Οδηγός για Σχέσεις: Δημιουργώντας Συναισθηματικά Ώριμες Σχέσεις

Οδηγός για Σχέσεις: Δημιουργώντας Συναισθηματικά Ώριμες Σχέσεις

Δημιούργησε Συναισθηματικά Ώριμες Σχέσεις

Το να δημιουργήσεις ποιοτικές και συναισθηματικά ώριμες σχέσεις είναι, σε πολλές περιπτώσεις, κάτι εξαιρετικά περίπλοκο και δύσκολο.

Ή τουλάχιστον, έτσι φαντάζει για τους περισσότερους ανθρώπους, άντρες και γυναίκες.

Γιατί όμως;

Γιατί μας φαίνεται τόσο εξαιρετικά δύσκολο και σπάνιο το να δημιουργήσουμε μια συναισθηματικά ώριμη σχέση;

Γιατί μας φαίνεται ενδεχομένως τόσο απίθανο το να χτίσουμε μια υγιή και ποιοτική σχέση με μια γυναίκα που μας αρέσει και μας έλκει;

Και είναι τελικά τόσο δύσκολο όσο φαντάζει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κολλούν. Και κολλούν σε δύο πολύ συγκεκριμένα σημεία.

α) Στο να συνειδητοποιήσουν την αξία τους και να θέσουν τέτοια κριτήρια τα οποία θα τους φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

β) Στο να διεκδικήσουν με θάρρος και συνέπεια αυτό ακριβώς που τους αξίζει.

Προσωπικά, μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησής μου με το φλερτ και τις σχέσεις των δύο φύλων, δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχουν εκεί έξω κατάλληλες γυναίκες για σχέση και αντίστοιχα κατάλληλοι άντρες για σχέση.

Αντίθετα, πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν ποιοτικοί άνθρωποι και στα δύο φύλα, οι οποίοι θέλουν, έχουν ανάγκη και μπορούν να προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες και στιγμές σε ένα άτομο του αντίθετου φύλου.

Πώς μπορούμε λοιπόν να δημιουργήσουμε συναισθηματικά ώριμες σχέσεις, ποιοτικές, και λειτουργικές;

#1. Δημιουργώντας Τα Κατάλληλα Κριτήρια

Τα κριτήρια είναι τα θεμέλια κάθε σχέσης. Μέσα από τα κριτήριά μας θα κάνουμε και τις αντίστοιχες επιλογές. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με τα κριτήρια για σχέση και αλληλεξάρτηση.

Όσο πιο χαμηλά είναι τα κριτήρια αυτά, τόσο λιγότερο ποιοτικές και αξιόλογες θα είναι και οι επιλογές μας και οι γυναίκες με τις οποίες ξεκινάμε μια σχέση.

Επομένως, σε πρώτο στάδιο είναι εξαιρετικά σημαντικά και ωφέλιμα τα εξής:

α) Να συνειδητοποιήσουμε ποια είναι τα κριτήριά μας πριν επιλέξουμε μια γυναίκα.

β) Να καταγράψουμε αυτά τα κριτήρια σε ένα χαρτί ώστε να είναι ξεκάθαρα.

γ) Να προσθέτουμε σταδιακά κι άλλα κριτήρια ώστε να διεκδικούμε διαρκώς κάτι καλύτερο.

δ) Να μην μειώνουμε τα κριτήρια μας και να μην συμβιβαζόμαστε με κάτι λιγότερο.

ε) Να επιλέγουμε ποια γυναίκα θα είναι μαζί μας με βάση τα κριτήρια αυτά.

Αυτά τα βήματα τα έχω εφαρμόσει στην αρχή της ενασχόλησής μου με το φλερτ και τις γυναίκες, προκειμένου να ξεκαθαρίσω μέσα μου το που θέλω να στοχεύσω.

Είναι ουσιαστικά ένας χάρτης, μια πυξίδα για το πού ακριβώς θέλω να φτάσω στον ερωτικό τομέα.

Πρόσεξε: Μην γράψεις μόνο τρία κριτήρια. Φτιάξε μια λίστα με τα κριτήρια που είναι απαραίτητα για εσένα προκειμένου να έλξεις και να προσεγγίσεις γυναίκες που είναι ικανές συναισθηματικά για ώριμες σχέσεις.

 

#2. Μην Βιαστείς Να Μπεις Σε Σχέση, Προκειμένου Να Είσαι Σίγουρος Ότι Θα Είναι Μια Ώριμη Συναισθηματικά Σχέση

Πολλοί άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα και βιάζονται να συνάψουν σχέση με ένα άτομο του αντίθετου φύλου.

Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, όπως:

α) Έχουν ανάγκη από μια σχέση.

β) Έχουν χαμηλά κριτήρια, οπότε επιλέγουν πιο εύκολα γυναίκες για σχέση.

γ) Δεν αναγνωρίζουν την αξία τους, με αποτέλεσμα να συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο από αυτό που τους αξίζει.

δ) Δεν έχουν την αυτοπειθαρχία να περιμένουν, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι η σχέση αυτή θα ευδοκιμήσει.

ε) Ενθουσιάζονται εύκολα.

στ) Εξιδανικεύουν τη γυναίκα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν βιαστείς να μπεις σε μια σχέση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην έχεις δει και αξιολογήσει κάποια βασικά θέματα και στοιχεία στη γυναίκα και κατ’ επέκταση στη σχέση αυτή.

Κι εκεί μειώνεται και η πιθανότητα του να δημιουργήσεις μια υγιή και συναισθηματικά ώριμη σχέση.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην βιάζεσαι να πάρεις μια σημαντική απόφαση.

Πριν μπεις σε μια σχέση καλό είναι να αξιολογήσεις για ένα χρονικό διάστημα την κατάσταση, την επαφή σου με τη γυναίκα, τη γυναίκα αλλά και το τι θέλετε και μπορείτε να προσφέρετε ο ένας στον άλλον.

Θυμήσου ότι έχεις ΚΙ ΕΣΥ δικαίωμα να απορρίψεις μια γυναίκα και ότι μπορείς να πάρεις τον χρόνο σου προκειμένου να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να δημιουργήσεις κάτι υπέροχο μαζί της.

Ούτως ή άλλως, προκειμένου να γνωριστείς με οποιονδήποτε άνθρωπο χρειάζεται χρόνος και κάποια επένδυση.

Εάν κάνεις σχέση από την πρώτη μέρα μαζί της ή από την πρώτη βδομάδα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχουν κάποια σημεία που δεν έχεις δει καθαρά ακόμα ή που δεν έχουν βγει στην επιφάνεια.

Είναι πολύ σημαντικό να αξιολογήσεις και να δοκιμάσεις τη γυναίκα και τη σχέση που έχετε μεταξύ σας πρωτού ξεκινήσετε κάτι σοβαρό.

Θα αποφύγεις πολλές παγίδες και δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον.

Couple enjoying day out at the beach

#3. Πρέπει Να Είσαι Συναισθηματικά Ώριμος Εσύ Πρώτα

Το φλερτ και οι σχέσεις είναι ένα ατελείωτο ταξίδι εκμάθησης του εαυτού μας και προσωπικής εξέλιξης.

Γι’ αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να είμαστε σε θέση πρώτα εμείς να δούμε μια κατάσταση με συναισθηματική ωριμότητα και διαύγεια, προκειμένου να έλξουμε αργότερα και την κατάλληλη γυναίκα.

Όλα ξεκινούν από εμάς και από τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας.

Πρώτα θα φτάσεις εσύ σε ένα επίπεδο στο οποίο θα είσαι συναισθηματικά ώριμος και λειτουργικός, κι έπειτα θα δεις ότι, με μαθηματική ακρίβεια, θα επιλέξεις και την κατάλληλη γυναίκα για εσένα.

Το να πιστεύεις ότι οι γυναίκες φταίνε ή ότι δεν υπάρχουν ποιοτικές και ώριμες γυναίκες εκεί έξω για εσένα είναι μια νοοτροπία που δεν σε ωφελεί και θα σου εξηγήσω αμέσως γιατί:

Μεταθέτεις την ευθύνη της ζωής σου σε κάποιον άλλον, στην προκειμένη περίπτωση στη γυναίκα.

Ουσιαστικά, είναι σαν να εύχεσαι να αλλάξουν οι εξωτερικοί παράγοντες προκειμένου να αποκτήσεις αυτό που θέλεις και να είσαι ευτυχισμένος.

Ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να πετύχεις και να ευτυχίσεις σε οποιονδήποτε τομέα είναι να αναλάβεις εσύ πρώτος την ευθύνη του εαυτού σου, των σκέψεων και των πράξεών σου.

Μόλις το κάνεις αυτό, θα νιώσεις αμέσως μια ελευθερία και ότι έχεις πρόσβαση σε ατελείωτες επιλογές, καθώς εσύ θα δημιουργείς την πραγματικότητά σου και το μέλλον σου.

Και θα ξέρεις ότι είναι στο χέρι σου να δημιουργήσεις συναισθηματικά υγιείς και ώριμες σχέσεις, γιατί έτισ είναι στην πραγματικότητα.

Μην συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από αυτό που σου αξίζει. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το τι γίνεται και τι μπορείς να κάνεις όταν φοβάσαι μην την χάσεις και συμβιβάζεσαι με όλα.

Τελικά, το πιο σημαντικό κομμάτι απ’ όλα στο να δημιουργηθεί μια υγιής και συναισθηματικά ώριμη σχέση με μια γυναίκα είναι το να αναλάβεις εσύ την ευθύνη αλλά και τη δράση να την δημιουργήσεις.

Το ταξίδι του φλερτ και της αυτοβελτίωσης είναι ατελείωτο και πάντα σου δίνει την επιλογή να διεκδικήσεις το καλύτερο για εσένα και τελικά, αυτό που πραγματικά σου αξίζει.

Μόλις γίνεις ο Άνδρας Αξίας που μπορείς να είσαι, θα δεις και τα ερωτικά σου αποτελέσματα να αλλάζουν προς το καλύτερο.

Και είναι πολύ σημαντικό αυτό.

Γιατί όλα από εμάς ξεκινούν.

Εάν θέλεις κι εσύ να ξεκινήσεις, δες εδώ.

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο Άνδρας Αξίας, εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.