Οδηγός: Πώς να διαρκείς περισσότερο στο σεξ

Οδηγός: Πώς να διαρκείς περισσότερο στο σεξ

Ένα από τα πράγματα που έμαθα με το πέρασμα των ετών κάνοντας infield σε άνδρες, είναι ότι εμείς οι άνδρες (όπως και οι γυναίκες άλλωστε) έχουμε κάμποσα άγχη και ανασφάλειες. Όμως συχνά συμπεριφερόμαστε λες και δεν μας επιτρέπεται να γνωστοποιήσουμε τα θέματα που μας απασχολούν και μας κατατρώγουν (σα να αισθανόμαστε ότι προδίδουμε τον Ανδρικό Κώδικα).

Αυτό πάντως που δεν κάνει εντύπωση σε κανέναν μας είναι ότι πολλές από τις ανδρικές ανασφάλειες έχουν να κάνουν με το σεξ, τις σεξουαλικές επιδόσεις και κυρίως τον χρόνο διάρκειάς μας στο σεξ. Θέματα τα οποία δεν αισθανόμαστε άνετα να συζητήσουμε με τους φίλους μας και τους οικείους μας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε μόνοι. Στην κοινότητά μας όμως ενδιαφερόμαστε πραγματικά να βελτιώσουμε τη ζωή των ανδρών σε κάθε τομέα, παρέχοντας υπεύθυνη πληροφόρηση για όλα τα θέματα που σε απασχολούν.

Για αυτό ας απομυθοποιήσουμε μαζί την κατάσταση σχετικά με την διάρκεια στο σεξ, ώστε να δούμε τι χρειάζεται για να αυξήσεις την αντοχή σου αλλά και την ευχαρίστηση σου από αυτό.

 

Άλλο η προτίμηση, άλλο το πρόβλημα

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε, είναι απλά να κατανοήσουμε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα υπαρκτό πρόβλημα όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση και το «θέλω να διαρκώ περισσότερο». Το δεύτερο είναι προτίμηση το πρώτο είναι όντως ένα σύνδρομο που μπορεί να χρειάζεται ιατρική βοήθεια. Το δύσκολο με την πρόωρη εκσπερμάτιση είναι πως δεν υπάρχει μία μόνο αιτία. Πρόκειται για ένα μείγμα άγχους, μεγάλου ερεθισμού και μαθημένης συμπεριφοράς.

Ενώ η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ένα αληθινό πρόβλημα, μεγάλο μέρος του άγχους για την σεξουαλική σου αντοχή προέρχεται από την εικόνα που έχεις ότι ένας «αληθινός» άνδρας θα έπρεπε να διαρκεί για ώρες προτού φτάσει σε οργασμό. Και κάπου εκεί βρίσκεται το πρώτο πρόβλημα.

Κι αυτό επειδή πολλοί άνδρες πιστεύουν ότι η διείσδυση θα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 30 λεπτά για να μετράει (βλέπε πιο κάτω και το σχόλιό μας για το πορνό), σε αντίθεση όμως με τις έρευνες που δείχνουν ότι η μέση ενδοκολπική εκσπερμάτιση είναι περίπου στα 7-8 λεπτά. Συγκεκριμένα, τα 7-13 λεπτά θεωρούνται «άριστα», τα 3-6 «αποδεκτά» και τα 1-3 «προβληματικά».

Ωστόσο παρόλο που συνειδητοποιείς ότι τελικά δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, κατανοώ ότι δεν θες να είσαι απλά «αποδεκτός», οπότε ας δούμε μαζί τι μπορείς να κάνεις για να διαρκείς περισσότερο.

 

Σταμάτα να βλέπεις τσόντες

Μεγάλο μέρος του άγχους που έχουν οι άνδρες για την διάρκειά τους στο σεξ, προέρχεται από το πορνό. Δυστυχώς σε συνδυασμό με την ελλιπή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην Ελλάδα, οι περισσότεροι άνδρες καταλήγουν να έχουν τις ταινίες αυτές ως οδηγό.

Όμως το σεξ στις τσόντες δεν έχει καμία σχέση με το αληθινό σεξ, καθώς τα πάντα στο πορνό είναι μια παράσταση. Από τις στάσεις, τους οργασμούς, τη διάρκεια κλπ κλπ, αυτό που μετράει είναι τι δείχνει καλά στην κάμερα και τι σε ..ανακουφίζει γρηγορότερα. Δυστυχώς όμως παράλληλα απορροφάς και όλα τα λάθος συμπεράσματα από αυτό. Έτσι βλέπεις τις (ψεύτικες) μαραθώνιες επιδόσεις στο σεξ μεταξύ των ..ηθοποιών και θεωρείς ότι και εσύ κάπως έτσι θα έπρεπε να το κάνεις. Κάτι που δημιουργεί μεγαλύτερο βάρος και άγχος για τις επιδόσεις σου.

Το να περιμένεις η σεξουαλική σου ζωή να ομοιάζει από πλευράς επιδόσεων με ταινία πορνό, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να απογοητευτείς για τον εαυτό σου, να αγχωθείς και να έχεις μια μη ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

 

Προκαταρκτικά

Ένα μεγάλο μέρος του άγχους γύρω από τον χρόνο που διαρκείς στο σεξ είναι ότι φοβάσαι πως επηρεάζει το αν θα ευχαριστήσεις τη γυναίκα. Το πρόβλημα είναι πως υπολογίζεις ως σεξ μόνο το χρόνο διείσδυσης και όλα τα υπόλοιπα τα θεωρείς απλά ως ένα μέσο για να φτάσεις εκεί. Χωρίς να διαφωνώ ως ένα σημείο, να αναφέρω ότι για τις γυναίκες δεν ισχύει ακριβώς το ίδιο. Για τις γυναίκες το σεξ είναι πιο ολική εμπειρία σε αντίθεση με τους άντρες που μετράει κυρίως η τελική εκσπερμάτιση.

Και αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σου. Αν θες να είσαι καλός στο σεξ αλλά σε αγχώνει η διάρκειά σου, τότε δώσε μεγάλη έμφαση στα μέρη του σεξ πριν την διείσδυση.

Δώσε αρκετό χρόνο ώστε να κάνεις το σεξ μια εμπειρία για όλο το σώμα, αντί να εστιάζεις μόνο στα συνήθη σημεία. Χρησιμοποίησε το στόμα σου, τα δάχτυλά σου, πείραξε την αισθησιακά, κάνε την να αναστενάζει και να δαγκώνει τα χείλη της… Και επειδή ξεφεύγουμε από τα όρια του παρόντος Οδηγού, στο internet υπάρχει πληθώρα υλικού για τα προκαταρκτικά.

Πάντως όταν μπορείς να ικανοποιήσεις μία γυναίκα με πολλούς τρόπους, τότε θα εγγραφείς στη μνήμη της ως ένας από το καλύτερους εραστές που είχε, ανεξαρτήτως της τελικής διάρκειάς σου στη διείσδυση.

Και το κυριότερο απ’ όλα, τα προκαταρκτικά θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις. Όταν γνωρίζεις ότι μπορείς να την κάνεις να έχει οργασμό ήδη από τα προκαταρκτικά ή να ερεθιστεί πολύ, δεν θα είσαι τόσο αγχωμένος για το πόσο γρήγορα τελειώνεις και αυτό θα σε βοηθήσει με τη σειρά του να χαλαρώσεις, να διαρκέσεις περισσότερο και να το απολαύσεις και πολύ.

Οδηγός: Πώς να διαρκείς περισσότερο στο σεξ

 

Μάθε το σώμα σου

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι να μάθεις να ελέγχεις το πότε θα εκσπερματίσεις, ώστε να διαρκείς περισσότερο και αφορούν κυρίως το να χρησιμοποιείς το σώμα σου σωστά. Το πρώτο που θες να μάθεις είναι να ελέγχεις τον κοκκυγικό μυ (pubococcygeus).

Για να μάθεις πώς να τον σφίγγεις, προσποιήσου πως θες να διακόψεις την ούρηση, είναι ακριβός αυτός ο μυς που νιώθεις. Κάνοντας τακτική εξάσκηση στον να τον σφίγγεις, θα τον δυναμώσεις και θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να ελέγχεις την εκσπερμάτιση σου.

 

Άλλαξε ρυθμό και στάση

Το επόμενο που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάζεις ταχύτητα και ρυθμό κατά τη διείσδυση. Πολλοί άνδρες νομίζουν ότι όσο πιο ..δυναμικά και σταθερά το πάνε, τόσο το καλύτερο. Αυτό μπορεί να είναι ωραίο, αλλά δεν αρκεί. Τόσο για εσένα (που εγγυημένα θα τελειώσεις πιο σύντομα), όσο και για την σύντροφο σου.

Καλύτερα να αλλάζεις ρυθμό κάθε τόσο, ώστε να αλλάζει η αίσθηση που νιώθεις και να διαρκέσεις περισσότερο. Επιπλέον μπορείς να αλλάζεις στάσεις. Όχι κάθε λίγο και λιγάκι (μην την εκνευρίσεις κιόλας). Η αλλαγή στάσης θα αλλάξει επίσης την αίσθηση που νιώθεις και θα καθυστερήσει την εκσπερμάτιση. Επιπλέον: έτσι θα πειραματιστείς και για το ποιες στάσεις προτιμάτε και οι δύο και σας ταιριάζουν καλύτερα. (Ξέρεις, για λόγους καθαρά επιστημονικούς).

 

Φάρμακα

ΌΧΙ, δεν σου χρειάζονται.

Και θα μείνω σε αυτό. Δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Οι άνθρωποι που πραγματικά τα χρειάζονται είναι πολύ -πολύ λίγοι. Στην περίπτωση που νιώθεις ότι το πρόβλημα σου είναι ιατρικής φύσεως απευθύνσου σε κάποιον γιατρό. Δεν τα χρειάζεσαι όμως, οι πιθανότητες λένε ότι το πρόβλημα σου είναι ψυχολογικό ή/και απειρίας, όπως περιγράψαμε στην αρχή.

 

Χαλάρωσε

Ξέρω ότι δεν είναι και το πιο εύκολο, αλλά προσπάθησε να χαλαρώσεις όσο γίνεται, για να χαρείς την στιγμή. Ζήσε το όπως έρχεται και μην σκέφτεσαι το τι και το πώς. Εάν παρά-είσαι ερεθισμένος σκέψου κάτι μη-σεξουαλικό. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να σταματήσεις να δίνεις τόση προσοχή στο ρολόι. Η ποιότητα του σεξ δεν βασίζεται στο χρόνο, αλλά στον τρόπο που συνδέεσαι και αλληλεπιδράς με τη σύντροφό σου. Αν εστιάζεις στα άγχη και τις ανασφάλειές σου για το πόσο διαρκείς τα πράγματα γίνονται χειρότερα καθώς δημιουργείς μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Για αυτό το ιδανικό είναι να αφεθείς ώστε να ζήσεις όλη την εμπειρία και να αφήσεις τον εαυτό σου να αποπλανηθεί εξίσου από τη σύντροφό σου.

Και τώρα, το μόνο που σου μένει πια είναι να γνωρίσεις τη νέα σου παρτενέρ.

 

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.