτός ο λόγος που προσέγγισες.

Ο λόγος που προσέγγισες είναι για να συλλέξεις και εσύ πληροφορίες για το αν η γυναίκα που έδειξες ενδιαφέρον αξίζει περισσότερο την προσοχή σου.

Σίγουρα η εξωτερική εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο για όλους. Αν δεν σου άρεσε εμφανισιακά δεν θα έδειχνες ενδιαφέρον εξ αρχής. Ακόμα, η ανάγκη για σεξ είναι και αυτή στο παιχνίδι. Όμως αυτό είναι μόνο η αρχή.

Όταν διεκδικείς, δείχνεις ότι είσαι ένας Άνδρας Αξίας με κριτήρια και επιθυμίες. Όταν κυνηγάς, αυτή η εικόνα αλλάζει. Πού σταματάει όμως η διεκδίκηση και που ξεκινάει το κυνήγι; Σήμερα ο Χρήστος θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, αλλά θα σου δώσει επίσης και τους 5 σημαντικότερους λόγους για να σταματήσεις να την κυνηγάς.

Φαντάζομαι πως δεν θα ήθελες να ανταλλάξεις τηλέφωνα και να βγεις ραντεβού με μια γυναίκα που είναι αγενής ή που σε εκνευρίζει ο χαρακτήρας της.

Οπότε, ο σημαντικότερος στόχος που χρειάζεται να έχεις στο μυαλό σου όταν φλερτάρεις δεν πρέπει να είναι το τι χρειάζεται να κάνεις ή να πεις αλλά:

Να Περάσεις Καλά Ενώ Μιλάς Μαζί Της.

Αν μια γυναίκα είναι βαρετή ή δείχνει ξεκάθαρα πως δεν θέλει να κάνει μια καινούργια γνωριμία δεν είναι δικό σου λάθος. Είναι απλά μια επιλογή που κάνει η ίδια την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

η γυανίκα κάνει μια επιλογή στο φλερτ

Οπότε δεν υπάρχει απόρριψη ούτε κάτι που κάνεις λάθος.

Όπως μια γυναίκα θα συλλέξει στοιχεία για να διαπιστώσει αν θέλει να σε γνωρίσει καλύτερα και  να προχωρήσει η συγκεκριμένη γνωριμία, τον ίδιο τρόπο σκέψης χρειάζεται να έχεις και εσύ.

Όταν φλερτάρεις με μια γυναίκα, είναι πολύ πιθανό να σκέφτεσαι πως επειδή δεν έχεις άλλες επιλογές χρειάζεται να πουλήσεις ένα φτηνό προϊόν.

Όμως ο εαυτός σου δεν είναι ένα φτηνό προϊόν που πρέπει να πουλήσεις απεγνωσμένα.

Αν βλέπεις πως μια γυναίκα δεν σου κεντρίζει το ενδιαφέρον να προχωρήσεις στα επόμενα επίπεδα, τότε πολύ απλά δεν είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις.

Όπως σε επιλέγει η γυναίκα με τον ίδιο τρόπο την επιλέγεις και εσύ.

Ξέρω πως σκέφτεσαι ότι μια ωραία γυναίκα έχει περισσότερες επιλογές από ότι έχεις εσύ. Όμως κατά πόσο αυτό είναι αλήθεια και γιατί θα πρέπει να σε επηρεάζει;

Όταν πιστεύεις πως έχεις κάτι που αξίζει, όπως ο εαυτό σου, δεν πρέπει να παλεύεις να τον πουλήσεις φτηνά.

Όλοι πουλάμε τον εαυτό μας, ειδικά σε στιγμές που μετράνε σε εμάς. Όμως γιατί αυτό θα πρέπει να ισχύει όταν φλερτάρεις;

Όταν λοιπόν έχεις απέναντι σου μια γυναίκα που σου αρέσει εμφανισιακά, αντί να σκέφτεσαι τι χρειάζεται να κάνεις για να δείξεις πως είσαι ενδιαφέρον, άρχισε να σκέφτεσαι τι στοιχεία έχει που σου αρέσουν και τι θέλεις να μάθεις για εκείνη για να συνεχίσεις.

Και φυσικά ο συγκεκριμένος τρόπος σκέψης έχει πλεονεκτήματα.

Ξέχνα Την Απόρριψη Και Χαλάρωσε

Αν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο που πλέον δεν παρατηρείς τον ίδιο ενθουσιασμό στο να βρεθείτε από κοντά, ο Χρήστος έχει τις απαντήσεις στο τι μπορείς να κάνεις όταν φαίνεται πώς το ενδιαφέρον της μειώνεται η έλξη χάνεται..

Όταν έχεις τον παραπάνω τρόπο σκέψης δίνεις την άδεια στον εαυτό σου να χαλαρώσει, να απολαύσει την στιγμή και να αξιολογήσει με πιο αντικειμενικά κριτήρια την γυναίκα που έχει απέναντι του.

Και τα πλεονεκτήματα είναι πολλά:

#1. Σταματάς να προσπαθείς να εντυπωσιάσεις.

#2. Δεν προσπαθείς να καλύψεις αυτές τις άβολες παύσεις.

#3. Οι αντιδράσεις της δεν σου προκαλούν αμφιβολίες.

#4. Δεν θα προσπαθείς συνεχώς να τραβήξεις την προσοχή της.

#5. Δεν σε απασχολεί το πώς θα κρατήσεις την συζήτηση ενδιαφέρουσα.

#6. Δεν σκέφτεσαι αν της αρέσεις.

#7. Δεν προσπαθείς να λύσεις τον γρίφο της τέλειας ατάκας.

#8. Δεν προβληματίζεσαι για το τι σκέφτεται για εσένα.

Και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν κουράστηκες να έχεις συνεχώς τις παραπάνω σκέψεις στο μυαλό σου;

Δεν φλερτάρεις για να κάνεις τα πάντα ώστε να σιγουρέψεις ένα αποτέλεσμα.

Φλερτάρεις γιατί σου βγαίνει αυθόρμητα και για να διαπιστώσεις αν η γυναίκα σε ελκύει και ως χαρακτήρας.

Κλείνοντας, σκοπός είναι να απολαμβάνεις το φλερτ. Και για να το κάνεις χρειάζεται να επιλέξεις τις κατάλληλες γυναίκεςΟπότε, την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις πως μια γυναίκα σου αρέσει μην ξεχνάς να κάνεις στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις:

 Περνάω καλά; 

 Μου τραβάει το ενδιαφέρον να μιλήσω περισσότερο; 

 Θα ήθελα να την γνωρίσω παραπάνω; 

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το φλερτ αλλά και την αλληλεπίδραση σου με αυτή την εκπληκτική διαδικασία, δες εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr