Οδηγός Φλερτ για Αρχάριους: Πώς Φλερτάρεις Χωρίς να Φαίνεσαι Περίεργος

Οδηγός για Αρχάριους: Πώς να Φλερτάρεις Χωρίς να Φαίνεσαι Περίεργος

Οδηγός Φλερτ Για Αρχάριους

Το άγχος προσέγγισης εμφανίζεται όταν νιώσεις την επιθυμία να πλησιάσεις για φλερτ με μία γυναίκα που σου αρέσει. Πριν πολλά χρόνια, όταν το άγχος προσέγγισης έβγαινε πολλές φορές νικητής και τελικά δεν έκανα την πρώτη κίνηση, οι πιο συνηθισμένες σκέψεις που με βασάνιζαν και πιστεύω θα ταυτιστούν με τις δικές σου ήταν:

  1. Και αν έχει σχέση;
  2. Μήπως την ενοχλήσω;
  3. Ας πάω πιο μετά, δείχνει απασχολημένη τώρα.
  4. Μπορεί να κάνω ή να πω κάτι λάθος και να γίνω ρεζίλι.

Θα εστιάσω στο #4:

Μπορεί να κάνω ή να πω κάτι λάθος και να γίνω ρεζίλι.

Έχοντας επίγνωση ότι δε γνωρίζεις πώς να φλερτάρεις αποδοτικά, ο φόβος ότι θα κάνεις ή θα πεις κάτι και θα γίνεις ρεζίλι είναι έντονος. Πάντως, το να κάνεις κάτι τόσο ακραίο στο φλερτ ώστε να γίνεις ρεζίλι δεν είναι τόσο πιθανό όσο ο φόβος ότι θα το πάθεις. Ωστόσο είναι σημαντικό να δοθούν μερικές συμβουλές ώστε να φλερτάρεις χωρίς να δείχνεις περίεργος.

#1. Μην Την Κοιτάζεις Με Τις Ώρες Πριν Το Φλερτ

μην είσαι περίεργος στο φλερτ

Μερικές φορές ξεκινάς να φλερτάρεις λάθος από την αρχή. Βλέπεις μία γυναίκα που σου αρέσει και αρχίζεις να την κοιτάζεις, αναζητώντας επαφή με τα μάτια. Και δε σταματάς.

Είτε η κοπέλα σε κοιτάζει είτε όχι, συνεχίζεις να κοιτάζεις. Χωρίς να χαμογελάς απαραίτητα, χωρίς να κάνεις κάποια χειρονομία. Απλά την κοιτάζεις συνέχεια, με το άγχος προσέγγισης να σε κρατάει καθηλωμένο.

Εκτός και αν έχεις μεγάλη πείρα στο φλερτ, μην το κάνεις αυτό. Αν κοιτάξεις μία κοπέλα και το  καταλάβει, ή πήγαινε να της μιλήσεις ή σταμάτα να την κοιτάζεις.

Ακόμα και αν πιστεύεις ότι δεν το έχει καταλάβει, έχε υπόψιν ότι οι γυναίκες τόσο ανεπτυγμένη την περιφερειακή τους όραση σε βαθμό που μπορεί να το έχει καταλάβει ότι την κοιτάζεις χωρίς να φαίνεται.

Όπως και να έχει, δε χρειάζεσαι αφορμή για να πας να της μιλήσεις και δε χρειάζεσαι πρόσκληση με τα μάτια της. Η επιθυμία σου να την γνωρίσεις είναι η μοναδική αφορμή που χρειάζεσαι.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όμως, να προσέξεις κάποια πράγματα τα οποία σε πηγαίνουν πίσω και σαμποτάρουν τη δημιουργία έλξης με τη γυναίκα που σου αρέσει. Σήμερα συζητάμε για 10 από αυτά μαζί με το Χρήστο, ο οποίος αναλύει τα πιθανά λάθη και αστοχίες που μπορεί να υπονομεύουν το φλερτ.

#2. Φλερτ Για Αρχάριους: Μη Μιλάς Υπερβολικά Γρήγορα 

 

Όταν μιλάς με φίλους που γνωρίζεις χρόνια, το ένα θέμα συζήτησης διαδέχεται το άλλο. Μιλάτε γρήγορα επειδή έχετε πολλά να πείτε. Το να έχεις πολλά θέματα συζήτησης ανοιχτά ταυτόχρονα στο φλερτ, είναι εξαιρετικά αποδοτικό. Δημιουργεί την ψεύτικη οικειότητα ότι γνωρίζεστε χρόνια.

Ωστόσο όταν μιλάς υπερβολικά γρήγορα με μία κοπέλα όταν φλερτάρεις, φαίνεσαι περίεργος. Αγχωμένος, με ανασφάλειες. Δεν κάνεις αγώνα δρόμου. Ηρέμησε και απόλαυσέ το. Αν γίνεται, μάλιστα, να προσπαθήσεις να μιλάς δύο φορές πιο αργά από ότι μιλάς συνήθως.

#3. Μη Δημιουργείς Παύσεις Τα Πρώτα 2-3 Λεπτά Του Φλερτ

μη δημιουργείς παύσεις

Το έχω δει πολλές φορές να συμβαίνει. Το έχω βιώσει και εγώ στο μακρινό παρελθόν. Ανοίγεις συζήτηση με μία γυναίκα που σου αρέσει και “μένεις από καύσιμα” στα πρώτα 2-3 λεπτά.

Δεν ξέρεις τι να πεις και σταματάς να μιλάς. Απλά την κοιτάζεις και περιμένεις κάτι μαγικό να συμβεί. Το άγχος φαίνεται μέσα στα μάτια σου και αυτό το κάνει χειρότερο. Της μεταδίδεις άγχος και αμηχανία στο φλερτ, κυρίως επειδή και εσύ αυτό νιώθεις.

Ένα από τα τρία πιο συνηθισμένα προβλήματα των ανδρών είναι “δεν ξέρω τι να πω“.

Το καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω λοιπόν να έχεις και την εύλογη απορία:

Αφού δεν ξέρω τι να πω, πώς θα αποφύγω αυτή τη σιωπή αμηχανίας;

Η απάντηση κρύβεται στις σκέψεις σου. Φυσικά και ξέρεις τι να πεις. Πες ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι. Αν αυτό που σκέφτεσαι είναι “Θεέ μου, δεν ξέρω τι να πω“, πες της το με αυτοσαρκασμό.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι πως ένας από τους σημαντικότερους λόγους που δεν ξέρεις τι να πεις είναι γιατί πιστεύεις πως είτε αυτό που θα πεις δεν θα έχει ενδιαφέρον για την γυναίκα είτε γιατί δεν έχεις ξεκαθαρίσει τι στοιχεία θέλεις να μάθεις εκείνη από το φλερτ.

Να έχεις στο μυαλό σου πως είναι σημαντικότερο τι συναισθήματα προβάλεις παρά τι λες. Ακόμα, μην ξεχνάς πως δεν είναι απαραίτητο να πεις κάτι ξεχωριστό για να εντυπωσιάσεις. Αν έχεις στο μυαλό σου πως πρέπει να δείξεις κάτι απίστευτο, η πίεση ενδεχομένως να σε κάνει να δείξεις ακόμα πιο νευρικός.

Όπως και να έχει, μη δημιουργείς μια περίεργη αύρα με αμήχανες σιωπές τα πρώτα λεπτά. Σαμποτάρεις τον εαυτό σου. Έχε επίσης στο μυαλό σου πως οτιδήποτε και αν πεις είναι καλύτερο από το να την κοιτάς και να μη μιλάς καθόλου.

#4. Φλερτ Για Αρχάριους: Προσοχή Στο Πώς Την Αγγίζεις

προσοχή στο άγγιγμα

 

Το να μην αγγίζεις καθόλου μία γυναίκα ενώ την φλερτάρεις μειώνει τις πιθανότητές σου για επιτυχία. Ωστόσο και το να μη γνωρίζεις πώς να κλιμακώνεις το άγγιγμα και να το κάνεις απότομα, επίσης μειώνει τις πιθανότητές σου για επιτυχία καθώς θα φανείς περίεργος / επιθετικός / ενοχλητικός.

Πότε θα συμβεί αυτό;

 • Θα συμβεί αν έχεις το πρόσωπο σου πολύ κοντά στο δικό της.
 • Αν της πιάσεις τα μαλλιά κατά τη διάρκεια του φλερτ.
 • Όταν την πιάσεις από τη μέση υπερβολικά νωρίς.
 • Πάντα να την αγγίζεις με το εσωτερικό της παλάμης σου. Όχι δήθεν τυχαία με τον αγκώνα και όχι δήθεν τυχαία με το εξωτερικό της παλάμης σου. Το καταλαβαίνει ότι την αγγίζεις δειλά και της φαίνεται περίεργο.

Σίγουρα πάντως στο θέμα του αγγίγματος, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Μερικές φορές, στο φλερτ με μία κοπέλα, θα είναι έτοιμη να την αγγίξεις από τα πρώτα λεπτά του φλερτ. Κατά κανόνα, όμως, αν δοκιμάσεις τα πρώτα 2-3 λεπτά να αγγίξεις μία γυναίκα επιθετικά, θα φανείς περίεργος και θα την αναγκάσεις να σηκώσει άμυνες.

#5. Μην Προσπαθείς Να “Κλέψεις” Προσωπικά Της Στοιχεία

Δε θα ξεχάσω ποτέ ένα βράδυ σε ένα αγαπημένο μου μπαρ. Κοντά μου ήταν μία παρέα από δύο γυναίκες. Δίπλα τους στο μπαρ, τρεις άνδρες. Η μία γυναίκα που είχε δίπλα της τον έναν άνδρα της παρέας, χάζευε κάποια στιγμή κάτι στο Facebook μέσα από το κινητό της. Ο άνδρας προσπάθησε να δει το όνομά της στο Facebook και μπήκε facebook messenger για να της στείλει μήνυμα(!)

φλερτ

Η γυναίκα που σου αρέσει απέχει λίγα εκατοστά. Λίγα βήματα μακριά για να της μιλήσεις. Είναι δυνατόν να ψάχνεις το προφίλ της στο Facebook εκείνη τη στιγμή για να την σκουντήξεις διαδικτυακά για φλερτ;

Πέρα από το πρακτικό του θέματος, το να κάνεις κάτι τέτοιο δε θα σε κάνει περίεργο στα μάτια της. Θα σε κάνει ανατριχιαστικό – και όχι με την καλή έννοια. Ακροβατείς στα όρια του stalker.

Η γυναίκα είναι δίπλα σου. Μίλησέ της. Μην προσπαθείς να κλέψεις το κινητό της ή το Facebook της. Δημιούργησε σύνδεση και έλξη. Κάνε την να θέλει να σε ξαναδεί.

#6. Φλερτ Για Αρχάριους: Προσοχή Στη Γλώσσα Σώματος Όταν Φλερτάρεις

Μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν φλερτάρεις με μία γυναίκα, σχετικά με τη γλώσσα και στάση σώματος:

γλώσσα σώματος

 • Μην κουνάς υπερβολικά τα χέρια σου ή μην παίζεις με το καλαμάκι στο ποτό σου – κατά προτίμηση, ποτέ καλαμάκι στο ποτό σου έτσι κι αλλιώς.
 • Τα πόδια σου ας είναι ανοιχτά στο ύψος των ώμων. Ώμοι ανοιχτοί, τα χέρια κατά προτίμηση κάτω χαμηλά. Μην τα χρησιμοποιείς ως ασπίδα μπροστά από την κοιλιά σου ή το στήθος σου.
 • Πολύ συχνά μέσα σε μπαρ η μουσική είναι τόσο δυνατή που αναγκάζεσαι να σκύψεις για να ακούσεις ή για να σε ακούσουν. Και αυτή είναι μία συνήθεια που πρέπει να κόψεις.
 • Μην την κοιτάζεις σε πιο ιδιαίτερα σημεία του σώματος. Όταν της μιλάς, να την κοιτάζεις πάντα στα μάτια. Φυσικά και αν την προσεγγίζεις και ενώ της μιλάς και την φλερτάρεις, κοιτάζεις το στήθος της, το πιο πιθανό είναι να μην της αρέσει, όπως καταλαβαίνεις.

Όταν διεκδικείς, δείχνεις ότι είσαι ένας Άνδρας Αξίας με κριτήρια και επιθυμίες. Όταν κυνηγάς, αυτή η εικόνα αλλάζει. Πού σταματάει όμως η διεκδίκηση και που ξεκινάει το κυνήγι; Σήμερα ο Χρήστος θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, αλλά θα σου δώσει επίσης και τους 5 σημαντικότερους λόγους για να σταματήσεις να την κυνηγάς.

Όπως και να έχει, αν απόψε βγεις να φλερτάρεις, έχε στο μυαλό σου να είναι τα πράγματα όσο πιο απλά γίνεται: Μην κάθεσαι να κοιτάζεις με τις ώρες, προσέγγισε, απόφυγε τις αμήχανες σιωπές. Προσπάθησε να απολαύσεις τη διαδικασία και να περάσεις όμορφα μαζί της. Στο τέλος πες της ότι θέλεις να την ξαναδείς.

Τέλος, το φλερτ είναι μια ευχάριστη διαδικασία και για τα δυο φύλα, που σημαίνει ότι εκτός από μια γυναίκα το απολαμβάνει και ένας άνδρας. Όσον αφορά όλα αυτά που μπορεί να πάνε στραβά και να σε κάνουν να φαίνεσαι περίεργος, πίστεψέ μας πολύ πιο μεγάλη σημασία έχει να μη δώσεις βάση στα αρνητικά αλλά να την κάνεις να νιώσει άνετα. Φλερτ για αρχάριους λοιπόν, με αυτό τον οδηγό καλύψαμε το θέμα, συνεπώς ήρθε η ώρα να βγεις και να προσεγγίσεις τις γυναίκες που θες.

Αν θέλεις να ζήσεις τη δική σου περιπέτεια, μπορείς να δεις εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.