Ο Χρόνος Είναι Δανεικός! Μην τον Σπαταλάς

Κάθε λεπτό που περνά, δεν ξαναπερνά. Ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και καθορισμένος από τη μέρα που γεννιόμαστε. Σημασία έχει πώς θα τον ζήσεις!

Ο χρόνος πέρασε και ήρθε η ώρα για διακοπές. Ο Ιούλιος είχε φτάσει στο τέλος του και ετοιμαζόμουν, περισσότερο νοητικά, για όλα αυτά που ήθελα να κάνω στις τρεις εβδομάδες όπου ο χρόνος θα απλωνόταν άπλετος μπροστά μου.

Οι τρεις εβδομάδες μου φαίνονταν λες και είχα μήνες ολόκληρους να ξεκουραστώ, να ευχαριστηθώ περισσότερο τους δικούς μου ανθρώπους, να συναντηθώ με παλιούς φίλους, να διαβάσω, να σκεφτώ πιο καθαρά και να πάω κάπου ήσυχα τέλος πάντων διακοπές.

Η πρώτη εβδομάδα πέρασε χωρίς να το καταλάβω, το ίδιο και η δεύτερη. Η τρίτη ήταν κάπως πιο ξεχωριστή όμως ο χρόνος που πέρασε μέχρι να ξαναγυρίσω στην δουλειά ήρθε εξαιρετικά γρήγορα.

Μπορείς να τσεκάρεις το βίντεο από την εκπομπή μας Apla+Andrika, σχετικά με το πώς μπορείς να συνδυάσεις και να ισορροπήσεις δουλειά και την υπόλοιπη ζωή σου.

Ζωάρα ή Δουλειά - Apla + Andrika Podcast #033

Αυτό όμως που έμεινε για άλλη μια φορά είναι κάτι που συναντάω όταν βρίσκεται ο χρόνος να τα πω λίγο παραπάνω με τον εαυτό μου.

Είμαι τρελά κολλημένος με το μέλλον και μάλλον δεν είμαι ο μόνος.

Ο Χρόνος Είναι Περίεργο Πράγμα…Κάθε λεπτό που περνά, δεν ξαναπερνά. Ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και καθορισμένος από τη μέρα που γεννιόμαστε. Σημασία έχει πώς θα τον ζήσεις!

Η καθημερινότητα έχει την τάση να πάει το κουμπί του fast forward και να μας παρασέρνει σε έναν τρελό ρυθμό όπου κυνηγάμε συνεχώς το επόμενο.

Δεν αναφέρομαι στον τρόπο σκέψης «άδραξε την στιγμή» ή «ζήσε στο τώρα και στον παρόν», παρόλο που με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.

Αναφέρομαι στην υπνωτική επίδραση που έχει ο χρόνος πάνω μας και μας σπρώχνει διαρκώς σε μια δίνη όπου το παρόν είναι δεδομένο και τρέχουμε να το κάνουμε να περάσει.

Περίμενα τις διακοπές πως και πως όπως φαντάζομαι και πολλοί άλλοι άνθρωποι.

Και είναι λογικό.

Όμως οι διακοπές, το Σαββατοκύριακο, η άδεια που θα πάρουμε ή το ταξίδι που θα πάμε, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό της καθημερινότητας.

Αν περιμένουμε από αυτά να γίνει η καθημερινότητα μας περισσότερο ενδιαφέρουσα, τότε υπάρχει περίπτωση κάποια πράγματα να χρειάζονται επαναξιολόγηση.

Συνήθως μου αρέσει με αντίθετες έννοιες.

Τι θέλω να πω…

Φαντάσου μια διάσταση όπου έρχεται ο Σεπτέμβριος, έχεις τελειώσει από τις διακοπές και ξεκινάς και πάλι τη δουλειά.

Χωρίς να το καταλάβεις, έρχονται τα Χριστούγεννα και εσύ κάθεσαι απορημένος,  σκεπτόμενος πόσο γρήγορα ήρθαν και μάλιστα στενοχωριέσαι και λίγο για όλα αυτά τα ωραία που θα χρειαστεί να αφήσεις πίσω σου όσο θα λείπεις για διακοπές.

Καταλαβαίνω πως είναι τόσο περίεργο όσο φαίνεται και πρέπει να σημειώσω πως οι διακοπές και η ξεκούραση είναι απαραίτητες για όλους.

