Ο Τρόπος Σκέψης που Χρειάζεται για να Φτάσεις το Βέλτιστο Δυναμικό σου

Ο δρόμος προς την κορυφή είναι μακρύς και δύσκολος. Μάθε ποιος είναι ο τρόπος σκέψης που θα πρέπει να κατακτήσεις για να φτάσεις στο βέλτιστο δυναμικό σου.

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό δυναμικό, διαφορετικές ικανότητες. Αυτό που λένε κάποιοι ότι μπορείς να γίνεις ό,τι θέλεις, αρκεί να το αποζητάς με όλη σου την δύναμη είναι μια παγίδα, καθώς μπορεί πολύ απλά να μην έχεις τις ικανότητες, για να το επιτύχεις.

Βέβαια, δεν ξέρεις μέχρι πού φτάνουν οι δυνατότητες σου, οπότε αξίζει να δοκιμάσεις, όμως πρέπει να είσαι ρεαλιστής.Ο δρόμος προς την κορυφή είναι μακρύς και δύσκολος. Μάθε ποιος είναι ο τρόπος σκέψης που θα πρέπει να κατακτήσεις για να φτάσεις στο βέλτιστο δυναμικό σου.

Το σημαντικό είναι να λειτουργείς με τρόπο τέτοιο ώστε να αξιοποιείς το δυναμικό σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναπτύξεις μια αίσθηση του ποιος πραγματικά είσαι. Να γνωρίσεις τον πραγματικό εαυτό σου, τα ενδιαφέροντα σου, την φύση σου, τις ικανότητες, τα δυνατά και τα αδύνατα σου σημεία.

Αυτό θα σε βοηθήσει να μην χάνεις χρόνο προσπαθώντας να γίνεις κάτι που δεν είσαι ή δεν μπορείς να είσαι.

Με αυτά δεν λέμε ότι πρέπει να περιορίσεις το δυναμικό σου, αλλά αντιθέτως να το γνωρίσεις καλύτερα και να το αξιοποιήσεις πλήρως.

Για να τα καταφέρεις θα χρειαστεί να έχεις τον κατάλληλο τρόπο σκέψης, τον οποίο μπορείς να εντοπίσεις μέσα στις παρακάτω συμβουλές:

#1. Βρες τον Δρόμο σουΟ δρόμος προς την κορυφή είναι μακρύς και δύσκολος. Μάθε ποιος είναι ο τρόπος σκέψης που θα πρέπει να κατακτήσεις για να φτάσεις στο βέλτιστο δυναμικό σου.

Για να πετύχεις το μέγιστο δυναμικό σου πρέπει να ξέρεις πού να κατευθυνθείς. Με λίγα λόγια δεν αρκεί η γενικότητα του “θέλω να φτάσω το μέγιστο δυναμικό μου”, αλλά χρειάζεται να είσαι συγκεκριμένος, “θέλω να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερος στο φλερτ/στα μαθηματικά/στο άθλημα μου κλπ”.

Η φράση “μέγιστο δυναμικό” δεν έχει νόημα, αν δεν είναι συνυφασμένη με κάτι σαφές και συγκεκριμένο.

#2. Μην Ακούς τι Λένε οι ΆλλοιΟ δρόμος προς την κορυφή είναι μακρύς και δύσκολος. Μάθε ποιος είναι ο τρόπος σκέψης που θα πρέπει να κατακτήσεις για να φτάσεις στο βέλτιστο δυναμικό σου.

Μερικές φορές τα λόγια των άλλων και το γενικότερο κλίμα, μπορεί να σε αποτρέψει να επιτύχεις το μέγιστο δυναμικό σου.

Έχεις ακούσει για το “Bannister effect”;

Πριν τις 6 Μαΐου του 1954 υπήρχε η γενικότερη πεποίθηση ότι είναι αδύνατο να τρέξει κανείς το μίλι σε χρόνο κάτω από 4′. Κι όμως εκείνη την μέρα, ο  Roger Bannister έτρεξε το μίλι σε 3′ 59,4”.

Κατά το επόμενο έτος 37 δρομείς κατάφεραν το ίδιο, ενώ μέσα σε 2 χρόνια, πάνω από 300 δρομείς έσπασαν το όριο των 4′, με το παγκόσμιο ρεκόρ να φτάνει στα 3′ 43,13”.

Επομένως, δεν ήταν το φυσικό όριο, αλλά το ψυχολογικό όριο και η νοοτροπία που εμπόδιζαν τους δρομείς να επιτύχουν έναν τέτοιο καταπληκτικό χρόνο.

Μάθε λοιπόν να μην ασχολείσαι με το τι θεωρούν οι άλλοι εντυπωσιακό, ανυπέρβλητο ή απίθανο και βρες τι είναι αυτό που θέλεις να επιτύχεις. Αν έχεις το δυναμικό, θα τα καταφέρεις, όταν ξεπεράσεις τα όρια που σε κρατούν πίσω.

#3. Βγες Από την Ζώνη ΆνεσηςΟ δρόμος προς την κορυφή είναι μακρύς και δύσκολος. Μάθε ποιος είναι ο τρόπος σκέψης που θα πρέπει να κατακτήσεις για να φτάσεις στο βέλτιστο δυναμικό σου.

Η παραπάνω ιδέα επεκτείνεται έτσι, με την προτροπή να πιέσεις τα όρια. Δεν είναι μόνο το δικό σου δυναμικό που πρέπει να εξετάσεις, αλλά και το δυναμικό μιας κατάστασης.

Τα όρια είναι για να σπάνε, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις παράνομες πράξεις! Μπορείς απλά να “παίξεις” με νέες ιδέες, να σκεφτείς εκτός των ορίων που επιβάλλονται σε μια κατάσταση και να βγεις από την ζώνη άνεσης.

Για να φτάσεις στο μέγιστο δυναμικό σου πρέπει να “προπονήσεις” τον εγκέφαλο σου, αντιμετωπίζοντας ασυνήθιστες και άβολες καταστάσεις.

Βέβαια, αν θέλεις να φτάσεις το μέγιστο δυναμικό σου στο φλερτ, πρέπει να γνωρίζεις την επιστήμη που κρύβεται από πίσω, όπως μπορείς να δεις στο ακόλουθο βίντεο.

Επιστήμη του Φλερτ : Πώς Συμπεριφέρεσαι Όταν Φλερτάρεις; (Flirting Science)

#4. Ο Χρόνος και ο Τόπος παίζουν ΡόλοΟ δρόμος προς την κορυφή είναι μακρύς και δύσκολος. Μάθε ποιος είναι ο τρόπος σκέψης που θα πρέπει να κατακτήσεις για να φτάσεις στο βέλτιστο δυναμικό σου.

Είναι μια πολύ περίεργη σκέψη, αλλά αν το σκεφτείς καλά, ίσως κάποιος άνθρωπος που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά σε έναν τομέα, για παράδειγμα στον προγραμματισμό, απλά να ζει κάπου, όπου δεν υπάρχει αντίστοιχη εξέλιξη στον τομέα και να μην έχει πρόσβαση στην νέα τεχνολογία ή ακόμη χειρότερα, απλά να έζησε σε εποχές που δεν υπήρχαν υπολογιστές.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας τέτοιος άνθρωπος δεν έχει το δυναμικό, όμως ο χρόνος και ο τόπος κάποιες φορές δρουν ενάντια στους ανθρώπους.

Το κοινωνικό και το χρονικό πλαίσιο παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του δυναμικού. Βέβαια, στην σύγχρονη εποχή, στον δυτικό κόσμο, υπάρχουν ευτυχώς ευκαιρίες εξέλιξης του δυναμικού των ανθρώπων.

#5. Πρέπει Πρώτα να Ικανοποιήσεις τις Βασικότερες ΑνάγκεςΟ δρόμος προς την κορυφή είναι μακρύς και δύσκολος. Μάθε ποιος είναι ο τρόπος σκέψης που θα πρέπει να κατακτήσεις για να φτάσεις στο βέλτιστο δυναμικό σου.

Υπάρχουν κάποιες βασικές ανάγκες, τις οποίες πρέπει να μπορείς να ικανοποιήσεις, προκειμένου να ανοίξεις τον δρόμο και να αναπτύξεις το δυναμικό σου.

Πρωταρχικές ανάγκες είναι η στέγη, το φαγητό, η αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Είναι σαν μια πυραμίδα. Για να φτάσεις στην κορυφή, πρέπει να ξεκινήσεις να ανεβαίνεις σιγά σιγά.

Αν αισθάνεσαι ανασφαλής ή αν η κοινωνική σου ζωή είναι εκτός ισορροπίας, τότε η ενέργεια σου, θα κατευθυνθεί για την ικανοποίηση αυτών των αναγκών, που είναι βασικότερες για την ζωή σου.

Η ενέργεια και ο χρόνος όμως είναι πεπερασμένα και δυστυχώς πολλοί άνθρωποι περνούν μια ολόκληρη ζωή προσπαθώντας μάταια να ικανοποιήσουν τις βασικές συναισθηματικές ανάγκες, χάνοντας έτσι την ευκαιρία της πλήρους αξιοποίησης του δυναμικού τους σε άλλους τομείς.

Βρες τον τρόπο να οδηγήσεις τον εαυτό σου στην συναισθηματική ολοκλήρωση, ώστε να ελευθερώσεις χώρο για το δυναμικό σου σε άλλους τομείς.

Η ικανοποίηση των πρωταρχικών αναγκών θα σε βοηθήσει να βρεις την απαιτούμενη ισορροπία στην ζωή σου, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika.

Ζωάρα ή Δουλειά - Apla + Andrika Podcast #033

#6. Δεν Μπορείς να Ξέρεις Πόσο Μακριά Φτάνει το Δυναμικό σουΟ δρόμος προς την κορυφή είναι μακρύς και δύσκολος. Μάθε ποιος είναι ο τρόπος σκέψης που θα πρέπει να κατακτήσεις για να φτάσεις στο βέλτιστο δυναμικό σου.

Η προσπάθεια να φτάσεις το μέγιστο δυναμικό σου θα είναι διαρκής. Δύσκολα θα έρθει η ώρα που θα πεις ότι έφτασες στο 100%, γιατί τις περισσότερες φορές υπάρχει το κάτι παραπάνω που μπορείς να δώσεις.

Αξιοποιώντας το δυναμικό σου, θα δημιουργούνται νέες καταστάσεις, που ίσως δεν περίμενες και οι οποίες μπορούν να σε φέρουν σε νέα μονοπάτια περαιτέρω βελτίωσης.

Είναι ένα ταξίδι διαρκούς μάθησης, ανάπτυξης και συνειδητοποίησης νέων δυνατοτήτων, γι’ αυτό βάλε μικρούς στόχους, που η επίτευξη τους θα σε ανεβάζει ένα επίπεδο κάθε φορά.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις λεπτομέρειες για το πώς μπορείς να αναπτυχθείς στο βέλτιστο δυναμικό σου, κάνε κλικ εδώ!

Καλή συνέχεια

 

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.