Οδηγός: βασικές αρχές αυτοπεποίθησης

Οδηγός: βασικές αρχές αυτοπεποίθησης

Όταν ακούω άντρες να λένε ότι θα ήθελαν να είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση, ειλικρινά με εξοργίζει. Γιατί; Γιατί δεν είναι κάτι που πέφτει σαν μάννα εξ ουρανού. Δεν είναι λαχείο που παίζεις και μπορεί αν κερδίσεις, που δεν εξαρτάται από σένα. Δεν είναι έμφυτο ταλέντο. Είναι μία αρετή που καλλιεργείται. Αν πραγματικά δουλέψεις αυτό το κομμάτι, για να βελτιώσεις την αυτοπεποίθησή σου και να κάνεις πράγματα που έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα για την αυτοεκτίμησή σου, έχεις αναπτύξει μία αρετή στην οποία οι περισσότεροι άντρες υστερούν, και αυτό σου δίνει πλεονέκτημα στη ζωή σου σε όλους τους τομείς – όχι μόνο στις γυναίκες.

Αυτό σημαίνει ότι θα είσαι ο άνταρς που οι γυναίκες θέλουν, ο άντρας που άλλοι άντρες θα θέλουν να του μοιάσουν. Ο άντρας στον οποίο κάποιος θα καταφύγει για συμβουλές, βοήθεια και καθοδήγηση, γιατί θα έχεις κύρος. Θα ζεις άφοβα, θα βιώνεις νέες εμπειρίες διαρκώς, θα γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους και θα πετυχαίνεις στόχους πιο εύκολα, στόχους που δε θα φανταζόσουν ποτέ ότι θα μπορούσες να επιτύχεις. Ακούγεται υπερβολικό ίσως, αλλά είναι η αλήθεια.

Αν θεωρείς ότι η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που μπορείς να κερδίσεις σε λίγα λεπτά ή ώρες, θα απογοητευτείς στην πορεία. Αν έχεις αυτή την άποψη, καλύτερα να σταματήσεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο. Πήγαινε πίσω στη φυσιολογική σου ζωή και ξέχασε οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτοπεποίθηση, γιατί σπαταλάς το χρόνο σου με τέτοια νοοτροπία. Αν όμως, νιώθεις έτοιμος να σταματήσεις να νιώθεις αυτό το φόβο όποτε θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούριο στη ζωή σου, και επιτέλους να αποκτήσεις το θάρρος και το θράσος που οι γυναίκες πάντα θέλουν από έναν άντρα, τότε διάβασε προσεκτικά κάθε λέξη αυτού του άρθρου, γιατί αν τις εφαρμόσεις σωστά, θα αλλάξει τη ζωή σου ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

  • Οι βασικές αρχές της αυτοπεποίθησης για έναν άντρα

Πριν καν διανοηθεί κάποιος να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή του, πρέπει να συνειδητοποιήσει τις βασικές αρχές της αυτοπεποίθησης και τι βοηθάει στην αυτοεκτίμηση και στην αυτοπεποίθηση, καθώς και με ποιον τρόπο.

Η αυτοπεποίθηση κερδίζεται, δε χαρίζεται!

Η αυτοπεποίθησή σου που πηγάζει από τον εαυτό σου, κερδίζεται κάθε λεπτό καθημερινά, καθώς κάνεις πράγματα που είτε χτίζουν την αυτοπεποίθησή σου, είτε την καταστρέφουν. Φρόντισε να είσαι σε διαδικασία που κάνεις πράγματα που την βελτιώνουν αισθητά.

  • Δεν υπάρχει γονίδιο αυτοπεποίθησης. Υπάρχουν άντρες που θεωρούν ότι είτε γεννιέσαι με αυτοπεποίθηση, είτε όχι. Κάτι τέτοιο ΔΕΝ ισχύει, αντιθέτως, είναι μία ικανότητα που μαθαίνεται.
  • ΜΗ ΠΡΟΣΠΟΙΕΊΣΑΙ! Αν βρίσκεσαι στην κοινότητα του pickup καιρό, είναι πολύ πιθανό να έχεις ακούσει το εξής: “Προσποιήσου το μέχρι να το πετύχεις.” Προσποιούμενος την αυτοπεποίθηση, όμως, απλά καλύπτεις τις ανασφάλειές σου και τους φόβους σου, οι οποίοι και θα αποκαλυφθούν  όταν κάποιος σε (κατα)κρίνει. ΠΟΤΕ μην προσποιείσαι αυτοπεποίθηση, λοιπόν. Είναι άλλωστε κάτι που θα έρθει αρκετά γρήγορα, έστω και στιγμιαία, αν κάνεις αυτό που πρέπει.
  • Αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση για κάτι, είναι επειδή έχεις ενισχύσει αυτό το πιστεύω σου, βασιζόμενος στις αντιδράσεις των γύρω σου. Για παράδειγμα, αν είσαι σχετικά κοντός στο ύψος και νιώθεις ανασφάλεια για αυτό το λόγο, είναι επειδή οι γύρω σου το έχουν αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν και σε έχουν στιγματίσει αυτές οι στιγμές, καθώς έχουν ενσωματωθεί στις σκέψεις σου, στα συναισθήματά σου και στις ενέργειές σου.
  • Ο κόσμος ενδιαφέρεται κατά βάση για τον εαυτό του. Όταν λέει ότι ενδιαφέρεται για τους άλλους, έχε στο νου σου ότι ο άνθρωπος από το DNA του είναι προγραμματισμένος να ενδιαφέρεται για την προσωπική του ασφάλεια και ύπαρξη. Όταν κάποιος λοιπόν προσπαθεί να σε υπονομεύσει, μην το πάρεις προσωπικά. Οι πράξεις του είναι η αντανάκλαση των ανασφαλειών του απέναντί σου.
  • Είναι στη φύση σου να φοβάσαι! Γεννιόμαστε με την ικανότητα να μπορούμε να αισθανθούμε τον φόβο. Αλλά ο φόβος συχνά παρερμηνεύεται ως κάτι αρνητικό, που δε θα έπρεπε να νιώθουμε, ενώ είναι θετικό. Ο φόβος ας σου θυμίζει, ότι ο εγκέφαλός σου σου λέει ότι θα κάνεις κάτι που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν, οπότε δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί. Προσπαθεί να σε προστατεύσει, λοιπόν. Ο φόβος σημαίνει ότι το ένστικτο της αυτοσυντήρησής σου, λειτουργεί σωστά.
  • Η αυτοπεποίθησή σου βελτιώνεται όσο προσπαθείς και προσπερνάς τους φόβους σου. Κάνοντας αυτό που φοβόσουν να κάνεις, θα δεις τους φόβους σου να εξαφανίζονται.
  • Δημιούργησε νέα πιστεύω. Καθώς προσπερνάς τον φόβο σου, θα παρατηρήσεις μία έκρηξη αδρεναλίνης στο σώμα σου. Αυτή θα εκτοξεύσει την αυτοπεποίθησή σου, οπότε πρέπει να εκμεταλλευτείς τη στιγμή προς όφελός σου.  Παράδειγμα: Αν μιλήσεις με μία πολύ όμορφη γυναίκα που νιώθεις ότι είναι εκτός ορίων για σένα και αυτή ανταποκρίνεται θετικά, θα νιώσεις έξαψη και ενθουσιασμό. Μόλις νιώσεις έτσι, κάνε κάτι που κανονικά θα φοβόσουν να κάνεις. Καθώς η αυτοπεποίθησή σου έχει στιγμιαία κορυφωθεί, εκμεταλλεύσου το για να την πας ένα βήμα ακόμη παραπέρα.
  • Άλλαξε ριζικά τις συνήθειές σου. Ας υποθέσουμε ότι δοκιμάζεις πράγματα που φοβόσουν να κάνεις και εκμεταλλεύεσαι τη στιγμή της έξαψης και της έκρηξης αυτοπεποίθησης, οπότε η αυτοπεποίθησή σου βελτιώνεται καθημερινά. Πάντα, όμως, εγκυμονεί ο κίνδυνος, να παγιδευτείς μία μέρα στην καθημερινότητά σου και να επανέλθεις στα επίπεδα πριν της προσπάθειάς σου. Θέλει καθημερινή επιμονή μία τέτοια προσπάθεια για αλλαγή. Δεν έχεις την πολυτέλεια να επαναπαύεσαι λέγοντας “σήμερα δε θα προσπαθήσω, θα ξεκουραστώ”. Είναι κάτι που πρέπει να το θέλεις σε υπερθετικό βαθμό, καθημερινά, συνέχεια. Όχι κάτι που “πρέπει” να κάνεις και να το βλέπεις σαν αγγαρεία. Η όλη σου προσπάθεια είναι διεγερτική και πρέπει να σε ανεβάζει.

Οι ατάκες, οι έτοιμες ιστορίες, το να ξέρεις τι να πεις, σίγουρα σου δίνουν μία αίσθηση ασφάλειας για να πας να μιλήσεις σε μία γυναίκα. Αν όμως η αυτοπεποίθησή σου είναι αδύναμη, δε θα καταφέρεις πολλά. Είναι πολύ πιο σημαντικό να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να ανέβει ψυχολογικά από οτιδήποτε άλλο, στο ταξίδι της αυτοβελτίωσης που ξεκινάς με σκοπό να γίνεις καλύτερος με τις γυναίκες – και όχι μόνο με τις γυναίκες.

Βρες με!

Anestis

Founder / Head Instructor at Men of Style
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε.

Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων!

Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Anestis
Βρες με!
Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε.Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων!Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.