Οδηγός Friendzone: Ξέχνα Το «Σε Βλέπω Φιλικά»

Οδηγός Friendzone Ξέχνα Το «Σε Βλέπω Φιλικά»

Οδηγός Friendzone Για Να Μην Σε Βλέπει Φιλικά

Πόσες φορές στη ζωή σου έχεις μπει στο friendzone; Πόσες φορές, εκεί που νομίζεις ότι όλα πάνε καλά, έχεις ακούσει την κλασσική ατάκα “Σε βλέπω φιλικά;” Και πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορείς να κάνεις για να το αποφύγεις;

Ξέρουμε. Είναι αρκετές φορές που δεν καταλαβαίνουμε και δεν αντιλαμβανόμαστε το πώς σκέφτονται και πώς λειτουργούν οι γυναίκες. Δεν καταλαβαίνουμε πάντα με τι κριτήρια επιλέγουν έναν άντρα για ερωτικό τους σύντροφο, ενώ κάποιον άλλο όχι.

Δεν είναι ότι εκείνες είναι περίεργες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εμείς κάνουμε κάτι λάθος.

Έτσι, συμβαίνει ότι, ουσιαστικά, εμείς είμαστε εκείνοι που βάζουμε μόνοι μας τον εαυτό μας στο friend zone και κάνουμε τις γυναίκες να μας δουν σαν φίλο, ή, ακόμα χειρότερα, σαν αδερφό.

Το σημαντικό φυσικά εδώ δεν είναι ποιος φταίει. Όλοι έχουμε το μερίδιο της ευθύνης μας.

Ωστόσο, με το να αναλάβουμε την ευθύνη αυτής της κατάστασης σημαίνει και ότι μπορούμε να την αλλάξουμε. Όταν ξέρουμε ότι έχουμε την ευθύνη των πράξεων, των σκέψεων και των αποφάσεων που παίρνουμε ή δεν παίρνουμε είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάξουμε μια κατάσταση και να αποκτήσουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στο σημερινό άρθρο, ο οδηγός friendzone θα μας βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να αποδεχτούμε ότι οι γυναίκες δεν μας βάζουν στο friendzone, αλλά κατά πολλούς τρόπους μόνοι μας μπαίνουμε.

Μόλις το κατανοήσουμε αυτό, θα είμαστε σε θέση και να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση μια για πάντα.

friendzone

Γιατί Μπαίνουμε Στο Friendzone

Οι περισσότεροι άντρες δεν καταλαβαίνουν τους λόγους που μια γυναίκα τους βλέπει σαν φίλο και αυτό είναι λογικό.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Προκειμένου μια γυναίκα να θέλει να είναι μαζί σου ερωτικά πρέπει να δημιουργηθεί έλξη μεταξύ σας.

Η έλξη δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις τον άλλον να νιώσει βεβιασμένα. Ούτε σημαίνει ότι, επειδή νιώθεις εσύ έλξη για μια γυναίκα, αυτομάτως θα νιώσει κι εκείνη.

Φυσικά και μπορείς να δημιουργήσεις έλξη, αλλά πρέπει να ξέρεις το πώς. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με τις εφτά συμπεριφορές που διαλύουν την έλξη.

Η έλξη είναι συναισθηματική, νοητική, πνευματική και φυσικά σεξουαλική και ερωτική. Εάν υπάρχει συναισθηματική, νοητική και πνευματική έλξη τότε έχεις καλή χημεία με τη γυναίκα και “κολλάτε”. Ωστόσο, εάν απουσιάζει η ερωτική και σεξουαλική έλξη, τότε το πιο πιθανό είναι να μπεις στη φιλική ζώνη.

Προκειμένου να δημιουργήσεις έλξη σε μια γυναίκα θα χρειαστεί να μην είσαι δεδομένος και απελπισμένος για εκείνην. Επίσης, θα χρειαστεί να έχεις αυτοπεποίθηση, να είσαι λίγο μυστήριος και να υπάρχει μεταξύ σας μια αβεβαιότητα.

Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά προκειμένου να αποφύγεις το friendzone. Για να το κάνεις αυτό, να δημιουργήσεις δηλαδή έλξη στη γυναίκα που σου αρέσει, θα χρειαστεί αρχικά να αλλάξεις εσύ, να εξελιχθείς και να γίνεις ένας Άνδρας Αξίας. Παράλληλα, υπάρχουν μια σειρά από βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις, τα οποία θα τα βρεις αναλυτικότερα εδώ.

Σε κάθε περίπτωση, χωρίς έλξη το friendzone είναι μονόδρομος.