Όμως για ποιο λόγο να μας φαίνεται τόσο παράξενη αυτή η διάσταση και εν τέλει, τι έχει η καθημερινότητα μας που θέλουμε τόσο πολύ να ξεφύγουμε από αυτήν;

Ο Χρόνος Δίνει Ευκαιρίες Όμως δεν ΣυγχωρείΚάθε λεπτό που περνά, δεν ξαναπερνά. Ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και καθορισμένος από τη μέρα που γεννιόμαστε. Σημασία έχει πώς θα τον ζήσεις!

Ο χρόνος δίνεται στον καθένα ισόποσα. Σε κανέναν δεν δίνονται περισσότερες ώρες και σε κανέναν ο χρόνος δεν φέρεται καλύτερα.

Αυτό που αλλάζει όπως, μπορείς να φανταστείς, είναι το τι κάνει ο καθένας με τον χρόνο που του δίνεται.

Δεν λέω, σίγουρα η καθημερινότητα μπορεί πολλές φορές να είναι άκρως απολαυστική και να προσφέρει πολύ ξεχωριστές στιγμές.

Αυτό που σκέφτομαι όμως διαρκώς, είναι πως μπορεί να μην δίνουμε την σημασία που αξίζει σε αυτές τις στιγμές επειδή είμαστε τόσο κολλημένοι στο επόμενο βήμα.

Θα μου πεις πως αυτό λέγεται ανάπτυξη και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, αρκεί να είναι όντως ανάπτυξη και όχι μια επαναλαμβανόμενη καρικατούρα της προηγούμενης ημέρας ή χρονιάς.

Η ανάπτυξη είναι μεγάλη υπόθεση και ιδιαίτερα στο κομμάτι του φλερτ. Ξεκίνα από τα βασικά και τις 8 συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ελπίδες μας στο φλερτ.

8 Συμπεριφορες Που Καταστρεφουν Τις Ελπιδες Μας Στο Φλερτ

Αυτό όμως που έχω στο μυαλό μου είναι μια φράση που την ακούω συχνά από ένα δικό μου πρόσωπο:

«Όλα μια ιδέα είναι».

Σίγουρα, όλα μια ιδέα είναι αφού όλα περνάνε. Αυτό που χρειάζεται να αξιολογήσουμε όμως είναι αν αυτή η ιδέα είναι κάτι το δημιουργικό που μας γεμίζει ή είναι απλά η ιδέα που έχουμε για την προσδοκία πως το επόμενο που έρχεται απλά θα μας κάνει να νιώσουμε λίγο καλύτερα από αυτό που κάνουμε τώρα.

Οι διακοπές για τους περισσότερους φτάνουν στο τέλος τους και με όσους ανθρώπους έχω μιλήσει, μου έχουν πει το ίδιο το πράγμα:

«Ωραία ήταν αλλά τώρα…»

Ωραία ήταν, αλλά τώρα τι; Θα επιστρέψεις σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει και σε μια καθημερινότητα που θα ευχόσουν να ήταν κάτι διαφορετική;

Πόσο διαφορετική;

Και αν όντως το μέρος που επιστρέφεις από τις διακοπές δεν είναι καλύτερο, πόσο συνειδητοποιημένος είσαι με την πιθανότητα πως αυτό το μέρος θα παραμείνει ίδιο για το υπόλοιπο της ζωής σου;

Ο χρόνος περνά και όλα μπορεί να είναι μια ιδέα.

Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν αυτή η άποψη είναι αισιόδοξη ή πεσιμιστική και μάλλον δεν έχει σημασία.

Τι θα συνέβαινε όμως αν αντί να μην θέλεις να τελειώσουν οι διακοπές, να ανυπομονείς να τελειώσουν για να γυρίσεις και πάλι σε μια περιπέτεια;

Γιατί ο χρόνος είναι μοναδικός αλλά είναι και ένας γρίφος.

Σου απλώνει αμέτρητες διαστάσεις μπροστά σου και σου θέτει συνεχώς το ίδιο άλυτο ερώτημα:

«Ζεις έτσι όπως φανταζόσουν;»

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Για περισσότερες συμβουλές για το πώς μπορείς να ζήσεις την κάθε στιγμή στο έπακρο, κάνε κλικ εδώ.

Να είσαι καλά

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr