Οι 5 Βασικοί Λόγοι που Μπήκες στο Friendzone

Οι 5 Βασικοί Λόγοι που Μπήκες στο Friendzone

Μάθε Γιατί Μπήκες Στο Friendzone

Το να μπαίνεις στο friendzone είναι κάτι που πονάει, που το βιώνεις ως απόρριψη και δημιουργεί μια κατάσταση που κανένας μα κανένας άντρας δεν θέλει να βιώσει.

Εάν έχει μπει στο friend zone έστω και μια φορά, τότε ξέρεις για ποια κατάσταση μιλάει.

Είναι το σημείο που φτάνεις να πιστεύεις ότι θα μείνεις μόνος σου για πάντα.

Είναι η φάση που σου λέει ότι σε βλέπει σαν φίλο ή, ακόμα χειρότερα, σαν αδερφό, και δεν ξέρεις από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις.

Και είναι η φάση που απογοητεύεσαι αλλά παράλληλα αναρωτιέσαι: “Γιατί συνέβη αυτό τώρα;”

Είναι φορές που πιστεύουμε ότι τα κάνουμε όλα καλά. Και πραγματικά, ενδέχεται να τα κάναμε όλα καλά. Αλλά περισσότερα γι’ αυτό θα διαβάσεις παρακάτω.

Εάν δεν θέλεις να μπεις ποτέ ξανά στο friendzone, πριν διαβάσεις παρακάτω δες αυτό.

Ενώ πολλοί έχουν αναφερθεί κατά καιρούς στους τρόπους να βγεις από τη φιλική ζώνη ή να μην μπεις καν, ελάχιστοι εώς κανένας δεν έχει αναφερθεί στους λόγους που μπαίνει ένας άντρας στο friendzone.

Και δεν είναι τόσοι πολλοί όσο φαντάζεσαι.

Οι βασικοί λόγοι είναι 5, και είναι πολύ μα πολύ απλοί.

 

#1. Δεν Εξέφρασες Άμεσα Και Ξεκάθαρα Τις Προθέσεις Σου Και Μπήκες Στο Friendzone

σε βλέπει σα φίλο

Ο Νο1 και βασικότερος παράγοντας όλων ευτυχώς εξαρτάται από εσένα. Σε περίπτωση που δεν ήσουν ξεκάθαρος για τις ερωτικές σου προθέσεις απέναντί της και δεν της είπες ξεκάθαρα “σε βλέπω ερωτικά” ή “μου αρέσεις” τότε είναι λογικό η γυναίκα να μην κατάλαβε τι θέλεις και να υπέθεσε ότι θέλεις να είστε φίλοι.

Μια κοπέλα πολύ δύσκολα θα φτάσει στο σημείο να σου πει εκείνη ότι θέλει να είστε κάτι περισσότερο από φίλοι.

Πρώτον, περιμένει από εσένα να κάνεις μια ξεκάθαρη κίνηση και να πάρεις την πρωτοβουλία, καθώς εσύ είσαι το αρσενικό.

Δεύτερον, φοβάται ότι, σε περίπτωση που την απορρίψεις, ο κοινωνικός της περίγυρος μπορεί να την κατακρίνει. Και αυτό είναι λογικό καθώς οι γυναίκες έχουν πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία απέναντι στην άποψη που έχει ο κόσμος για εκείνες.

Επομένως, εσύ πρέπει να είσαι εκείνος που θα πεις στην κοπέλα που σου αρέσει ότι δεν την βλέπεις φιλικά και ότι ενδιαφέρεσαι ερωτικά για εκείνην.

Αντίστοιχα, εάν περίμενες ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τύπου 2 μήνες μέχρι να της εκφράσεις το ερωτικό σου ενδιαφέρον, τότε είναι πολύ πιθανό να υπέθεσε ότι δεν ενδιαφέρεσαι ερωτικά για εκείνη και να σε έβαλε στη λίστα με τους φίλους της.

Στα 10-15 πρώτα λεπτά θα πρέπει να της πεις ότι την βλέπεις ερωτικά και ότι σου αρέσει.

Έτσι γλιτώνεις πολύ χρόνο και κόπο και κυρίως, γνωρίζεις και τις δικές της προθέσεις. Δες το βίντεο του Χρήστου για το πώς να βγεις μια και καλή από τη φιλική ζώνη.

 

#2. Δεν Έδειξες Αρρενωπά Χαρακτηριστικά Και Ηγετικές Ικανότητες και Μπήκες Στο Friendzone

Μια γυναίκα θέλει να έχει δίπλα της έναν Άνδρα Αξίας.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να προβάλεις και να τονίσεις τα αρρενωπά σου χαρακτηριστικά από τα πρώτα δευτερόλεπτα της επικοινωνίας σας. Για το ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά δες εδώ.

Όταν είσαι μαζί της, είναι απαραίτητο να ηγείσαι, να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου, να παίρνεις πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

Αυτό είναι το δικό σου κομμάτι και εξαρτάται από εσένα.

Είναι απαραίτητο να ορίζεις τη ζωή σου και αυτό να γίνεται αντιληπτό αμέσως από τη γυναίκα. Εάν περιμένεις να λάβει εκείνη όλες τις αποφάσεις στη σχέση, από το πού θα πάτε μέχρι το πότε θα βρεθείτε ξανά, τότε χάνεις ένα μεγάλο μέρος του ρόλου σου.

Όταν προσεγγίζεις τις γυναίκες που σου αρέσουν, να δείχνεις ότι είσαι ένας Άνδρας Αξίας και να ηγείσαι.

Με αυτόν τον τρόπο η ερωτική έλξη ανεβαίνει κατακόρυφα και η γυναίκα αδυνατεί να σε δει σαν φίλο.

#3. Δεν Δημιούργησες Ή Δεν Κλιμάκωσες Την Έλξη

Και μιας και μιλάμε για ερωτική και σεξουαλική έλξη, είναι απαραίτητο να προβάλεις τον εαυτό σου με τέτοιο τρόπο που να δημιουργείται ερωτική και σεξουαλική έλξη μεταξύ σας και να νιώθει άνετα μαζί σου.

Εάν, ωστόσο, υπάρχει υπερβολική οικειότητα μεταξύ σας και η γυναίκα νιώθει υπερβολικά άνετα μαζί σου αλλά δεν υπάρχει και το αντίστοιχο ποσοστό έλξης, τότε το επόμενο στάδιο είναι να σου πει “Σε βλέπω φιλικά”.

Το friendzone ερχεται όταν η γυναίκα δεν νιώθει έλξη για εσένα, δεν νιώθει ότι μπορείς να την προστατέψεις και να στηριχτεί πάνω σου, δεν πιστεύει ότι είσαι ένας Άνδρας Αξίας, αλλά αισθάνεται αρκετά άνετα μαζί σου για να σου πει τα μυστικά της και να γίνεται φίλοι.

Η έλξη είναι απαραίτητο να υπάρχει και μάλιστα να κλιμακώνεται και να γίνεται πιο έντονη όσο περνάει ώρα, ώστε να μην χάνεται το ενδιαφέρον της γυναίκας.

Εφόσον έχεις ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι δεν είστε φίλοι, δείξτο της με τη συμπεριφορά σου και τα λόγια σου.

friendzone

#4. Ήσουν Υπερβολικά “Καλός”

Το να είσαι ευγενικός και να έχεις καλούς τρόπους έχει τεράστια αξία στις συναναστροφές σου και ειδικά στην επαφή σου με γυναίκες.

Πρόσεξε όμως!

Η υπερβολή δεν είναι ποτέ αποτελεσματική και θεμιτή, ακόμα και στην θετική της έκφραση.

Το να είσαι καλός και ευγενικός το θέλουμε. Το να φτάνεις στα άκρα και να είσαι υπερβολικά καλός και ευγενικός ρίχνει την έλξη. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με εάν είναι κακό να είσαι το «καλό παιδί».

Το “καλό παιδί” δεν είναι απαραίτητα και ένας Άνδρας Αξίας. Εάν είσαι το παιδί για όλες τις δουλειές, τις κάνεις μονίμως όλα τα χατίρια και γίνεσαι χαλί να σε πατήσεις, επικοινωνείς ότι θα κάνεις τα πάντα για την αποδοχή της και την προσοχή της. Κάπως έτσι μπήκες στο friendzone.

“Φωνάζεις” ότι την έχεις ανάγκη.

Και αυτό δεν είναι καθόλου μα καθόλου ελκυστικό.

Άλλαξε στάση και νοοτροπία, γίνε ανεξάρτητος και θυμήσου ότι έχετε ίδια αξία.

 

#5. Φάνηκες Απελπισμένος

friendzone

Η απελπισία είναι ένας βασικός λόγος για να μπεις στο friendzone. Και ρίχνει ραγδαία την έλξη.

Η απελπισία φαίνεται όταν οι ερωτικές σου επιλογές είναι περιορισμένες και πηγάζει κατά βάση από την εσωτερική σου ανάγκη να είσαι με κάποια, οποιαδήποτε γυναίκα.

Όταν νιώθεις ότι είσαι σε στέρηση και ότι δεν μπορείς να βρεις εύκολα γυναίκα, θα κάνεις τα πάντα προκειμένου να κερδίσεις την προσοχή και την αποδοχή της κοπέλας που σου αρέσει.

Αυτό συνδυάζεται με τον προηγούμενο λόγο, καθώς και πάλι δείχνει ότι έχεις έντονη ανάγκη τη γυναίκα και ρίχνεις ένα τεράστιο βάρος επάνω της. Με άλλα λόγια το αποτέλεσμα είναι ότι της δείχνεις ότι δεν είσαι ένας Άνδρας Αξίας, αλλά κάποιος ο οποίος έχει ανάγκη να στηριχτεί σε μια γυναίκα προκειμένου να νιώσει ότι έχει αξία.

Φυσικά, έχω βρεθεί σε αυτήν τη θέση πολλές φορές.

Όσο άρχισα να συνειδητοποιώ ότι οι γυναίκες αντιλαμβάνονται την απελπισία μου να έχω μια γυναίκα δίπλα μου, κατάλαβα και γιατί έμπαινα διαρκώς στο friendzone.

Η απελπισία προέρχεται από την έλλειψη επιλογών. Εάν βγαίνεις έξω και φλερτάρεις και προσεγγίζεις γυναίκες διαρκώς, σταδιακά θα νιώθεις αφθονία στον ερωτικό τομέα και θα είσαι περισσότερο ο εαυτός σου.

Και αυτό είναι που δημιουργεί έλξη στις γυναίκες και της βοηθάει να σε δουν ερωτικά.

Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, ειδικά αν η σχέση σήμαινε πολλά για εσένα. Δες πώς μπορείς να βγεις κερδισμένος παρ' όλα αυτά.

Bonus: Απλά Δεν Γουστάρει

Σε αυτό το σημείο, επειδή δεν εξαρτώνται όλα από εσένα και σε πολλές περιπτώσεις εσύ μπορεί να τα κάνεις όλα σωστά αλλά και πάλι να σε βλέπει φιλικά, πρέπει να τονίσω ότι μια γυναίκα μπορεί απλά να μην ενδιαφέρεται.

Σε αυτήν την περίπτωση προφανώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Δεν αρέσουμε σε όλες τις γυναίκες και σε όλους τους ανθρώπους, όπως και σε εμάς δεν αρέσουν όλες οι γυναίκες. Και αυτό είναι λογικό.

Μην υπερπροσπαθείς λοιπόν. Εάν βλέπεις ότι εσύ τα κάνεις όλα σωστά αλλά και πάλι δεν, προχώρα παρακάτω.

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να τονίσω ότι το friendzone δεν είναι μια τιμωρία που μας βάζουν οι γυναίκες, καθώς σε πολλές περιπτώσεις βάζουμε μόνοι μας τον εαυτό μας στη φιλική ζώνη.

Θυμήσου επίσης ότι και οι γυναίκες μπαίνουν στο friendzone (ναι ισχύει αυτό) και είναι οκ αυτό. Όπως προανέφερα, δεν αρέσουμε όλοι σε όλους.

Μην κολλάς λοιπόν, εάν σου είπε ότι σε βλέπει φιλικά. Ενώ οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι, το να κάθεσαι και να επιμένεις σε κάτι που βλέπεις ότι δεν αλλάζει δεν ωφέλει κάπου. Αντίθετα, σου τρώει τεράστιο κόπο και χρόνο.

Και ένας Άνδρας Αξίας ξέρει ότι ο χρόνος του και η ενέργεια του είναι συγκεκριμένα και δεν τα σπαταλάει για κανέναν.

Γίνε κι εσύ ένας Άνδρας Αξίας πατώντας εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.