Οδηγός Friendzone : Μάθε Τι Είναι

Η φιλική ζώνη είναι ουσιαστικά η κατάσταση στην οποία εσύ και η γυναίκα νιώθετε άνετα και οικεία ο ένας απέναντι στον άλλον, αλλά δεν έλκεστε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ταυτόχρονα ο ένας από τον άλλον.

Η οικειότητα και η άνεση είναι εξαιρετικά σημαντικά προκειμένου να λειτουργήσει και να οικοδομηθεί μια ερωτική σχέση οποιουδήποτε είδους, ωστόσο εάν και οι δύο πλευρές δεν νιώσουν έλξη τότε, εκείνος που δεν νιώθει έλξη βλέπει τον άλλον φιλικά.

Αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε άτομο ανεξαρτήτως φύλου.

Υπάρχουν αντίστοιχα πολλές γυναίκες εκεί έξω που θέλουν κάποιον, τον βλέπουν ερωτικά αλλά εκείνος τις βλέπει φιλικά.

Επομένως, το friendzone δεν είναι μια κατάρα που συμβαίνει μόνο στους άντρες. Είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων όταν κάποιος από τους δύο δεν δημιουργεί έλξη στον άλλον. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το γιατί μια γυναίκα σε βλέπει φιλικά και πώς αυτό σχετίζεται με την αυτοεκτίμησή σου.

Με άλλα λόγια, όταν κάποιος νιώθει περισσότερη άνεση, οικειότητα και εμπιστοσύνη προς το άλλο άτομο και παράλληλα δεν νιώθει καθόλου ή σχεδόν καθόλου ερωτική και σεξουαλική έλξη, τότε το άλλο άτομο μπαίνει στο friendzone.

Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι κανένα άτομο ανεξαρτήτως φύλου δεν βάζει κάποιον στο friendzone. Οι άνθρωποι μόνοι μας δημιουργούμε τις συνθήκες για να ακούσουμε τη φράση “Σε βλέπω σαν φίλο”.

Και αυτό είναι πολύ θετικό διότι, όταν δημιουργείς κάτι εσύ, μπορείς, αλλάζοντας τον εαυτό σου και τη συμπεριφορά σου, να αλλάξεις και τις συνθήκες που δημιουργείς.

Επομένως, τα καλά νέα σε όλο αυτό είναι ότι, εφόσον εσύ βάζεις τον εαυτό σου στο friendzone, μπορείς και να τον βγάλεις.

 

Οι Βασικότεροι Λόγοι Που Μπαίνεις Διαρκώς Στο Friendzone

Εφόσον έχουμε κατανοήσει τι σημαίνει η φιλική ζώνη και γιατί μπαίνουμε σε αυτήν, ήρθε η στιγμή να δούμε τους βασικότερους λόγους που ένας άντρας μπαίνει στο friendzone αναλυτικότερα και συστηματικότερα.

Διαβάζοντας παρακάτω θα ανακαλύψεις τι έλκει τις γυναίκες, τι όχι, τι κάνεις λάθος και πώς μπορείς να το διορθώσεις και φυσικά, πώς μπορείς να αποφύγεις το friendzone μια για πάντα ώστε να γλιτώνεις συστηματικά τα “σε βλέπω φιλικά” που ενδεχομένως ακούς.

Πάμε!

#1. Δεν Εκφράζεις Ξεκάθαρα Τις Ερωτικές Σου Προθέσεις Και Μπήκες Στο Friendzone

Ο κυριότερος και αρχικός λόγος που μπήκες ή μπαίνεις συστηματικά στο friendzone είναι ότι δείχνεις μεν στη γυναίκα ενδιαφέρον, αλλά όχι ξεκάθαρα ερωτικό ενδιαφέρον. Και αυτό μπερδεύει τη γυναίκα, η οποία δεν ξέρει σε ποιον ρόλο να σε τοποθετήσει στη ζωή της.

Με άλλα λόγια, τα κάνεις μαντάρα στο πρώτο και βασικότερο βήμα του φλερτ, αυτό της έκφρασης προθέσεων.

Προκειμένου να το αποφύγεις αυτό, μια είναι η λύση: Εξέφρασε ξεκάθαρα τις ερωτικές σου προθέσεις στη γυναίκα που σου αρέσει ΕΞ ΑΡΧΗΣ.

Αυτό σημαίνει ότι, από τις αρχές της επαφής σας και της επικοινωνίας σας, θα της κάνεις ξεκάθαρο λεκτικά ότι δεν είσαι ένας από τους φίλους της.

Δεν αρκεί το να της δείξεις το ερωτικό σου ενδιαφέρον. Ενδέχεται να μην πιάσει το μήνυμα και να μην καταλάβει τις προθέσεις σου. Άλλωστε, κανένας δεν μπορεί να μπει στο μυαλό σου.

Είναι απαραίτητο να πεις σε μια γυναίκα ότι σου αρέσει ερωτικά από τα πέντε με δέκα πρώτα λεπτά της επικοινωνίας σας. Εάν δεν το έχεις κάνει ακόμα, τότε κάνε το όσο πιο γρήγορα μπορείς!

Μην περιμένεις από τη γυναίκα να πάρει την απόφαση και την πρωτοβουλία να σε ρωτήσει τι νιώθεις.

Επίσης, αυτό είναι σημαντικό γιατί θα κατανοήσεις καλύτερα και πιο άμεσα και το τι θέλει η γυναίκα στη συγκεκριμένη φάση της ζωής της και φυσικά, τι θέλει από εσένα.

Επιπλέον, με το να δείχνεις μόνο το ερωτικό σου ενδιαφέρον και να μην της λες το πώς νιώθεις είναι σαν να περιμένεις να γίνει ένα θαύμα, να μπει η γυναίκα στο μυαλό σου και να καταλάβει τις προθέσεις σου.

Οι πράξεις μπορεί πάντα να έχουν διττά νοήματα. Ένας άντρας που μιλάει διαρκώς με μια γυναίκα ενδέχεται να θέλει να είναι φίλοι, ενδέχεται και όχι.

Μην περιμένεις επομένως να πιάσει το μήνυμα από μόνη της. Πες της με λέξεις το τι θέλεις από εκείνη και τη σχέση σας ώστε να ξέρετε και οι δύο πού βαδίζετε.

friendzone

#2. Οδηγός Friendzone : Δεν Προβάλεις Αρρενωπά Χαρακτηριστικά

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν προβάλεις τα αρρενωπά χαρακτηριστικά που ψάχνει η γυναίκα σε έναν άντρα προκειμένου να τον δει ερωτικά.

Για να δεις ποια είναι αυτά πάτα εδώ.

Τα χαρακτηριστικά αυτά μπορείς να τα δημιουργήσεις και είναι ένας άμεσος τρόπος για να νιώσει η γυναίκα έλξη για εσένα.

Συνήθως, οι γυναίκες βλέπουν φιλικά τους άντρες που είναι υπερβολικά “καλά παιδιά”. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το πώς μπορείς να αποφύγεις το να σου πει μια γυναίκα «Είσαι καλό παιδί αλλά σε βλέπω φιλικά».

Ενώ το να είσαι “καλό παιδί” δεν είναι κάτι κακό, το να είσαι υπερβολικά “καλό παιδί” είναι μη ελκυστικό για μια γυναίκα.

Αυτός είναι και ο λόγος που, συνήθως, οι περισσότερες γυναίκες το θέτουν ως εξής: “Είσαι πολύ καλό παιδί, αλλά σε βλέπω σαν φίλο”.

Προκειμένου να αποφύγεις αυτήν την ατάκα, διάβασε αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει σταδιακά να χτίσεις τον εαυτό σου με τέτοιο τρόπο ώστε μια γυναίκα να σε βλέπει ως άντρα και όχι ως “καλό παιδί”. Και αυτό θα γίνει μόνο εάν αποκτήσεις αρρενωπότητα και αρρενωπά χαρακτηριστικά.

 

#3. Φάνηκες Απελπισμένος Ή Δεδομένος

Ο επόμενος λόγος είναι ο ότι ενδεχομένως να φάνηκες απελπισμένος ή δεδομένος στη γυναίκα που σου αρέσει.

Αυτό μπορεί να συνέβη για δύο λόγους:

#1. Θέλεις υπερβολικά τη συγκεκριμένη γυναίκα.

#2. Δεν έχεις αρκετές ερωτικές επιλογές.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο συνδυασμός των δύο παραπάνω λόγων είναι και που φέρνει το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα του να σε βλέπει μια γυναίκα φιλικά.

Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό αν βγαίνεις έξω και να φλερτάρεις γυναίκες, ακόμα κι αν σου αρέσει μια άλλη γυναίκα, ώστε να μην νιώθεις την ανάγκη να είσαι αποκλειστικά με εκείνην.

Εάν “γαντζώνεσαι” σε μια γυναίκα, είναι λογικό να φανείς απελπισμένος και οι πράξεις σου να σε κάνουν να φαίνεσαι δεδομένος στα μάτια της. Αλλά αυτό που μπορεί να κάνεις είναι να δημιουργήσεις μια ερωτική ζωή που σε ικανοποιεί, ώστε να είσαι με μια γυναίκα από επιλογή και όχι από ανάγκη.

Οι γυναίκες θέλουν να νιώθουν ότι ο άντρας που τις φλερτάρει είναι μαζί τους επειδή τις επέλεξε ανάμεσα σε άλλες τόσες και όχι επειδή δεν είχε άλλη επιλογή και ήταν η τελευταία λύση ανάγκης.

Δεν λέμε φυσικά ότι έτσι είναι η κατάσταση ή ότι έτσι νιώθεις, αλλά η απελπισία και το να είναι κάποιος δεδομένος αυτό φανερώνει και έτσι το αντιλαμβάνεται η γυναίκα. Αλλά μην αγχώνεσαι, ο οδηγός friendzone θα σε βοηθήσει να το ξεπαράσεις.

friendzone

Επιπροσθέτως, το να νιώθει μια γυναίκα ότι είσαι δεδομένος ή απελπισμένος για εκείνην φαίνεται από ένα σύνολο συμπεριφορών που συνδυάζονται άμεσα με τις συμπεριφορές του υπερβολικά “καλού παιδιού”, οι οποίες είναι και μη ελκυστικές.

Αυτές είναι:

  • Λες πάντα και σε όλα “ναι“.
  • Της κάνεις όλα τα χατίρια.
  • Την κυνηγάς.
  • Παρακαλάς για την προσοχή της, την αποδοχή της και την επιβεβαίωσή της.
  • Φοβάσαι να διαφωνήσεις μαζί της.
  • Θυσιάζεις αυτά που σου αρέσουν και θέλεις να κάνεις για αυτά που αρέσουν και θέλει εκείνη να κάνει.

 

Θυμήσου ότι είναι άλλο το να διεκδικείς μια γυναίκα και άλλο το να την κυνηγάς, να την παρακαλάς και τελικά, να γίνεσαι χαλί να σε πατήσει.

Προκειμένου να δημιουργήσεις έλξη πρέπει να φανείς ισχυρός. Διαφορετικά, θα σε δει ως φίλο.

 

Οδηγός Friendzone : Πώς Να Το Αντιμετωπίσεις 

 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αντιμετωπίσεις την κατάσταση αυτή και ο σκοπός όλων είναι το πώς θα είσαι καλύτερα εσύ και το πώς θα την διαχειριστείς όσο καλύτερα και αποτελεσματικότερα γίνεται.

Ενδεχομένως βέβαια να σου δείχνει ότι σε βλέπει φιλικά αλλά απλά να σε τεστάρει. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το πώς και το γιατί μας τεστάρουν οι γυναίκες.

Διαβάζοντας παρακάτω θα ανακαλύψεις όλες τις λύσεις ώστε είτε βγεις είτε δεν βγεις από τη φιλική ζώνη, να αποφύγεις αρχικά να ξαναμπείς και φυσικά, να είσαι ήρεμος με την κατάσταση και να μην απογοητευτείς.

#1. Οδηγός Friendzone : Μην Το Πάρεις Άσχημα

Το πρώτο βήμα είναι να αποδεχθείς την κατάσταση ως έχει.

Δεν χρειάζεται να σε πάρει από κάτω. Εάν της έχεις πει πώς νιώθεις και εκείνη επιμένει ότι σε βλέπει ως φίλο, τότε δεν χρειάζεται να εκλιπαρείς και να την παρακαλάς να αλλάξουν τα πράγματα.

Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να σκέφτεται και να νιώθει όπως θέλει.

Επομένως, εάν η γυναίκα έχει πάρει τη συνειδητή απόφαση να μείνετε φίλοι, αποδέξου και σεβάσου αυτήν την απόφαση.

 

#2. Οδηγός Friendzone : Φτιάξε Ένα Πλάνο Δράσης

Εάν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και από τις δύο πλευρές, ήρθε η ώρα να πάρεις κι εσύ κάποιες αποφάσεις.

Το πιο σημαντικό είναι να αποφασίσεις εάν θέλεις να συνεχίσετε φιλικά ή εάν θα κόψεις κάθε επαφή και επικοινωνία μαζί της, που είναι και το προτιμότερο. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζετε να μιλάτε εφόσον δεν θέλετε τα ίδια πράγματα, γιατί έτσι μόνο θα πληγώνεσαι.

Ωστόσο, εάν πάρεις τη συνειδητή απόφαση να συνεχίσεις να μιλάς μαζί της, τότε θα χρειαστεί και πάλι να πάρεις μια απόσταση, όπως επίσης και να μην τρέφεις ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει απλά και μόνο επειδή διατηρείτε μια επικοινωνία.

 

#3. Εστίασε Στον Εαυτό Σου Και Στην Βελτίωσή Σου

Το πιο σημαντικό είναι να βάλεις και πάλι τον εαυτό σου και τη ζωή σου στο επίκεντρο. Μην αφήνεις αυτήν την κατάσταση να σε πάρει από κάτω και μην αναλώσεις άλλο χρόνο, ενέργεια και σκέψη σε κάτι που δεν έχει νόημα.

Προσπάθησε να γίνεις ακόμα πιο ελκυστικός ώστε να αποκτήσεις περισσότερες επιτυχίες με το αντίθετο φύλο. Δείξε στις γυναίκες ότι είσαι ένα ενδιαφέρον άτομο, το οποίο έχει αυτοπεποίθηση και ξέρει τι αξίζει.

Μην προσπαθείς να της αλλάξεις γνώμη γιατί έτσι επικεντρώνεις την προσοχή σου σε μια αρνητική κατάσταση.

Ωστόσο, εάν δεν είσαι σίγουρος για το εάν σε βλέπει φιλικά, δες το βίντεο του Χρήστου με τα εφτά σημάδια που δείχνουν ότι σε βλέπει σαν φίλο.

 

#4. Βγες Έξω Και Πέρνα Όμορφα

Μια μικρή δόση ζήλιας δεν κάνει κακό.

Το να βγαίνεις έξω με τους φίλους σου και να περνάς καλά θα σε βοηθήσει να δεις τη ζωή πιο θετικά και να ξεχάσεις το πρόβλημά σου. Εάν είσαι κολλημένος πάνω της συνέχεια ή περνάς όλον σου τον χρόνο μέσα στο σπίτι δεν θα αλλάξει η κατάσταση.

Ίσα ίσα που με το να βγεις έξω και να περάσεις καλά, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνεις νέες γνωριμίες και να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Στην τελική, η ζωή δεν τελειώνει στο friendzone!

 

#5. Οδηγός Friendzone : Ξεκίνα Και Πάλι Να Φλερτάρεις

 

Το πιο σημαντικό είναι να μπεις και πάλι στο παιχνίδι. Και φυσικά εννοούμε το ερωτικό παιχνίδι.

Ξεκίνα να διασκεδάζεις μέσω του φλερτ και θα δεις την ψυχολογία σου και τη νοοτροπία σου να αλλάζει κατά πολύ.

Δεν είναι ανάγκη να μένεις κολλημένος σε μια σχέση που δεν σε ωφελεί και που δεν σου προσφέρει κάτι.

Εάν είναι να αλλάξει γνώμη έχει καλώς, αλλά εσύ δεν θα περιμένει αυτό. Βγες έξω, προσέγγισε γυναίκες και φλέρταρε όσο περισσότερο μπορείς.

Το πιο πιθανό είναι να γνωρίσεις κάποια άλλη γυναίκα που να σου αρέσει και να νιώθετε το ίδιο ο ένας για τον άλλον.

Κλείνοντας, θέλουμε να επισημάνουμε ότι το friendzone δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί και σίγουρα το έχουν περάσει όλοι οι άνθρωποι στη ζωή τους, έστω και μια φορά.

Επομένως, μην σε παίρνει από κάτω και φυσικά, μην κολλάς σε μια γυναίκα.

Συνειδητοποίησε ότι, εάν δεν σε θέλει και δεν σε βλέπει ερωτικά, αυτό είναι δικαίωμά της και δική της επιλογή. Και δεν μπορείς να πιέσεις κάτι εκεί.

Ωστόσο, έχεις τη ζωή σου και πρέπει να προσέξεις τον εαυτό σου και να τον βάλεις σε προτεραιότητα.

Ελπίζουμε ο σημερινός οδηγός friendzone να σου έλυσε κάποιες απορίες και να σου έδωσε πολύτιμες συμβουλές.

Ενδεχομένως να αλλάξει η κατάσταση, ενδεχομένως και όχι. Σε κάθε περίπτωση, εσύ αξίζεις πολλά και σίγουρα θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει και με το οποίο θα είσαι ικανοποιημένος.

Βαρέθηκες να μπαίνεις στο friendzone; Μην χάνεις άλλο χρόνο. Απόκτησε τις γυναίκες που σου αρέσουν σήμερα, πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.