Οδηγός Επιβίωσης για το Πρώτο Σου Μεταχειρισμένο Αυτοκίνητο!

Οδηγός αγοράς για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Πως θα σου φαινόταν αν αγόραζες ένα σπίτι 100.000 ευρώ, έμενες σε αυτό μια και μόνο νύχτα και την επόμενη ημέρα, αυτό έχανε 10.000 ευρώ από την αξία του και έπεφτε στα 90.000; Φοβερό έτσι; Φαντάσου αυτό να συνέβαινε στο επόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σου.

Ευτυχώς αυτό, δεν συμβαίνει στην αγορά ακινήτων. Εκεί όμως που σίγουρα συμβαίνει είναι με τα αυτοκίνητα. Με το που βγεις από την έκθεση με το καινούριο σου όχημα, είναι σα να αφήνεις ένα μεγάλο μέρος της αξίας του πίσω.

Μάλιστα, σε πολλά σχετικά sites, θα δεις έρευνες που υπολογίζουν πως μέσα στους 12 πρώτους μήνες, το νέο σου αυτοκίνητο μπορεί να αξίζει στην αγορά των αυτοκινήτων ως και 24% λιγότερο. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις ένα νέο αμάξι στα 20.000 ευρώ, μέσα σε ένα χρόνο θα μπορείς να το πουλήσεις γύρω στα 15.000 με 16.000 ευρώ.

Για αυτό πολλοί, όπως και εγώ, που είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να αλλάζει σχετικά συχνά το αυτοκίνητό του, αντί να χάνω αγοράζοντας καινούρια, εκμεταλλεύομαι τις δυνάμεις της συγκεκριμένης αγοράς, προτιμώντας την επιλογή του μεταχειρισμένου.

Μεταχειρισμένο και Ρίσκα.

Έχει τα καλά του το μεταχειρισμένο. Φυσικά όπως και σε οτιδήποτε πάρεις που δεν είναι του κουτιού,  μια τέτοια επιλογή έχει τα ρίσκα του. Ειδικά το αυτοκίνητο από δεύτερο χέρι, μπορείς να το πληρώσεις διπλό και τριπλό αν κάνεις κακή επιλογή. Χώρια την ταλαιπωρία με συνεργεία και χωρίς αμάξι για όσο το έχεις στον μάστορα.

Τα τελευταία 3 χρόνια έχω αλλάξει 5 αυτοκίνητα και πάω για το 6ο. Όλα ήρθαν από την αγορά των μεταχειρισμένων και όλα επέστρεψαν στην ίδια. Χωρίς, και όχι από τύχη, βλάβες και προβλήματα.

Με αυτή την εμπειρία, έχω μια πολύ καλή εικόνα τι πρέπει να κάνεις, όχι μόνο για να οδηγηθείς στην καλύτερη δυνατή αγορά, αλλά και να απολαύσεις το πρώτο σου μεταχειρισμένο αυτοκίνητο καλύτερα.

Χρειάζεται να γνωρίζω από αυτοκίνητα;

Σημειώνω εδώ πως δεν είμαι μηχανικός, ούτε έχω καλή εικόνα των μηχανικών μερών του αυτοκινήτου.

Βασικά, ούτε θέλω να τα ξέρω καλά. Θέλω να το οδηγώ, να το απολαμβάνω και να κάνω την δουλειά μου χωρίς προβλήματα. Για αυτό και αυτά που θα γράψω είναι ακόμα πιο χρήσιμα για όσους το μόνο που ξέρουν καλά από αυτοκίνητα είναι να τα οδηγούν!

1. Μη βιαστείς και ψάχνε διεξοδικά. Για να βρεις το καλύτερο δυνατό αμάξι στο μοντέλο / κατηγορία που ψάχνεις, δεν φθάνουν δυο βδομάδες. Δεν μπορείς να ελαχιστοποιήσεις τα ρίσκα αν και ο χρόνος σου είναι περιορισμένος.

Συνήθως η αγορά αυτοκινήτου δεν είναι κάτι ζωής ή θανάτου. Καλύτερα – και το έχω κάνει – να δανειστείς ένα ταπεινό αυτοκίνητο από την θεία σου για μερικές ημέρες ή να ενοικιάσεις κάποιο, παρά να αγοράσεις γρήγορα απλά για να κινείσαι.

Η τελευταία μου αγορά μου πήρε 5 μήνες αλλά είμαι σίγουρος ότι ήταν το καλύτερο όχημα στην αγορά στο συγκεκριμένο μοντέλο.

2. Θέσε το budget αγοράς, λίγο παρακάτω από την αρχική σου σκέψη και αναζήτηση. Αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις 6.000 ευρώ, τότε πάρε ένα με 5.000. Όλο και κάτι θα χρειάζεται που θα θες να πειράξεις ή να φτιάξεις και σίγουρα κάποια πινελιά να θυμίζει ότι είναι κάτι δικό σου θα την βάλεις.

Σε όλα μου τα αυτοκίνητα, περίπου ένα extra 20%  επί της τιμής αγοράς το έδινα σε service, αισθητικές βελτιώσεις και μικρές custoμιες για να του δώσω το χαρακτήρα μου. Τα ένιωθα δικά μου γρηγορότερα.

Η πιο καλή επιλογή μου ως τώρα είναι μια αλλαγή ταπετσαρίας τιμονιού στα χρώματα του ταμπλό με ραφές σε χρώμα σαλονιού. Και άρεσε και έδεσε.

3. Δεν μπορείς να κρίνεις μόνος αν ένα αυτοκίνητο είναι καλό. Και όχι μόνο επειδή δεν ξέρεις τα μυστικά του επαγγέλματος και το τι κρύβει το κάθε αυτοκίνητο. Αλλά επειδή δεν μπορείς να ελέγξεις οπτικά όλα όσα ένα αυτοκίνητο χρειάζεται να σου πει.

Έχε πάντα έναν δικό σου μηχανικό. Όχι του πωλητή. Ακόμα και αν δεν έχεις βρες ή χρησιμοποίησε μια υπηρεσία όπως το startup «SpotMechanic». (Δεν συνεργαζόμαστε με κάποιο τρόπο και δεν διαφημίζουμε κανέναν, αλλά φαίνεται να κάνουν καλή δουλειά και θα τους χρησιμοποιούσαμε.)

4. Μην ελέγχεις μόνο το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο αλλά και τον πωλητή. Στις ερωτήσεις που του κάνεις πρόσεξε για πληροφορίες που ίσως κρύβουν φίδια από πίσω από τα λόγια. Αν αλλάζει το ότι είπε πριν ή αν δεν βγάζουν νόημα κάποια από όσα αναφέρει ή αν σου φαίνεται πολύ περίεργη ιστορία το γιατί το πουλάει, τότε καλύτερα να συνεχίσεις να το ψάχνεις πριν σου φανεί “καλή ευκαιρία”.

Η καλύτερη αγορά που έχω κάνει ως τώρα, ακολούθησε μετά από κατασκοπεία στο open publicly facebook προφίλ του προηγούμενου ιδιοκτήτη.

Φωτογραφίες με το να το φροντίζει και να το θαυμάζει με τους φίλους του, συνοδευόμενες από κλαψιάρικα posts για το ότι πρέπει να το αποχωριστεί, ήταν σημάδια ότι τουλάχιστον το αμάξι ο προηγούμενος το πρόσεχε και το αγαπούσε.

5. Ψάξε το πολύ στις κοινότητες και στα forums. Πολλά από όσα δύσκολα βγάζει ο χαρακτήρας ενός αμαξιού, έχουν καταγραφεί από άλλους χρήστες πριν από σένα. Από τα μεγαλύτερα ζητήματα του VW GOLF V, τα ηλεκτρικά του, θα τα είχα γλυτώσει αν είχα ψάξει λίγο καλύτερα

Πολλοί άνθρωποι στο Internet, με βάση τα δεδομένα που θα τους δώσεις (ανάγκες, επιθυμίες, budget συντήρησης) θα σου πουν αν εν τέλει αυτό το μεταχειρισμένο αμάξι που θες, κάνει για εσένα ή θα πρέπει να στραφείς σε κάτι άλλο.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η εμπειρία κάποιου, είναι πολύτιμη γνώση για σένα πριν χρειαστείς να μπεις στη διαδικασία ομοιοπαθητικής.

Πριν κλείσουμε, διάβασε αυτά τα σχετικά άρθρα.

Αν και λένε ότι το αυτοκίνητο, βοηθάει πολύ στο να έχεις δίπλα σου τις γυναίκες που θες, εμείς λέμε ότι βοηθάει όσο οποιοδήποτε συνοδευτικό αξεσουάρ του άνδρα.

Ένα καλό ρολόι, ένα δερμάτινο ζευγάρι ακριβά παπούτσια, μια δυνατή κολόνια, ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, δεν είναι τίποτα χωρίς έναν άνδρα που να ξέρει να διαχειρίζεται σωστά καταστάσεις όταν αυτές έχουν να κάνουν με γυναίκες. Και σε αυτή τη περίπτωση μπορούμε να βοηθήσουμε. Δες παρακάτω.

10 ξεκάθαρα σημάδια πως σε φλερτάρει.

Μέχρι την επόμενη φορά.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .